• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La Policia Local de Formentera realitza per primera vegada controls de velocitat i drogues

policia-local-formentera-20201La Policia Local de Formentera ha presentat avui el balanç de les actuacions fetes al 2019. El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat l’esforç que ha fet la plantilla per incrementar el control de la venda ambulant i també el control de trànsit i seguretat a les vies competències del Consell de Formentera, com són les urbanes.

Com a novetat i per primera vegada al 2019 s’han fet controls de velocitat per part de la Policia Local a les vies urbanes, on han estat sancionats 145 conductors. També per primera vegada s’han fet controls de drogues i han estat sancionats 21 conductors que havien donat positiu. Pel que fa a la venda ambulant, la Policia Local de Formentera ha aixecat 257 actes de denúncia durant els mesos d’estiu. Són 142 actes més que durant la temporada de 2018 quan es varen aixecar 115 denúncies.

Accidents i detencions
D’altra banda, cal destacar que els agents han intervingut en 33 accidents, 14 a vies urbanes i 19 a vies interurbanes. A més, han detingut a 13 persones, que varen passar a disposició de la Guardia Civil.

Denúncies
Pel que fa a les denúncies per ordenances municipals es varen interposar 12 per acampada il·legal, 8 per publicitat dinàmica, 4 per animals amollats i 5 per precinte d’obres. Pel que fa a les denúncies per la llei de seguretat ciutadana, s’han interposat 40 per tinença d’estupefaents i 2 per desobediència. A més, relacionades amb la venda ambulant, s’han interposat 23 denúncies per portar armes (destinades a tallar la fruita) i 8 denúncies per infracció a la llei de protecció dunar.

Objectes perduts i unitat canina
Pel que fa a la gestió d’objectes perduts s’han rebut 295 i s’han entregat 133, és a dir, gairebé la meitat d’objectes han estat tornats als seus propietaris. També cal destacar que la unitat canina ha fet 34 actuacions de control de drogues a les vies públiques, sobretot a places i parcs de l’illa.

Policia Tutor
La figura del Policia Tutor de Formentera va fer durant el 2019 un total 82 intervencions, 14 per assetjament escolar o cyberbullying, 2 per vandalisme, 16 per consum d’alcohol o drogues per part de joves en les proximitats dels centres escolars, 16 en conflictes familiars i 11 en casos d’absentisme escolar, entre d’altres. També s’han fet 21 xerrades sobre noves tecnologies, assetjament escolar i drogues als alumnes de tots els centres escolars de Formentera, i altres 3 xerrades dedicades a pares i mares.


5 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’inicia la ronda de contacte amb els Segments Estratègics Turístics de Formentera

foto-reunio---segments-turi--s1La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el cap de promoció turística, Carlos Bernús, han assistit avui a la primera reunió de Segments Estratègics Turístics en què han participat el sector turístic de Congressos, Reunions, Conferències i Exposicions (MICE—Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions), el de Salut (sanitari i benestar) i el de Luxe de l’illa de Formentera. Amb aquesta trobada s’ha donat inici a la ronda de reunions territorials dels Segments Estratègics Turístics.
“Hem explicat el funcionament d’aquestes comissions i les possibilitats que dona al sector de participar en la promoció turística”, segons ha detallat la presidenta. A través de l’Impost de Turisme Sostenible, hi ha una partida específica per l’Agència de Turisme Balear que es destina als Segments Estratègics de Turisme per fer accions conjuntes amb el sector, accions públic-privades, i millorar de manera especialitzada i segmentada el producte que s’ofereix el client final.

A les illes hi ha vuit diferents Segments Estratègics Turístics, de gastronomia, cultura, turisme actiu, ecoturisme, turisme esportiu, salut (sanitari i benestar), luxe i el de Congressos, Reunions, Conferències i Exposicions (MICE). Pròximament es reuniran amb els representants de la resta de sectors. Aquestes trobades es faran de manera bianual. Les empreses de Formentera que participen en aquests segments estratègics s’han d’adherir i així podran decidir a on es destinen els recursos promocionals dels quals els dota el Govern i també podran fer propostes per millorar la competitivitat del seu sector i de l’illa.

Promoció 2020
A la trobada també s’ha explicat la promoció que es farà el 2020 per part del Consell de Formentera que participarà en diferents fires, workshops i presentacions. La presidenta ha destacat que es farà “especial incidència en la promoció del mercat nacional, italià, francès i portuguès, sense deixar de banda altres mercats tradicionals com pot ser el britànic i l’alemany”.

A més, a la reunió, els responsables de turisme han explicat que el Consell de Formentera farà cursos de formació per al personal d’empreses turístiques perquè sàpiguen com traslladar la informació de què és Formentera i quines possibilitats ofereix al turista, que va ser una de les reclamacions que es va detectar arran del baròmetre de satisfacció turística. Aquesta formació es farà a partir del mes d’abril.


4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentacions de llibres, activitats infantils i xerrades entre les activitats del mes de febrer de les biblioteques de Formentera

biblio ii 020 cartell 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes de febrer, entre les quals destaca la presentació del llibre Rebecca torna a Manderley que tindrà lloc el pròxim dijous 6 de febrer a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez.

El veterà poeta mallorquí, establert a Eivissa, presenta el seu nou poemari Rebecca torna a Manderley inspirat en l’univers del conegut director de cinema Alfred Hitchcock. Toni Roca (Palma de Mallorca, 1944) va arribar a Eivissa amb 23 anys i ha escrit per diversos mitjans de comunicació i ha realitzat pròlegs, catàlegs i ha presentat diversos actes culturals. A més, fou un dels creadors d’Anem al cine. Com a poeta ha publicat diverses obres com Les noies de Kansas City, Dóna’m la pau o La dona zebra. L’editor Ramón Mayol (Edicions Aïllades) s’encarregarà de presentar l’acte.

Activitats per infants
I avui dimarts 4 de febrer es tornarà a reunir el grup de “Contes per parlar amb la lluna” a les 17.30h a la Biblioteca Marià Villangómez. Aquest contacontes familiar coordinat per na Xènia Fuertes es realitza el primer dimarts de cada mes i pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies amb nadons d’entre 0 i 4 anys amb la intenció d’apropar el llibre i la narració oral al nadó. L’objectiu és oferir als nens i nenes en els seus primers mesos de vida, l’oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes.

I el dimecres 18 de febrer, de 17 a 19h al punt de lectura de Sant Ferran es farà un taller de creació de màscares de Carnaval adreçat a nens i nenes de 4 a 12 anys.

Club de lectura
El dimarts 25 de febrer a les 20h es reunirà el club de lectura “Llegeix i gaudeix”. Aquesta és la reunió mensual del club de lectura de la Biblioteca Marià Villangómez en què els participants fan un col·loqui sobre el llibre que han llegit i intercanvien idees. Per a més informació podeu adreçar-vos a les encarregades de la biblioteca en l’horari habitual o a través del correu electrònic: biblioteca@conselldeformentera.cat.

Xerrada
I el dijous 27 de febrer a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà la xerrada, “La qüestió autonòmica balear a la segona república. Un projecte d’estatut d’autonomia per a les Pitiüses”, a càrrec de Antonio José Viñarás. Antonio José Viñarás y Domingo (Burgos, 1972) és doctor en Història (Universitat de les Illes Balears), llicenciat en dret (Universidad Complutense de Madrid) i Màster en Direcció d’Empreses Consultores en Protocol i Comunicació (Universidad Miguel Hernández de Elche). És advocat col·legiat, i va treballar com encarregat de grup en l’Institut Nacional d’Estadística, cap de protocol i relacions públiques de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Ha publicat diversos articles periodístics i es coautor del llibre La Segona República a Eivissa i Formentera (2016) i autor del llibre Prensa y radio en la Ibiza de la Segunda República. Actualment és assessor de Patrimoni i Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep.

Biblioteca viatgera del Fons Pitiús de Cooperació
A més, durant tot el mes de febrer la biblioteca de Sant Francesc comptarà amb la Biblioteca viatgera del Fons Pitiús de Cooperació. És una exposició temporal de llibres (temàtica: economia alternativa; medi ambient, transició energètica i canvi climàtic; pau i violència/desarmament; igualtat de gènere; consum conscient; sobirania alimentària; biblioteca infantil/juvenil) i de pel·lícules i documentals, que es realitza tots els anys.

4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre al camp de futbol municipal i a benefici de la posidònia

foto-2020-ecovidrio1Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors, juntament amb el Consell de Formentera, el Consell d’Eivissa i els ajuntaments d’Eivissa, ha posat en marxa la campanya ‘Vidrio por Posidonia’. Es tracta d’una campanya de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, que es desenvolupa a través d’un repte, perquè els esportistes prenguin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha participat en l’acte de presentació celebrat avui a Eivissa i ha animat “a les esportistes i a les famílies de l’illa a participar en aquesta iniciativa”. Ferrer ha senyalat que la campanya “a més, suposa un benefici directe sobre un dels nostres béns més preuats i que hem de protegir: la posidònia”. La consellera ha destacat que el SD Formentera i el Consell “treballaran junts per aconseguir que la campanya sigui un èxit”.

Per a la posada en marxa de la campanya, que s’inicia el mes de febrer i que s’estendrà fins al mes de març, es col·locarà un contenidor en forma de pilota de futbol al camp municipal de Sant Francesc. A més, es decoraran contenidors amb la imatge de campanya, en els voltants de cadascuna de les instal·lacions esportives dels clubs, perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositin els envasos de vidre.

D’altra banda, cada mes, les dues iniciatives de les Pitiüses amb major impacte positiu, que motivi i promogui la participació en la campanya de tots els ciutadans, podran aconseguir un xec per valor de 200 euros per a l’adquisició de material esportiu.

En els municipis participants, els envasos de vidre dipositats en els contenidors assignats a la campanya es convertiran en l’aportació de material, per a l’associació GEN-GOB, associació que treballa per a la conservació de les prades de Posidonia oceanica a les illes de Formentera i Eivissa.

Perquè la campanya estigui present i visible, animant d’aquesta manera a tots els esportistes, famílies i veïns, a reciclar la quantitat més gran d’envasos de vidre, es realitzarà una exposició itinerant que visitarà els 6 municipis, on s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i la importància de preservar les prades de posidònia en totes dues illes.

4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra “Baleàrics, 10 artistes de la Mediterrània” atraca a Formentera

photo-2020-02-03-19-02-48-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que avui a les 20.00h s’inaugura l’exposició Baleàrics, 10 artistes de la Mediterrània a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.

L’exposició Baleàrics recull una selecció d’obres plàstiques de 10 artistes de la Mediterrània, que representen les terres de Formentera, Eivissa, Mallorca, Menorca, Dénia i València. La mostra evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten un caràcter mediterrani propi. Els artistes balears representen cadascuna de les illes de l’arxipèlag: Enric Riera, Formentera, Paca Florit, Menorca, Carles Guasch, Eivissa, i Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, Mallorca. Juntament amb aquests artistes hi ha tres representants de la Comunitat Valenciana: Imma Mengual, Joan Castejón i Ramón Pérez Carrió.

Aquesta exposició itinerant va néixer a partir del conveni de col·laboració entre la Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura del Govern. A Formentera està organitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera. La consellera insular del ram, Susana Labrador, ha explicat que “el Consell dona suport a aquesta mostra per difondre els valors artístics de tota la Mediterrània, i acostar al públic el caràcter que ens uneix, com a pobles relacionats amb el mar, tan present sempre a Formentera”. Es podrà visitar, des de demà 3 de febrer al 15 de febrer d’11 a 14h i de 18 a 20h de dilluns a dissabte, menys els diumengesi dilluns de matí que la sala romandrà tancada.

3 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 225 de 403

225

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat