• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Ràdio Illa comença a emetre des dels nous estudis

equip-de-ra--dio-illa-als-nous1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures, informa que un cop finalitzades les obres de creació dels nous estudis de Ràdio Illa, la ràdio municipal de Formentera ha començat a emetre aquesta setmana des del nou equipament. Tant les antigues com les noves instal·lacions estan situades al Centre Social Es Molí i comparteixen edifici amb el Casal de Joves.

Les obres d’adequació del nou estudi, que té una superfície de 50 m2, han tengut un cost de 44.054€. L’espai ha estat condicionat com a estudi de ràdio professional. L’equipament se situa en la part oest de la primera planta de l’edifici, mentre que l’antic estudi està a la part est. També s’han dotat els nous estudis de mobiliari, que ha tengut un cost de 9.183€ i d’un equip tècnic radiofònic, que ha tengut un cost de 17.495€.

33 anys de ràdio
El pròxim 3 de desembre, festivitat de Sant Francesc, Ràdio Illa farà la inauguració oficial del nou estudi coincidint amb el 33 aniversari de la creació de la ràdio. Ràdio Illa fou inaugurada oficialment el 3 de desembre del 1986. L’equip emissor es va muntar al primer pis de l’Ajuntament Vell. Els seus fundadors varen ser el tècnic Enrique García, Joan Garau i Carmelo Convalia. Des del 2006 un equip de professionals relata l’actualitat de Formentera des de l’estudi que aquesta setmana ha deixat d’emetre per passar l’enllaç als nous estudis.

Ràdio Illa és la ràdio pública de Formentera, titularitat del Consell Insular de Formentera i gestionada per l’Associació Cultural Audiovisual de Formentera. Actualment Josep Rubio “Pepo” és el coordinador de la ràdio, León Convalia, responsable de l'àrea tècnica, Bernat Masferrer, productor i locutor i David Setbetes fa feina a la redacció, entre molts altres col·laboradors i tertulians.

17 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el sorteig de les meses electorals del 10-N

ple-16-octubre1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple extraordinari per efectuar el sorteig dels membres de les meses electorals, titulars i suplents, per a les eleccions generals del 10 de novembre de 2019.

El sorteig s'ha fet amb l'ajuda d'una aplicació informàtica i en total s'han triat a 81 ciutadans de Formentera com a possibles membres de les nou meses electorals. En cada mesa s'ha de designar a un president, a dos vocals i a dos suplents. Hi ha cinc meses electorals el CP Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc, tres al CP Sant Ferran i una a l'escola de la Mola. En total, hi ha 7.568 formenterers i formentereres cridades a les urnes; d'aquests, 7.283 corresponen al Cens Electoral d'espanyols Residents a Espanya (CER) i 285, al Cens Electoral d'espanyols Residents Absents (CERA).

A més, en el ple d'avui també s'ha donat compte de la renúncia de la consellera de Sa Unió Anna Negre.


16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera impulsarà una campanya informativa de seguretat vial

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Interior i de Mobilitat, informa que durant aquest hivern iniciarà una campanya de conscienciació adreçada a residents, transportistes i turistes per fomentar el respecte a les normes de circulació i la seguretat a les carreteres de l'illa. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que “després dels greus accidents que hi ha hagut a les carreteres de Formentera, hem considerat oportú realitzar una acció per evitar que hi hagi més i millorar la seguretat vial a les nostres vies”.

La campanya vol enviar un missatge de conscienciació perquè a l'hora de posar-se al volant els conductors respectin les normes de circulació així com els límits de velocitat. També tractarà sobre el compliment de les mesures de seguretat, com pot ser portar el cinturó o el casc, no conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i no fer servir el mòbil, entre d'altres. A més, es destacarà que els vehicles han de circular sempre amb la Inspecció Tècnica de Vehicles i l'assegurança en regla.

Missatge pels joves de l'illa

D'altra banda, dins la campanya s'enviarà un missatge especial adreçat als joves a través de les xarxes socials. També es reforçarà aquest missatge entre el jovent de l'illa, per conscienciar de la perillositat de conduir una motocicle sense respectar les normes de seguretat. La campanya es reforçarà amb la tasca que realitza a l'institut el Policia Tutor, i també dins la campanya d'Educació Vial que la Policia Local realitza anualment a les escoles i a l'institut de l'illa.

En els primers mesos de la seva posada en marxa, la campanya anirà dirigida especialment a residents, transportistes i treballadors. Després, amb la col·laboració de l'àrea de Turisme, s'adaptarà per tal que també arribi als visitants.

Més control policial

“Paral·lelament la Policia Local de Formentera, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, incrementaran els controls a les carreteres de l'illa, per veure que efectivament tot el que es difon a la campanya de conscienciació es respecta a l'hora de posar-se a conduir els vehicles”, segons ha detallat el conseller.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

diatrans 2019 v6 imprimir-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d'activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha recordat que amb aquest cartell d'activitats “es pretén normalitzar i fer visible la diversitat d’identitats de gènere i apartar-les de les seves connotacions patologitzants”.

El pròxim dimarts 22 d'octubre a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà una xerrada col·loqui sobre el llibre Todos los parques no son un paraíso a la qual assistirà el mateix escriptor Antoni Roig Roselló. Aquesta novel·la escrita al 1977 és el relat en primera persona d'Antoni un home que estava atrapat entre dos amors, la seva vocació religiosa i la seva orientació homosexual. El 1977 aquesta novel·la va ser finalista del Premi Planeta i arrel la seva publicació l'autor va ser expulsat de l'ordre de los Carmelitas Descalzos. L'acte serà presentat per Toni Martí (Sa clau de s'armari) i Miquel Costa (Espai_F).

Cinefòrum
El dimarts 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala de Cultura-Cinema es projectarà la pel·lícula documental Me llamo Violeta. Un film de 76 minuts de durada. El seu argument es basa en què als sis anys, Ignacio, fill de Nacho Vidal i Franceska Jaimes, va dir als seus pares: “Soy una niña, me llamo Violeta”.

Aquest commovedor documental tracta sobre la diversitat de gènere i captivà el públic del Festival de Cinema de Màlaga, on fou guanyador del Premi del Públic i el Premi d'Amnistía Internacional en el DocsBarcelona. Després de la projecció es farà un col·loqui amb presència de membres de l'associació Transitam. En aquest col·loqui una mare d'una jove trans* de 18 anys explicarà la seva experiència, i una persona que està fent el transit explicarà en primera persona aquesta vivència.

Activitats a l’institut
A més, durant aquest mes d’octubre es faran diverses activitats i tallers per treballar els estereotips i la diversitat de gènere i el mite de l’amor romàntic amb alumnes de l'IES Marc Ferrer. “Hem volgut potenciar la informació entre el jovent de l'illa, per normalitzar la diversitat de gènere existent, en aquest moment vital tant sensible com és l’adolescència en la construcció de la identitat”, segons ha explicat la consellera.

Vanessa Parellada ha recordat que a més d'aquestes activitats, des de la seva àrea treballen de manera transversal amb la resta d’àrees del Consell, en especial la de Cultura per incloure dins la programació cultural obres de temàtica LGTBIQ+ “perquè la diversitat sexual i de gènere ha d’estar present amb tota normalitat a tots els àmbits i durant tot l'any, no només al volant de les dates reivindicatives assenyalades”.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 205

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat