• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Visita de l’ambaixador d’Itàlia a Formentera

foto 2021 visita ambaixadorLa vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut aquesta tarda a l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Riccardo Guariglia, qui ha vingut acompanyat de la vicecònsol a Eivissa i Formentera, Monica Lacalamita, i el vicecònsol emèrit, Lanfranco Fabbro. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, també ha estat present en la reunió.

Ana Juan ha destacat durant la visita protocol·lària “els estrets llaços que uneixen Formentera i Itàlia, un país que no només és un dels principals emissors de turistes cap a l’illa, amb prop del 35 % del turisme que arriba a l’illa els darrers anys”, sinó que “també forma part de la nostra comunitat; i es pot dir que ja és una comunitat arrelada a l’illa”. En l’actualitat, hi ha 1.706 persones d’origen italià empadronades a Formentera, segon les dades del padró de 2020.

En la reunió també s’ha parlat de la situació sanitària actual i la vicepresidenta ha assenyalat que Formentera "està preparada com destinació segura" per rebre un any més al turisme transalpí.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aplicarà la taxa de formentera.eco durant l’estiu 2021

L’any passat es va suspendre el cobrament de la taxa per la incertesa de la temporada. Per als residents de les illes l’acreditació és gratuïta

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest estiu es tornarà a aplicar la taxa per obtenir les acreditacions per circular per Formentera, durant el període de regulació, entre el 24 de juny al 7 de setembre d’aquest 2021. L’import que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents, de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “atesa l’evolució favorable de la pandèmia i la creixent demanda per portar vehicles de visitants a l’illa, hem cregut convenient tornar a aplicar la taxa”. Recordem que l’any passat, i de manera excepcional davant la incertesa de la temporada turística, no es va cobrar aquest gravamen.

Tot i això, “la temporada passada va haver-hi una gran demanda, fins al punt que alguns dies d’agost es va arribar a esgotar la quota de vehicles de visitants”, segons ha concretat.

A més, des del Consell de Formentera també hem detectat interès per part del món empresarial en la línia entre les Pitiüses, “una naviliera ha presentat al·legacions al projecte formentera.eco per evitar que es limiti l’entrada de vehicles, i una altra vol incorporar-se a la línia marítima de Formentera i Eivissa”, ha explicat el conseller. “Aquests fets ens demostren novament la necessitat del projecte formentera.eco, que va néixer per evitar la saturació de la xarxa viària en temporada alta i així poder garantir la satisfacció de residents i visitants i la sostenibilitat de l’illa”, en paraules de Rafael González.

Formalització reserves
Al web formentera.eco estan actives les prereserves des del passat 15 de març. Aquestes prereserves es podran formalitzar durant la primera quinzena de juny. Els usuaris rebran un correu electrònic per realitzar la confirmació de la reserva i el pagament. Sobre la taxa, el conseller ha destacat que “tal com l’hem plantejat, està pensada per beneficiar les estades llargues, un fet d’interès per Formentera a nivell turístic”.

Prereserves
En darrer lloc, el conseller ha explicat que les prereserves al web www.formentera.eco han augmentat més d’un 50 % una vegada finalitzat l’estat d’alarma: entre el 15 de març i el 9 de maig (56 dies) s’havien fet 1.783 prereserves, amb una mitjana de 32 prereserves per dia. Entre el 10 de maig i el 19 de maig (10 dies) s’han fet 491 preserves, amb una mitjana de 49 prereserves per dia. Aquesta tendència de reserves a l’alça va en la línia de l’exposada en Fitur per la presidenta Alejandra Ferrer i els representants del sector empresarial de l’illa.

Consell d’Entitats
Per últim, el conseller ha recordat que aquesta taxa ha estat validada pel Consell d’Entitats al febrer de 2020. La decisió presa pel Consell d’aplicar la taxa aquest estiu serà comunicada en els pròxims dies a totes les associacions que formen part del Consell d’Entitats.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix la posidònia retirada de les platges per a l’ús tradicional

foto 2021 illetesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que posa a disposició la posidònia retirada de les platges de ses Illetes i cala Saona l’últim mes perquè puguin fer-la servir.

Qui tengui interès a fer servir la posidònia retirada, es pot adreçar a l’àrea de Medi Ambient per fer la petició, via instància genèrica a l’OVAC, telefonar al 971 32 12 10 o enviar un correu a mediambient@conselldeformentera.cat. El transport del material és gratuït i enguany només es poden demanar dos camions per usuari, ja que no hi ha tanta disponibilitat com en anys anteriors.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït “la col·laboració ciutadana per donar-li un nou ús a la posidònia” i ha animat a la població de l’illa “a contribuir en l’economia circular, que creiem que és fonamental en la nostra illa”.

Enguany, s’han recollit prop de 2.000 metres cúbics de posidònia, menys de la meitat que l’any passat quan, a causa principalment dels temporals, se’n varen retirar més de 5.000.


21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Anunci de les noves mesures de restricció sanitàries

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat avui les noves mesures de restriccions sanitàries que es preveu s’aprovin demà en Consell de Govern i que entrin en vigor el pròxim diumenge 23 de maig. “Ahir i avui en el marc de Fitur he tingut l’oportunitat de tractar amb la presidenta Armengol i el conseller Negueruela les mesures que hi haurà a la nostra illa per les dues pròximes setmanes”, ha assenyalat.

En primer lloc, la presidenta ha fet un resum de la situació epidemiològica a l’illa. “Avui a Formentera continuem amb 2 casos actius. Les dades són favorables per poder continuar el nostre camí cap a la desescalada completa i l’obertura de portes”, segons ha declarat. “Per això vull agrair l’esforç i sacrifici de tota la ciutadania i dels empresaris. Gràcies a la seva implicació i compliment avui presentem novament mesures de relaxació”, ha afegit.

Dins de totes les mesures, els canvis més importants són:
En relació amb les mesures socials, el toc de queda passa a ser de 12 a 6 del matí, les reunions socials s’amplien de 6 a 8 persones a l’exterior i continua amb 6 a l’interior.

En el que respecta als establiments de restauració s’amplia l’horari fins les 23.30, a les terrasses les taules podran ser de fins a 8 persones i a l’interior continuaran amb la limitació de 4 persones.
L’horari de tancament de l’interior serà a les 18 h.

“En aquestes mesures podem observar la importància de realitzar les nostres activitats a l’exterior ja que els interiors encara es consideren de risc. Anam per bon camí i la vacunació avança a bon ritme, però encara hem de continuar sent responsables i anant passa a passa”, ha declarat la presidenta.

Finalment, Alejandra Ferrer, ha dit que “comencem l’estiu amb bones perspectives i és molt important que tots col·laborem per informar als nostres visitants de les restriccions i de la necessitat del seu compliment. Per part nostra ja s’estan realitzant els cartells en diferents llengües i posant tota la informació Covid a la web de turisme per poder garantir que tots i totes puguem gaudir de l’estiu”.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 295

15

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat