• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Talls de carretera en motiu de la Xa Mitja Marató Illa de Formentera

Foto talls mitja marato 2018Demà dissabte, 12 de maig, i en motiu de la disputa de la desena edició de la Mitja Marató Illa de Formentera, es produiran diversos talls al transit rodat (cotxes, motos, bicicletes, etc...) a les carreteres de l’illa.

La carrera, de 21 kilòmetres, s’iniciarà a les 17.30 hores del far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora arrencant des del km 6,2 de la carretera de Sant Ferran.

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far de la Mola restarà tallada a partir de les 15.00 hores. Els participants que accedeixin pel seu compte al Far podran deixar el seu vehicle al Pilar de la Mola, en un pàrquing especialment habilitat, i recórrer els 2 km a peu. Des de la línia de meta hi haurà servei de tornada a aquest aparcament. Sols podran accedir al far els autobusos i cotxes de l’organització. Queda totalment prohibit estacionar al far de la Mola. Als participants que accedeixin abans de les 15 hores i estacionin a la zona, la grua els retirarà el vehicle i seran sancionats.

Així mateix, la via que uneix es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores.

Les vies es tornaran a obrir a la circulació al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores a la meta, situada al port de la Savina.

Horari especial de servei de bus pel concert de la Xa Mitja Marató

Foto mojinos escoziosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest dissabte nit, en motiu del concert de celebració del desè aniversari de la Mitja Marató, s’estableix un horari especial de servei de bus.

Aquest servei, que s’estendrà des de poc després de les 21 hores fins les 02.15 hores de la nit, unirà es Pujols amb la resta de nuclis poblats i principals punts de l’illa per a facilitar el desplaçament de tothom que vulgui anar al concert de Los Mojinos Escozios que tindrà lloc a la plaça Europa a partir de les 23.30 hores.

D’aquesta manera, es facilita el desplaçament tant als residents com a aquells que visitin Formentera en motiu de la cursa. També hi haurà sortides des d’es Pujols, a la 01.15 i 01.35 hores, en direcció a la Savina per que aquells que pernoctin a Eivissa però vulguin gaudir del concert, puguin agafar el ferry especial que ha programat Trasmapi i que parteix a les 02.00 cap a Eivissa.

El preu del bus serà de 4€ l’anada i de 6€ l’anada i tornada.

Dilluns s’inicia el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera

Peatge entrada illetesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el proper dilluns, 14 de maig, es posa en marxa el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. L’accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera. Els no residents hauran d’abonar 4€ en el cas dels cotxes i 2€ per les motos.

El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins el 30 setembre, mentre que l’accés a la zona d’es Cavall d’en Borràs i Llevant es regularà entre l’1 juny i el 15 setembre. L’horari de regulació serà de 09.00 a 17.00 hores en temporada baixa i de 09.00 a 20.00 hores en temporada alta.

Prohibicions i restriccions de vehicles
Cal recordar la prohibició d’entrada de quads dins el parc per potenciar la mobilitat sostenible i la conservació d’aquesta zona protegida. Així mateix, també es regularà l’accés d’autobusos del servei regular i discrecional per evitar aglomeracions en hores punta.

Pel que fa als vehicles de gran volum, que generalment duen mercaderies als restaurants de la zona, es restringeix la seva entrada durant l’horari de màxima afluència de turistes. El control es farà fins al pròxim 30 de setembre.

Formentera acollirà 3000 corredors en la seva Xa Mitja Marató

Mitja marato 2015  J.Antonio ArribasEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller d’Esports, Jordi Vidal, han fet avui l’acte de presentació de la desena edició de la Mitja Marató Popular Illa de Formentera. A la presentació també han assistit els representants de dos dels principals patrocinadors de la prova, Alejandro Marí, per part de Trasmapi, i Josep Verdera, per part de CaixaBank, així com Manuel Hernández, director de Unisportconsulting, empresa organitzadora de la cursa.

La Mitja Marató, que se celebrarà aquest proper dissabte 12 de maig, comptarà amb la participació de 3000 corredors, 2000 de la mitja, i 1000 de la de 8km. Aquest ha estat el segon any que les inscripcions s’han fet per sorteig, al qual es varen inscriure més de 7000 atletes. L’organització calcula que entre corredors i acompanyants, unes 7500 persones es desplaçaran a Formentera en motiu d’aquest esdeveniment esportiu.

Reforç de seguretat
Per garantir la seguretat de la cursa, es comptarà amb reforços dels cossos de policies locals de Santa Eulària i Sant Antoni “que donaran suport al dispositiu que tindrem establert a Formentera aquest dissabte”, ha declarat el conseller d’Esports Jordi Vidal, que ha anunciat també que es rebrà ajuda de les agrupacions de protecció civil de Sant Antoni i Sant Josep, “cosa que farà que la prova pugui transcórrer amb total seguretat per als participants”, ha destacat Vidal, que ha agraït la bona predisposició dels ajuntaments i associacions eivissencs.

Per la seva banda, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha recordat que ara fa 10 anys es va fer la primera Mitja Marató de Formentera amb 101 participants i ha destacat la bona trajectòria que ha tingut en aquesta dècada. Així mateix, ha agraït la implicació de tothom que fa possible aquesta cursa i en especial dels voluntaris, “que han aconseguit, amb el seu esforç, que aquesta competició sigui de les més ben valorades entre els runners de les Illes, de l’Estat i de més enllà de les nostres fronteres”.

Horaris i talls de trànsit
La carrera, de 21 kilòmetres, s’iniciarà a les 17.30 hores del far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora arrencant des del km 6,2 de la carretera de Sant Ferran.

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far restarà tallada a partir de les 15.00 hores, la que uneix es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores. Les vies es tornaran a obrir al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores a la meta, situada al port de la Savina.

Els participants que accedeixin pel seu compte al far podran deixar el seu vehicle al Pilar de la Mola, en un pàrquing habilitat per a això i recórrer els 2 km a peu. Des de la línia de meta hi haurà servei de tornada a aquest pàrquing. Sols podran accedir al far els autobusos i cotxes de l’organització.

Concert d’aniversari
Per celebrar el desè aniversari de la Mitja Marató, s’ha programat un concert gratuït de Los Mojinos Escozios a la plaça Europa d’es Pujols a partir de les 23.30 de la nit. Els participants que vulguin gaudir de la música i la festa de los Mojinos i que facin nit a Eivissa, tindran una barca especial de tornada que partirà de la Savina a les 2.00 de la matinada, així com línia de bus d’anada i tornada per desplaçar-se de la Savina a es Pujols.

Més articles...

Pàgina 193 de 308

193

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat