• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Classes de balls tradicionals d’arreu del món a Formentera

curs de ballEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, organitza del 19 a 27 de març un curs de balls tradicionals. Aquest curs serà gratuït i s’emmarca dins el programa d’activitats lligades a la XVI edició de la Festa Intercultural, que se celebrarà el pròxim diumenge 8 d’abril.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada ha volgut destacar la importància d'unes classes l'objectiu de les quals “és donar a conèixer danses de diverses parts del món, així com les locals, per a afavorir una sinèrgia cultural entre aquells que participin al curs”.

L’activitat es durà a terme les tardes de dilluns 19 a divendres 23, així com el dilluns 26 i el dimarts 27. Les Classes seran impartides per na Iris Palomo, que ensenyarà ball pagès i na Jassmin Londoño, que s’encarregarà de les classes de bachata dominicana, salsa cubana i cúmbia argentina i colombiana.

L’alumnat del curs podrà demostrar els coneixements adquirits durant les classes a les sessions de dansa que es faran a l’escenari instal•lat en motiu de la Festa Intercultural.

El XVI concurs de fotografia de Beni Trutmann incorpora la categoria de Fotodenúncia

3er bn alvaro mendoza tan lluny i tan a prop El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini de presentació de fotografies pel Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 13 d'abril. Aquest certamen celebra la seva XVI edició i és ja el referent fotogràfic de l’illa.

El concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís  enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor vers l’illa i la seva natura. És per això, que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l'objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient a més de donar a conèixer aquesta figura entre el públic jove.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Enguany, com a novetat, s’obre la nova categoria de fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran dotats de 500 euros pel primer classificat, 300 euros pel segon i 200 euros pel tercer.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Una categoria consolidada i enfocada a joves d'entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents.

Presentació de les fotografies
Les fotografies es podran presentar al Consell Insular de Formentera, acompanyades d’un sobre en blanc on a l’interior hi figuri el nom i llinatges de l’autor, direcció, correu electrònic i un telèfon de contacte.

Aquest sobre només serà obert en el cas de concursants premiats. L’anonimat estarà assegurat per un número d’ordre d’inscripció que se li donarà a la persona concursant amb el registre, d’aquesta manera, el sobre en blanc, el dors de les fotos i el rebut tindran el mateix número per a què l’autor pugui recuperar les fotografies.

Els dos sobres també es podran presentar per correu certificat a Consell Insular de Formentera, Plaça de la Constitució,1, 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera. En aquest cas el sobre amb les dades del concursant haurà de dur una plica que permeti la identificació del concursant.

Jurat
Pel que fa al jurat, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera i un representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera a més de 3 persones de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d'un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
Els 16 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L'expansió d'aquest certamen s'ha fet palesa amb l'arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en la mostra d'una cinquantena de fotografies seleccionades que s'exposaran a la Sala de l’Ajuntament Vell a partir del dilluns 30 d'abril, dia en que es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d'aquesta XVI edició. Aquesta exposició restarà oberta fins al 12 de maig.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs al web del Consell de Formentera.

Formentera dona suport al foment de l’oferta cultural de l’illa amb la signatura d’un conveni amb Espai Frumentària

Foto EF CdPEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president d'Espai Frumentària, Miquel Costa, han signat avui un conveni de col·laboració en matèria de promoció i difusió cultural per a aquest 2018.

L'objectiu d’aquest conveni és contribuir a reforçar el ventall d'oferta cultural de Formentera durant aquest any. Entre les activitats que s’organitzaran, hi destaquen actes culturals i artístics com "El 7 a les 6", la Filmoteca o diversos concerts i exposicions, així com l'aula de teatre i espais de creació i producció teatral. El Consell Insular col·labora econòmicament amb una aportació de 6.000 euros per a ajudar a fer possibles aquestes activitats.

L'associació Espai Frumentària va arrencar el 2009, si bé no fou constituïda com a tal fins l'any 2013. Des de llavors, treballa pel foment i difusió de la creació i la producció teatral, així com per la dinamització i divulgació d'activitats artístiques i culturals. Compta, a més, amb l’organització de tallers, cursos de formació i d’altres ofertes educatives.

6a edició de Formentera 2.0

Portada formentera20El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que del 3 al 6 del proper mes de maig, Formentera acollirà la VI edició de Formentera 2.0, jornades de cultura digital, noves tecnologies i comunicació.

Formentera 2.0 s'ha consolidat ja com un esdeveniment de prestigi i de referència en el món digital, no sols per l'equip de ponents sinó també pels professionals que hi assisteixen. Una fórmula que proposa l'illa com a referent en el món digital a més de destí turístic.

Les jornades es desenvolupen en diferents espais de l'illa que faciliten la interrelació entre tots els assistents fomentant el networking i les relacions professionals. Una ocasió per compartir talent, coneixement i veure les darreres tendències en el món digital de la mà de professionals de referència.

Ponents de la VI Formentera 2.0
L’edició d’enguany comptarà amb les i els següents ponents: Sarah Harmon, responsable Linkedin Iberia, Lluís Alsina, responsable d'innovació i digital de Gest Music, Toni Sellés, fundador de Vasava, Glòria Molins, responsable global experiències d'Airbnb, Covadonga Noguerol, directora de mitjans d'Estrella Galícia, i Álvaro Morales, responsable d'innovació i mitjans de Carat.

Amb ells es parlarà de màrqueting digital, continguts, social mèdia, estratègia, digital, transmèdia, creativitat, televisió, disseny i comunicació digital entre d’altres continguts.

Formentera, destí cultural i esportiu de primavera
La Formentera 2.0 s’emmarca dins la celebració de diverses activitats com ara la VI Formentera Fotogràfica, la X Mitja Marató Illa de Formentera o la XV regata Ophiusa de vela, que donen a conèixer Formentera com a destí esportiu i cultural i conviden a descobrir l’illa com a destí turístic fora de temporada alta.

Més articles...

Pàgina 198 de 305

198

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat