• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Reunió informativa sobre voluntariat al Casal d'Entitats

voluntaris-el-dia-de-la-festa-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dimecres, 23 d'octubre, se celebra una reunió informativa sobre voluntariat a les 19.30 hores al Casal d'Entitats.

A la mateixa reunió s'informarà sobre els canvis produïts amb la nova Llei del Voluntariat de les Illes Balears, sobre la intenció de crear una associació de voluntaris a l'illa, tal com marca la nova llei, i sobre les celebracions de tallers del 22 novembre i del dia del Voluntariat, el pròxim 5 de desembre. A aquesta reunió es convoca tant a entitats que treballen amb voluntaris, com a gent que de manera particular fa de voluntari per a una o més entitats. Per a més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


22 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

"Jon Braun", un western ple d'amor i aventures que desembarca a Formentera i Santa Eulària

jon-braun-2La companyia Anita Maravillas, referent del teatre de titelles, arriba a les Pitïuses amb aquest western per a tots els públics inspirat en la popular cançó d’Imanol Urbieta: Jon Braun. L'espectacle, de cuidada estètica i ple d'humor, amor i aventures, parla sobre els vincles entre germans i sobre el poder de l'amor enfront de l'adversitat.

Jon Braun ha obtingut un enorme reconeixement per part del públic i la crítica, i ha estat guardonat amb el premi de Millor espectacle per a públic familiar Titeremurcia 2018. A Formentera, la funció es podrà veure dissabte 26 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) i a Santa Eulària des Riu el diumenge 27 d’octubre, també a les 18.00 h, al Centre Cultural de Jesús.

El muntatge arriba a les Pitiüses dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d'espectacles nacionals de gran qualitat.

Jon Braun explica com dos germans indis són separats per l'home blanc, però la fortalesa del seu amor farà que mai desisteixin en el seu esforç per retrobar-se. La història tracta sobre el valor que infon l'amor davant la desgràcia i està ple d’emocions.

L’obra va un pas més enllà de les pel·lícules d'indis i vaquers i està protagonitzada per dos germans que desafien tots els estereotips. Na Malintxe, guerrera àgil i valenta, propietària de les seves decisions, i en Jon Braun, el seu germà petit, un tendre i inoblidable antiheroi.

El muntatge tindrà una durada de 50 minuts. Les entrades per a la funció de Formentera es podran adquirir per 5 euros per infant a taquilla el mateix dia. Els adults que els acompanyen podran accedir de manera gratuïta. Per a la de Santa Eulària, es podran adquirir de forma anticipada al web www.festivalbarruguet.com, per 9 euros, i dues hores abans de l’inici de l’espectacle al mateixa CCdJ per 10 euros.

Formentera recull un 29,98% més de matèria orgànica que l’any passat

residus-orga--nicsv2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que la recollida de matèria orgànica a l'illa durant la campanya de 2019 s'ha incrementat un 29,98% respecte a l'any passat. En total, el període que duta a terme des del 15 de maig fins al 15 d'octubre s'ha tancat amb la retirada d'un total de 704,17 tones d'aquests residus enfront de les 541, 77 tm recollides a 2018.

Aquesta campanya, que compta a la participació dels comerços i restaurants de l'illa va començar l'any 2017 amb una prova pilot a la qual es van recollir 100 tones. Aquest any, s'ha incrementat el nombre de negocis fins al 170, als quals s'ha fet recollida porta a porta de la matèria orgànica que han generat. A més, han disposat de l'assessorament d'informadors ambientals i de zelador de l'àrea de Medi Ambient, que han fet el seguiment de la campanya.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, s'ha mostrat “molt satisfet per aquestes dades” i hi ha agraït “l'aportació dels negocis en aquesta campanya de recollida de porta a porta”.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que amb les xifres de recollida orgànica selectiva, sumades a les de recollida de residus reciclats (vidre, envasos, paper i cartó) d'aquest any, el Consell de Formentera "s'apropa més a l'objectiu marcat per la Llei 8/2019 de Residus i Sòls Contaminats, que determina que el pes del residu reciclable ha de ser el 50% del total". Ara mateix, el percentatge és del 33,78%, quatre punts més que al mateix mes que l'any passat.

Les xifres de la conselleria de Medi Ambient de recollida de residus reflecteixen que durant aquest l'any, fins al mes de setembre inclòs, s'han recollit un total de 5.617, 42 tones de residus sòlids urbans, 805,07 de paper i cartó, 561, 94 d'envasos, 836,96 de vidre i 661,88 d'orgànica. L'agost ha estat el mes amb més quantitat de residus recollits, amb 1.637 tones, seguit de juliol, amb 1.528 tones i juny amb 1.271, 76 tones. El mes amb menys residus recollits és gener, amb 363,82 tones.

21 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'incendi de s'Estufador s'ha donat per extingit a les 4.17 hores de la matinada

foto-bombers-formenterav2Els Bombers del Consell de Formentera han treballat en les feines d'extinció de l'incendi que ahir cap a les 10.20h va començar a la zona de s'Estufador a la Mola. L'equip insular ha donat suport als efectius de l'Ibanat i Protecció Civil que han fet feina per apagar el foc. També han intervengut efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local i de la Unitat Operativa de la direcció general d'Emergències.

En total s'han cremat 0.14 hectàrees de pinar en una "zona de difícil accés i complicada perquè hi ha molts habitatges disseminats", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí. "Afortunadament el foc es va controlar ràpidament, tot i el fort vent que bufava, gràcies al gran operatiu que es va desplegar", segons ha afegit. El conseller ha agraït a tots els cossos d'emergències i especialment als voluntaris la seva feina.

L'incendi s'ha donat per extingit avui a les 4.17 hores d'aquesta matinada. La pluja ha ajudat a acabar de refrescar la zona afectada. Per prevenció es varen desallotjar 14 habitatges amb 21 persones afectades. A les 14h l'incendi es va donar per estabilitzat i a les 16.47h per controlat. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació de les causes de l'incendi.

21 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 205

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat