• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Set noves contractacions completen el programa SOIB Reactiva al Consell de Formentera

foto 2021 soib reactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que en la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva s’han contractat set persones i es completa així una iniciativa que ha permès contractar 22 persones en situació d’atur al Consell de Formentera durant aquest any. El personal contractat d’aquesta darrera convocatòria va iniciar la seva feina el passat 23 d’abril, que té una durada de quatre mesos.

La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat que aquest programa ha resultat “molt útil per a les persones desocupades que s’han contractat i que així podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions”.

Els contractes que s’han realitzat en aquesta convocatòria són: quatre netejadors/res de la línia de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i dos operaris de brigada i un auxiliar d’informació de persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si venen d’ERTO.

Amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, la convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

1 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines i a sa Tanca d’Allà Dins des Cap de Barbaria

foto 2021 inici entrada regulada AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui s’inicia la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. Com és habitual, l’accés al parc serà de franc per als residents a l’illa.

Els no residents hauran d’abonar des d’avui fins al 15 de juliol 5  € per cotxe i 3  € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6  € per cotxe i 4  € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5  € per cotxe i 3  € per moto, i la segona 4  € per cotxe i 2  € per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins al 30 setembre. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació as Cap
La regulació de l’accés amb vehicles a motor as Cap s’inicia demà 1 de juny i estarà vigent fins al 15 d’octubre de 2021. La regulació estarà vigent fins al 15 d’octubre amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de “sa Tanca d’Allà Dins”.

Des de fa quatre temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació es pretén garantir que l’experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i poder anar caminant o amb bicicleta fins al far.

Accés persones mobilitat reduïda
En l’horari de màxima afluència, d’11 a 13  h i de 18 a 22  h hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la Setmana del Medi Ambient amb visites guiades, neteges del litoral i del fons marí i tallers infantils

cartell 2021 setmana medi ambientEl Consell de Formentera ha presentat avui la Setmana del Medi Ambient, una sèrie d’activitats organitzades amb diferents associacions, col·lectius i empreses de l’illa destinades a conscienciar en la protecció del medi ambient; i que començaran aquest dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i es desenvoluparan fins al 12 de juny. Entre les activitats programades, hi haurà neteges del litoral, neteges dels fons marí, tallers per a infants i excursions guiades pel parc natural.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que “amb aquesta iniciativa i amb la gran varietat d’activitats programades, es vol arribar a conscienciar el major nombre de persones possible d'una manera lúdica i també compromesa”. El conseller ha assenyalat que totes les activitats són gratuïtes, i ha animat a tothom a participar en una setmana que “a més ens ajuda a conèixer d’una manera més propera el nostre entorn natural”.

Les activitats programades són les següents:

Dia 5 de juny. Dia Mundial de Medi Ambient
10.00 h. Neteja i recompte de mircroplàstics as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
10.30 h. Neteja i classificació de residus as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
Inscripcions al 971 32 12 10 o al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.
10 a 13 h. Tortugues a Formentera. Taller a la platja de ses Canyes. Activitat organitzada pel Parc Natural de ses Salines. Inscripcions: eaespaisnaturals@gmail.com.

Dies 9 i 11 de juny. Ruta ornitològica i de la sal
De 19 a 20 h. Ruta ornitològica organitzada per l’empresa Posidonia per conèixer les aus que habiten i visiten les Salines i l’estany Pudent. La ruta comença al camí des Brolls i finalitza a les Salines Ferrer, on els visitants podran emportar-se una mostra de sal. És recomanable portar prismàtics, càmera fotogràfica i roba còmoda. Les placés són limitades a 15 persones per dia. Inscripcions i informació: info@whitesandsolutions.es i 659304587.

Dia 12 de juny. Dia Mundial dels Oceans
Per commemorar el Dia Mundial dels Oceans, que es celebra el 8 de juny, el pròxim 12 de juny s’han organitzat diferents activitats sota el nom ‘La cara invisible del planeta’. Així, s’han preparat les següents accions:
8.00 hores. Neteja submarina amb Formentera Divers. Inscripció Formentera Divers. Tel. 971 18 05 61. Places limitades.
15.30 h. Neteja submarina de residus amb Vellmarí. Inscripcions. 971 322105. Places limitades.
10 a 12.30 h. Tallers infantils de Clean Wave a Can Marroig. Jocs i contes per conscienciar els infants i fer-los protagonistes del canvi, impartits per l’educadora Pilar Gómez al pati de Can Marroig.

Els tallers estan organitzats per edats i temàtiques. De 10 a 11.15 h. Taller fora plàstics (de 3 a 9 anys); 11.15 a 12.30 h. Taller Algacadabra (de 6 a 12 anys); i 12.30 a 13.45 h. Taller Plàsticcadabra (de 5 a 12 anys). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar al 971 32 12 10 o mediambient@conselldeformentera.cat.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns comença la cursa ‘Formentera to Run’

foto 2021 run“Formentera to Run” és una cursa a peu i per etapes amb una distància total de 60km, està subdivida en 5 trams de devers 9, 10, 13, 10 i 21 Km. Tendrà lloc entre el el 31 de maig i el 5 de juny.

Per aquest esdeveniment hi ha uns 40 inscrits que combinaran esport amb turisme mentre visiten i coneixen racons especials de Formentera.

La darrera etapa és la més exigent ja que són 21 km, recorregut d’una mitja marató, que es fa a la Mola el pròxim 5 de juny. Aquesta etapa té identitat pròpia i nom independent, “Formentera Trail 21”. Ja hi ha 90 persones apuntades. Les inscripcions per aquest recorregut encara estan obertes i es poden fer en https://www.deporticket.com/web-evento/4162-7-formentera-trail-211.

Cal destacar que el multicampió Martín Fiz participarà en la competició.

Des de l’àrea de Turisme del Consell de Formentera es dona suport a aquest esdeveniment.

28 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 286

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat