• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Signatura de l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2021 cooperativa campLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat avui la subvenció entre el Consell i la Cooperativa per l’any 2021 per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. Aquesta acció concertada està dotada amb 130.000 €. El conseller del Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí també han estat presents a l’acte.

La finalitat d’aquesta ajuda és contribuir a la reactivació de l’activitat agrícola a l’illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que suposa. Entre les actuacions destaquen les de recuperació de parcel·les cedides gratuïtament a través del cens de terres, així com els treballs de recuperació de la finca de Can Marroig, però també la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa, que tinguin com a finalitat la recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de l’illa.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada de formació sobre prevenció, detecció i intervenció davant el consum d’alcohol en menors

foto 2021 no t ofeguisEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, va organitzar una jornada de formació entre treballadors i treballadores de diferents àrees de l’administració insular (tècnics i monitors i monitores d’esports, treballadores de l’àrea de Benestar Social, policia tutor, monitores del Casal de Joves i Formentera Marxa) sobre detecció, prevenció i intervenció davant el consum d’alcohol en menors.

En total varen participar una vintena de persones en la jornada que s’emmarca dins de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, que també contempla altres accions de formació com a xerrades amb professionals de l’àmbit no formal que treballa amb adolescents i a l’IES Marc Ferrer.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obren les inscripcions de l’Escola d’Estiu 2021

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui divendres 4 de juny s’inicia el període d’inscripció per l’Escola d’Estiu 2021 que estarà obert fins el 13 de juny. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina Virtual d’Atenció a la Ciutadania (OVAC) del Consell de Formentera, o amb cita prèvia a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

L’Escola d’Estiu 2021 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d’accés. Aquesta escola s’adreça als infants en edat escolar, d’entre 3 i 12 anys. Aquest any, igual que l’any passat, també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la covid-19 a sufragar les despeses.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per poder contribuir, com fem cada any, "a ajudar a que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar, i per donar una alternativa d’oci i educació als menors de l’illa”.

L’horari màxim de l’Escola d’Estiu és de 8 a 14.30 h. Les activitats i organització estaran adaptades al protocol de seguretat sanitària.


4 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió de coordinació de seguretat a Formentera

foto 2021 coordinacio seguretat junyAvui s’ha celebrat una reunió de coordinació de seguretat a la sala d'actes del Consell de Formentera. Han participat en la trobada la presidenta Alejandra Ferrer, la vicepresidenta Ana Juan, el conseller d'Interior Josep Marí, i representants de la Policia Local, Guàrdia Civil, Servei d'Inspecció del Consell i direcció general d'Emergències del Govern balear.

Després de la trobada la presidenta ha explicat que “l’objectiu d’aquesta reunió ha estat coordinar les feines de totes les forces i cossos de seguretat per poder tenir un estiu sense incidents, tenint en compte la situació generada per la crisi sanitària i els darrers canvis en les restriccions, com el final del toc de queda, entre d’altres mesures que s’han relaxat”.

Alejandra Ferrer ha afegit que ara tenim l’experiència de l’estiu passat, així que repetirem moltes de les actuacions que vàrem donar bons resultats.

Petició de reforços
A la trobada s’ha demanat reforços tant al Govern balear, pel que respecta als controls de Inspecció de Treball, Salut i Emergències, com a la Delegació del Govern pel que respecta als cossos de seguretat. En aquest sentit, avui mateix la presidenta ha enviat una carta adreçada als responsables del Govern balear i de la Delegació del Govern sol·licitant reforços i ajudes per poder garantir la seguretat i el compliment a l´illa. Per part seva, la Policia Local tornarà a controlar amb drons.

La presidenta ha demanat coordinació per vigilar que no es produeixin activitats com venda ambulant o party boats “que no estan permeses en cap cas però que ara en temps de covid poden ser més perilloses”.

Xarxa d’informadors
En aquest sentit, des del Consell ja s’han iniciat reunions amb establiments turístics per tornar a crear una xarxa d’informadors com l’estiu passat i que puguin avisar al 092 si es donen situacions en que no es respectin les normatives. Alejandra Ferrer ha fet extensiva aquesta petició a la ciutadania.

Campanyes informatives
La presidenta també ha explicat que es farà una reedició de la campanya Protegeix Formentera, per tu i per tothom!. Es tornaran a preparar campanyes informatives per apel·lar a la responsabilitat individual dels visitants perquè ens ajudin a fer que tots puguem continuar gaudint de Formentera demanant: “Protegeix Formentera, per tu i per tothom!”.

4 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 302

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat