• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Entrega de premis i inici de l’exposició del concurs de fotografia de Beni Trutmann

foto 2021 BeniT AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ahir es varen entregar els premis del la XVIII edició del concurs de fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut 51 participants amb 139 fotografies presentades entre totes les categories. En concret, hi ha hagut 21 participants amb un total de 61 fotografies repartides entre les tres categories: fotografia blanc i negre, fotografia a color i foto denúncia. Pel que fa a la categoria del telèfon intel·ligent, hi ha hagut 30 participants amb un total de 78 fotografies.

Categoria color
El primer premi de la categoria color, de Victòria Gibert, mostra el marès esculpit per l’erosió, tan característic de la costa. Gibert, quan feia la foto hi va veure, inclús, gegants d’arena perfilats amb un cisell i martell. Marcos Colomar Verdera, guardonat amb el segon premi, ha volgut retre homenatge al seu güelo, que als 90 anys encara fa senalles d’espart amb els mateixos ànims de quan era jove. La fotografia del tercer premi, per a Josep López Vañó, està realitzada a Punta Prima tot buscant una localització per pescar calamar a l’hivern.

Categoria blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre, la va realitzar Wolfgang Wicher l’any 1965, en el seu primer viatge a Formentera quan tenia 14 anys. Una instantània que mostra en Toni, un pescador que sortia cada matinada. El segon premi mostra un escar des Caló en un d’aquells dies d’hivern, nuvolats i mig plujosos. Una instantània realitzada per en Javier Sánchez Gómiz. La fotografia d’en Joan Ribas, guardonada amb el tercer premi blanc i negre, mostra les mans de la seva mare fent pa de manera tradicional.

Fotodenúncia
Josep López Vañó és el guanyador en la categoria de fotodenúnica, amb una imatge d’una mascareta al fons del mar. Una denúncia que volia plasmar després d’una de les seves vivències del passat estiu, al mes d’agost, quan va comptabilitzar un total de 24 mascaretes des de la seva casa fins a la feina, en un trajecte de tan sols 2,5 km. El segon i tercer premi han quedat deserts.

De les categories de color i de blanc i negre i de fotodenúncia els premis són: primer premi està dotat amb 500 €, segon amb 300 € i el tercer amb 200 €.

Categoria juvenil
En la categoria juvenil, Jana Yern Majoral, ha set la guanyadora en la categoria de telèfon intel·ligent, el segon premi ha set per a Ana Córdoba Mures, i el tercer per a Aya Assadbuuh. Els premis que han rebut són: primer premi Càmera digital Kodak Friendly Zoom FZ201, segon premi: càmera digital Kodak Pixpro FZ53 i tercer premi: càmera esportiva Sunstech Andrenaline

Exposició
L’exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció del concurs es pot visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, des d’avui 4 de maig fins al dia 15. L’horari de visita és d’11 a 14 h i de 18 a 20 h excepte els dilluns al matí i els diumenges que la sala roman tancada.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat a visitar la sala i ha agraït “a tots i totes les participants la seva aportació amb unes fotografies que demostren el perquè des del Consell s’impulsa aquest concurs”. Susana Labrador ha recordat que el concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l’illa i cap a la seva natura. És per això que Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, les tradicions, la fauna i la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient.


4 de maig de 2021
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

La secció jove del Formentera Film, xerrades sobre diversitat afectivosexual i la Setmana Europea de la Joventut centren les activitats de maig al Casal de Joves

foto 2021 FF CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de maig. La primera activitat, de fet, va ser la projecció del Formentera Film Secció Juvenil el passat dissabte a les 20.30 h al pati del Casal de Joves. S’hi projectaren set curtmetratges documentals de ficció i animació, així com vídeos «extrafest», i es va estrenar el vídeo de dansa urbana gravat durant el passat mes d’abril amb les ballarines del curs de Dansa del Casal de Joves.

Aquesta setmana, el dimecres 5 de maig es farà la Tarda de pel·lícula al Casal, dijous 6, un concurs de TikTok, divendres 7 de maig un torneig de tennis taula i dissabte, un concurs de talents.

Els dies 12 i 26 de maig tornen les “Xerrades en línia”, en col·laboració amb l’Associació Chrysallis, per compartir un espai per a aprendre i reflexionar sobre el respecte i la diversitat afectivosexual. I dissabte 15 de maig se celebrarà el Dia Internacional de les Famílies, amb una sortida per un dels entorns privilegiats de la nostra illa.

La primavera és temps de flors i plantes, i per això, divendres 21 de maig, es realitzarà un taller d’elaboració d’olis naturals. D’altra banda, el dimarts 25 de maig es farà una xerrada sobre el projecte Molinet de moneda social de Formentera.

Setmana Europea de la Joventut
D’entre les activitats programades, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha volgut destacar les relacionades amb la Setmana Europea de la Joventut. “Aprofitem aquesta celebració per empoderar les usuàries i els usuaris del Casal donant resposta als seus interessos i peticions per crear una unió i fer xarxa entre els i les treballadores del Casal i de l’àrea de Joventut, amb els mateixos joves”. En aquest sentit, dissabte 22 de maig es realitzarà una sortida en bicicleta de muntanya i dissabte 30 de maig, es realitzarà un taller de grafit al Casal.

Per a més informació, us podeu adreçar al Casal en l’horari habitual de dimarts a dissabte de 16 a 22 h, o enviar un correu a casal@conselldeformentera.cat al compte d’Instagram, @casaldejovesformentera. D’altra banda, les classes de dansa urbana segueixen de dimarts a divendres de 16.30 a 17.30 h al Poliesportiu Antoni Blanc.


3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La piscina municipal obre el dimecres després de les obres de reforma i tornen les activitats dirigides

foto 2021 piscina AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que el dimecres torna a obrir la piscina municipal després d’haver estat tancada per obres per millorar la climatització i la impermeabilització de la instal·lació esportiva. Des del passat mes de gener s’han estat portant a terme diferents treballs que han consistit principalment en el canvi de la màquina deshumectadora, obres de reparació i impermeabilització al sostre de la piscina, obres als vestidors, millores a l’àrea dels monitors, canvi dels llums de l’interior per llums de baix consum i reparació dels vasos de les piscines, canvi de les canonades de la sala de calderes i tasques de manteniment com ara pintura, neteja, etc.

La principal obra realitzada ha set la substitució de la màquina deshumectadora, una màquina que es va instal·lar fa ja quinze anys, quan es va cobrir la piscina, i que havia esgotat la seva vida útil. La tramitació administrativa es va iniciar l’any passat i es va aturar arran de l’estat d’alarma. Ara, finalment, ja s’ha pogut instal·lar. El cost d’aquesta nova màquina és de 102.850 euros.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix temporalment l’àrea d’Esports, ha destacat, que “per fi, després d’aquest temps d’obres, els usuaris ja poden gaudir de la piscina" i ha lamentat “les molèsties ocasionades als usuaris”. La vicepresidenta ha assenyalat que “no ha set una obra senzilla, des de l’inici de la tramitació, per la pandèmia, i amb inconvenients sobre la marxa; a més, s’ha aprofitat per fer altres treballs de reparació i manteniment en altres zones, com els vestidors i espais comuns”. Ana Juan ha assegurat que “ara ja es pot gaudir d’una piscina coberta amb millors garanties, que a més, torna amb activitats dirigides, que no es fan des del començament de la pandèmia”.

Tornen les activitats dirigides
Amb l’obertura de la piscina, també tornen les activitats dirigides d’aquafitness i gimnàstica suau, aturades des de l’inici de la pandèmia. A partir de demà ja es podrà demanar cita prèvia i les reserves al poliesportiu, al telèfon 971 321 240.

L’ús de la piscina es fa amb les mesures de seguretat, tal com marquen els protocols sanitaris. Així, el bany lliure tendrà una durada de quaranta-cinc minuts, la dutxa es podrà fer servir durant quinze minuts, i no es podran fer servir les taquilles dels vestuaris. I es podrà utilitzar el material de piscina i una usat, s’haurà de desinfectar. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats i els usuaris només es poden llevar la mascareta en el moment de la pràctica esportiva.

3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriben a Formentera “Idò mata’ls” i “Idò remata’ls”, la saga dels gàngsters pagesos pitiüsos

cartell 2021 ido matalsEl pròxim divendres 7 i diumenge 9 de maig es projectarà a la Sala de Cultura (Cinema) els dos curtmetratges del director eivissenc Javier Riera. La història de com neix aquesta saga es remunta el 2005, quan Javier Riera, un jove estudiant d’audiovisuals decideix escriure i rodar un curtmetratge de 25 minuts (Idò mata’l) en el qual homenatjar els seus títols favorits de cinema negre a través de la paròdia, i adaptant-los a un context totalment local, ja que la seva intenció era únicament presentar-lo a un certamen de l’illa d’Eivissa. El curtmetratge, fet amb cap pressupost i comptant amb un grup d’amics, s’alça amb el premi del públic en aquest certamen (Mostra de Curtmetratges de Sant Antoni), i es converteix en un petit títol de culte local, per la seva habilitat de combinar l’humor paròdic i surrealista amb elements quotidians molt lligats a la cultura eivissenca, a més de les esmentades referencies cinematogràfiques.

Onze anys després, i amb aquesta primera part encara en el record de molts, Javier decideix impulsar el projecte Idò mata’ls (perquè mata’ls), una seqüela rodada a través de la seva productora, ja amb mitjans de cinema, però intentant aconseguir realitzar-la amb el menor cost possible. Per això, es llança un micromecenatge i s’aconsegueix el suport econòmic de diverses institucions i es tira endavant el projecte, que, gràcies també a un intens treball en les xarxes socials, aconsegueix un gran èxit i es converteix ja en un referent de l’humor pitiús.

Idò mata’ls i Idò remata’ls es podran veure divendres 7 i diumenge 9 de maig a les 20.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Es poden adquirir les entrades a entradesformentera.cat o mitja hora abans de la sessió a la taquilla del Cinema.

3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 293

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat