• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera tanca l’accés a ses Illetes per evitar aglomeracions

foto 2020 illetes tancadaEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Interior, ha tancat avui l’accés a ses Illetes del Parc natural de ses Salines. El tancament s’ha efectuat a les 12.30h, una vegada l’afluència de persones a les platges era la màxima per prevenir aglomeracions i poder garantir les mesures de seguretat derivades de la covid-19.

També s’ha tancat l’entrada al transport públic a la zona, tant pel que fa al servei d’autobusos com de taxis i l’accés de vianants i bicicletes. “En vista que estem en el punt més alt de la temporada turística demà divendres i el cap de setmana es continuarà amb el mateix modus operandi”, segons ha explicat el conseller d’Interior, Josep Marí.

“Una vegada l’afluència a les platges sigui elevada, l’empresa concessionària dels aparcaments, Ibifor, avisarà a la Policia Local que procedirà al tancament de l’accés a ses Illetes, tant pel que fa als vehicles privats, transport públic, com vianants i bicicletes”, ha afegit.

Aquesta tarda, passades a les 15h, l’entrada s’ha tornat a reobrir de manera controlada, després que moltes persones hagin sortit de la zona deixant espais lliures per garantir la seguretat sanitària.

La Policia Local rebrà suport de la Guardia Civil de Formentera i de la Guardia Civil de Trànsit per controlar aquest espai en aquests dies de major afluència. El servei d’autobusos que diàriament realitza 7 expedicions en farà 4, sempre que l’accés no s’hagi tancat abans.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Fragments d’Arquitectura” de Marià Castelló a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell

cartell 2020 fragments arquitectura 3El pròxim dilluns 17 d’agost a les 19h obri portes la mostra Fragments d’Arquitectura de l’arquitecte Marià Castelló a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. Es podrà visitar fins al pròxim 29 d’agost en horari d’11 a 14h i de 19 a 21h, excepte els diumenges i dilluns al matí en què la sala roman tancada.

Segons explica el propi autor, Fragments d’Arquitectura és un projecte elaborat a partir de la reflexió sobre arquitectures ubicades a l’illa de Formentera que mostren una relació entre els espais que allotgen i l’edifici en general, difícilment apreciables de no ser per l’ús de la secció com a instrument d’anàlisi. Pot considerar-se també una col·lecció d’escultures que rescaten les proporcions geomètriques de les obres originals i a la vegada han patit una abstracció per a revelar-nos relacions i situacions que ni la fotografia ni la visita a l’edifici en qüestió ens poden oferir.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de les activitats del Qué Celeste Festival

cartell 2020 que celesteAquest dissabte 15 d’agost tindrà lloc el II desembarcament pirata del Qué Celeste Festival. A les 17h es farà una sortida en caiac, a les 18h una neteja de platja as Pujols, a les 19h una perfomance as Pujols i a les 21h un espectacle de circ a la plaça d’Europa. Per assistir a qualsevol activitat cal reservar plaça enviant un email a quecelestefestival@gmail.com.

Les activitats del Qué Celeste Festival continuaran els pròxims dies:

22 i 23 d’agost hi haurà un espectacle a Sa Senieta a les 20h, “La habitación del arte”, Desiré Paredes acompanyarà amb la música.

29 d’agost una passejada en bicicleta.

Entre el 4 i el 27 setembre més activitats com neteja de platges, espectacles, xerrades, jornades feministes, concerts espectacles de circ, un certamen “poètrics slam”.

Totes les activitats són de petit format i fa falta reserva prèvia per adaptar-se a les mesures de prevenció de la covid-19 a l’illa. El Consell de Formentera col·labora amb l’Associació Qué Celeste Festival Formentera que és l’organitzadora del certamen.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura del molí Vell de la Mola

foto 2020 moli vellEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que a partir d’avui 12 d’agost es torna a obrir al públic el molí Vell de la Mola. L’horari de visita serà dimecres, divendres i diumenge de 17 a 20 h. L’entrada és gratuïta.

El molí Vell de la Mola és un dels set molins fariners de vent que havien existit a Formentera i actualment encara conserva tota la seva maquinària interna que feia possible convertir el gra en farina. És un immoble rellevant del patrimoni etnològic insular, i per aquest motiu figura inclòs en el Catàleg del patrimoni cultural de Formentera. A més a més, el passat mes novembre de 2019 el Ple del Consell va acordar la incoació de l’expedient per declarar-lo bé d’interès cultural (BIC) amb la categoria de monument.

El molí és propietat de la Fundació Illes Balears, entitat amb la qual durant els anys anteriors el Consell Insular de Formentera havia subscrit successius convenis de col·laboració perquè l’entitat pogués contractar una persona per obrir l’immoble al públic. Davant les dificultats a l’hora de continuar amb aquesta mateixa fórmula, finalment s’ha optat per formalitzar un contracte d’arrendament del bé, amb l’objectiu de garantir que aquest element pugui ser visitable. D’aquesta manera, el Consell Insular de Formentera disposarà del molí per gestionar directament el seu règim d’obertura i de visites per un període de 6 anys.


12 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 253

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat