• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera porta al Consell d'Entitats la seva proposta de zonificació turística

CdE 2018El Consell Insular de Formentera citarà a les seccions sectorials d'Economia, Veïns, Turisme i Medi Ambient el proper dilluns dia 14 de maig, a les 20h en primera convocatòria i a les 20.30h, en segona, per explicar les dades, les conclusions i debatre el projecte de zonificació i de sostre turístic.

Aquest projecte prové de la darrera modificació, al mes de juliol de l'any passat, de la Llei de Turisme de les Illes Balears. Des d'aquesta modificació, es permet a cada consell insular establir el sostre turístic, és a dir, el número màxim de places de cada illa, i també definir en quines parts de l'illa es permet la comercialització turística en vivendes plurifamiliars i en quines no.

D'aquesta decisió se n'ha informat avui a la Comissió d'Ordenació Turística (COT) del Consell Insular de Formentera. El debat i les propostes que resultin de la reunió o reunions amb les seccions sindicals tindran continuïtat amb més trobades de la pròpia COT i, finalment, amb la presentació d'una proposta final per ser coneguda i debatuda al plenari general del Consell d'Entitats de Formentera.

Alejandra Ferrer, consellera d'Urbanisme, Turisme i Comerç i Sònia Cardona, consellera de Participació Ciutadana, han explicat que "es tracta d'una decisió estratègica, que condicionarà el futur immediat de l'illa, i que per tant hem de reflexionar calmadament entre les màximes entitats i persones possibles", i han convidat a totes les persones que formin part de les entitats adscrites a aquestes sectorials, a que "venguin i coneguin les propostes inicials del Consell Insular i les dades actuals que les argumenten".

Campanya de la renda àgil a Formentera

Foto renda agilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que a partir del pròxim 14 de maig i fins el 2 de juliol, un tècnic de l’Agència Tributària de les Illes Balears es traslladarà a Formentera per fer el tràmit de Renda Àgil a Formentera a les persones que així ho sol·licitin.

Ja es pot demanar la cita prèvia al telèfon 971 76 76 76 perquè un tècnic els ajudi a fer la Declaració de la Renda de 2017. L’horari d’atenció es convindrà en el moment en que es faci la consulta telefònica. L’oficina està situada al carrer Eivissa número 9.

Formentera facilita els tràmits per presentar al·legacions al projecte de sondejos acústics Medsalt

foto tortuga ja arribasEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que posa a disposició de tothom qui ho vulgui la possibilitat de presentar al·legacions al projecte de sondejos acústics Medsalt. Les al·legacions es podran emplenar i registrar entre demà dimarts dia 8 i el dilluns 21 de manera presencial a les dependències de l’àrea de Medi Ambient, al carrer Mallorca número 15 de Sant Ferran. També es podran tramitar electrònicament a través de l’OVAC a partir d’aquest dijous dia 10.

El Consell es mostra contrari a aquest projecte. En concret, en el darrer ple d’abril es va instar al Govern de l’Estat a paralitzar de forma immediata la tramitació del projecte Medsalt, ja que usa una tecnologia que causaria un impacte mediambiental crític, afectant molt negativament a la supervivència de nombroses espècies marines com ara cetacis, tortugues, peixos, aus i invertebrats.

Per a la consellera de Medi ambient, Daisee Aguilera, “és important aconseguir la implicació de la ciutadania, ja que quantes més al·legacions tingui el projecte, més força farem perquè es retiri”. Per aquesta raó, des del Consell “ens afegim a la campanya engegada per l’Aliança Mar Blava facilitant a la ciutadania l’oportunitat d’al·legar en contra d’aquest projecte nociu per al nostre ecosistema”, ha afegit Aguilera.

La Conferència de Presidents avala el rebuig als projectes de prospecció i sondeig

Foto conf pres 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha assistit avui a la conferència de presidents celebrada al Consell d’Eivissa junt a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol i la resta de presidents dels consells insulars d’Eivissa, Menorca i Mallorca.

Al finalitzar la conferència, Ferrer ha qualificat la reunió de molt profitosa, “sempre és molt positiu poder debatre amb els altres presidents dels consells i amb la presidenta de la Comunitat dels temes que ens afecten a tots”.

Entre aquests temes, el president ha destacat la preocupació de que es puguin donar noves autoritzacions per buscar hidrocarburs a les nostres costes, “Formentera s’oposa a aquests projectes, ho ha expressat unànimement en Ple, i animam a la resta d’illes i a la ciutadania a que també ho faci” ha declarat Ferrer, que ha volgut deixar ben clar que “sense un entorn natural ric, aquestes illes no tenen futur ni turístic ni pesquer”.

En acabar la conferència, s’ha signat una declaració institucional sobre la protecció de la mar Mediterrània davant els projectes de prospecció i sondeig, instant al Govern de l’Estat a fer front comú amb les institucions de les Illes Balears davant els projectes que poden tenir un efecte advers per al medi marí balear i la mar Mediterrània.

Més articles...

Pàgina 196 de 311

196

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat