• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els joves de Formentera faran una celebració especial del dia dels enamorats i del carnaval aquest mes de febrer al Casal de Joves

foto ii2020 Agenda CdJoves3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves per aquest mes de febrer. Cada dimecres a les 18.30h es projectarà una pel·lícula de temàtica juvenil perquè els socis del casal puguin gaudir d’un film amb crispetes i en bona companyia.

A més, els divendres 7 i el dissabte 8 de febrer es farà uns tallers de fang i modelació de ceràmica per treballar la creativitat individual dels joves. En la primera jornada es farà el material base i en la segona la decoració de les peces.

Els tallers continuaran el 14 de febrer, coincidint amb el dia de Sant Valentí es farà un taller de manualitats per celebrar el dia dels enamorats amb la creació de garlandes i pinyates amb forma de cor.

El dissabte 15 de febrer continuaran les activitats amb un taller de cuina mexicana. El divendres 21 de febrer hi haurà un torneig per parelles de futbolí, els guanyadors obtindran dues entrades de cinema.

Carnaval
I el dissabte 22 de febrer es farà la festa de Carnaval al Casal. Els joves hauran d’anar disfressats i la música i diversió estan assegurades. Es donarà un premi a la millor disfressa.

Finalment el divendres 28 de febrer es farà el joc del diccionari. Un dels jocs de taula més divertits, en el que la imaginació, la concentració i la creativitat seran necessàries per aconseguir la victòria. I el dissabte 29 de febrer faran una sortida a Eivissa per anar a veure una pel·lícula del cinema.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat “la feina que es fa des del Casal per organitzar totes aquestes activitats que donen opcions d’oci als joves de Formentera i creen comunitat”.

Tots els tallers tindran lloc a partir de les 18.30h al Casal de Joves.


28 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ferrer i Yllanes es reuneixen per tractar la situació energètica de l’illa de Formentera

reunioenergiaj1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes han mantingut avui una reunió a la seu del Consell de Formentera. A la trobada també han assistit els consellers insulars de Territori, Rafael González i de Medi Ambient, Antonio J.Sanz, així com el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti.

A la reunió s’han tractat diversos temes importants per Formentera, tots ells de temàtica energètica. Per una banda, el vicepresident ha explicat que el projecte del tercer cable elèctric, que connectarà Eivissa amb Formentera, segueix els tràmits de manera adequada i està en fase d’avaluació ambiental.

En segon lloc, també s'ha parlat sobre els tràmits que estan realitzant per solucionar el problema que genera la subestació elèctrica de Gesa als veïns des Ca Marí. Un problema sobre el qual la presidenta ha demanat que “s'actuï amb urgència perquè es pugui solucionar al més aviat possible els problemes que pateixen els veïns de la zona”.

Instal·lacions energètiques
Així mateix, la presidenta ha explicat que el Consell ja ha començat a treballar per preparar el pla especial d’energies renovables a Formentera que regularà d’aquest tipus d'instal·lacions perquè es pugui garantir la sostenibilitat energètica, mediambiental i paisatgística de la nostra illa.

Per últim, el vicepresident del Govern ha recordat que aquesta tarda es fa a la sala de plens (al costat del Centre de Dia), una jornada informativa sobre subvencions per instal·lacions fotovoltaiques que impulsa el Govern. La presidenta ha animat a tota la població a apostar pel foment de les energies renovables, i el vicepresident ha destacat la “idoneïtat de Formentera per sumar-se a la transició energètica degut a les seves dimensions i als seus nivells de consum d’energia”.

27 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Marina Rossell obri la programació del festival Barnasants a Formentera amb un concert que se celebra aquest dissabte

foto 2020 barnasants 1La vicepresidenta i consellera d’Educació i Cultura del Consell de Formentera, Susana Labrador, ha presentat avui al Teatre Principal de Palma la programació del projecte de cultura en xarxa “Barnasants, Cançó d’autor” que per segon any consecutiu atraca a Formentera. Susana Labrador ha comparegut en roda de premsa juntament amb la seva homòloga del Consell de Mallorca, Bel Búsquets, el director del Teatre Principal de Palma, Josep Ramón Cerdà, el director del Barnasants, Pere Camps i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé per presentar aquest cicle que aquest 2020 s’ha programat també a l’illa de Menorca i Mallorca. Els artistes Quico Pi de la Serra, Tomeu Penya, Clara Fiol, Joan Muntaner “Xanguito” i Marcel Pic també han assistit a la presentació.

Segons ha explicat Susana Labrador enguany, el Barnasants ha programat dos concerts molt especials a Formentera i també promocionarà fora de la nostra illa propostes musicals de Formentera. “Després dels bons resultats de la passada edició ens hem tornat a adherir a la proposta de música d’autor del Barnasants per oferir a l’illa una proposta cultural i de llengua, especialment entre les generacions més joves i els artistes locals, a més de donar difusió de la realitat cultural de Formentera a la resta del domini lingüístic català”, segons ha destacat".

L’encarregada d’obrir aquesta programació serà Marina Rossell, que aquest dissabte 1 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) oferirà un concert “Cançons de resistència” amb la inconfusible i dolça veu de la Nova cançó catalana. L’entrada d’aquest espectacle serà gratuïta.

Rossell, amb més de 40 anys d’experiència, una vintena de discos publicats i un grapat de premis i reconeixements rebuts, arriba a Formentera per presentar aquest espectacle musical. Després de grans èxits i homenatges a l’amic i admirat Georges Moustaki, Marina Rossell revisita temes que han marcat història. Ho fa com si cantés un sol paisatge, un moment clau. Cantarà melodies que són gairebé himnes, com la “Bella Ciao” —amb els Manel— que van popularitzar els partisans italians, o la mítica “Lili Marleen”, que va unir els bàndols dels alemanys i dels aliats.

Tot i que resumir la trajectòria artística de Marina Rossell és del tot impossible, cal remarcar les nombroses gires per Europa, Iberoamèrica i el nord d’Àfrica. Entre la multitud de premis i reconeixements, l’any 2017 va obtenir el premi “Millor Concert en Directe” del programa de Barnasants.

7 de març Les Kol·lontai

El 7 de març serà el torn de Les Kol·lontai (Meritxell Gené, Ivette Nadal i Sílvia Comas), que oferiran un recital de cançons feministes que servirà per reivindicar el dia internacional de la dona treballadora (8 de març). L’espectacle musical serà a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) i l’entrada també serà gratuïta.

Intercanvi cultural

Més enllà de la programació a Formentera, l’acord entre el Barnasants i el Consell de Formentera inclou una aposta per la promoció exterior de les propostes musicals de Formentera. Així, en l’edició 2020, el grup Aires formenterencs, que ha celebrat el 30 aniversari de la formació, presentarà el seu nou disc al Barnasants, a la sala del Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Barcelona, el proper diumenge 16 de febrer. Paral·lelament, la cantautora formenterenca Maria José Cardona, que l’any passat ja va presentar les seves cançons al Harlem Jazz Club de Barcelona, enguany oferirà, per primer cop, dos recitals a l’illa de Menorca: divendres 6 de març a Ciutadella i dissabte 7 de març a Maó.

També hi ha altres actuacions a les illes de Mallorca i Menorca, la primera que es representarà a Mallorca és la de Guiem Soldevila que tindrà lloc dissabte 1 de febrer a l’auditori del conservatori de Manacor, i la primera que es representarà a Menorca és la de Maria Jaume Martorell, que tindrà lloc divendres 13 de març a Va de llibres, de Ciutadella.

Barnasants celebra aquest any la seva 25a edició i es consolida com el programa de referència de la cançó d’autor de tot Europa i arriba per segon any consecutiu a l’illa de Formentera, gràcies a la renovació del conveni de col·laboració entre el festival i el Consell Insular de Formentera. Com a novetat aquest 2020 el Barnasants també arriba a les illes de Menorca i Mallorca. En la passada edició, la primera en què va haver-hi representació de les illes, es varen fer recitals de Roger Mas i Estel Solé, o Giorgio Conte i Joan Isaac a Formentera.


27 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Homenatge als impulsors del bàsquet a Formentera

homenatge-ba--squet--1-1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha inaugurat avui les dues cistelles instal·lades en els parcs infantils de la Savina i Sant Francesc, al costat de l’institut Marc Ferrer, com a homenatge a Emilio Martínez i Toni Terrasa, els pioners del bàsquet a l’illa als anys vuitanta.

La iniciativa ‘Cistelles al carrer’ ha estat impulsada per la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, a través de la Fundació FEBIB 1935 i compta amb la col·laboració del CB Trasmapi Formentera i del Consell. Així, cadascuna de les cistelles, que són donació de Sirenis Hotels, porta una placa commemorativa amb el nom de Toni Terrasa i Emilio Martínez.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha destacat avui durant l’homenatge “la important tasca desenvolupada per aquestes autèntiques figures del bàsquet de l’illa en uns anys on els mitjans per practicar aquest esport a l’illa eren molt limitats”. Ferrer ha agraït el treball fet per la Fundació FEBIB 1935 i ha desitjat “que la població de Formentera gaudeixi d’aquestes cistelles instal·lades en els dos parcs”.

Per la seva part, Jacinto Real, president de la Fundació FEBIB 1935 i impulsor del projecte ‘Cistelles del passat’, ha senyalat: “D’aquesta manera, retem un merescut homenatge a la nostra història i ho unim al present, perquè en el futur se segueixi practicant l’esport de la cistella a les nostres illes”. A l’homenatge han assistit també la vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, familiars i amics dels homenatjats, així com nombroses persones del món del bàsquet de Formentera.

Lligues interpobles i campus d’estiu
Martínez i Terrasa van promocionar el bàsquet a l’illa als anys vuitanta i ho varen fer a través de campus d’estiu i lligues interpobles, iniciatives amb molt d’èxit entre els esportistes formenterers i que varen comptar amb la participació de més d’una desena d’equips, tant masculins com femenins.

L’estiu passat la Fundació FEBIB 1935 ja els va rendir homenatge durant la cloenda del I Campus Bàsquet Formentera. A més, dins de l’homenatge als pioners d’aquest esport, aquesta fundació ha fet un curtmetratge amb els testimonis d’alguns dels protagonistes de la història del bàsquet a l’illa. Un projecte de la Fundació juntament amb la productora Miraprim que també s’ha realitzat a la resta d’illes.

24 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 215

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat