• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Horari especial obertura biblioteques durant Setmana Santa

foto biblioteca formentera maria villangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que la Biblioteca Marià Villangómez farà un horari especial durant aquesta propera la Setmana Santa.

Els horaris quedaran de la següent manera:

-El 26, 27 i 28 de març es farà horari de tarda (de 16.00 a 2000 hores).

-El 3, 4, 5 i 6 d'abril l'horari de matí serà de 9.00 a 12.00 hores i per la tarda de 16.00 a 20.00 hores.
Aquests dies (3, 4, 5 i 6 d'abril) el Telecentre restarà obert, però no es realitzarà assistència tècnica.

Presentació al veïns de Sant Francesc de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat sf3La Sala de Plens situada al Centre de Dia ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà de Sant Francesc. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 450 places de zona blava més 630 d’aparcament dissuasiu lliures.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a Sant Francesc, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial de la població.

Tot seguit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població on anys enrere es registraven els majors problemes d’aparcament a l’illa i que es van solucionar amb la regulació de l’aparcament. En aquest cas en concret, amb la disposició d’una zona blava a la part més comercial i de zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas de Sant Francesc es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers interiors no peatonals de la població, mentre que els aparcaments dissuasius i la circumval·lació restaran sense regular.

Funcionament de la zona blava de Sant Francesc
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu i tres dies a l’hivern.

L’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 9h a 21h de maig a octubre i de dilluns a dissabte de 9h a 14h i de 16h a 20h a de novembre a abril.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració de comerços, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas de Sant Francesc, també es creen places d’aparcament destinades a estades d’un quart d’hora. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar la rotació en els punts amb major demanda d’estacionament.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Formentera referma el compromís amb l'Aliança Mar Blava

foto alianca mar blava3El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s'han reunit avui a la Sala d’Actes de la institució insular amb la presidenta de l’Aliança Mar Blava, Sandra Benbeniste, així com amb la secretària de l’associació, Flor dell’Agnolo per a rubricar un any més el conveni de col·laboració entre ambdós entitats.

Jaume Ferrer ha volgut destacar la importància de la tasca desenvolupada per l’Aliança Mar Blava en contra de les prospeccions, ja que “a dia d’avui segueix aquesta lluita, sobretot amb els projectes que encara cuegen i que des del Consell de Formentera esperem que puguin ser arxivats el més aviat possible”. Per a Ferrer, a més, la col·laboració establerta amb l’Aliança Mar Blava servirà “per a obtenir un major consens a l’hora de presentar les al·legacions que es puguin tramitar davant la nova llei de canvi climàtic en la que està treballant el Govern de les Illes Balears”, una llei que des de la màxima institució insular es creu imprescindible a l’hora d’impulsar les energies renovables.

Sandra Benbeniste ha agraït el recolzament del Consell de Formentera en una mobilització que fins ara ha aconseguit aturar ja cinc projectes potencialment perillosos per a la Mediterrània i les Balears, una lluita que Benbeniste ha agraït a tots els actors implicats, “administracions, societat civil, partits polítics i empreses. S’ha de dir que aquesta és una feina de tots i que podem estar molt satisfets perquè quan estem units, les coses s’aconsegueixen” i ha apuntat que ara mateix s’està treballant per a aconseguir una llei que faci que aquesta part de la Mediterrània esdevingui lliure de prospeccions i que no es puguin tramitar nous projectes “com ja s’ha fet a França i a d’altres llocs del mon".

Així mateix, i en la línia de l’anteriorment expressat pel president del Consell, Benbeniste ha anunciat que un segon objectiu; el treball en pro de les energies renovables, “aprofitar la força de l’Aliança per a crear un consens i un pacte per les renovables. Ens posem al servei de tots per a donar a conèixer la nova llei de canvi climàtic, de fer les al·legacions pertinents i sobretot, de donar-li suport perquè creiem que és una llei important que ha de comptar amb el màxim consens possible”.

El conveni avui signat ha estat el primer rubricat entre l’Aliança Mar Blava i una administració aquest 2018 i fixa una aportació de 6000 euros per part del Consell de Formentera a l’Aliança, una quantitat 1000 euros superior a la del conveni signat el 2017 entre les dues entitats.

Talls de trànsit per prova ciclista aquest diumenge a Formentera

foto ciclismeEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que aquest diumenge, en motiu de la celebració de la VIII edició del Trofeu de Ciclisme en Ruta illa de Formentera, es produiran els següents talls de trànsit rodat a les carreteres i vies de l’illa:

Des del far de la Mola fins a Sant Ferran des de les 09.30h fins a les 10.45h

Des de Sant Ferran passant per es Pujols, la Savina, Sant Francesc i tornant a passar per Sant Ferran en un total de 5 voltes, restarà tancat des de les 10.45h fins a les 12h.

Des de Sant Ferran fins la Mola des de les 12h fins a les 13.45h.

Una volta passa la carrera per un tram, i en cas que la cursa no hi torni a passar, la via quedarà oberta en el sentit de la cursa.

Així mateix, recordem que el partit de futbol a disputar entre el Formentera i el València B, s'ha endarrerit mitja hora perquè tots els aficionats puguin arribar sense problemes de mobilitat al Camp Municipal de Futbol.

Des del Consell es demana comprensió i col·laboració als conductors que es puguin veure afectats pels talls ocasionats per aquesta prova ciclista.

Més articles...

Pàgina 185 de 293

185

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat