• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Signat un conveni per impulsar el comerç local de Formentera

foto 2020 cel obert 1El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per impulsar el comerç de Formentera i promoure'l com a espai comercial a cel obert. L’objectiu d’aquest acord, en el qual també han participat el director general de Comerç, Miguel Piñol, i la consellera d'Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, és desenvolupar conjuntament actuacions per potenciar el comerç local i de proximitat, així com impulsar iniciatives que millorin els avantatges competitius dels comerciants.

L’import total del conveni ascendeix a 14.000 euros, dels quals la Conselleria aporta 10.000 euros i el Consell de Formentera 4.000 euros, una inversió que es destinarà a dur a terme actuacions per al foment i la promoció de l’activitat comercial del municipi.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer Kirschbaum, ha explicat que en aquests moments de crisi és primordial oferir ajudes al petit comerç, que en Formentera està format principalment per empreses familiars, que ajuden a cohesionar i donar serveis a la societat. La presidenta ha volgut recordar que aquest any de crisi originada per la covid-19 “els comerços de proximitat i de primera necessitat varen ser els que estigueren en primera línia, donant servei als formenterers i formentereres durant el confinament, mentre que els altres han estat molts mesos tancats, i després han obert en una temporada atípica, per la qual cosa necessiten més que mai que es potenciï la seva activitat”.

Per la seva banda, el vicepresident Yllanes ha precisat que els projectes a cel obert “estan emmarcats en el nostre pla de reactivació de l’activitat comercial i econòmica dels municipis” i ha afegit, “potenciam així el comerç de proximitat i els centres urbans, alhora que diversificam l’activitat econòmica. És per això que es treballa per signar convenis en el màxim nombre de municipis de les quatre illes”.

Posteriorment, s’han reunit amb els representants de la Pimef i la Cambra de Comerç de Formentera per presentar el conveni i tractar la situació actual del comerç de l’illa.


24 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera se suma al Dia Europeu de les Llengües

foto 2020 dia europeu llenguesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Normalització Lingüística, informa que se suma al Dia Europeu de les Llengües que es celebra el dissabte 26 de setembre i s’ha adherit a la declaració institucional del Govern de les Illes Balears, en la qual es fa valer la diversitat lingüística i cultural d’Europa i s’insta a promoure aquesta riquesa, a impulsar-la i a protegir-la.

La consellera de Normalització Lingüística, Raquel Guasch, hi ha assenyalat que aquesta jornada “és important per reivindicar l’oficialització del català a Europa, sense oblidar que al nostre Estat,i en particular als territoris de parla catalana, el procés de normalització lingüística encara no ha aconseguit tots els seus objectius”. “El català encara no gaudeix del prestigi i la presència com a llengua oficial que és i per tant, cal destacar la importància de les polítiques en matèria lingüística de les administracions públiques”, subratlla la consellera.

També hi ha recordat que conservar la nostra llengua “és clau” i que, per exemple, enguany el Consell hi ha aprovat una revisió del nomenclàtor dels nuclis urbans i vies i espais públics urbanes de l’illa, “un document important per custodiar un element tan visible com la toponímia”.

La celebració s’ha impulsat des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han sumat els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l’Ajuntament de Palma i la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Durant tota la setmana es desenvoluparà l’agenda d’activitats organitzades per les diferents institucions.

L’acte central serà la conferència del doctor i professor de Dret de la UIB Antoni Llabrés, que tindrà lloc al Parlament de les Illes Balears sota el títol «Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics» demà divendres a les 19 hores i es podrà seguir en directe per Internet a l’adreça diaeuropeullengues.caib.cat.

24 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dansa, teatre i espectacles infantils en la programació de L’Illa a Escena

cartell 2020 L Illa a EscenaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per a aquest final d’any: L’Illa a Escena. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que després de l’aturada cultural presencial que hi va haver durant el confinament “ens fa molta il·lusió presentar aquestes sis propostes adreçades a tots els públics, adults i infantils, per promoure i fomentar la vida cultural i que els formenterers i formentereres puguin gaudir d’una bona oferta cultural sense sortir de l’illa”.

Octubre
El mes d’octubre s’inicia amb una producció de la companyia Dancescape: Let’s dance about Love. Una peça de dansa urbana interpretada per dos ballarins, que parla del recorregut i de les diverses fases de l’amor, a través de diversos llenguatges: dansa, música i paraula. La dansa crea una atmosfera en què públic i intèrprets esdevenen protagonistes per identificar-se amb sensacions, per reconèixer sentiments com a propis, pensaments, experiències. L’amor se sent, es parla, es balla...

L’obra es podrà veure dissabte 3 d’octubre a les 19.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

També a l’octubre, els petits riuran de valent amb Italino Grand Hotel de la companyia La Tal. Un espectacle per a tots els públics de teatre Clown, que aprofundeix una mica més en aquest pallasso patètic i ple de tendresa amb el qual la companyia ha treballat sempre.

L’espectacle serà dissabte 17 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Per acabar el mes, tornen a Formentera la companyia Titzina Teatro per presentar la seva nova producció La Zanja. La companyia amb gairebé 20 anys de trajectòria presenta aquesta obra pròpia, resultat d’un treball de recerca i periodisme antropològic. Pako Merino i Diego Lorca —dramaturgs, directors i intèrprets—, reflexionen en clau tragicòmica sobre el particular xoc de civilitzacions entre Europa i Amèrica i la seva història col·lectiva.

L’obra es podrà veure dissabte 24 d’octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Novembre
El 7 de novembre es presenta a Formentera Frida, un espectacle de dansa, música, teatre i arts visuals. Dirigit per Marie Tholon i Adriana Aguilar, Frida és una posada en escena de moments de la pintora mexicana, inspirada en les seves pintures i en el seu diari.

L’espectacle, que està emmarcat dins dels actes del Dia Internacional contra la violència masclista, es podrà veure dissabte 7 de novembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Els més petits gaudiran de valent amb l’espectacle familiar Soñando a Pinocho, la nova creació de l’emblemàtica companyia La Tartana, que ens narra la imaginada història abans de la història del conte clàssic de Pinotxo. El naixement de Pinotxo abans que el mateix Gepetto pugui descobrir-lo. Una màgica història entorn de la solitud i la perseverança a aconseguir un somni. Candidata al Premi Max al millor espectacle infantil 2018.

L’espectacle es podrà veure dissabte 14 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Desembre
I per acabar el cicle de L’Illa a Escena, arriba a formentera el musical Tina, la bruixa fina. Un espectacle de titelles i cançons, on la protagonista és una bruixeta molt espavilada, que vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l’ajut de Tomassot, un bruixot gran i experimentat. Un divertit musical on els nens gaudiran de valent.

L’espectacle es podrà veure diumenge 13 de desembre a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Tots els espectacles infantils tenen un preu de 5 euros, entrada d’adult gratuïta. Els espectacles d’adults tenen un preu de 7 euros per als majors de 25, i per als menors de 25 anys, 5 euros. L’espectacle Let’s dance té un preu únic de 5 euros.

Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, aquesta edició l’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.

Suport cultural
L’Illa a Escena compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques; i de Platea del Ministeri de Cultura, amb la finalitat d’impulsar la programació conjunta de companyies professionals de dansa, teatre i circ, enriquir l’escena cultural i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.

Actualment s’estan fent tasques de neteja i d’adequació de la Sala de Cultura per complir amb normatives sanitàries i d’aforament. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Per a totes les funcions serà necessària la reserva prèvia d’entrada enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat.

24 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell renova els convenis de col·laboració amb els clubs de majors de Sant Ferran i Sant Francesc

foto 2020 conveni majors 2La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha signat avui els convenis anuals de col·laboració amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa, i el president del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, Julián Galindo. La vicepresidenta primera i consellera de Majors, Ana Juan, també ha estat present a la signatura dels dos convenis.

El Consell subvenciona al centre de majors de Sant Ferran amb 8.000 euros i al club de jubilats de Sant Francesc amb 11.000 euros per contribuir al manteniment dels seus centres i dels serveis que hi presten així com per a la promoció i el sosteniment d’activitats associatives i comunitàries adreçades a les persones majors.


24 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 257

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat