• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Inici del servei de socorrisme a Formentera

foto 2021 socorrisme AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que demà dissabte 1 de maig s’inicia el servei de socorrisme a les platges de Formentera que es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre. Un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis.

Des de demà 1 de maig, fins a l’1 de juny, hi haurà 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporaran 12 socorristes més. Així fins al 30 setembre hi haurà un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.

Cal destacar que pròximament sortirà una oferta per contractar als nous socorristes, per accedir s’ha de tenir el títol homologat de Socorrista en espais aquàtics naturals, segons ha explicat el conseller d’Interior Josep Marí.

Curs d’actualització
“Els socorristes estan realitzant entre ahir i avui un cursos d’actualització de les tècniques de salvament per recordar algunes de les principals tasques que fan com les reanimacions, entre d’altres pràctiques per estar preparats en casos d’emergència”, ha afegit el conseller.

En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubre les platges vigilades seran Ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre a més d’aquestes platges també es vigilarà la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, Es Pujols, Cala Saona i Es Caló.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i Es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. Als Arenals aquesta servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.

Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

Podeu consultar l’estat de la mar a www.platgesdebalears.com.


30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la convocatòria de 20 places per treballar de monitor/a de temps lliure a l’Escola d’Estiu

cartell 2021 oferta monitorEl Consell de Formentera ha obert la convocatòria per la selecció de monitors i monitores de temps lliure per l’Escola d’Estiu 2021. En total, hi ha 20 places i es poden presentar les sol·licituds fins al 9 de maig. La data prevista d’incorporació al lloc de treball és el 22 de juny, amb durada fins al 31 d’agost en horari de matí, de dilluns a divendres. Per poder accedir a aquesta convocatòria és necessari la majoria d’edat i el títol de monitor/a d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil o equivalents. Més informació a l’apartat d’ofertes de feina de la web del Consell de Formentera.

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana reforços i coordinació de les forces i cossos de seguretat per tenir un estiu el més segur possible

foto 2021 JLS BAvui s’ha celebrat la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de Formentera, que ha estat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete. A l’acte també han assistit, de manera presencial o telemàtica, el comissari en cap de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, el cap d’operacions de la Guàrdia Civil en Balears, Enrique Gómez Bastida, el capità de la Guàrdia Civil, Francisco Javier López, així com els responsables de la Guàrdia Civil de Formentera, el cap de Policia Local, Félix Ramos i el responsable de Protecció Civil de Formentera Francisco Moya. Per la part política han estat presents el conseller d’Interior de Formentera, Josep Marí, el conseller de Benestar Social i portaveu del PSOE, Rafael Ramírez, el portaveu de Gent per Formentera, Bartomeu Escandell, el portaveu de Sa Unió, Lorenzo Córdoba, el director general d’Emergències i Interior del Govern, Jaume Barceló i el cap de l’ISPIB, Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell.

Alejandra Ferrer ha entregat el Pla de reactivació turística “que incorpora una part relacionada amb les mesures sanitàries, control i informació que és el que haurem de treballar de manera coordinada amb tots els cossos de seguretat”, segons ha explicat després de la reunió on ha demanat: “tornar a comptar amb reforços de la Guàrdia Civil de protecció i salvament marítim, així com de protecció i seguretat ciutadana i de trànsit”. D’altra banda també ha demanat “reforços a la direcció general d’Emergències per realitzar controls als diferents establiments sobre el compliment de la normativa de seguretat anti-covid i la agilització de la instrucció dels expedients”.

Reunions de coordinació
La presidenta els ha emplaçat a “mantenir reunions de feina per coordinar les mesures que s’implementaran després del final de l’estat d’alarma i per veure de quina manera ho podem fer per tenir un estiu el més segur possible i tranquil i tenir els dispositius necessaris per garantir que no hi hagi aglomeracions”.

Per la seva part, Sánchez Navarrete ha destacat la importància d’aquests tipus de reunions per millorar la coordinació, i ha assegurat que són especialment necessaris en aquests moments de pandèmia. El director insular ha agraït tota la col·laboració que hi ha hagut amb el Consell de Formentera tant amb la Guàrdia Civil com amb la Policia Nacional, i en general amb la delegació del Govern. Així mateix, el director insular ha assegurat que es mantindran els reforços per l’estiu amb la presència de l’equip ROCA; el reforç servei marítim i trànsit de la Guàrdia Civil, entre d’altres.

Altre punt de l’ordre del dia ha estat l’adhesió del Consell de Formentera al conveni entre el Ministeri de l’Interior i la FEMP, per millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere.

Per últim a la trobada s’ha explicat que “la incidència de la delinqüència ha davallat a Formentera, però tractant-se d’un hivern tan específic com aquest són dades que no es poden comparar a la d’altres anys”, segons ha declarat la presidenta.


29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el Dia Internacional de la Dansa

Per celebrar avui el Dia Internacional de la Dansa els i les alumnes de l’Escola de Música i Dansa del Consell de Formentera han difós avui aquest vídeo a través de les xarxes socials. En el vídeo les ballarines han llegit en veu en off el manifest del segon Dia Internacional de la Dansa en època de pandèmia, fet pel ballarí principal del Stuttgart Ballet, Friedemann Vogel, coautor del manifiest que a continuació podeu llegir:

«Tot comença amb el moviment, un instint que tots tenim, i la dansa és un moviment refinat per a comunicar-se. Per molt que una tècnica impecable sigui important i impressionant, l’essència és el que el ballarí expressa dins d’aquest moviment.

Com a ballarins, estem en constant moviment, aspirant a crear aquests moments inoblidables. Independentment del gènere de dansa, és el que tot ballarí s’esforça per aconseguir. Així que quan de sobte, ja no se’ns permet actuar, amb els teatres tancats i els festivals cancel·lats, els nostres mons es paralitzen. No hi ha contacte físic. No hi ha espectacles. Sense públic. Mai en la història recent la comunitat de la dansa ha estat desafiada col·lectivament per a mantenir-se motivada, per a trobar la seva raó de ser.

No obstant això, és precisament ara quan ens han llevat una cosa valuosa quan realment apreciem el vital que és el que fem i el molt que la dansa significa per a la societat en general. Sovint, es lloa la destresa física dels ballarins, quan, en realitat, ens sosté encara més la nostra força mental. Crec que aquesta combinació única d’agilitat física i psicològica ens ajudarà a superar-nos, a reinventar-nos per a continuar ballant i inspirant».

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 293

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat