• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Neteja i desinfecció contenidors i zones urbanes

foto 2020 neteja 1Els serveis de neteja del Consell de Formentera han dut a terme els últims dies un pla de xoc de neteja i desinfecció a fons dels contenidors dels principals nuclis urbans de l'illa, així com d'altres zones més concorregudes, com els parcs infantils, voltant de les farmàcies, bancs i el mobiliari urbà. A més, des de la conselleria de Medi Ambient es recorda l'obligatorietat de dipositar els fems en els contenidors corresponents o de fer servir la deixalleria. L'horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de 9 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 hores.

27 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera homenatja als treballadors dels serveis essencials de l’illa

foto 2020 Diada 1Avui s’ha celebrat l’acte institucional amb motiu de la Diada de Formentera, un acte en agraïment a tots els treballadors i treballadores dels serveis essencials de l'illa durant l’estat d’alarma. Aquest any especial a causa de la crisi provocada per la covid-19 l’acte institucional s’ha adaptat per fer aquest un homenatge especial que ha substituït la tradicional entrega de la Medalla d’Or i dels Premis Sant Jaume.

L’homenatge ha tengut lloc a la plaça de la Constitució de Sant Francesc i ha estat conduit per Andreu Ferrer que ha fet un repàs a la cronologia dels esdeveniments des que va començar la crisi del coronavirus fins avui dia. Un petit vídeo projectat ha servit per recordar el temps de confinament a l’illa, quan gairebé quasi tota Formentera va quedar tancada a casa.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en el seu discurs institucional ha agraït la feina de tots els essencials de l’illa. “Avui retem homenatge públic i institucional als que no han pogut, ni per vocació han volgut, baixar els braços, als qui ens han mantengut sans i protegits i coberts, als qui, no ho hem d’oblidar, continuen fent front a la covid-19 cada dia”, segons ha declarat.

A més, Alejandra Ferrer ha destacat la responsabilitat del poble de Formentera, al què ha recordat que ha de seguir “mantenint la guàrdia alta, sense por però amb respecte i responsabilitat envers la nostra salut individual que repercuteix en la col·lectiva”.

La presidenta ha destacat que “aquesta crisi ha posat en valor el que tenim, les nostres fortaleses; però no ens enganyem, també ha tret a la llum les nostres debilitats i mancances, ha destapat la fragilitat de l’equilibri social i la necessitat de diversificar i crear una població més estable i amb més oportunitats”. En aquest sentit ha explicat que des de la institució insular es seguirà treballant “perquè aquesta crisi sanitària i l’econòmica que porta aparellada colpegi el menys possible a la nostra illa, i qui es vegi afectat compti amb la protecció del Consell”.

Finalment, Alejandra Ferrer ha declarat que “ens espera un estiu difícil i un hivern que per moltes famílies ho serà encara més, però estam segurs que Formentera demostrarà novament la seva capacitat d’organització, de treball en comú i que seguirem ajuntant les mans, per un projecte d’illa que compartim i defensam, un model d’illa i de societat. Una illa que ha de ser més sostenible, més rica, i amb més oportunitats, un exemple de desenvolupament econòmic i de protecció global a les persones, un exemple d’illa de persones solidaries on ningú quedi enrere”.

Minut de silenci
Després del discurs de la presidenta s’ha fet un minut de silenci en memòria de totes les víctimes que ha deixat aquesta pandèmia. L’acte ha conclòs amb l’actuació del pianista i compositor José Jaime Hidalgo, que ha interpretat tres peces evocant el vent, l’aigua i el foc com a elements purificadors: el vent en la peça Granada d’Isaac Albéniz; l’aigua en Alfonsina y el mar d’Ariel Ramírez i el foc evocat a Danza Ritual de Manuel de Falla.

A l’homenatge han assistit la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la consellera de Presidència, Pilar Costa, així com els consellers i conselleres de la institució insular, entre d’altres autoritats. També han assistit representants dels treballadors i treballadores essencials de l’illa durant la pandèmia. Per motius sanitaris l’acte ha comptat amb un aforament limitat. Per fer-lo arribar a tota la població s’ha retransmès en directe a través del canal YouTube del Consell de Formentera, on es pot veure en aquest enllaç.

24 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Moni Formentera s'estrena al centre 'Gabrielet' amb una exposició d'art abstracte

cartell 2020 moni formenteraEl centre Antoni Tur 'Gabrielet' acull demà la mostra Renéixer de l'artista Moni Formentera, una exposició formada per una col·lecció d'obres abstractes fetes amb la tècnica anomenada pouring, que consisteix en acrílics barrejats amb un mitjà per crear una pintura líquida. D'aquesta forma els colors van creant formes i fluint sobre el suport segons el tipus d'abocament i de moviment que se li doni als quadres.

Aquesta és la primera mostra de Moni Formentera al centre 'Gabrielet', una artista amb carta d'artesana, autodidacta i que ha treballat amb diferents tècniques al llarg dels darreres anys. També ha col·laborat amb el Centre de Dia i col·legis de l'illa.

La mostra romandrà oberta des del 25 de juliol fins al 3 d'agost de 10 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

24 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Servei d'assessorament pels monitors de l'Escola d'Estiu

foto Assessorament Escola EstiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ha posat en marxa un servei d'assessorament per a les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu.

L'objectiu d'aquest assessorament és fomentar entre les monitores i monitors estratègies de treball col·laboratiu, aprendre a reconèixer les emocions tant pròpies com de les nenes i nens, i millorar la comunicació amb els i les participants de les escoles i les famílies, aspectes que reverteixen una importància clau en aquesta situació excepcional provocada per la pandèmia de la covid-19.

“Les monitores i monitors de les escoles d'aquest estiu 2020, així com les seves directores, s'enfronten enguany a un repte que requereix un acompanyament professional i una orientació que els permeti treballar les incerteses ocasionades per tota la situació tan excepcional que estem vivint”, ha manifestat la responsable de l'àrea, Vanessa Parellada.

“Les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu són el referent del que serà l'escola ordinària i necessiten un suport que els ajudi a gestionar l'ansietat que pot generar la situació tan diferent que estan vivint i a treballar amb els nens i nenes des de la calma i la normalitat”, segons ha afegit la consellera de Joventut.

El servei s'ofereix a través del CEPCA, concretament amb la seva directora, Belén Alvite. De moment s'han fet dues sessions presencials que s'ampliaran les properes setmanes, i es manté un seguiment a través de connexions online.

24 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 235

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat