• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

210 inscrits als cursos de català per persones adultes que organitza el Consell de Formentera

cursos-catala--1El Consell de Formentera, a través, de l'àrea de Política Lingüística del Consell Insular de Formentera i del seu Servei d'Assessorament Lingüístic, ha finalitzat el període d'inscripcions del primer mòdul dels cursos de català per a persones adultes. En total, enguany s'han inscrit 210 persones en algun dels cinc nivells i grups que ofereix el SAL (tres grups d'A2, dos de B1, dos de B2 i dos de C1 i C2, conjunts) amb grups de matí, tarda i nit.

Aquests cursos, que han començat a mitjans d'octubre, preparen per a les proves oficials convocades per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears previstes per al mes de gener de 2020.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que "des del Consell es dóna molta importància a la formació perquè és l'avantsala de l'extensió de l'ús". "Estem molt contents per la resposta de la gent”, ha assegurat.

Així, cal destacar que el nivell amb una inscripció més nombrosa és, a banda de l'A2 (nivell inicial), el B1, que agrupa un perfil d'alumnat que s'ha iniciat en l'aprenentatge de la llengua i que, una vegada ha superat la prova oficial de l'A2, hi continua.

31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'inicia l'horari d'hivern de les zones d'aparcament regulat de Formentera

zona-regulada-d-aparcamentvjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà divendres 1 de novembre s'inicia l'horari d'hivern a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran, mentre que a es Pujols es deixa d’aplicar la zona blava fins la propera temporada turística. Fins l’1 de maig doncs, l’horari regulat s’estableix de dilluns a dissabte de 09.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l'aparcament serà lliure.

Així, els vehicles podran romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d'un dia com succeeix amb l'horari d'estiu. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de 3 dies, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu.


31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera "Malebable", un viatge sensorial per als més petits

malebable-19-975x650-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 9 de novembre es representarà l’espectacle Malebable, una obra de dansa teatral dirigida a públic infantil, en la qual la coreògrafa i ballarina basca Helena Lizari Malebable fa un viatge amb un vehicle imaginari en el que viu la transformació dels materials a través de les textures i del tacte.

La peça de dansa dirigida als més petits, d'edats compreses entre 0-5 anys, es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 9 de novembre a les 18.00 h. Com l’aforament és limitat, es imprescindible reservar entrada al correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . El preu de l’entrada és 5 euros per infant, adult gratuït.

Tallers creatius
A més de l’obra teatral, divendres 8 de novembre, Helena Lizari impartirà un taller de dansa creativa (experimentació i creació) pels alumnes de 2 a 3 anys de l’escoleta Sa Miranda i Camí Vell. A la tarda, impartirà una master class pels alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha convidat als pares i mares o familiars dels infants de la nostra illa a que els acompanyin a veure i gaudir “d’aquesta peça teatral de reconegut prestigi” i s’ha mostrat satisfeta de “poder fer arribar aquesta proposta de dansa creativa també als alumnes de l’escoleta i l’escola de música, aprofitant que tenim aquí a la seva protagonista”.

Helena Lizari, ballarina i coreògrafa, és així mateix professora de moviment i psicomotricitat i llicenciada en teories i anàlisis del moviment, estudis de dansa i interpretació per la AHK d'Amsterdam. Ha estudiat amb Jeremy Nelson, Stephen Petronius, Meg Stuart, David Zambrano, Trisha Brown, Cia. Merce Cunningham, Wim Vanderkeybus, Anne Teresa de Keersmaeker, Lloyd Newson (DV8), Susan Klein i Stephanie Skura, entre altres. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània, tant com creadora i com a docent.

La peça teatral arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d'espectacles nacionals de gran qualitat.

Malebable és una coproducció del Mercat de les Flors en col·laboració amb el Festival El Més Petit de Tots i L´Estruch de Sabadell-Ajuntament de Sabadell, i s’inclou dins les representacions organitzades pel Consell del cicle L’Illa a Escena.


31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera augmenta un 23% la recollida selectiva de vidre aquest estiu

ecovidriovj1El Consell de Formentera a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que la recollida selectiva de vidre a l'illa aquest estiu ha augmentat un 23%, gràcies al Moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio. Així, en l'època estival a Formentera, a través del contenidor verd, s'han recollit un total 582 tones d'envasos de vidre, que suposa un 23% més respecte al mateix període de l'any anterior. Per assolir aquestes xifres, que situen Formentera com a tercer municipi de Balears on més ha crescut el reciclatge de vidre, aquest any han participat un total de 124 establiments de Formentera, als quals se'ls van col·locar o substituir contenidors verds i es van lliurar cubs adaptats a les necessitats dels hostalers.

Segons assenyalen des d'Ecovidrio, els resultats del moviment a Formentera han permès evitar l'emissió de 337 tones de CO2 a l'illa, equivalents a retirar de la circulació 158 cotxes durant un any. Així mateix, s'ha aconseguit un estalvi energètic de 415 MWh i s'ha evitat l'extracció de 698 tones de matèries primeres. Aquest estalvi energètic ha estat destacat pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, que ha assegurat "que suposa més de la meitat del consum energètic de l'hospital en tot un any". El conseller s'ha mostrat "molt agraït pel reconeixement" i ha subratllat que aquestes xifres van en la línia de l'augment de la recollida selectiva a l'illa, que s'ha situat en un 33%.

El Moviment Banderes Verdes a Balears
A les Balears, aquest moviment ha aconseguit augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre a través del contenidor verd un 11,7% més respecte a l'any anterior. En total, a les 22 localitats costaneres de les Illes Balears que es van unir al moviment s'han recollit 11.020 tones d'envasos de vidre, la qual cosa han permès evitar l'emissió de 6.391 tones de CO2 a les illes.

30 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 205

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat