• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Sis restaurants i quatre productors locals mostren la gastronomia de Formentera a ‘Madrid Fusión’

foto 2019 formentera gastro 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, participa des del dilluns que ve fins al dimecres en una nova edició de ‘Madrid Fusión’, la fira gastronòmica referent del panorama estatal. En aquesta edició s’ha ampliat la representació formenterera, així com l’espai expositiu del Consell en una fira que enguany se celebra a l’Ifema. La representació illenca estarà encapçalada per la presidenta del Consell i consellera de Promoció Turística, Alejandra Ferrer, que anirà acompanyada pel cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, dos tècnics del Consell, cuiners de sis restaurants de Formentera, un productor d’oli, un altre de peix sec i representants de les dues bodegues de vi de l’illa.

Durant els tres dies de durada de la fira, cada jornada dos restaurants diferents oferiran un showcooking o degustació, on els productes locals tindran un protagonisme especial, com l’anyell, que estarà present en alguns dels plats que elaboren els cuiners, el vi, l’oli o el peix sec. “‘Madrid Fusión’ és una gran oportunitat per fer més visible la nostra gastronomia, mostrar la qualitat dels nostres productes i la gran oferta de restauració que tenim a Formentera, de la qual poden gaudir els nostres visitants”, ha senyalat Alejandra Ferrer.

La presidenta del Consell ha agraït la col·laboració dels restaurants presents a la fira, Vogamarí, Quimera, Can Pascual, Can Vent, Aigua i Sal i Molí de Sal, així com les bodegues Terramoll i Es Cap de Barbaria i els productors locals l’oli de Sa Tanca d’es Clot i el Peix Sec de Formentera.

A més, enguany el Consell de Formentera ha incrementat l’espai expositiu a la fira, que passa de 12 a 24 metres quadrats, cosa que permetrà als cuiners gaudir d’una cuina més àmplia per elaborar els plats.

Nou mapa ‘Formentera Slow Food’
A l’estand de Formentera en ‘Madrid Fusión’ es donarà informació turística general de l’illa, i també concreta del segment gastronomia, com el llibre “Sabors de Formentera” editat l’any 2019, i nous materials, com el mapa anomenat ‘Formentera Slow Food’ on s’especifiquen els productors i els comerços de producte de quilòmetre zero de l’illa. Aquest mapa, del qual se n’han imprès 10 mil unitats, es pot trobar també en format digital al mini web informatiu www.formentera.es/slow-food, adaptat també per a smartphones. En aquesta mini web es pot trobar tota la informació sobre els agricultors de Formentera que conreen productes de l’hort, verdures i hortalisses, així com les dues bodegues, les carnisseries que ofereixen carn de bestiar de l’illa, les peixateries i els productors d’oli.

Els mapes han estat repartits als diferents comerços i es poden obtenir també a les oficines d’informació turística. “L’objectiu d’aquesta acció ha estat respondre a la demanda d’un turista que valora la procedència de les matèries primeres i està interessat a consumir i adquirir aliments de Formentera”, ha senyalat Alejandra Ferrer.

Aquesta acció promocional “Formentera Slow Food” s’inclou dins les desenvolupades amb els Segments Estratègics de Turisme (SETS) que finança l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i ha tingut un pressupost total de 3.000 euros.

10 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els bombers de Formentera han intervengut en un total de 213 serveis durant 2019

bombers--1-1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que els bombers de l’illa van fer un total de 213 serveis al llarg de l’any 2019 enfront de les 183 de l’any 2018. D’aquestes intervencions, 31 han estat per incendis, dotze de les quals corresponen a incendis forestals (3) i agrícoles (9). En aquests casos, la superfície cremada ha estat 0,172 ha de forestal i 5,12 ha d’agrícola, en total 5,292 hectàrees. La resta d’intervencions per incendis s’han produït a habitatges (7), mobiliari urbà (6) i vehicles (6). En total, els bombers han sofocat sis incendis més que l’any passat.

Els agents de bombers també han intervengut en 17 serveis relacionats amb salvaments o rescates: 7 en accidents de trànsit, 7 de persones i 3 d’animals.

Respecte a serveis relacionats amb assistències tècniques, com arbres caiguts en via publica, neteges de calçada, subministres urbans, etc. s’hi han fet un total de 52 intervencions. Els bombers també han fet un total de 93 intervencions preventives, la majoria (78) de vigilància i 20 relacionats amb falses alarmes.

El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat la feina del cos de bombers de l’illa i ha agraït la “ràpida actuació dels agents i també del personal de l’Ibanat” en els dos incendis ocorreguts l’any passat a la Mola. El conseller també ha subratllat la col·laboració de Protecció Civil, Guàrdia Civil, Policia Local i de la Unitat Operativa (UOP) de la Direcció General d’Emergències, que han intervengut juntament en diferents situacions d’emergència a l’illa.


9 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els Reis Mags d’Orient recorreran totes les localitats de Formentera el pròxim diumenge 5 de gener

cavalcada reis 2019El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al moll comercial del port de la Savina (davant de la torre de capitania del Port esportiu “Nueva Formentera”, al Passeig de la Marina) a les 18.00 hores del pròxim diumenge 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 19.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer de Santa Maria i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església de Sant Francesc Xavier. En sortir de l’església, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i on les autoritats de l’illa faran la rebuda institucional.

Devers les 20.00 hores, els Reis i la comparsa, continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on dins del poble passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que espera la vinguda dels Reis podrà saludar-los al saló parroquial de l’església i els nens i nenes d’aquesta localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 20.30 hores, la cavalcada arribarà al poble de la Mola per la carretera principal, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per començar l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar al dilluns 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tindrà lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.30 hores.

Espectacle d’animació
I mentre els més petits esperen l’arribada dels reis al port també podran gaudir de l’espectacle de circ “Or, encens, mirra i CIRC” a càrrec de Circ Bover. Un espectacle ple de màgia, espectacularitat i humor, que mostra diferents disciplines que composen les arts del circ ambientat amb la temàtica nadalenca. Tot conduït per un mestre de cerimònies que serà capaç de sorprendre i fer riure a públic de totes les edats.
L’espectacle tendrà lloc a les 17.00 h al Passeig de la Marina

Un altre any els Reis Mags d’Orient venen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. La Cavalcada dels Reis Mags d’Orient està organitzada per l’Associació Reis Mags en col·laboració del Consell Insular de Formentera. El Consell vol agrair la col·laboració de: Parròquies de Formentera, els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Cooperativa del Camp, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Mediterranea Pitiusa, Pitiüsa Sud, Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, Associació de Veïns del Pilar, Autoritat Portuària, Protecció Civil i el cos de Bomber i Policia.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha senyalat que l'illa espera “amb molta expectació i il·lusió l'arribada dels Reis Maigs” i ha destacat el treball que realitza l'Associació Reis Mags, així com tots els voluntaris i organitzacions que col·laboren amb la cavalcada.

3 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Música en directe per donar la benvinguda l’any 2020 a Formentera

cartell nit de cap-danyj1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 31 de desembre s’ha preparat una nit especial per donar la benvinguda el 2020, segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, que ha convidat a “tot el poble de Formentera a que vengui a l’envelat ubicat al pàrquing de Sa Senieta per donar la benvinguda a l’any nou i gaudir d’una nit de festa”.


Per aquesta primera nit de l’any, s’han programat dos actuacions musicals d’entrada gratuïta. El primer a actuar serà el grup de versions Dalton Bang a partir de la 1 de la matinada, després el dj francès Tom Costino serà l’encarregat de seguir amb la festa.

Els Dalton Bang són una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans, fins a les places més petites, per vestir-les d’una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca, i sobretot, de bona música que va, des dels hits dels anys 70, fins a la patxanga més actual.

Després arribarà el torn de Tom Costino, és un discjòquei francès considerat com un autèntic actor de la vida nocturna. Tom Costino interpreta als llocs més importants del món com ara Boston, Nova York, Istanbul, Marràqueix, Londres, Venècia, Eivissa i Formentera... La música de Tom és una deliciosa barreja de discoteca, funk, pop i happy soul sacsejats amb pulsacions elèctriques subtils.

27 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 215

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat