• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera es reuneix amb empreses especialitzades en turisme de luxe a la fira I.L.T.M de Cannes

promocio---fira-cannes1Formentera es promociona des d’avui i fins al pròxim dijous 5 de desembre a la fira I.L.T.M International Luxury Travel Market de la ciutat de Cannes (França). En aquesta fira, el cap de promoció de l’àrea de Turisme del Consell de Formentera, Carlos Bernús, manté trobades de feina amb agents de viatges i empreses especialitzades en turisme de luxe que s’han mostrat interessats en conèixer la nostra destinació.

Bernús ha assegurat que “tractem de captar possibles visitants d’Estats Units, Brasil, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda, que han demanat cites amb nosaltres, i així intentem atraure tant turisme familiar d’aquestes zones, com viatgers individuals que cerquen noves experiències i tenen un poder adquisitiu alt”.

En cada trobada el responsable de promoció de Formentera mostra una presentació de la destinació en què es destaquen els atractius turístics de l’illa durant la temporada baixa així com la seva història, cultura, gastronomia i costums. En aquesta fira es presenten les destinacions turístiques més desitjables per donar oportunitats úniques als viatgers, segons ha detallat Bernús.

3 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera i la Cambra de Comerç lliuren els premis del XIII Concurs d’Aparadorisme

foto 2019 aparadorisme 3El Consell de Formentera i la Cambra de Comerç han lliurat avui els premis del XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc que un any més ha guardonat els establiments de l'illa amb l'ànim de fomentar l'ambient nadalenc entre els comerços de Formentera.

Els membres del jurat, compost per Enric Riera, pintor i professor d'art de l'IES Marc Ferrer, Sol Courreges i Álvaro Mendoza, artistes plàstics, i José Manuel Alcaraz, de l'àrea de Comerç han decidit premiar la imaginació, l'originalitat i la creativitat dels següents establiments:

1.-Wecobol
2.-De Vino
3.-Atelier Kentia

El primer premi, que hi ha recaigut en Construcciones Wecobol, és un original arbre de Nadal, fet amb materials reciclats, com fustes recollides de les platges, tiquets de la zona blava, maons d'obra i ferros reciclats. La gerent de Wecobol, Jane Wenham, ha senyalat que tots els treballadors van participar en el muntatge d'aquest arbre i que el premi el donaran a l'Associació Pau Mayans per a la Integració de Persones amb TEA. El segon premi ho ha guanyat la vinoteca De Vino, amb uns àngels personalitzats fets amb ampolles i fotografies dels clients, i el tercer premi ha estat per la floristeria Atelia Kentia.

El lliurament dels premis s'ha fet a cadascun dels establiments guanyadors de mans de la consellera de Comerç, Ana Juan, i de la representant de la Cambra de Comerç, Lina Tur. Els guardonats han rebut una placa de reconeixement i un premi en metàl·lic consistent en 225 euros per al primer, 150 per al segon i 75 euros per al tercer.

2 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reclama el correcte funcionament del servei de cirurgia de l’hospital i se suma a l’emergència climàtica

ple-2019-novembre-1jpEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de novembre. A la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics sol·licitar al Govern balear que restableixi “al més aviat possible, el correcte funcionament del servei de cirurgia a l'Hospital de Formentera" que actualment s'ha quedat sense especialista a l'illa.

En la proposta presentada pel conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el Consell recorda que el servei de cirurgia d'un centre sanitari “és primordial per garantir la correcta assistència hospitalària de la població i que tot i que el Govern ha activat un pla de contingència el ple sol·licita que mentre duri aquest pla especial, s'estableixi un servei de presències físiques suficient per garantir la correcta atenció sanitària a l'Hospital de Formentera”.

Emergència climàtica
A més, el ple ha aprovat amb el suport de l'equip de Govern GxF-PSOE i l'abstenció del grup de l'oposició Sa Unió, declarar l'emergència climàtica a l'illa de Formentera, amb motiu del Dia del Canvi Climàtic. En la proposta, defensada pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, es reconeix que el planeta, així com els éssers vius i els ecosistemes, es troben en greu perill, s'accepta “com a fets vertaders l'existència de la crisi climàtica i la gravetat de la situació". Per això, “és necessari el procés de reducció de les emissions com l'única manera d'assegurar el futur de l'illa”, afegeix la proposta.

La declaració d'emergència climàtica suposa iniciar un procés d'educació, formació i conscienciació de tota la població i fer veure la realitat de la crisi ecològica. Davant aquesta situació el Consell de Formentera es compromet a iniciar l'esmentat procés de transformació social i assegurar la plena consecució dels objectius generals. Entre altres punts, el Consell es compromet a desplegar la nova llei autonòmica 10/2019 de Canvi Climàtic; a establir els compromisos polítics i recursos necessaris per garantir la reducció dels gasos efecte hivernacle; reduir progressivament l'ús dels combustibles fòssils; gestionar amb cura els espais públics; vetllar per la recuperació dels aqüífers o avançar cap a una economia de proximitat.

Declaració institucional
El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. La consellera d'Igualtat, Vanessa Parellada, ha destacat que “les nostres illes, després de les Canàries, són la segona comunitat amb més denúncies per violència masclista” Concretament, a la nostra illa s'han atès 29 dones durant l'any en curs per la violència exercida per les seves parelles, de les quals 13 han arribat via emergència i 16 a través de via atenció primària, segons ha explicat la consellera. Amb la declaració, els grups polítics del Consell de Formentera han manifestat el seu compromís com a administració pública de compartir la lluita contra la violència de gènere per mitjà de polítiques i actuacions públiques dirigides a promoure la igualtat entre dones i homes, com un valor social inqüestionable per a una societat que se sustenti sobre la defensa dels drets inalienables i irrenunciables per a la igualtat i la dignitat de totes les persones. Així mateix, també s'insta al govern de l'Estat a mantenir i complir el compromís econòmic acordat al Pacte d'Estat contra la violència de gènere, segons ha defensat Vanessa Parellada.

Molí Vell de la Mola
El ple també ha aprovat per unanimitat dues propostes més. Per una banda, una relativa a incoar l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) el molí Vell de la Mola. Aquest molí, tal com ha explicat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, i recull la proposta, “constitueix un element rellevant del patrimoni etnològic de Formentera, tenint en compte que és un dels set molins de vent fariners que en el seu moment existiren a l'illa i l'únic que conserva tota la mecànica que permetia dur a terme la molta del gra per obtenir farina”. Aquest molí forma part del Catàleg del Patrimoni Cultural de Formentera fet l'any 2010 que també estableix el màxim grau de protecció possible per aquest bé.

Altres propostes
Per altra banda, s'ha aprovat per unanimitat una proposta de Sa Unió en la qual s'insta al Consell a posar en marxa el servei de recollida d'animals domèstics morts dotant-lo dels medis necessaris per donar el servei. La proposta recull que aquesta “és una reclamació de molts propietaris d'animals i de professionals relacionats amb aquest col·lectiu” i recorda que “aquest servei està recollit en el reglament regulador del servei públic de recollida i transport dels residus sòlids urbans”.

El ple també ha aprovat dues propostes amb el vot a favor de l’equip de Govern de GxF-PSOE i l’abstenció de Sa Unió. Una d’elles ha estat la proposta d'establiment del règim de fiscalització i intervenció limitada de les despeses i obligacions del Consell d'acord amb l'art. 13 del Reial Decret 424/2017, de 28 d'abril. “Amb aquest nou reglament pretenem donar més objectivitat i fer més àgil la tramitació dels expedients de fiscalització per part dels treballadors del Consell, tot i que sempre hi haurà una feina de control per part del personal d’intervenció per donar garanties al procés”, segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell.

L’altra proposta aprovada ha estat la de modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització privativa de les instal·lacions, serveis i activitats esportives. En aquest sentit, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha explicat que “feia falta una actualització de les taxes que simplificarà la feina a nivell administratiu i així s’aconseguirà afavorir el servei dels usuaris”.

Cal destacar que a la sessió plenària ha pres possessió del càrrec la nova consellera de Sa Unió Maribel Castelló Yern que substitueix a l'anterior consellera Anna Negre.


29 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Vuit alumnes finalitzen el XIII Curs d’Integració Social i Cultural del Consell de Formentera

curs-2019-integracio--jpUn total de vuit alumnes han finalitzat el XIII Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults. El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, va fer entrega ahir dels diplomes als participants en aquest curs, en el qual s’han tractat diversos temes com els valors constitucionals de l’Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d’altres. Aquest curs, que se celebra dues vegades a l’any, és vàlid per a obtenir l’Informe d’Esforç d’Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CEE de nacionalitat.

28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 212

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat