• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El TSJB torna a donar la raó al Consell en la regulació de s'Estany des Peix

foto 2023v estany tsjbEl Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha emès una interlocutòria que rebutja el recurs interposat per l'Associació d'empresaris usuaris de s'Estany des Peix contra la interlocutòria que ja va emetre la mateixa Sala el 21 de novembre que denegava la mesura cautelar sol·licitada per aquesta associació, consistent en la suspensió del Reglament pel qual es regula el fondeig de s'Estany.

El TSJB torna a recordar que "hi ha un indubtable interès públic en l'aplicació immediata" d'unes normes "per raons de necessitat de preservació del medi ambient". També recorda la interlocutòria que "el deteriorament del medi ambient sí constitueix un perjudici greu i irreparable, cosa que comporta que aquest interès general tingui preponderància sobre els privats dels recurrents".

Segons el TSJB, quant al que diu l'associació d'usuaris de s'Estany des Peix, "que és l'aplicació de la nova regulació la que ha causat uns presumptes danys al medi ambient", el TSJB exposa que "es troba òrfena de tota justificació", i afegeix que "si el fondeig indiscriminat és el que es pretén evitar, la normativa que ha entrat a funcionament precisament busca aquesta limitació".

30 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera petició de vot a Formentera per a persones amb discapacitat visual

Per primera volta en unes eleccions autonòmiques a Formentera, s'ha sol·licitat el vot per a persones amb discapacitat visual, i ara ja es podrà votar seguint aquest sistema en el cas de les eleccions al Parlament de les Illes Balears.

El secretari del Consell de Formentera ha rebut la documentació que caldrà lliurar a les meses electorals corresponents, que contenen la documentació escrita i també impresa en sistema braille, per fer-la arribar als presidents de les meses electorals corresponents. D’aquesta manera s'aconsegueix el manteniment absolut del caràcter secret del vot per part de les persones amb discapacitat visual.

La normativa ve representada pel Reial decret 1612/2007, pel qual es regula el procediment de vot accessible per a persones amb discapacitat visual, les quals podran exercir el dret de sufragi seguint aquest sistema.

26 de maig de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Dilluns s'obri el període de preinscripció i matrícula a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que des del pròxim dilluns 29 de maig i fins al diumenge 4 de juny estarà obert el període de matrícula per als antics alumnes de l'Escola de Música i Dansa i de preinscripció per als nous alumnes per al curs 2023-2024. Es poden presentar les sol·licituds telemàticament a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Al mes de setembre, des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés, segons el cas.

Per aclarir dubtes o obtenir més informació, els interessats es poden adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat, al web escolamusica.conselldeformentera.cat o escriure un whatsapp al telèfon 627 642 093.

La vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Alejandra Ferrer, ha convidat tothom a apuntar-se a aquesta oferta formativa i d'oci del món de la dansa i la música que va adreçada a tota la població, tant infantil com adulta.

En concret, s'ofereixen els següents estudis:

- Estudis reglats de música (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

- Estudis no reglats (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

- Taller de música tradicional (a partir de quatre anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta.
Quatre nivells: Iniciació I i II, i Continuació I i II.

- Iniciació a la música (de cinc a vuit anys)
Aproximació als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs... orientat a infants de cinc a vuit anys.

- Ensenyaments professionals lliures
Adequats a les necessitats de l'alumnat (és requisit la titulació d'ensenyaments elementals de qualsevol escola reglada o conservatori de l'àmbit estatal).

- Taller de percussió
Assignatura en què s'aprenen els ritmes i diferents instruments de percussió.

- Coral polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

- Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

- Estudis reglats de dansa (a partir de vuit anys)
Els ensenyaments elementals de dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
Dansa clàssica
Dansa espanyola
Música aplicada a la dansa

- Estudis no reglats de dansa
Dansa moderna (per a totes les edats)
Iniciació a la dansa (de tres a set anys)
Taller de flamenc per a adults
Taller de ballet per a adults

L'oferta formativa pot ser modificada depenent de la demanda existent.


26 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v escola musica

Exposició col·lectiva 'Habitar', una immersió artística en el teixit social local, a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 29 de maig al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició col·lectiva de primavera "Habitar", organitzada i promoguda per l'Associació d'Artistes de Formentera (ADAF) en la qual participen quinze artistes locals.

La urgent necessitat d'abordar el tema de l'habitatge en la nostra societat ha portat aquests artistes a unir els seus talents en aquesta exposició col·lectiva. Aquesta mostra única i diversa té l'objectiu de destacar la responsabilitat social que senten aquests artistes de compartir la seva visió sobre un tema clau i delicat com és l'habitatge i el nostre lloc dins el territori, i transformar-la en obres d'art.

Sota el concepte "Habitar", cada artista ha canalitzat les seves emocions i perspectives personals en l'obra, i es conjuguen una àmplia gamma d'estils i disciplines. L'exposició abastarà tant obres bidimensionals com tridimensionals, amb pintures a l'oli i acrílic, tècniques mixtes, fotografia, escultures de fusta, entre altres manifestacions artístiques. L'exposició col·lectiva és una oportunitat única per descobrir i apreciar el talent artístic local i la diversitat d'enfocaments sobre aquesta temàtica d'actualitat. "L'exposició és un recordatori que l'art és un llenguatge universal capaç de transcendir barreres i connectar les persones; no només brinda als artistes locals una plataforma per expressar-se, sinó que també ens convida a tots a explorar i qüestionar la nostra relació amb l'entorn que ens envolta", segons han explicat des de l'associació.

Els artistes que hi participen són: Anna Reina, Bea Cubero, Brenda Novak, Diana Masiliauska, Emilia Brussoni, Fran Lucas Simón, Laura Larocca, Lola Raya, Marc Sánchez Noé, Maria Lagrange, Maribel Escandell Guasch, Irina Zadek, Simona Colzi, Silvina Taffuri i Teresa Matilla.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 29 de maig a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar fins al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.


25 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v habitar

Més articles...

Pàgina 3 de 433

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat