• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera signa un conveni per donar suport al sector ramader de l'illa

foto 2023v conveni ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el president de l'Associació de Ramaders, Juan Antonio Yern han signat avui un conveni de col·laboració per donar suport al sector ramader de l'illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l'any 2023. El conseller de Medi Rural, Josep Marí, i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlós Marí, també han assistit a l'acte de signatura.

El Consell de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l'illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l'Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l'Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l'associació continuarà la seua tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l'associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Impulsa acull els primers emprenedors a la sala de cotreball

foto 2023v impulsaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, va signar ahir el conveni de cessió de la sala de cotreball de Formentera Impulsa amb les dos primeres persones que han començat a fer-hi feina, un espai destinat a la ubicació temporal d'emprenedors i petites empreses de nova o recent creació.

Ana Juan, ha recordat que Formentera Impulsa "posa aquest espai a disposició dels emprenedors de l'illa" i que és "una eina per facilitar el desenvolupament de la seva activitat, millorar la formació i crear un espai on compartir experiències i sinergies amb altres persones". Ana Juan ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "acompanyar les persones que no poden disposar d'un espai per iniciar la seva feina administrativa i a totes les que necessiten formació, orientació i assessorament a l'hora de crear la seva pròpia empresa". En aquest sentit, ha animat Marcelo Guisado Saceda i Mariam Ben Hamza Shaim Abja, les dos primeres persones que comencen a ocupar aquest espai, "que aprofitin tots els recursos que ofereix Formentera Impulsa per als emprenedors de l'illa".

Aula de formació
Formentera Impulsa té dos centres de formació que es gestionen des de l'àrea de Desenvolupament. En l'actualitat s'està realitzant una formació d'anglès A1 dins el marc de la convocatòria del SOIB Projectes territorials per a col·lectius vulnerables 2021-2023, amb un total de deu alumnes inscrits, els quan podran optar a la realització d'una prova a través del British Council per obtenir un certificat.

Espais
Ubicat en les antigues oficines de Benestar Social, al Casal d'Entitats, Formentera Impulsa disposa d'una sala de cotreball amb sis llocs de feina, una sala de reunions, una zona de recepció i una zona d'espera, lavabos, aparcament i també una aula de formació de l'Àrea de Desenvolupament Local, de la qual es podrà fer ús segons la disponibilitat i on s'impartiran les formacions destinades als emprenedors. Les empreses allotjades a l'Espai Empresarial disposaran de les següents prestacions: recepció i control d'accessos, fotocopiadora, accés a serveis telemàtics, mobiliari, sala d'usos múltiples, connexió de fibra òptica, climatització general. El preu per taula de l'Espai Empresarial és de 60 euros al mes.

Formentera Impulsa també compta amb una pàgina web adreçada a la ciutadania en general, www.formenteraimpulsa.cat, on es pot accedir a tota la informació i els serveis que ofereix.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Prop de tres mil atletes se citen aquest dissabte a la Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km

foto 2023v mitja maratoLa presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, acompanyades del director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, han presentat avui la XIV Mitja Marató Illa de Formentera i la 8 km de Sant Ferran a la Savina que se celebraran aquest dissabte 13 de maig a l'illa a partir de les 18 hores. Ambdues proves reuneixen prop de 3.300 atletes (2.085 la Mitja i 1.185 la prova de 8 km), arribats sobretot des de diferents punts de la Península i de països com Itàlia, França, Alemanya o el Regne Unit.

A la presentació d'avui també han estat presents el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini, i la directora de l'oficina de Caixabank a Sant Francesc, Lourdes Costa, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha destacat en la presentació que "un any més, Formentera està preparada per rebre la prova més nombrosa del calendari esportiu de l'illa i que, a més, té una rellevància molt més enllà de la competició perquè és la millor excusa per visitar la nostra illa i gaudir de l'entorn natural, l'ambient i la gastronomia de Formentera".

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que "la prova és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants per gaudir de Formentera al mes de maig, una època que tenim plena d'activitats culturals, gastronòmiques… per mostrar el millor de Formentera abans de l'època estival".

Novetats i seguretat en el recorregut
Per la seva part, Paula Ferrer ha incidit "en la capacitat organitzativa de Formentera, les empreses col·laboradores, els cossos de seguretat i sanitaris per portar a terme aquest esdeveniment" i ha agraït la feina de "les persones voluntàries, que són clau per al desenvolupament de la prova". En total, són prop de 250 persones entre organització, seguretat i voluntaris. La consellera ha assenyalat que enguany el recorregut per la Savina serà diferent en els darrers 500 metres, ja que els corredors hauran de girar pel carrer de Gregal quan venen des Pujols, en lloc de sortir a la carretera general, "així milloram la seguretat de la prova i evitam tallar el trànsit a l'entrada de la Savina, per la qual cosa s'ha habilitat una passarel·la provisional".

Finalment, Manuel Hernández ha destacat que "la Mitja desperta gran interès entre els aficionats perquè un any més s'ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants".

Córrer amb flors Maua cap a la igualtat
Tal com ha destacat Ana Juan, la Mitja enguany "fa un pas més cap a la visibilitat de les dones i la igualtat de gènere", ja que la directora de Wanawake, activista i corredora popular, Mónica Batán, correrà la prova lluint al dorsal les flors Maua i amb polseres fetes per dones supervivents de les pràctiques més radicals de la violència de gènere.

"Els corredors també podran unir-se al gest i lluir als seus dorsals i canells les flors, sota l'eslògan «Corre amb Maua cap a la igualtat», i, així, formaran part de la solució a través d'aquest símbol", ha explicat Juan. Els fons aconseguits es destinaran a donar oportunitats laborals a dones supervivents de mutilació genital femenina, matrimoni infantil i tracta amb finalitats d'explotació, principalment sexual, residents a Kenya, Tanzània i Espanya.

Reducció de plàstics i hidratació
Enguany, la prova fa una aposta per la reducció del plàstic d'un sol ús. L'organització repartirà un bidó flexible reutilitzable al segon punt d'avituallament (km 9) de la Mitja Marató i a la sortida de la 8 km amb beguda isotònica. A més, a la línia de meta es donarà a tots els participants un altre bidó reutilitzable de la cursa amb aigua. D'aquesta manera, es conjuguen el respecte al medi ambient amb les necessitats d'hidratació de tots els corredors. A més, al llarg del recorregut s'instal·laran punts de dutxa perquè els corredors es refresquin.

Talls a les carreteres
Amb motiu de la celebració de la prova es produiran talls a les carreteres i des del Consell es demana disculpes per la possibles molèsties que es puguin ocasionar:

1. PM 820 (Entrada del Pilar de la Mola fins al far): de 14.00 h a 19.00 h
2. PM 820 (Sortida del Pilar de la Mola fins a Sant Ferran): de 16.30 h a 20.00 h
3. PM 820 2 (de Sant Ferran a la Savina, pes Pujols): de 17.00 h a 20.30 h

10 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Suzanne Carpenter presenta 'Flora i Fauna de Formentera' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 16 al 27 de maig a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'obra "Flora i Fauna de Formentera" de l'artista Suzanne Carpenter.

L'obra exposada és un compendi de pintures sobre la flora i la fauna de Formentera, el punt de partida de l'artista en arribar a l'illa, "ja que era el que m'envoltava i m'inspirava diàriament", segons ha explicat l'artista. És una forma de donar a conèixer a la població estrangera la rica biodiversitat de Formentera, com també de "valorar-la i prendre consciència de la necessitat de cuidar-la i respectar-la, i gaudir de la seva bellesa", segons ha afegit. La seva obra és un viatge al passat de l'illa, però, al mateix temps, manté avui dia la seva vigència pel missatge que s'amaga darrere de cada traç: "Formentera ha set i és gràcies a la seva naturalesa", ha declarat Carpenter.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 15 de maig a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Suzanne Carpenter Johnstone
Suzanne Carpenter Johnstone va néixer a Kircudbright, Escòcia, el 1947. Als quatre anys, la seva família es va traslladar a Entebbe, Uganda, on el seu pare va treballar com a dentista durant cinc anys. Això li despertà un sentit d'aventura i amor per viatjar que va fer que quedar a Escòcia la resta de la seva vida fos impensable.

Així va ser que va arribar a Formentera per primera vegada el 1967, amb una motxilla a l'esquena i perseguint un somni del qual havia sentit parlar. Aquesta primera visita va canviar el rumb de la seva vida. Després d'haver acabat els estudis i de casar-se amb l'arquitecte Bill Wright, varen tornar a l'illa el 1968, per a la seua lluna de mel. En aquest viatge varen començar a somiar a quedar-se a l'illa durant un temps, sense tenir pla de tornada. Cinquanta-dos anys després segueixen aquí.

L'art i la pintura sempre han set una part important de la vida de Suzanne, va treballar com a model i després va ser copropietària d'una de les botigues més emblemàtiques de Sant Francesc, però en els últims anys s'ha dedicat cada vegada més a la pintura botànica, inspirada per la naturalesa autòctona de Formentera.

11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v expo

Formentera posa a disposició dels alumnes de restauració i gastronomia productes locals

foto 2023v producte localEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que per al tercer trimestre d'aquest curs escolar s'ha iniciat una col·laboració amb el restaurant Forment de l'IES Marc Ferrer. Aquesta acció s'emmarca dins la campanya "De Formentera amb molt de gust" per fomentar el producte local.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha valorat molt positivament l'inici d'aquesta col·laboració "que esperam mantenir i incrementar el pròxim curs escolar". El Consell de Formentera posa a disposició dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de Serveis en Restauració i de Cuina i Gastronomia productes locals com ara vi, oli d'oliva i farina, amb la qual elaboren el seu propi pa.

Els alumnes d'aquestes formacions professionals ofereixen cada dijous (durant el curs escolar) un menú a preu reduït en el restaurant de l'institut, així practiquen el que pot ser el seu futur professional.


10 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v amb molt de gust

Més articles...

Pàgina 23 de 403

23

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat