• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Concurs foto Escola de Música i Dansa

foto aplaudiment EMMDL'Escola de Música i Dansa del Consell de Formentera ha organitzat el II Concurs de Fotografia, que aquesta edició es farà de manera
virtual.

Les fotografies es podran presentar a través de la xarxa social d'Instagram. El concurs està obert a tota la ciutadania, per tant no fa falta ser alumne per poder participar. La temàtica de la fotografia ha d'englobar la següent idea: “La música i/o la dansa en el confinament”. Les fotografies han de ser originals. Es valorarà la creativitat i la
cohesió amb la temàtica.

Passes a seguir per participar:

- Seguir el perfil de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera (@escolamusicadansaformentera)
- Pujar la fotografia com a publicació indicant el nom complet del concursant seguit del hashtag #EMMDFConcursFotografia2020
- Etiquetar damunt de la imatge el perfil de l'Escola
- Si no tens Instagram ho pots fer des del d'algun amic o familiar si et donen permís.

El termini per a publicar les imatges és de l'1 al 31 de maig de 2020. Es seleccionaran un total de tres imatges guanyadores, les quals seran exposades a la futura Exposició de Fotografies de l'Escola de Música i Dansa de Formentera.

12 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reactiva l'execució de les obres menors

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència per reactivar l'execució de les obres menors, que queden subjectes a fer una declaració responsable amb comunicació prèvia al Consell. D'aquesta manera es pretén agilitzar l'execució d'aquestes obres.

Les persones interessades han de realitzar la comunicació de forma telemàtica a través de l'OVAC, https://ovac.conselldeformentera.cat. L'àrea de Territori ha actualitzat durant l'estat d'alarma aquest i altres tràmits disponibles per poder donar un millor servei públic a la ciutadania.

Tràmit
“El tràmit és senzill i es pot fer íntegrament de manera telemàtica, les obres menors s'han de comunicar al Consell amb una declaració responsable i aquestes es poden iniciar al dia següent o als 10 dies d'haver fet aquesta comunicació, segons el cas”. Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, que ha afegit que amb aquest servei “esperam agilitzar la tramitació d'aquests permisos i, en aquests moments de crisi sanitària, intentar ajudar a la reactivació de l'economia”.

Paral·lament però des del Consell s'augmentaran les inspeccions per garantir que tots els treballs comunicats s'executin correctament, segons ha destacat el conseller.

Suspesa temporalment l'ordenança de remors
Cal recordar que, l'ordenança de remors està suspesa temporalment durant el període de desescalada del confinament, el que permet l'execució d'obres als nuclis urbans quan altres anys la seva execució estava suspesa des de l'1 de maig al 15 d'octubre.

Per acabar, es destaca l'obligat compliment de les ordres i directrius establertes per les autoritats sanitàries en el sector de la construcció i el protocol d'actuació en matèria de salut laboral aprovat pel Govern balear per assegurar la no propagació de la Covid-19 a la nostra illa.


11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'ocupació de les terrasses dels establiments podrà augmentar, amb sol·licitud prèvia al Consell, si es garanteix el pas del vianants i dels vehicles d'emergències

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència que permet ampliar l'ocupació de les terrasses d'establiments d'hosteleria i restauració durant l'estat d'alarma, mentre les terrasses habituals no puguin tenir l'ocupació de taules del 100%. Les ampliacions però han de ser aprovades prèviament pel Consell de Formentera, que vetllarà per garantir el pas dels vianants i dels vehicles d'emergència si n'és el cas.

Les peticions s'han de realitzar de forma telemàtica a través de l'OVAC, en un apartat específic creat per a aquest tràmit: https://ovac.conselldeformentera.cat. Aquesta ampliació temporal de les terrasses serà gratuïta. Cal recordar, que el Consell, donades les circumstàncies extraordinàries provocades per la Covid-19, bonificarà també al 100% la taxa d'ocupació de les terrasses.

D'altra banda, en cas de sol·licitar l'ocupació de via pública del local adjacent, s'haurà de disposar de l'autorització del titular del local. En tot moment s'hauran de respectar les normes que estableixin les autoritats sanitàries: 2 metres de distància entre taules, higiene dels espais, entre d'altres.

11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La ITV de Formentera reobri demà 11 de maig el servei de manera gradual

foto ITV covidEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis d'Inspecció, informa que, demà dilluns 11 de maig, es reprèn el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de manera progressiva a l'illa seguint les indicacions de l'Ordre SND/399/2020, del BOE publicat ahir 9 de maig, amb la qual es permet la reobertura de les estacions d’ITV en aquesta Fase 1 de desescalada.

El conseller de Serveis d'Inspecció, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “durant els últims dies, s'ha estat treballant en la preparació de les mesures de prevenció de riscs laborals, així com en l'adequació de les instal·lacions de l'estació a la nova situació del Covid-19 per poder començar com més aviat el servei”. “Així, demà es comencen a donar les cites prèvies i els propers dies es donarà pas, en primer lloc, als vehicles de transport públic i de mercaderies”, ha assegurat el conseller de Serveis d'Inspecció.

A més, les persones amb la cita anul·lada durant l'estat d'alarma, seran trucades a partir de demà per rebre una nova cita; no han de trucar per demanar-ne una de nova. També des del Consell es recorda que totes aquelles persones amb la ITV caducada abans de l'estat d'alarma, poden contactar amb l'estació d’ITV al mail itv@conselldeformentera.cat.

El servei es reprèn amb nous protocols:
-S'accedirà a les instal·lacions només amb cita prèvia.
-El tràmit administratiu es farà en una finestra lateral sense accés a l'oficina, des del mateix vehicle.
-S'han instal·lat dispensadors de solució hidroalcohòlica al llarg de tota l'estació per a l'ús dels usuaris i es recorda que s'ha de portar mascareta.

“És la nostra intenció restablir el servei amb normalitat d'una manera progressiva i recordam que els vehicles amb la ITV caducada durant l'estat d'alarma es troben dintre de la pròrroga vigent mentre duri aquest estat i en tot allò que indiquin les ordres procedents”, ha assenyalat el conseller Sanz.

Per qualsevol dubte o aclariment, a partir del dimarts es pot contactar amb el telèfon de cita prèvia 971 32 31 30.


10 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 235

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat