• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Avui s’inicien els serveis mínims en les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa com a mesura de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera informa que des d’avui dissabte 14 de març i durant els pròxims 15 dies les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa queden en serveis mínims com a mesura de contenció del Covid-19. Hi haurà 10 d’anada i 10 de tornada, mantenint-se el servei de primera hora del matí i de darrera hora del dia.

Com ja va avançar ahir la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, aquestes són noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa. Amb els serveis mínims queda garantida l’arribada de mercaderies de primera necessitat a Formentera, i el trasllat de les persones estrictament necessari. Aquesta reducció facilitarà que es pugui fer un control a les persones que arriben a Formentera, a les quals també se’ls hi traslladaran una bateria de recomanacions.

Controls a l’entrada del port
Alejandra Ferrer ha assegurat que estem organitzant la posada en marxa de controls a les persones que arribin a la nostra illa. Els visitants que procedeixen de les zones de risc passaran a formar part d’una base de dades del Consell per fer un seguiment del seu estat. A tots ells se’ls aconsellarà l’aïllament voluntari i es farà un seguiment del seu cas per part de les autoritats sanitàries. En cas de tenir símptomes hauran de seguir el protocol de les autoritats sanitàries.

Petició a Armengol
Ahir a la tarda, després que el president del Govern estatal, Pedro Sánchez, decretés a partir d’avui l’estat d’alarma a tot el país, la presidenta del Consell de Formentera va enviar una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol perquè, donades les circumstàncies i tenint en compte les condicions específiques de l’illa de Formentera, “les autoritats competents adoptin mesures de control estricte a l’entrada de viatgers a l’illa”.

D’altra banda, depèn de com avanci la situació d’aquesta crisi sanitària i pel salvaguardar la seguretat i el benestar dels formenterers i formentereres Alejandra Ferrer no descarta que el tancament hagi de ser “hermètic”.


14 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Mesures dirigides als treballadors del Consell arran de la situació d’emergència sanitària

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Recursos Humans, ha establert una sèrie de mesures cautelars dirigides als treballadors de la institució amb l’objectiu de preservar la seguretat d´usuaris i treballadors i per afavorir la contenció del Covid-19 a l’illa.

Atesa la situació d’excepcionalitat, des d’aquest dilluns 16 de març:
‐ Se suspèn l’atenció directa al públic a totes les instal·lacions i oficines del Consell.
‐ Els tràmits s’hauran de fer per telèfon o via telemàtica.
‐ S’evitaran les cites i reunions presencials.

Per garantir la conciliació personal i familiar:
‐ Es flexibilitzarà la jornada laboral.
‐ El Consell facilitarà el teletreball sempre que sigui possible.
‐ El Consell demanarà als treballadors que es trobin dins els grups de risc que ens notifiquin la seva situació, perquè l’administració prengui les corresponents mesures de protecció.

La consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer, ha assenyalat que, amb la impossibilitat de realitzar una mesa negociadora amb els sindicats, aquestes mesures, “s’han treballat i consensuat amb els representants dels treballadors”.

Paula Ferrer hi ha subratllat que el Consell anirà informant de les novetats, i ha demanat “responsabilitat i un esforç” per part de tots per conduir aquesta situació de la millor manera possible.

13 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa queden en serveis mínims com a mesura de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera ha pres avui noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l'illa. “Les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaran en serveis mínims, per garantir l’arribada de mercaderies a Formentera, i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Aquesta reducció facilitarà que es pugui fer un control a les persones que arriben a Formentera, a les quals també se’ls hi traslladaran una bateria de recomanacions”, segons ha explicat la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer.

El Consell de Formentera està ultimant com queden els horaris dels serveis amb les navilieres i en breu s’aplicarà la nova mesura de restricció d’entrada. A petició de la institució insular avui passarà per Consell de Govern el decret de serveis mínims que permet dur endavant aquesta nova mesura de contenció. Segons aquest decret de moment s’oferiran 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, respectant les connexions de primera i darrera hora del dia.

Controls a l’entrada del port
A més, la presidenta ha explicat que “estem treballant conjuntament amb altres cossos i administracions per establir un control de seguretat per les persones que arribin a la nostra illa”. En aquest control es traslladaran les recomanacions generals i s’aconsellarà l’aïllament voluntari a les persones que venguin de zones de risc. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Sobre el decret de servei mínims Alejandra Ferrer ha volgut remarcar que “és una nova mesura cautelar, que prenem per responsabilitat i per poder fer un control d’entrada a l’illa”. La presidenta però ha volgut destacar que “l’arribada de mercaderies estarà sempre garantida i també els trajectes que es facin per motius necessaris, com poden ser els viatges al nostre Hospital de referència que en el cas de Formentera està a Eivissa”. Per la resta de qüestions que es puguin ajornar preguem a la població de la nostra illa que evitin els desplaçaments, segons ha destacat.

Persones arribades l’última setmana de zones de risc
D’altra banda, la presidenta ha demanat a totes les persones que hagin arribat a Formentera durant la darrera setmana de zones de risc, com poden ser Madrid, Barcelona o Itàlia, que es posin en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971321087 “perquè els puguem traslladar les recomanacions i fer un seguiment”. També els ha recomanat que contactin amb el 061 si tenen símptomes com tos, febre o falta d’aire i que per precaució facin un aïllament voluntari i redueixin al màxim el contacte social.

Recomanacions Horeca
Per últim, la presidenta s’ha volgut adreçar al sector dels hotels i de la restauració de l’illa al que ha recomanat que “tanquin els seus establiments durant les pròximes 2 o 3 setmanes si no poden complir amb les mesures de contenció (respectar la distància de seguretat, respectar les mesures d’higiene i neteja contínua de totes les superfícies i evitar l’aglomeració)”.

Aquesta recomanació no l’ha fet extensiva als establiments de primera necessitat com són els supermercats, comerços alimentaris, farmàcies i benzineres de l’illa. A aquests establiments, i també a les navilieres, se’ls ha fet arribar una campanya informativa de cartells i díptics amb una explicació de què és el coronavirus, com es transmet, mesures de prevenció i signes i símptomes freqüents.

Alejandra Ferrer ha apel·lat de nou a la responsabilitat individual de tots i totes “per evitar la propagació d’aquest virus i garantir així el bon funcionament del sistema sanitari i la protecció de la població més vulnerable enfront al coronavirus (gent major de 65 anys i amb malalties prèvies)”.

La presidenta ha assegurat que “en aquest cas excepcional hem de dur endavant mesures excepcionals” i ha recomanat que “sempre que puguem estiguem a casa, reduïm al màxim el contacte social i si necessitem sortir aprofitem per fer passejos per la natura en llocs on no hi hagi aglomeracions”. Per últim Alejandra Ferrer ha agraït la col·laboració de la ciutadania de Formentera i ha assegurat que “amb l’ajuda de tots i totes tornar a la normalitat serà més fàcil”.


13 de març de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Tancament escoletes del Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa que a partir del pròxim dilluns 16 de març i durant les pròximes dues setmanes les escoletes públiques de Formentera romandran tancades. Aquesta és una nova mesura cautelar de contenció del Covid-19 a l’illa que s’ha pres després que el Govern balear hagi anunciat que a partir del pròxim dilluns se suspenen les classes presencials dels centres d’infantil, primària i secundària i la Universitat de les Illes Balears. Les classes reglades de l’Escola de Música també queden suspeses a partir de dilluns.

Demà divendres 13 de març les dues escoletes obriran portes per atendre als infants, encara que es recomana que si els pares, mares o tutors tenen la possibilitat ja no es duguin els infants als centres. La presidenta ha tornat a demanar a la població “tranquil·litat en aquesta situació excepcional que estem vivint” i ha apel·lat de nou “a la responsabilitat individual per evitar crear situacions de risc i protegir així als col·lectius més vulnerables”.


12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 21 de 229

21

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat