• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

reunio---benestar-social1Els consellers de Benestar Social dels consells de Formentera i Eivissa, Rafael Ramírez i Carolina Escandell, respectivament, han celebrat una reunió de treball avui a Formentera en la qual, entre altres qüestions relatives als seus departaments, s'ha abordat la situació dels menors migrants que estan arribant a les costes de les Pitiüses. A la reunió s'han redefinit les línies estratègiques d'actuació i de col·laboració entre les dues administracions, d'una situació “sobrevinguda" i que en els últims mesos, amb l'arribada d'embarcacions, “s'ha excedit qualsevol previsió”.

El conseller Rafa Ramírez ha destacat el treball conjunt, ha incidit en aquesta situació “especial i de saturació" que s'han trobat els consells, també a Mallorca, i ha senyalat que per aquest motiu “cal una col·laboració amb les entitats supra insulars, com el Govern o l'Estat, perquè s'abordi, mitjançant la col·laboració institucional amb garantia d'èxit social i d'inserció, la situació d'aquestes persones”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que es reforçarà la plantilla de Benestar Social per poder incorporar més tècnics que es desplacin per fer el seguiment dels menors i que es necessita implementar més recursos per atendre els menors amb garanties.

Per la seva banda, la consellera Carolina Escandell, ha manifestat que s'està vivint “una situació d'emergència, sobrevinguda, que cap dels consells havíem viscut”. Escandell ha destacat que la tutela dels menors “s'ha anat desentelant fins ara des de la normalitat però que els números aquest any han excedit qualsevol previsió”. “Tots els mitjans que teníem a la nostra disposició estan sobrepassats, parlem que hem hagut de duplicar la capacitat dels serveis i això ningú s'ho esperava i creiem que és una situació que continuarà en un futur”. La consellera ha coincidit amb Ramírez en què la situació “requereix un suport supra insular de Govern balear i d'Estat” i ha assegurat que seguiran “obrint línies de col·laboració entre els dos consells, celebrant reunions periòdiques i creant sinergies”.

“Aquesta situació no passa per una solució única, sinó que a més es tracta de treballar de manera conjunta per poder donar-los als menors els recursos adequats”, ha assenyalat.

Finalment, els dos consellers, han destacat la feina dels tècnics: “Els polítics podem traçar línies estratègiques i prendre les decisions, però aquesta situació sobrevinguda, l'estan emparant i afrontant els tècnics dels dos consells amb gran implicació i dedicació i això cal valorar”.

29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia la campanya de control de la triquinosi

3--cartell-campanya-triquina-21El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, inicia el pròxim divendres 1 de novembre de la campanya de control de la triquinosi. De l’1 de novembre de 2019 al 30 de març de 2020 el Consell du endavant una campanya de control per evitar la triquinosi, que és una malaltia parasitària que es pot transmetre a l’home a través de carn crua o poc cuinada de porcs (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquinosi s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a un anàlisi. Les persones interessades en fer aquesta prova poden adreçar-se a l'àrea d'Agricultura, situada al Centre Gabrielet de Sant Francesc o telefonar al 971321087 ext. 3164. Els tècnics de l'àrea facilitaran material i intruccions per la presa de mostres i que així es pugui comprovar que es poden ingerir els aliments sense risc per la salut humana.


29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El decret de transport marítim, les millores en habitatge i mobilitat sostenible centren la reunió amb Marc Pons

foto-reunio---marc-ponsvj1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la consellera d'Habitatge, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, s’han reunit avui de matí a la seu del Consell amb el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, i el director general de Mobilitat, Jaume Mateu. En aquesta primera trobada institucional han tractat temes relacionats amb el transport marítim, la mobilitat sostenible i l’habitatge.

La presidenta ha explicat que el desenvolupament del decret de transport marítim ha estat un dels temes prioritaris de la trobada, ja que “per Formentera és un tema importantíssim perquè la connexió marítima amb Eivissa és l’única via d’entrada i sortida de l’illa, i per això és imprescindible que les connexions de darrera i primera hora queden garantides”.

Sobre aquest tema el conseller Marc Pons ha assegurat que per al Govern “l’objectiu final és el mateix”, i que ara ja s’han posat a fer feina, de manera consensuada amb el Consell de Formentera, per aconseguir-ho. De fet ja s’han emplaçat a una reunió de feina, prèvia a la trobada de la mesa de Transport Marítim que es reunirà el pròxim dilluns 25 de novembre.

Tant la presidenta com el conseller balear, han explicat que igual que ja va passar amb el desenvolupament de la llei de Sostenibilitat Mediambiental i Econòmica de l’illa, que ha permès la regulació d’entrada de vehicles a Formentera, sobre aquest tema es poden cercar solucions conjuntes. “Si tots anem a una, amb el tema del decret de transport marítim, també podrem cercar una solució i que les necessitats de Formentera es satisfacin en una qüestió tan important per naltros”, segons ha dit Alejandra Ferrer.

Mobilitat sostenible
Marc Pons ha recordat que el Govern balear ha aportat enguany 350.000€ perquè la regulació d’entrada de vehicles vagi acompanyada d’una millora en el transport públic i la mobilitat sostenible de l’illa. En concret, aquests diners s’invertiran en millorar el servei del transport públic, en incrementar els punts de recàrrega elèctrica i en renovar part de la flota de vehicles del Consell per altres híbrids o elèctrics que siguin més sostenibles.

Habitatge
Respecte a la política d'habitatge, la presidenta ha recordat que el Consell "té a punt un terreny per cedir a l'Ibavi per a la construcció d'habitatges de protecció oficial". D’altra banda, Ferrer ha destacat també la col·laboració que hi ha entre ambdues administracions “per ampliar la feina que fa l'oficina de l'lbavi i aconseguir una oficina integral d'habitatge a l'illa".

Per la seva banda, el conseller Marc Pons ha recordat les ajudes al lloguer que ofereix el Govern balear i que l'any passat va beneficiar a 44 famílies de Formentera, amb un import total de 125.000 euros "quan en 2015 no hi havia cap ajuda". El conseller ha assegurat que encara està obert el termini per sol·licitar les ajudes de 2019. Pons ha remarcat que el Govern balear "construirà habitatges de protecció oficial a tots els terrenys que el Consell li cedeixi per aquest ús" i ha anunciat que a principis de 2020 el Govern presentarà "un ampli pla de mesures d'habitatge per totes les Illes", perquè es tracta d'un problema "estructural i no conjuntural".

28 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El nebot d’en ‘Puchi Puchi’ dona una obra a Formentera en memòria del seu oncle

conveni-cessio---escultura1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i l’escultor, Enrique Saavedra, han signat la donació d’una escultura propietat de l’artista denominada “Aura Pura”. Així aquesta escultura, feta en metall reciclat, passa a ser de titularitat pública i es situarà al jardí del Centre de Dia de Formentera.

Alejandra Ferrer ha agraït la donació d’aquesta obra que l’artista ha regalat al poble de Formentera en memòria del seu oncle Jordi “Puchi Puchi” (Jorge Chicheri). Chicheri va viure els darrers 40 anys de la seva vida a la nostra illa. Conegut per ser el propietari de la primera herboristeria de Formentera, va morir a l’any 2008 i les seves restes descansen al cementeri municipal de Sant Francesc.

L’escultura simula un bosc de pins prop de la zona de Cala Saona on el seu tiet residia, i com a metàfora l’ha anomenat “Aura Pura”, ja que per ell simbolitza l’aura d’en “Puchi Puchi”. Els pals, que simulen els troncs dels arbres, estan fets de tubs reciclats, i els núvols de dalt, que simulen les fulles dels arbres, són d’acer inoxidable, també reciclat.

Enrique Saavedra ha volgut retre homenatge al seu oncle fent aquesta donació a Formentera un lloc que segons l’artista va descobrir gràcies al seu familiar, “i és el lloc on sempre vull tornar”.

A l’acte de la cessió de la donació també ha assistit la consellera de Cultura, Susana Labrador.

28 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 191

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat