• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera celebra un Sant Jordi virtual ple d'activitats per a tots els públics

cartell 2020 st jordiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, les biblioteques de Formentera i el Servei d'Assessorament Lingüístic, ha preparat un cartell d'activitats virtual per celebrar el dia de Sant Jordi que té lloc el pròxim dijous 23 d'abril. Totes les activitats es podran seguir al nou Facebook de la “Biblioteca Marià Villangómez” que s'estrena avui dilluns 20 d'abril per celebrar la diada del llibre i les roses. El dia 23, festivitat de Sant Jordi, totes les activitats seran publicades al Facebook de “Formentera es queda a casa”, que durant la setmana també anirà compartint alguns dels continguts que es publicaran a la nova xarxa social de la biblioteca.

Sota el lema “Llegeix i viatjaràs” la vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador ha explicat que “hem volgut fer aquesta programació especial dins el confinament per celebrar un dia tant especial com és el dia de Sant Jordi. Presentem moltes propostes per a tots els públics a les xarxes relacionades amb la lectura, el món dels llibres i la fantasia, i precisament hem triat aquest lema per recordar a la població que la lectura ens pot fer viatjar sense sortir de casa, una afició que aquests dies es pot valorar més”.

Dilluns
La programació de Sant Jordi comença a les 12h amb la publicació al Facebook de la biblioteca del post “Superlectors: un joc de preguntes literàries”, que cada dia es publicarà amb una pregunta literària i la resposta del dia anterior. A les 15h s'oferirà cada dia de dilluns a divendres una recomanació literària.

A les 17h l'artista Xènia Fuertes ens farà un vídeo amb reflexions i recomanacions de Sant Jordi i a les 19h l'escriptor Josep Rubio, conegut per relatar-nos cada dia l'actualitat formenterera al programa de Far a Far de Ràdio Illa, ens parlarà del seu llibre “Formentera. Una mirada enrere”.

Dimarts
A les 17h l'artista Maristela Campana farà un taller creatiu de roses de Sant Jordi adreçat als més petits de la casa. I a les 19h l'escriptora eivissenca Nora Albert ens farà una recomanació de la nova edició del seu llibre, “Mots i brases” i altres publicacions.

Dimecres
A les 17h l'artista Célia Ruiz oferirà un vídeo d'un espectacle de clown infantil també per als boixos i boixes de Formentera. A les 19h Lluís Ferrer ens parla dels còmics que ha creat amb l'il·lustrador Jaume Escandell.

Dijous, dia de Sant Jordi
El Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera s'ha adherit a la campanya del Govern balear “Per Sant Jordi, una paraula”. Tomata? Atzavara? Fonoll? Robapàgines? Tens cap paraula en català especial? En tens cap que t'agradi i vols explicar-la? Triau la vostra paraula i el 23 d'abril publicau-la a les xarxes amb l'etiqueta #parauladesantjordi. Podeu explicar alguna cosa sobre aquesta paraula, penjar un text on surti, contar per què l'heu triada... I ho podeu fer com vulgueu: per escrit, a través d'un vídeo, amb una imatge... Remena dins el teu cap, treu una paraula i publica-la. Pensa a posar-hi l'etiqueta!

A les 12h diversos poetes de l'Obra Cultural de Formentera, Maria Teresa Ferrer, Esteve Portas, Mireia Bernabeu i Neus Costa, ens oferiran un Recital de Poesia que han fet expressament per aquesta celebració cadascú des de ca seva.

A les 17 h es publicarà un mini taller de retolació en línia amb temàtica de Sant Jordi a càrrec de l'especialista Maira Vila.

I no podia faltar un dels clàssics d'aquest dia, el drac de Sant Jordi, a les 18h l'artista i contacontes Xènia Fuertes ens representarà la història de “El Drac refredat” perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la màgia dels contes en un dia tan assenyalat.

I a les 19h l'escriptor eivissenc i resident a Formentera, Carles Torres, presentarà la seva novel·la “Els Cossos elèctrics” com a colofó d'aquesta diada.

Divendres
Per acabar, divendres a les 17h es farà la publicació de les fotografies del taller creatiu de roses de Sant Jordi que s'haurà realitzat el dimarts anterior. I a les 19h Ramon Mayol ens farà una recomanació literària.

Amb aquest cartell tan ampli s'inaugura el Facebook de la biblioteca que setmanalment ens anirà oferint recomanacions literàries i preguntes per als lectors i que quan finalitzi el confinament publicitarà i compartirà les activitats que des de les biblioteques de Formentera s'organitzen mensualment.


20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 75 denúncies per incompliment del confinament

foto 2020 sancio PLFEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 75 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions, una eina que ha ajudat a detectar possibles infractors ja que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l'ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes. Des del cos policial es recorda que els ciutadans no poden baixar la guàrdia, ja que encara que hagin començat les feines de treballs no essencials seguim en estat d'alarma, i hem de continuar estant a casa i evitar al màxim els desplaçaments i el contacte social per seguir lluitant contra el coronavirus.

17 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Xerrades per a famílies i docents’, en directe demà dijous a la pàgina Formentera es queda a casa

Cartell Xerrades families Marina RibasEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que demà dijous 16 d'abril a les 17 hores es reprèn el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència de Marina Ribas, que s'emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa. La xerrada s'hauria d'haver celebrat el passat 12 de març, però es va suspendre per la crisi d'emergència sanitària arran del Covid-19.

Marina Ribas, mestre i comunicadora sobre temes de benestar, social i alimentació, oferirà la xerrada 'Qué vol dir menjar bé?'. La resta de conferències d'aquest cicle també s'oferiran a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa en dates per concretar.


15 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Compareixença online oberta a la ciutadania de la presidenta Alejandra Ferrer

foto compareix 2020 covid 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una roda de premsa sobre les novetats arran la crisi del coronavirus a través del canal YouTube del Consell de Formentera. En acabar la compareixença s'han respost a les preguntes dels periodistes i també a les dels ciutadans que les han fet arribar via WhatsApp al telèfon de Participació Ciutadana.

Primer que res, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern i també de l'oposició ha volgut enviar un missatge de condol a les famílies que han perdut éssers estimats a causa del coronavirus. La presidenta ha destacat que en els darrers dies “hem tingut bones notícies, ja que el nostre veí infectat pel coronavirus que des de feia dues setmanes estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives de Can Misses ha experimentat una evolució favorable i ha estat traslladat a planta i les altres dues persones ingressades en planta a Can Misses”.

“Desafortunadament hi ha finals que no són iguals de feliços, i les xifres de nous contagis tot i que han davallat continuen sent alarmants, així com el nombre de víctimes totals”, segons ha declarat la presidenta que ha destacat que “no és moment de baixar la guàrdia, diuen que un repunt de casos podria ser molt greu, per això us hem de seguir agraint i demanant que estigueu el màxim de temps possible a casa”.

Alejandra Ferrer ha fet aquestes declaracions, “conscients de que avui molts de vosaltres, treballadors d'activitats no essencials, heu hagut de tornar a la feina. Des del Consell de Formentera havíem demanat que no es relaxarà l'estat d'alarma per assegurar primer de tot l'emergència sanitària. Ho havíem demanat amb una altra petició adjunta, que totes les persones que no pogueren tornar a les seves feines es pogueren acollir a un expedient de regulació d'ocupació, un ERTO”.

“Però com veieu aquesta petició no ha sortit endavant, per això us demanem que si finalment heu de tornar a la feina, ho feu amb totes les mesures de seguretat possibles i mantenint la distància de seguretat i les normes d'higiene per seguir lluitant contra aquesta pandèmia mundial i evitar al màxim els possibles contagis”, segons ha afegit la presidenta.

Atenció social
Les forces del Consell de Formentera estan ara centrades a atendre els casos d'emergència social, i per això hem destinat el màxim que se'ns permet per llei, és a dir el 20% del superàvit dels comptes de 2019, devers 200.000 euros, com a partida extra per Benestar Social, per ajudar a les persones que es troben en una situació més vulnerable, arran la crisi produïda pels efectes de la pandèmia del Covid-19, segons ha destacat. “A més, volem destinar la resta del nostre superàvit 800.000 euros més per fer front a aquesta emergència i així ho hem demanat, nosaltres i altres administracions locals, perquè se'ns permeti gastar aquest romanent”.

Actualment l'àrea de Benestar Social està atenent 750 casos, el número de persones que han necessitat vals d'alimentació s'ha incrementat fins a 166 nuclis de convivència que són 383 beneficiaris i quasi 200 persones estan tramitant la renda social garantida. “El Consell de Formentera està bolcat en donar-los suport a tots ells i també als majors pels que s'ha creat un nou servei d'atenció”, segons ha explicat.

Canals de comunicació
A més des del Consell hem reforçat els canals de comunicació, segons ha declarat Alejandra Ferrer. “S'ha reforçat el servei del telèfon general de Consell que atén consultes matí i tardes per poder donar suport i informació a totes les persones que poden estar afectades per aquesta crisi. S'ha reforçat el servei de Benestar Social per atendre totes les demandes. S'ha habilitat un servei per contactar a les persones majors telefònicament i s'ha fet seguiment de més de 300 persones que des de que va decretar-se l'estat d'alarma han tornat a Formentera. També s'ha reforçat l'OVAC ja que ara tots els tràmits es fan virtualment. I s'envia informació actualitzada a les associacions per part de Participació Ciutadana”, ha explicat.

Segueix el confinament
“Les pròximes setmanes haurem de seguir amb el confinament i el distanciament social, i no ens cansarem d'agrair-vos l'enorme esforç que esteu fent”, segons ha declarat. Però no només els formenterers us heu tancat, també ho ha fet Formentera, segons ha recordat la presidenta, “des de l'inici d'aquesta crisi vàrem reclamar que es reduïren les connexions a les mínimes indispensables per assegurar l'arribada de serveis especials i mercaderies. Des del passat 19 de març les connexions entre Eivissa i Formentera varen quedar reduïdes a només 3 d'anada i 3 de tornada, i seguiran així almenys fins al 26 d'abril, data prevista de finalització de l'estat d'alarma, però que segons ja ens han avançat hi podrien haver pròrrogues”.

La mitjana de persones que varen accedir a Formentera durant la passada setmana va ser de 19 persones. Mentre que la setmana d'abans de l'aturada de les activitats no essencials venien una mitjana de 50 persones al dia. “Evitar aquests moviments era un dels motius pels quals vàrem demanar que no començaren les activitats no essencials encara”, segons ha detallat. Per part del Consell les obres públiques de reforma de Sant Ferran i construcció de la residència no començaran aquesta setmana, si l'empresa pot complir amb els protocols de seguretat s'estudiarà que es reiniciïn la propera setmana.

Estudi immunologia
Una dada molt important és poder conèixer el percentatge de persones que han patit la malaltia sense símptomes o de manera lleu per conèixer el grau d'immunitat o de contagi que tenim a l'illa i així poder prendre decisions. Per això ha demanat al Govern que faci l'estudi a Balears tenint en compte la singularitat de Formentera.

Emergència econòmica
“Fins ara hem parlat de l'emergència sanitària i social, l'econòmica no tardarà a arribar per no dir que ja és aquí, i és un tema que també ens preocupa molt, perquè volem parlar de que una societat pròspera, per ser-ho, ha de tenir l'equilibri social, mediambiental però també econòmic”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

“Ahir escoltàrem dir que la temporada començaria a l'agost, però la veritat és que no es poden fer previsions, la nostra economia és gairebé 100% turística, i les illes hauran de reclamar unides que l'Estat ens torni en aquest moment de crisi el que en els anys de bonança nosaltres hem aportat, i que faci un pla especial per les Balears, també tenint en compte la nostra singularitat, i per part nostra Formentera haurà de demanar a les Balears que es faci un pla especial per la nostra illa que tingui en compte l'estacionalitat, l'ocupació de temporada baixa i la dependència del sector turístic”, ha afegit la presidenta.

La presidenta ha explicat que s'ha demanat al Govern una previsió segregada per illes per poder prendre decisions adaptades a cada problemàtica. “Demanam mesures concretes pel sector turístic perquè pensam que serà el que més tard es recuperi, i ajudes econòmiques específiques per treballadors i empresaris per la estacionalitat”, segons ha declarat.

Promoció turística
Alejandra Ferrer, que també és responsable de turisme, ha destacat que “estam treballant amb el sector empresarial en un pla de xoc de promoció turística, tenint en compte els diferents escenaris d'inici de temporada, per garantir tant des del Consell com per part del sector privat que estem preparats per començar en el moment que sigui possible i promocionar Formentera com a destinació segura i propera començant amb el mercat balear, nacional i després dins de les possibilitats el internacional”.

Infants i joves
Per últim, la presidenta ha volgut tenir un missatge especial pels nens i joves. “Som conscients que tenen moltes ganes de sortir de casa, i s'ho mereixen, en aquests moments el decret d'alarma no ho permet i ja hem transmès a les autoritats que pensin en aquesta possibilitat ara que veiem que les dades sanitàries ens fan ser un poc més optimistes”.

Podeu seguir tota la compareixença en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=WX0Vb8TyXbg

14 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 230

15

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat