• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El nebot d’en ‘Puchi Puchi’ dona una obra a Formentera en memòria del seu oncle

conveni-cessio---escultura1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i l’escultor, Enrique Saavedra, han signat la donació d’una escultura propietat de l’artista denominada “Aura Pura”. Així aquesta escultura, feta en metall reciclat, passa a ser de titularitat pública i es situarà al jardí del Centre de Dia de Formentera.

Alejandra Ferrer ha agraït la donació d’aquesta obra que l’artista ha regalat al poble de Formentera en memòria del seu oncle Jordi “Puchi Puchi” (Jorge Chicheri). Chicheri va viure els darrers 40 anys de la seva vida a la nostra illa. Conegut per ser el propietari de la primera herboristeria de Formentera, va morir a l’any 2008 i les seves restes descansen al cementeri municipal de Sant Francesc.

L’escultura simula un bosc de pins prop de la zona de Cala Saona on el seu tiet residia, i com a metàfora l’ha anomenat “Aura Pura”, ja que per ell simbolitza l’aura d’en “Puchi Puchi”. Els pals, que simulen els troncs dels arbres, estan fets de tubs reciclats, i els núvols de dalt, que simulen les fulles dels arbres, són d’acer inoxidable, també reciclat.

Enrique Saavedra ha volgut retre homenatge al seu oncle fent aquesta donació a Formentera un lloc que segons l’artista va descobrir gràcies al seu familiar, “i és el lloc on sempre vull tornar”.

A l’acte de la cessió de la donació també ha assistit la consellera de Cultura, Susana Labrador.

28 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ret homenatge a la trajectòria professional de 5 policies locals

image11Avui dissabte 26 d'octubre el Consell de Formentera ha organitzat un acte per celebrar la festivitat de la Policia Local. A l'acte s'han fet entrega de les medalles per distingir el servei de cinc agents policials de l'illa per haver tengut una trajectòria professional destacada.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer ha fet un discurs en què ha felicitat a tots els guardonats que si tenen un qualificatiu en comú, segons ha declarat és la seva "vocació de servei". Alejandra Ferrer ha explicat les moltes tasques que fan el membres d'aquest cos policial, que van més enllà de la seguretat, com l'educació vial a les escoles, la figura del Policia Tutor o la prevenció de la violència de gènere entre la joventut.

Com a policia de proximitat, la presidenta ha destacat que "dediquen la seva vida a fer la nostra més fàcil, a fer possible l'organització de multitud d'actes de tota classe, a col•laborar amb la Guàrdia Civil, l'altre cos policial que dóna servei a la nostra illa, i la resta d'organismes i entitats que treballen en emergències, i que permeten que la nostra vida sigui més segura i tranquil•la".

Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, també ha dirigit unes paraules als assistents en què ha agraït "enormement l'esforç que heu fet aquest estiu per poder cobrir tots els torns de feina de manera tan professional". El cap de Policia Local, Félix Ramos, també ha tengut paraules d'agraïment pel cos policial que des de fa 1 any i mig dirigeix, i els ha encoratjat "a seguir treballant en pro de la seguretat de Formentera tal com han fet fins ara".

Medalles
Vicente Aguilar Caballero ha rebut la medalla a la Permanència de Segona Categoria en acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la policia local, i haver-hi tengut una trajectòria professional destacada.

El cap de Policia, Félix Ramos Pérez, ha rebut la medalla a la Permanència de Primera Categoria en acreditar més de vint-i-cinc anys de servei en qualsevol cos de la policia local, i haver-hi tengut una trajectòria professional destacada.

José Yern Ferrer ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc en complir trenta anys de servei com a policia local, amb una trajectòria professional destacada.

Andrés Torres Quetglas ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc en complir trenta anys de servei com a policia local, amb una trajectòria professional destacada. Així mateix, Andrés Torres Quetglas també ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd per la seva tasca professional, perseverança, voluntat i notorietat, amb el compliment del deures al seu càrrec, envers la dignificació del cos de la Policia Local de Formentera.

Per últim, Genoveva Hernández García ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd per la seva tasca professional, perseverança, voluntat i notorietat, amb el compliment del deures al seu càrrec, envers la dignificació del cos de la Policia Local de Formentera.

A l’acte també ha assistit el director insular de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com consellers del Govern i de l’oposició, i familiars i amics i la resta de Policies Locals de Formentera.

 
26 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell explica als veïns de Formentera el protocol d'actuació davant l'arribada de migrants a les costes de l’illa

image51La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i el director insular de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, han explicat avui per la tarda als veïns de Formentera les actuacions de les administracions implicades davant l'arribada de migrants a les costes de Formentera durant els últims mesos.

En la trobada celebrada a la Casa del Poble de la Mola s'ha explicat als veïns de Formentera quins són els protocols que s'activen quan arriba una embarcació de manera irregular, quina és la primera assistència que es dóna als migrants, en quina situació queden, tant les persones majors d'edat com les menors, i el procediment que han de seguir. A la trobada, també han acudit el conseller d'Interior, Josep Marí, el cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos, i el comandant de la caserna de Formentera, José María Estévez.

La presidenta ha destacat "la gran coordinació entre tots els cossos implicats quan es produeix l'arribada de migrants a l'illa" i també ha agraït "a l’àrea Benestar Social tota la feina extraordinària que està fent, també els caps de setmana". "Som molt conscients d'aquesta emergència humanitària i sabem que l'arribada de migrants és la conseqüència d'un problema més gran en el qual s'han de prendre mesures polítiques i socials tal i com s’ha demanat en el ple”.

El conseller de Benestar Social ha explicat que l'assistència que es realitza des del Consell de Formentera, "és una assistència a demanda en què se'ls facilita alimentació, roba, calçat i, en cas que sigui necessari, es dóna avís als serveis sanitaris". Ramírez ha recordat que el Consell de Formentera es fa càrrec dels menors, "un cop que s'han identificat per part de la Policia Nacional, els tècnics fan una valoració del menor i es fa càrrec de la seva tutela fins a la seva majoria d'edat".

Finalment, el director insular de l'Estat, que és l'administració competent davant l'arribada irregular de persones, ha repassat el protocol que s'activa quan arriben aquestes embarcacions, l'atenció que es presta en aquests casos i la situació en la que queden els migrants.

25 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera insta al Govern balear a què repari l'emissari i tramiti el projecte per a la regulació del fondeig al litoral de l'illa

ple-d-octubrev3El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes d'octubre. El plenari ha aprovat per unanimitat instar al Govern balear que inclogui en els pressupostos del 2020 una partida "per l'adequació i reparació de l'emissari de l'Illa de Formentera, amb les mesures pertinents de profunditat i traçat".

A la mateixa proposta, consensuada per tots els grups polítics, se sol·licita al Govern de les Illes Balears que "es realitzi una auditoria del funcionament de l'EDAR de Formentera, per establir les causes del possible deficient funcionament de la mateixa". Amb els resultats de l'auditoria, es demana al Govern que "es planifiqui un cronograma per adequar les instal·lacions de l'EDAR de Formentera a la situació actual, i aquest sigui comunicat al Consell Insular de Formentera".

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que el "bon funcionament de les instal·lacions de tractament d'aigües a l'illa de Formentera és de vital importància" i ha destacat el fet que fos una proposta consensuada per tots els grups polítics."És un problema que afecta distints àmbits i és prioritari l'EDAR i l'emissari funcionin de manera adequada".

En el ple d'avui també s'ha aprovat, amb el suport de l'equip de Govern de GxF-PSOE, una proposta per instar al Govern balear a la tramitació del projecte remès per la regulació integral del fondeig al litoral de l'illa de Formentera. Aquesta regulació s'ha de fer "amb criteris de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics i sempre condicionats a la capacitat d'acollida dels ecosistemes marins i d'acord amb els estudis tècnics ja realitzats pel Consell Insular de Formentera", segons recull la proposta.

"Creiem que és un problema important per a tota l'illa i que cal es porti cap endavant", ha assegurat el conseller Antonio J. Sanz, que ha recordat "l'elevada quantitat de fondejos que es produeix a diferents llocs de l'illa de Formentera i que provoca importants impactes sobre les praderies de posidonia". Sanz ha senyalat que al projecte "també sol•licita que s'ampliï el servei d'assessorament i vigilància al fondeig a tot el litoral de forma transitòria i fins que s'implementi el projecte de regulació".

Suport al professorat
D'altra banda, el ple també ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics una proposta per posar de manifestat el rebuig "a l'intent de posar en dubte la feina feta per part dels i de les docents i dels equips directius als diferents centres educatius de les Balears". Amb aquesta proposta de l'equip de govern el Consell de Formentera mostra el "reconeixement explícit i suport respecte a la qualitat i professionalitat en què el professorat i els equips directius desenvolupen les tasques docents i directives".

A més, amb aquesta iniciativa el Consell de Formentera "reconeix al Servei d'Inspecció Educativa de la Conselleria d'Educació com a garant de l'adequació de la feina docent que es fa als diferents centres respecte a totes i cadascuna de les normes i principis establerts per part dels poders legislatius". La consellera d'Educació, Susana Labrador, ha assenyalat que "arran la petició presentada per un partit polític a la mesa del parlament balear per visitar centres educatius, entre ells l'IES Marc Ferrer, hem considerat necessari fer aquest reconeixement al professorat per compensar aquest acte d'ingerència per posar en dubte la feina dels docents i així reconèixer la feina del servei d'inspecció educativa com a garant de la qualitat de l'educació a la nostra comunitat i també la dels docents".

Medalles Policia Local
A més, el ple també ha aprovat per unanimitat atorgar 6 diferents distincions als següents policies locals de l'illa: Genoveva Hernández (medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd), Andrés Torres (medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc i la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd), José Yern (Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc), Félix Ramos (medalla a la Permanència de Primera Categoria) i Vicente Aguilar (medalla a la Permanència de Segona Categoria),

De fet, demà dissabte 26 d'octubre es farà l'acte institucional d'entrega de les distincions als membres del cos policial. L'acte tindrà lloc a les 12 h a la Sala de Plens del Consell de Formentera situada al costat del Centre de Dia.

Declaració institucional
Per últim, el ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Despatologització de la Transexualitat. La proposta, presentada per la consellera d'Igualtat i Lgtbi, Vanessa Parellada, té com a objectiu "fer visible el compromís del Consell de Formentera per aconseguir la normalització de totes les identitats sexuals i de gènere". "Per això hem tornat a organitzar per enguany activitats que pretenen la sensibilització social en relació amb la realitat de les persones trans*, igual que hem fet amb el col•lectiu LGTBIQ+ i com també fem en defensa del feminisme i de tots els posicionaments que defensen la justícia social", ha subratllat la consellera en la declaració.

El Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans*, que se celebra cada any a l'octubre, és una iniciativa llançada per la plataforma activista STP, Stop Trans Pathologization, que des del 2009 persegueix, entre altres objectius, la retirada de la classificació dels processos de trànsit entre gèneres com a trastorn mental dels manuals diagnòstics (DSM de l'American Psychiatric Association i CIE de l'Organització Mundial de la Salut), l'accés a una atenció sanitària trans* i l'abolició dels tractaments de normalització binària a persones intersex.

25 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 205

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat