• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

“Juliol”, d'Anna Ametller, arriba demà al centre ‘Gabrielet’

cartell 2020 juliolL'artista Anna Ametller inaugura demà l'exposició “Juliol” al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’, una mostra d'escultures fetes amb materials reciclats i que és un recorregut per l'imaginari visual de la sensació d'estiu, “una sensació”, tal com assenyala l'artista, “agradable, fresca, poètica i infantil”.

Anna Ametller rescata per a aquesta exposició materials reciclats, molts d'ells trobats a les platges, com ara fustes, ferros, plàstics i pedres. Cadascun d’ells transmet una emoció diferent per a l'artista, per exemple les fustes aporten calidesa; els plàstics, fredor...

La mostra obre demà dia 1 a les 17 hores i romandrà oberta fins al 10 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.30 a 14 h i de 18 a 20 h.

30 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya Compra a Casa arriba també aquest estiu per incentivar al petit comerç de l'illa

Cartell 2020 campana veranoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que amb la col·laboració de la Pimef ha impulsat aquest estiu una nova campanya de Compra a Casa per incentivar i fomentar el petit comerç a l'illa. La campanya, típica dels mesos d'hivern, enguany també es desenvoluparà els mesos de juliol, agost i setembre i amb el mateix sistema que la campanya d'hivern, però amb premis més importants. Així, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant cada mes, fins al setembre, podran accedir al sorteig d'una targeta de regal per valor de 100 euros (el doble que a l'hivern). Per això han de fer una compra mínima de 20€.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat en la presentació de la campanya que l'objectiu “és animar i incentivar el petit comerç de l'illa, que és un sector que també està patint en aquesta crisi; a més de recordar als formenterers i formentereres que tenim un bon comerç, de qualitat i de proximitat, que és un dels eixos importants de la nostra societat”.

La consellera Juan ha recordat que enguany també s'ha estrenat la web Compra a Casa, www.compraacasa.com, “una eina que permet en un sol clic apropar una mica més el petit comerç de l'illa als ciutadans” i on es poden consultar els comerços adherits i els principals descomptes.

Més iniciatives
Aquesta campanya se suma a unes altres iniciatives que s'han impulsat durant l'estat d'alarma des de l'àrea de Comerç, com la campanya ‘Formentera es queda a casa i compra a prop de casa’, que es va fer amb l'objectiu de “visibilitzar i impulsar la necessitat de mantenir el teixit comercial tradicional i de proximitat; i també donar suport al consum dels productes locals”, segons Ana Juan. També el Consell de Formentera ha participat en una campanya conjunta amb els consells insulars de Mallorca i Menorca, que varen llançar de forma simultània uns vídeos protagonitzats per representants dels sectors productius de les diferents illes per agrair el compromís dels consumidors de les illes.

Finalment, la consellera de Comerç ha assenyalat que s'està treballant juntament amb els comerciants en noves accions promocionals del comerç local per a aquest estiu.

29 juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

LLUN3S, un cicle de trobades musicals amb la lluna plena al Far de la Mola

cartell 2020 LLUN3SEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el  cicle LLUN3S, una nova iniciativa del col·lectiu cultural Espai F_ que consisteix en tres trobades musicals a celebrar durant els tres plenilunis de l'estiu, al pati del Far de la Mola, a Formentera.

Les trobades amb la lluna plena, programades per a l'hora exacta en què la lluna començarà a aparèixer per l'horitzó dels penya-segats de la Mola, estaran acompanyades per diferents duets musicals.

Per a aquesta primera edició, els músics convidats són els següents: el duet Imaràntia, de la formenterera Maria José Cardona i el mallorquí Miquel Brunet, que inauguraran les trobades el 5 de juliol a les 21.58 h; Meritxell Gené i Txabi Ábrego, que ens presentaran el nou disc de la cantautora lleidatana Sa Tanca d'Allà dins, el 3 d'agost a les 21.21 h; i, per tancar el cicle d'enguany, el duet mallorquí format per la cantant Júlia Colom i el pianista Toni Vaquer, amb un repertori de música tradicional mallorquina, que tindrà lloc el 2 de setembre a  les 20.57 h.

L'aforament està limitat a 100 persones com a part de les mesures de seguretat del projecte que ha estat organitzat tècnicament perquè sigui respectuós amb l'indret natural on se celebra. Les entrades s'han de reservar a l'adreça electrònica info.espaifrumentaria@gmail.com, indicant nom i nombre de localitats. El públic haurà d'arribar mitja hora abans del començament de cada trobada. Seguint recomanacions sanitàries, s'habilitarà un sistema de “taquilla inversa”, amb el qual el públic farà la seva aportació en concepte d'entrada en acabar la trobada, a la sortida del recinte.

LLUN3S és un projecte creat específicament per al pati del Far, un homenatge respectuós a les festes de lluna plena dels anys 70 i 80 als penya-segats de la Mola. La iniciativa està organitzada conjuntament per Espai F_ i l'àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de Ports de Balears i Ràdio Illa.

29 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Admesos tots els infants per l'Escola d'Estiu 2020

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que els 180 infants inscrits a l'Escola d'Estiu 2020 han estat admesos. L'Escola d'Estiu preveu comptar amb 99 alumnes a l'escola de Sant Francesc, 57 a la de Sant Ferran i 24 a la Mola. A partir del pròxim dilluns els organitzadors de l'escola contactaran amb les famílies per reunir-se amb elles i organitzar l'inici de l'escola.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu serà de 8 a 14.30h. Aquest any es fomentaran les entrades escalonades. La temàtica principal que es treballarà aquest 2020 a l'escola d'estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat l'esforç que s'ha fet des del Consell de Formentera per “poder acollir tota la demanda i així ajudar a la conciliació de les famílies i al desenvolupament de nens i nenes en tractar-se d'un projecte de lleure educatiu”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la covid-19 hi haurà mesures de seguretat excepcionals. Els grups seran encara més reduïts i comptaran sempre amb les mateixes monitores i monitors, no tindran contacte amb altres grups per evitar possibles contagis i no es faran desplaçaments fora dels centres. Així mateix es seguiran els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

Per a més informació es pot telefonar al 971321087 o enviar email a joventut@conselldeformentera.cat.


26 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 230

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat