• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Segueixen les feines de control de la Policia Local de Formentera a les obres

foto 2020 inspeccions PLFLa Policia Local de Formentera, en coordinació amb la Guàrdia Civil de l'illa, està realitzant un pla d'inspeccions per controlar que es compleixen les mesures de seguretat a les obres. El pla ha estat confeccionat per l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) depenent de la conselleria de Treball del Govern balear.

Entre els darrers dos dies la Policia Local de Formentera ha inspeccionat 10 obres. Els pròxims dies continuaran amb aquestes feines. Els agents locals aixequen actes quan fan les inspeccions, aquestes actes d'inspecció les tramitarà l'IBASSAL, que contactarà amb les obres que consideri han de millorar les seves condicions de seguretat. Tot amb l'objectiu d'evitar el risc d'exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

Els constructors han d'adoptar mesures preventives de caràcter sanitari, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres. Els policies estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s'han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre altres indicacions.

Controls de les mesures de confinament

D'altra banda, la Policia Local segueix efectuant controls als pobles, carreteres, camins i espais naturals per assegurar que la població compleix les normes de confinament. Des que es va iniciar el confinament i fins ahir s'han interposat 80 denúncies a ciutadans de Formentera per no haver respectat les restriccions. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat a la població que “les normes de confinament segueixen vigents i que hem de respectar-les reduint al màxim les sortides de casa, i fer-les només en els supòsits que permet l'estat d'alarma”.

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera recolza la publicació de la revista còmic “ADN”, que torna 20 anys després

foto 2020 ADNEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Política Lingüística, recolza la publicació del fanzine ADN, la primera revista còmic de les Illes i que avui després de més de 20 anys torna a les llibreries de Formentera i algunes d'Eivissa.

El Col·lectiu ADN i Espai F presenten avui dia de Sant Jordi aquest primer número de la nova era, que torna amb nou material, i es beneficia de la revolució digital, que permet, especialment, l'ús del color per primera vegada en la seva història. El Consell de Formentera ha sufragat el cost de la maquetació i ha adquirit 50 exemplars per tenir a biblioteques i donar a les escoles i l'institut.

En aquest primer número apareixen col·laboracions en diferents gèneres, sobretot el còmic, però també la narrativa breu, la il·lustració, la poesia, la crítica i la divulgació històrica. Així, publiquen un total de 16 autors, alguns d'ells ja havien participat en la primera etapa de la revista (Juan Moreno, Vicent Ferrer, Jordi Soldevila, Joan Torres, Neus Costa, Santiago Colomar, Joan Francesc Ferrer i Alfredo Boto). Altres creadors que han estat incorporats per a aquesta nova etapa són Guillem Marí, Joan Escandell, Lluís Ferrer Ferrer, Paula Tikas, Jan Ribas, Pilar Mena, Xico Mayans i Cecília Lemoine.

Col·lectiu ADN va ser el nom amb què es va promocionar públicament un grup de dibuixants, guionistes, poetes, pintors, artesans, etc. a Formentera a partir de 1985 i fins a l'actualitat. Aquests artistes i escriptors, la majoria formenterers, però també de Barcelona, Eivissa i l'estranger, publicaren els seus treballs en els fanzines ADN i Cosmos Factory.

Primer còmic en català a les Illes
Les publicacions del Col·lectiu ADN nasqueren en el context del boom del còmic a Espanya, als anys 80, i de la consegüent eclosió dels fanzines. El fanzine ADN fou la primera publicació de còmic en català a les Balears (abans inclús de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística el 1986).

Entre els noms que varen aparèixer amb major assiduïtat a les publicacions del Col·lectiu ADN es troben Juan Moreno, Pep Morna, Vicent Escandell i Vicent Ferrer. Per les pàgines d'ADN i Cosmos Factory passaren autors com Vicent Roig-Francolí, Juanjo Sarto, Luis Alberto Maldonado, Alfredo Boto, Georges Bess, Enric Riera, Antoni Tur 'Gabrielet', Joan Marí de la Fuente, per citar alguns creadors dels quals, juntament amb Juan Moreno, han tengut notable projecció enllà de Formentera i han consolidat reconegudes carreres en els àmbits de la pintura, la il·lustració, l'escriptura i la comunicació.

Fa cinc anys, l'àrea de Cultura del Consell de Formentera reedità en un volum de més de 400 pàgines els 11 números de les revistes ADN i Cosmos Factory publicats entre 1985 i 1998, per commemorar els 30 anys de l'aparició del Col·lectiu ADN (1985). Aquesta edició va afavorir la retrobada entre els participants i va ser l'embrió de la nova etapa de l'ADN (2020).

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Visiblesfest”

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de LGTBI, es suma a la iniciativa organitzada pel grup de Polítiques Lèsbiques FELGTB dins la campanya V de visibles que té com a objectiu reivindicar la visibilitat lèsbica dins el confinament i ser una finestra de suport a totes les dones lesbianes.

El pròxim diumenge 26 d'abril, dia de la visibilitat lèsbica, s'ha organitzat una exposició virtual de “Lesbianes visibles”. Si hi voleu participar podeu fer-vos una foto amb un missatge de suport cap a aquest grup i enviar-la per email a lallavedelarmario@gmail.com. Es publicaran entre les 12 i les 14h del diumenge dia de la celebració a l'instagram de @FELGTB.

A més cada dia s'estan organitzant xerrades per reflexionar sobre el paper i la visibilitat de la dona lesbiana en diferents àmbits com l'entorn educatiu, l'esport, la cultura i el feminisme.

cartell visiblesfest
22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera reparteix 1.000 pantalles de protecció a personal essencial de Formentera i Eivissa

foto 2020 donacio pantalles1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet entrega avui de 100 pantalles de protecció a la subdirectora de l'Hospital de Formentera, Ilana Martínez. L'empresa alemanya, cutall GmbH & Co. KG, ha donat un total de 1.000 protectors facials que el Consell de Formentera repartirà entre els serveis essencials de Formentera i Eivissa.

El repartiment de les pantalles de protecció es farà de la següent manera: 100 a l'Hospital de Formentera, 100 per la Policia Local, Bombers i Protecció Civil, 50 per la Guàrdia Civil de Formentera, 50 per activitats prioritàries externes (dentistes o metges privats, entre d'altres), 200 pel personal de Benestar Social i personal d'atenció al públic del Consell de Formentera. Les altres 500 unitats es faran arribar a l'àrea d'Ib-Salut d'Eivissa i Formentera perquè en faci el repartiment que consideri més adequat depenent de les necessitats de la nostra illa veïna.

La presidenta ha volgut agrair al propietari de l'empresa, Joachim Nöthen, aquesta donació. “El propietari és una persona molt vinculada a la nostra illa, on passa llargues estades, i ens ha contactat per fer aquesta donació”, ha declarat Alejandra Ferrer. La seva empresa es dedica normalment a fer tall amb làser de cartellera en metacrilat, però a causa de la crisi del Covid-19 s'ha readaptat a les noves necessitats i ara fabrica aquests protectors facials, segons ha detallat la presidenta. El cost estimat de la donació és de 10.000€ ja que cada unitat té un preu de mercat de 10/12€.

22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 233

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat