• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera valora positivament el tancament perimetral de les illes per Setmana Santa

foto 2021 valoracio tancamentLa comunitat autònoma estarà tancada perimetralment i els viatges entre illes queden permesos tal com es defensava des del principi des de la institució

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una valoració positiva sobre l’anunci del Govern balear de tancar perimetralment la comunitat balear. Tot i això, Alejandra Ferrer ha demanat al Govern central “el tancament a nivell internacional perquè no arribin turistes de fora de l’estat”. Des del Consell de Formentera, igual que vàrem escriure una carta a la presidenta del Govern balear demanant el tancament de la comunitat autònoma, ara hem escrit una carta adreçada a la Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social i a la Ministra de Indústria, Comerç i Turisme per demanar el tancament a nivell internacional, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

“Consideram que aquests dies de Setmana Santa són molt importants, la ciutadania està cansada i necessita que els polítics siguem coherents en les decisions que prenem i aquestes no poden suposar un greuge comparatiu”, ha detallat. “No té sentit que Espanya estigui completament paralitzada però els visitants internacionals puguin viatjar de manera normal i venir de vacances quan a les nostres comunitats tenim moltíssimes restriccions”, segons ha destacat Alejandra Ferrer que ha afegit que “ara és el moment de demostrar responsabilitat per part del Govern estatal i que aturin aquests viatges per assegurar la nostra salut i la nostra economia, sobretot tenint en compte l’evolució del virus a molts països europeus”.

Alejandra Ferrer ha tornat a repetir que la desescalada ha de ser lenta, ens trobam en una situació similar a la que vàrem viure abans del pont de la Constitució, quan vàrem passar de 0 a 170 casos, i necessitam de la responsabilitat de tots governs i població perquè la situació no es repeteixi.

Vacunació
La presidenta ha fet incidència en que avui comença novament la vacunació massiva, “és molt important que l’obertura vagi acompanyada d’aquesta vacunació, per tenir el percentatge d’immunitat suficient per garantir la seguretat, després el sector públic i privat haurem de treballar conjuntament en el desenvolupament de totes les altres mesures per poder garantir una temporada d’estiu el més segura possible”.

Viatges entre illes permesos
Entre el pròxim 26 de març i 11 d’abril Balears quedarà tancada perimetralment però els viatges entre illes estaran permesos, tal com es va reclamar des del Consell de Formentera. La presidenta ha aprofitat per demanar molta responsabilitat als ciutadans i ciutadanes de les illes perquè compleixen amb totes les mesures necessàries per garantir que aquestes festes no ens pugin una altra vegada a una nova onada. Tot i això, Alejandra Ferrer ha demanat al Govern que si la situació epidemiològica d’alguna de les illes empitjora, es faci un tancament perimetral immediat per evitar la propagació del virus. D’altra banda, la presidenta ha valorat positivament que es realitzaran test d’antígens en els viatges entre illes d’una duració superior a les 72h.

Noves restriccions
Des del Consell de Formentera s’estan preparant els nous cartells informatius perquè la població conegui les noves restriccions que hi haurà entre el 26 de març i l’11 d’abril, també s’està preparant un document especial perquè en el cas de que finalment arribin visitants internacionals coneguin també les normes de seguretat que hi ha al nostre territori.

24 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova app de la zona blava i verda per ‘aparcar sense paper i cuidar el medi ambient’

foto 2021 aparca sense paperLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat avui una nova app per obtenir el tiquet del servei d’estacionament regulat de l’illa de Formentera (zona blava i verda).

Alejandra Ferrer ha explicat que “esperam que els formenterers i formentereres comencin a fer servir aquesta app que tendrà beneficis mediambientals, ja que no haurem d’imprimir el paper per aparcar, i també significarà un estalvi de temps a l’hora de treure el tiquet per poder estacionar a la zona blava i verda”.

Funcionament
Funcionament de l’app: l’aplicació Flowbird Parking és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada ens l’hem descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Segons el conseller de Mobilitat aquesta app significarà tres grans beneficis: “no haurem d’imprimir el tiquet ni tampoc haurem de tornar a deixar-lo en el vehicle, per la qual cosa també estalviarem temps. A més, rebrem un avís al mòbil de quan caduca el tiquet”.

Tot i això, el conseller ha afegit que “la gent que prefereixi no descarregar l’app podran treure el tiquet en paper com havien fet fins ara. L’única diferència és que tampoc farà falta anar a deixar-lo al vehicle”.

Campanya de comunicació
La presidenta ha recordat que “la zona blava va començar a funcionar a la Savina l’any 2015, on teníem un problema d’aparcament, i que després a poc a poc es va fer extensiu als nuclis urbans de l’illa per regular i ordenar la situació dels aparcaments”.

Precisament des del Consell de Formentera s’ha fet un vídeo per recordar el perquè de la zona blava i les novetats que significa la nova app. I que podeu veure en aquest enllaç.

També s’ha editat un tutorial per saber com fer servir l’aplicació Flowbird Parking, que podeu veure aquí.
Des de la institució, s’ha agraït la col·laboració d’IB3 que ha cedit les imatges antigues per il·lustrar els problemes d’aparcament que hi havia a la Savina abans de la zona blava.

Web renovada: zonablava.com
Tota la informació de la campanya “Amb l’app aparca sense paper i cuida el medi ambient” es pot trobar a la web zonablava.com en quatre idiomes: català, castellà, anglès i italià. Els turistes també podran fer servir aquesta app i pagar mitjançant targeta. Per als formenterers, la zona blava segueix sent gratuïta.

La campanya es podrà veure a les principals cartelleres de l’illa, als OPIS de les parades d’autobusos, a més que els controladors de la zona blava també n’informaran a peu de carrer amb uns fulletons explicatius que s’han editat.

A la web, s’ha creat un apartat informatiu sobre els bons d’allotjaments turístics, ja que el Consell de Formentera posa a disposició dels allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava uns bons amb un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Comprovació de l’autorització per aparcar
A la web de zona blava s’ha creat un nou apartat per poder introduir les matrícules dels vehicles i comprovar si les autoritzacions per aparcar estan en regla i quin dia caduquen per fer la renovació. Recordem que el tràmit de renovació es pot fer a través de l’OVAC o presencialment (amb cita prèvia) a l’OAC.

24 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest diumenge torna el ciclisme en ruta a Formentera

cartell 2021 ciclisme rutaOrganitzat pel GE Espalmador, en col·laboració amb l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, aquest diumenge 28 de març se celebra l’XI Trofeu Illa de Formentera de ciclisme en ruta, una de les proves més destacades del calendari autonòmic. La cursa, puntuable pel Challenge Balear de carretera Interilles, començarà a les 9.30 hores pels corredors de tercera categoria i amb un recorregut de 46,80 km; i a les 11.30 hores per la primera i segona categoria, amb un recorregut de 82,50 km. De moment, hi ha prop de 150 inscrits en una prova que està oberta a les categories masculina i femenina en Màster 60, Màster 50, Màster 40, Màster 30, Sub 23, Cadet i Junior.

24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Vela de Formentera amplia la seva oferta d’embarcacions amb dos nous vaixells d’aprenentatge

foto 2021 Escola VelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ha ampliat la seva oferta d’embarcacions de l’Escola de Vela, ubicada al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, amb l’adquisició de dos nous vaixells destinats a l’aprenentatge dels usuaris de l’escola. Aquests vaixells han tingut un cost de 6.171 euros cadascun i s’han finançat gràcies al conveni signat entre el Consell, Marina de Formentera i Trasmapi.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix les competències d’Esports de manera temporal, va presentar les embarcacions acompanyada del gerent de Marina de Formentera, Juanjo Costa, del director comercial de Trasmapi, Alex Marí, i del director de l’Escola de Vela de Formentera, Alex Figueiras.

Ana Juan va agrair la col·laboració d’aquestes empreses “que ens ajuden molt a la renovació de material i el creixement de l’escola quant a equipament d’esports nàutics” i va destacar que “el Consell aposta per l’impuls del foment de l’esport base i la potenciació d’activitats nàutiques”.

Alex Figueiras va destacar que aquests nous vaixells van dirigits a tot tipus de públic "tant a nens a partir dels set anys o adults que tenguin uns mínims coneixements de vela i ja siguin autònoms pel que fa a la navegació individual". Els vaixells compten amb tres veles, una de major i floc per a la navegació normal i un ‘gennaker’ amb botaló per vents favorables. “Aquesta última vela, requereix de major nivell del navegant per al seu domini”, va assenyalar el director de l’Escola de Vela. Pel que fa a la capacitat del vaixell, poden anar-hi tant de forma individual adult o nen, per parelles, o un adult amb dos infants o dos adults amb un infant.

Cal recordar que per a menors a partir dels cinc anys, l’Escola de Vela disposa de vuit embarcacions model Open Bic individuals per a la iniciació i perfeccionament de la vela.

Oferta de l’Escola de Vela
En l’actualitat, en època hivernal hi ha prop d’un centenar d’alumnes a l’escola i, fins que comencin els cursos d’estiu, a més s’organitzen classes de vela i surf de vela de dilluns a divendres de 9.30 h a 11.30 h, d’11.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h.

Es realitzen cursos de dos hores en qualsevol de les franges horàries tant en vela com en surf de vela que tenen un cost de 10 € les dos hores, per a adults i menors.

A més, en les escoles municipals de vela i surf de vela, hi ha dos grups de preregates i un grup de regates, que naveguen dos dies a la setmana de dilluns a divendres, i el dissabte al matí en horaris intercalats per no coincidir en les instal·lacions.

L’Escola de Vela disposa de vestits de neoprè per als usuaris així com de les armilles salvavides per facilitar la pràctica esportiva als usuaris, sempre sota les més estrictes mesures de seguretat sanitàries que s’apliquen en totes les instal·lacions arran de la covid-19.


24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 286

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat