• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Nova enèrgica condemna als atemptats de París de Formentera

nou minut silenciEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, els consellers de l'equip de Govern i de l'oposició, així com funcionaris del Consell i ciutadans de l'illa s'han sumat al minut de silenci convocat avui dilluns 16 de novembre a les 12 del migdia a la plaça de la Constitució de Sant Francesc com a mostra de dol pels atemptats de París del passat divendres.

Jaume Ferrer, en representació de la institució que presideix, ha tornat a expressar «la seva enèrgica condemna als atemptats succeïts a París, i el seu condol amb les víctimes i els seus familiars». Així mateix, també ha desitjat la ràpida recuperació de les persones ferides.

Recordem que el passat dissabte el president ja va convocar un minut de silenci a la mateixa plaça per mostrar el rebuig «de la societat de Formentera als cruents atacs que va patir la capital francesa». Avui la institució s'ha sumat al minut de silenci convocat des del Govern Central a totes les dependències oficials.

Formentera lamenta que el Govern Central no comptés amb el Consell i «acabés fent una llei mal feta»

Reunio Junta Portaveus premsaAquest migdia s'ha celebrat la Junta de Portaveus del Consell de Formentera convocada de manera urgent i extraordinària ahir pel president de la institució insular, Jaume Ferrer, per parlar sobre la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de Costes. A la junta han assistit a més del president, la consellera de Territori, Alejandra Ferrer i tots els portaveus o portaveus adjunts dels grups municipals, per part de Gent per Formentera, Susana Labrador, del Partit Popular, Gabriel Mayans, dels socialistes de Formentera, Rafael Ramírez i de Compromís amb Formentera, Cristina Costa.

En la reunió els representants polítics han analitzat amb Àngel Navarro, secretari i cap de serveis de la institució, la sentència, del Tribunal Constitucional sobre la Llei 2/2013, de Costes, i en concret la declaració d'inconstitucionalitat i nul·litat dels apartats 1.2 i 4 de la disposició addicional 4ª de l'esmentada llei, relativa a la partió a l'illa de Formentera. Després de la trobada de la Junta de Portaveus el president ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar que «tot i que hem intentat arribar a un acord per fer una declaració institucional conjunta, aquest no ha estat possible perquè el Grup Popular no ha estat d'acord amb el que la resta de grups municipals hem plantejat».

Des de la institució «acceptem i acatem la sentència del Tribunal Constitucional respecte de la llei», segons ha manifestat el president, que ha destacat que «el vocabulari i la contundència de la sentència evidència que els treballs per modificar l'antic partió s'han fet malament i no han estat suficientment justificats per part de l'advocacia de l'Estat». A més el president ha lamentat la mala pràctica del Govern Central que no va comptar amb el Consell de Formentera per redactar la nova delimitació de l'illa, «una queixa que des de fa 4 anys hem traslladat al Partit Popular de Formentera».

Jaume Ferrer ha lamentat en la situació en què queden ara els principals perjudicats, els propietaris afectats per la delimitació que fa anys lluiten per recuperar les seves propietats. El president ha dit que «és conscient que es segueix produint una situació injusta amb ells», i que per això el Consell de Formentera seguirà defensant «als afectats i treballant perquè puguin recuperar les seves propietats». Tant el president, com l'equip de Govern, segons ha declarat, «seguirem fent feina i buscant el consens» i espera que igual que els socialistes, Compromís amb Formentera i Gent per Formentera «han mostrat la seva voluntat de sumar-se a un acord consensuat per trobar una solució, finalment el PP també ho faci».

El 25 per cent dels residus que es generen a Formentera es reciclen

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha presentat avui el balanç de la generació residus de l’illa de Formentera en el que portem d'any. "Des de gener fins ara, un de cada 4 residus que s’han generat a l’illa han estat reciclats", segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera que ha agraït l'esforç que fan els ciutadans que separen els fems en origen al seu domicili.

“Aquesta és la cara amable de la notícia, però l’altra part la trobem en algunes conductes incíviques d’alguns ciutadans que deixen fora dels contenidors residus que haurien d’estar dipositats a la deixalleria”, segons ha declarat la consellera. Per denunciar i perseguir aquests fets des de la conselleria de Medi Ambient s'han fet unes ferratines que es posaran en els mateixos residus quan es detecti que han estat abandonats "per iniciar una investigació i tractar de cercar i sancionar als culpables”, segons ha afegit.

60 sancions
De fet, durant el 2015 ja hem detectat i sancionat a 60 infractors, el mateix nombre que durant tot el 2014. Aquestes sancions que recull l’ordenança municipal poden anar des dels 50 euros, fins als 3.000 euros. Per això, la consellera ha aprofitat la roda de premsa per “fer una crida especial a la població perquè faci servir la nova deixalleria a l’hora de dipositar els residus especials que generin”.

Més reciclatge, més estalvi
Daisee Aguilera també ha parlat sobre els costos de la gestió de residus i ha destacat que “només es paga el pretractament i trasllat de la fracció rebuig, ja que de les fraccions selectives, les que reciclem, els sistemes integrats de gestió es fan càrrec del trasllat, de forma que es genera un estalvi directe pels contribuents”. Així mateix el reciclatge als domicilis també té beneficis mediambientals, segons ha recordat la consellera que ha assenyalat que “se li dóna una altra vida als materials perquè siguin reutilitzables”.

Conscienciació des de petits
El tècnic de Medi Ambient, Diego Ojeda, ha presentat les dades de Formentera pel que fa al tractament dels residus. Diego Ojeda ha explicat que “Formentera presenta una gran estacionalitat en la generació de residus, la producció més gran es dóna durant els mesos d’estiu”. Aquest any, des de gener a octubre, s’ha incrementat un 2,5% la generació de residus respecte al 2014. Pel que fa a la taxa de reciclatge és similar a la de l’any passat, situant-se en un 24,90%, mentre que el 2014 va ser del 24%. Per incrementar aquest percentatge la consellera ha parlat de la necessitat de conscienciar als més petits “amb campanyes informatives i pràctiques com les jornades de neteja de platges que ha organitzat l’àrea de Medi Ambient amb els escolars de l’illa”.

Recollida de mobles i voluminosos
D’altra banda, el tècnic ha explicat que enguany “s’han realitzat de forma gratuïta (cridant al 900 102 656), 260 recollides a domicili de mobles i altres utensilis que per la seva mida no caben als contenidors o són contaminants”.

Diego Ojeda també s’ha referit a la nova deixalleria que va entrar en funcionament al mes de maig de 2015 i on 4.065 usuaris han portat els residus que no es poden llençar als contenidors. “Des que va obrir-se s’han recollit més de 600 tones assimilables a urbans de residus, i unes 5 tones, de residus tòxics i perillosos”. El tècnic ha recordat que el seu horari és dilluns a dissabte de 9 a 13:30 hores, i les tardes de dilluns a divendres de 15:30 hores a 17:30 hores, i ha animat a la població que faci servir aquestes instal·lacions.

 

Formentera demana inspeccions laborals durant tot l'any

Presentacio Pla de Lluita premsaEl conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern Balear, Iago Negueruela, acompanyat pel President del Consell Insular, Jaume Ferrer, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer i el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou, han presentat les “Dades del Pla de Lluita contra l’explotació laboral” que el Govern ha impulsat durant aquest estiu a les illes, avui a les 11 hores a la sala de Plens del Consell de Formentera.

El conseller balear ha destacat la incidència que el pla de lluita ha tingut a Formentera. Un total de 148 treballadors s'han beneficiat d'aquest pla a l'illa, gràcies al qual «121 treballadors han vist convertits els seus contractes temporals en indefinits, i a 27 els han ampliat la seva jornada laboral», segons ha declarat Iago Negueruela.

El president del Consell de Formentera ha agraït l'agilitat del nou Govern per posar en marxa aquest pla de lluita contra la precarietat laboral que «Formentera demanda des de l'any 2007, quan entrarem a governar». D'aquesta manera, Jaume Ferrer, ha explicat que «es respon a les reivindicacions d'associacions empresarials, com la Pimef» i per això ha assegurat que el Consell de Formentera continuarà col·laborant amb l'executiu en relació a aquest tema. Tot i la seva satisfacció però, el president ha reclamat que encara que el punt àlgid pel que fa a l'intrusisme i precarietat laboral sigui la temporada turística «la resta de l'any també és important portar a terme inspeccions periòdiques en altres sectors, com pot ser el de la construcció». Una petició que ha estat ben rebuda pel conseller de Treball que ha assegurat «que les inspeccions s'han de fer també a l'hivern».  

Dos nous programes
El conseller balear ha agraït la col·laboració del Consell de Formentera per dur endavant aquest pla a l'illa, i ha anunciat que també es posaran en marxa dos programes més: un taller de garantia juvenil, i un programa per majors de 45 anys amb el qual «es faran contractes de 6 mesos acompanyats de formació a persones aturades de llarga duració perquè tornin al món laboral», segons ha destacat. En acabar la roda de premsa els polítics han visitat les dependències del SOIB a l'illa, acompanyats de la consellera de Benestar Social i Recursos Humans, Vanessa Parellada.

Més articles...

Pàgina 290 de 302

290

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat