• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell de Formentera comença la retirada de forma subsidiària del veler encallat a la platja de Llevant

foto 2020 velerEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui ha començat a retirar el veler encallat a la platja de Llevant aquest mes d’agost. Des de la conselleria insular de Medi Ambient s’han posat en contacte amb Capitania Marítima, Demarcació de Costes i Parc Natural per dur a terme la retirada del veler, de 14 metres d’eslora, de la manera menys perjudicial per al sistema dunar.

Els operaris han confirmat avui al matí el mal estat del vaixell, que impedeix el seu reflotament, per la qual cosa s’ha decidit desplaçar-lo dins de la costa, assegurar-lo i senyalitzar-lo per evitar riscs mediambientals, davant la previsió de l’arribada de forts vents aquest cap de setmana. Quan passi el temporal es decidirà la manera de retirar-lo d’aquest indret.

El Consell ha decidit actuar d’urgència per a la retirada del vaixell. El treball es fa de manera subsidiària, per tant les despeses ocasionades seran reclamades a la propietat del vaixell.

28 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Càpsules culturals aquest dissabte

cartell 2020 capsules culturalsEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Joventut, informa que aquest dissabte 29 d’agost al Casal de Joves es farà la propera càpsula cultural dins del cicle que coordinen Las MoskitasMuertas i que posa especial atenció als nous llenguatges artístics, de la mà de creadors que no passen de la vintena. Una experiència estimulant i innovadora que sens dubte obrirà aquells ulls que miraran cap al futur. L’aforament és limitat. Es pot reservar l’entrada a capsulesculturals@gmail.com.

27 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre “Mar d’estiu. Una memòria mediterrània”, de l’autor Rafel Nadal

cartell 2020 rafel nadalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 31 d’agost, la Biblioteca Marià Villangómez ha programat la presentació el llibre Mar d’estiu. Una memòria mediterrània de l’autor Rafel Nadal al jardí de ses Eres a les 20.00 h. La presentació serà a càrrec de l’autor i l’acompanyarà la presidenta de l’Obra Cultural Balear, Maria Teresa Ferrer.

L’autor i periodista Rafel Nadal i Farreras va néixer a Girona l’any 1954 i és autor dels llibres Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços, que va guanyar el Premi Josep Pla l’any 2012, i Quan en dèiem xampany (2013), una obra que tracta sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa. També ha escrit l’obra La maledicció dels Palmisano al 2015, que ha estat traduïda a vint-i-dues llengües, i La senyora Stendhal (2017), la seva darrera novel·la, que ha estat traduïda a cinc llengües. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. Ha estat director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació

L’obra que ve a presentar a la nostra illa “és una aproximació al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten. (...) Un homentge a la mar de la seva infància i joventut en un llibre dividit en tres parts: A la primera, l’autor parla de per què la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs de la Mediterrània com ara Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat. (...) En la tercera i última part del llibre, l’autor narra el retorn, una reflexió sobre l’experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.”

27 d’agost de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Vela reobre la setmana vinent després de donar negatiu per covid-19 els monitors i alumnes en les darreres proves

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que el dilluns que ve torna l’activitat a l’Escola de Vela després de donar negatiu les proves de detecció de la covid-19 (PCR) fetes al llarg dels darrers dies als prop de vuitanta alumnes i als monitors de l’escola, tal com ha informat el Centre de Coordinació de casos de covid-19 de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera al Consell de Formentera.

Cal recordar que l’escola es va tancar la setmana passada després de conèixer-se un cas positiu d’un alumne i dies més tard, després de les primeres proves, de tres alumnes més del seus contactes estrets i d’un monitor. Des que es va conèixer el cas positiu d’un alumne de l’escola, el Consell de Formentera ha treballat en coordinació amb l’IB-Salut per aplicar les mesures preventives que marquen els protocols sanitaris.

Al llarg d’aquesta setmana s’està duent a terme una neteja i desinfecció a fons de les instal·lacions i el material de l’Escola de Vela per poder tornar als cursos de vela la setmana vinent. A més, des de l’Escola de Vela s’està contactant amb els alumnes que vulguin reprendre les classes cancel·lades la setmana passada.

27 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 253

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat