• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Obertes les inscripcions dels cursos de l’escola municipal de natació a l’estiu

foto 2021 escola natacioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’han obert les inscripcions dels cursos de l’escola municipal de natació a l’estiu, que es portan a terme de l’1 de juliol fins al 31 d’agost. Les classes estan destinades a nens i nenes a partir dels 3 anys. Per a les inscripcions, les persones interessades s’han de posar en contacte a través del correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat al telèfon 971321240 o de manera presencial al poliesportiu Antoni Blanc.

22 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació per a monitors de l’Escola d’Estiu en la detecció de les possibles seqüeles en els infants arran de la covid-19

foto 2021 sequeles covidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha portat a terme una formació per a les monitores i els monitors de l’Escola d’Estiu per dotar-los de les eines de detecció en els infants de possibles dificultats i símptomes diversos arran de la crisi sanitària viscuda.

Aquesta formació, que ja es va realitzar l’any passat després del confinament, s’ha dividit en dos blocs. D’una banda, s’han treballat els possibles indicadors de risc per detectar diferents dificultats, símptomes, seqüeles o situacions susceptibles de ser ateses per a professionals especialitzats; i, d’altra, s’ha incidit en els protocols de les derivacions corresponents de casos concrets als serveis especialitzats.

Per a més informació, es pot contactar amb l’àrea de Benestar Social, al telèfon 971.321.271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

22 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reflexió sobre la percepció i implicació d’homes i dones de Formentera en relació a la Igualtat

foto 2021 ritxarEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat, ha organitzat unes sessions de discussió i sensibilització sobre la percepció d’homes i dones sobre la igualtat, les seves necessitats i problemàtiques i la seva implicació per a assolir-la. Les sessions estan sent dinamitzades per Ritxar Bacete, antropòleg i treballador social i s’inclouen en el marc del Pla d’Igualtat Intern que està elaborant el Consell de Formentera.

Entre ahir i avui de matí s’ha reunit un grup de devers 6 treballadors i 6 treballadores del Consell en la realització d’un total de tres sessions: una integrada per dones, una altra integrada per homes i una mixta que uneix a tots i totes les integrants, per posar en comú les idees debatudes. En aquestes sessions s’ha creat un grup de discussió per recopilar informació rellevant sobre la igualtat de gènere, en general, i la seva situació a Formentera, en particular.

Seguint la mateixa fórmula, també s’han creat dos grups amb alguns dels càrrecs electes de la institució, que estan fent les sessions en horari de tarda.

“L’objectiu d’aquestes sessions és recopilar informació sobre les percepcions i necessitats en relació a la igualtat entre dones i homes, en una primera instància dins de la institució, però que al mateix temps ens poden servir per prendre el pols a la societat formenterera en matèria d’igualtat”, segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, que ha afegit que “si volem aconseguir una vertadera igualtat, hem d’incorporar els homes en aquesta lluita: la seva implicació és fonamental per eradicar totes les formes de violència contra les dones i per aconseguir una societat més justa per tothom”.

“Si aconseguim obrir escletxes en la nostra manera de veure la igualtat i de veure’ns a nosaltres mateixes i als que han de ser els nostres companys de lluita, i no els nostres rivals, podrem generar almenys una visió crítica del que som i del que ens envolta, que ja és molt, i iniciar un efecte ‘taca d’oli’ amb les persones que tinguem a prop”, ha manifestat la consellera del ram, Vanessa Parellada.

Amb les conclusions de les sessions, Ritxar Bacete elaborarà propostes conjuntament amb l’àrea d’Igualtat del Consell, que serviran per plantejar possibles mesures a aplicar a la corporació i per definir les polítiques en matèria d’igualtat i les futures línies de feina a Formentera per aconseguir una igualtat més real a la nostra illa.

22 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera aixeca una acta a un local de Migjorn per fer una festa

La Policia Local de Formentera ha aixecat una acta el passat dissabte a la tarda per incompliment de la normativa sanitària covid a un local de Migjorn. Quan els agents arribaren hi havia una festa a la terrassa superior de l’establiment amb música, persones ballant i sense mantenir la distància de seguretat, ni fer servir mascareta.

Els agents varen aturar la festa en què es trobaven 65-70 persones. Ara s’ha enviat l’expedient al Govern balear i s’ha demanat celeritat en la seva tramitació.

D’altra banda, des de l’àrea d’Activitats del Consell també s’obrirà un expedient sancionador sobre els possibles incompliments de la llei d’activitats i les diferents ordenances municipals de música i contaminació acústica.

Botellada a la platja
També el dissabte a la tarda, la Policia Local va dissoldre una festa amb música i beguda a la platja des Cavall d’en Borràs, pertanyent al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. Els agents varen requisar un altaveu i identificaren al propietari de l’equip de música sobre el que podria recaure una infracció per haver incomplert l’ordenança municipal de platges, entre altres possibles infraccions mediambientals al tractar-se d’un espai protegit.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha demanat reforços a les forces de seguretat de l’estat “per poder fer controls i evitar la proliferació de festes i altres situacions que ens puguin posar en perill”, així mateix ha tornat a reclamar al Govern balear que “es facin inspeccions als locals tant per explicar la normativa, com per sancionar els que no l’acompleixin”. “L’incompliment d’uns pocs ens pot costar la temporada a tots i totes, per això demano responsabilitat”, ha conclòs la presidenta.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 305

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat