• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera presenta el pressupostos del Consell de l’illa pel 2020

presentacio---pressupostos-2025La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera, Ana Juan; i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els pressupostos de la institució per a l'any 2020. Els comptes del Consell de Formentera per aquest 2020 ascendeixen a 30.060.000€ i són un 0.3% inferior als del 2019, que varen ser 90.000€ superiors.

La presidenta ha destacat que aquests són “uns pressupostos continuistes amb els que seguirem treballant en polítiques per aconseguir una illa sostenible i pensada per les persones”. De fet, segons ha matisat Alejandra Ferrer “seguirem treballant amb el projecte de formentera.eco (regulació d’entrada de vehicles) i el desenvolupament de la mobilitat sostenible i el transport públic a l’illa”.

Estany des Peix i Residència
A més, Alejandra Ferrer ha destacat que la regulació de l’estany des Peix també queda recollida en els comptes com a preservació de lloc emblemàtic i que també s’ha reservat una partida pel final de la construcció de la Residència. La presidenta ha assegurat que aquests primers pressupostos del seu mandat també fan una especial incidència en el foment de la participació ciutadana.

Per la seva part, la vicepresidenta ha explicat que els comptes del 2020, els primers de la legislatura, “són fruït de la feina feta pels dos partits polítics que conformen l’equip de Govern, Gent per Formentera i PSOE i que han estat consensuats per posar a les persones al capdavant de les polítiques, i sobretot pensant en què Formentera sigui una illa sostenible socialment i mediambientalment”.

El conseller de Bartomeu Escandell ha fet una explicació detallada del pressupost per 2020, i ha destacat que “és el 13è pressupost del Consell de Formentera, el 9è que fem conjuntament GxF i PSOE, i el primer que presenta una presidenta del Consell de Formentera”. En aquest sentit, el responsable d’Economia i Hisenda ha afegit que “és un pressupost realista, que defensa l’estabilitat pressupostària, no gasta més del que ingressa, i segueix en endeutament 0”.

Millora de pobles
En les inversions que es destinaran per millorar els pobles destaca: la II fase de la reforma de l’avinguda de Joan Castelló i Guasch a Sant Ferran, 715.000€, el Parc Infantil de Sant Ferran, 210.000€, la millora zona verda est Sant Francesc i skatepark, 550.000€, la millora del nucli des Pujols, segona fase de les obres que es licitaran durant el primer semestre de l’any i es començaran a executar a final de 2020. I també la redacció de dos projectes: PERI de ses Bardetes i de millora i dotació de serveis urbans as Ca Marí.

Illa sostenible
Entre els projectes relacionats amb el model d’illa sostenible destaca el d’ordenació i regulació de l’ancoratge a l’estany des Peix, 650.000€. Així mateix es seguirà amb la regulació d’entrada de vehicles i la millora del transport públic 350.000€, així com la millora tractament d’orgànica 130.000€.

D’altra banda, es treballarà en el desenvolupament del Pla director de Mobilitat i el Pla director de Residus.

Patrimoni
Pel que fa a la recuperació d’elements patrimonials emblemàtics els pressupostos preveuen partides per la rehabilitació de la casa de Can Ramon per a usos culturals, la continuació del Catàleg de Camins de Formentera i l’adquisició de terrenys amb valors patrimonials com Es Campament.

Participació Ciutadana
També es seguirà amb les polítiques de participació ciutadana amb funcionament ordinari i de participació del Consell d’Entitats al que es destinaran 325.000€ pels pressupostos participatius. A més, s’ha incorporat el pressupost del 2019 d’aquelles obres triades per les associacions pendents d’execució, 325.000€.

Gent gran i gent major
Per últim, també s’ha explicat a la presentació que altres dels projectes a destacar dins el 2020 serà el de la construcció de l’Escoleta de Sant Ferran 1.100.000€, i la finalització de la Residència que compta amb una partida de 700.000€. A més també es desenvoluparà el pla de la infància i joventut.

 

17 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nadales al Centre de Dia

nadales-al-centre-de-diaEl cor del CEIP Mestre Lluís Andreu, format per una trentena d'alumnes de 4° a 6° de Primària i dirigit pel professor de música del centre, Santi Ramírez, ha interpretat aquest matí quatre nadales per als usuaris del Centre de Dia. Els majors hi han rebut als nens i nenes amb una ovació i han gaudit juntament amb els estudiants d'aquest petit concert.

16 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta la campanya de seguretat vial “A la carretera hi som tots”

foto-a-la-carretera-hi-som-tot4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada del conseller de Mobilitat, Rafael González, i del conseller d'Interior, Josep Marí, han presentat la campanya de Seguretat Vial que el Consell de Formentera ha posat en marxa per aquest hivern, amb l’objectiu de “conscienciar a la ciutadania dels perills que hi ha quan ens posem al volant”, segons ha declarat la presidenta.

La campanya de seguretat vial mostra diversos veïns de Formentera en situacions quotidianes del seu dia a dia mentre van en cotxe, motocicleta o bicicleta, i que ens alerten de que “A la carretera hi som tots”, i ens enviem els següents missatges: Per favor, no corris, no beguis i no et distreguis, que són els 3 principals motius dels accidents que hi ha a les nostres carreteres”, segons ha especificat Alejandra Ferrer.

carretera-cartell1

Aquests cartells es poden veure des d’ahir als OPIS de Formentera (Objectes Publicitaris Il·luminats) i es repartiran a les principals cartelleres de l’illa. A més, també es farà una campanya especial de difusió als mitjans de comunicació i les xarxes socials. “La campanya vol apel·lar al sentiment de comunitat per fer veure als formenterers i formentereres que els conductors que ens creuem a la carretera són els nostres veïns, amics i familiars”, ha matisat la presidenta.

Mapa de les carreteres
A més, també s’han editat 2.360 díptics amb les imatges centrals de la campanya i acompanyats d’un mapa desplegable de l’illa. En el fulletó es destaca que Formentera és una illa de petites dimensions i de vegades ens confiam quan circulam per les carreteres, però que al volant sempre hem d'anar molt alerta. Les carreteres amaguen moltes sorpreses; encreuaments rurals, poden aparèixer animals i circulen vehicles especials o ciclistes, entre d'altres.

carretera-cartell2

carretera-cartell6

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que tota la informació que es recull en el fulletó s’ha adaptat a la realitat de les carreteres de Formentera i la seva casuística particular “perquè els conductors les tenguin en compte”. També s’ha fet un repàs a les principals normes de circulació i seguretat que “tots i totes hem de respectar”, segons ha destacat el responsable de Mobilitat.

Els díptics i cartells informatius es repartiran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Poliesportiu, Mercat de Nadal, Biblioteca, Consell de Formentera, Casa del Poble, Casal de Joves, Punt de Lectura de Sant Ferran i l’Estació Marítima. La campanya ha estat dissenyada per "FARO, Agència de Comunicació" i ha tengut un cost de 4.961€.

carretera-cartell3

Controls de Policia Local i Guàrdia Civil
Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat que “aquest ha estat un any difícil on hi ha hagut molts accidents greus a Formentera amb 5 persones que han perdut la vida i com que en molts dels casos han sigut residents les víctimes es va decidir dur endavant aquesta campanya de conscienciació a l’hivern”.

La campanya ve també acompanyada d’actuacions tant la Policia Local, com la Guàrdia Civil, que faran controls de velocitat i d’alcohol i drogues per comprovar que el que es difon en aquesta iniciativa es compleix.

carretera-cartell4

Difusió entre els joves
Paral·lelament també es va a fer una difusió de la campanya especial entre els joves. El pròxim dimecres 18 de desembre a les 12.00h a la Sala de Cultura-Cinema s’oferirà una conferència també de conscienciació pels alumnes de l’institut IES Marc Ferrer de 3r d’ESO i cursos superiors, que són els que ja poden conduir ciclomotor.

En aquesta conferència el conseller Josep Marí farà una presentació de la campanya, agents de la Policia Local parlaran sobre accidents de trànsit i com prevenir-los, un metge d’urgència explicarà com s’atenen aquests casos i les seves conseqüències i per últim seran les pròpies víctimes d’accidents de trànsit les que amb la seva vivència en primera persona els mostraran les conseqüències psicològiques i físiques d’un greu accident.

Taxistes
Per últim, el president de l’associació de taxistes de Formentera, José Antonio Ferrer, ha pres la paraula per recordar a tota la ciutadania de l’illa que el seu sector ofereix durant les festes de Nadal, però també la resta de l’any, servei les 24 hores del dia. Un servei que es pot sol·licitar telefonant a Radio Taxi Formentera, 971 32 23 42.

13 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

carretera-cartell5

Una sentència recolza el model de tribunal de selecció del personal interí del Consell de Formentera

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma ha desestimat per “no tenir cap fonament legal” el recurs contenciós administratiu interposat per UGT l'any 2018 al model de selecció del personal interí utilitzat pel Consell de Formentera.

La sentència del jutge Pedro Antonio Mas Cladera dóna suport al model de selecció d'interins del Consell de Formentera, que qualifica “d'àgil, conforme als principis constitucionals i adequats a les necessitats de l'illa”.

L'escrit esvaeix els dubtes d'irregularitats en matèria de selecció denunciades per UGT en reiterades ocasions als darrers dos anys i avala el procés de selecció del Consell de Formentera per “adequar-se a dret”.

El contenciós presentat es referia en concret a dos procediments de selecció de personal tècnic, encara que els efectes de la sentència són extensius a totes les convocatòries realitzades amb els mateixos criteris durant la passada legislatura.

L'objectiu d'UGT era fer aplicar als funcionaris interins la regulació prevista per als funcionaris de carrera, el que hagués obligat a que tots els membres del tribunal de selecció fossin funcionaris de carrera.

Els serveis jurídics del Consell han informat que la demanda, de prosperar hagués tengut greus conseqüències, al comptar el Consell de Formentera amb pocs funcionaris de carrera, per completar la majoria de tribunals de selecció s'hagués hagut de demanar auxili a les altres illes, perdent autonomia i comportant això més despeses per a desplaçaments i més barreres per avaluar coneixements relacionats amb la realitat de l'illa i la institució.

El jutge ha atès a aquestes particularitats i disposa que Formentera “té unes peculiaritats i particularitats que no poden desconèixer-se” i que “la necessària agilitat en els procediments selectius, unida a la configuració del personal del propi del Consell Insular (amb escasses dotacions de funcionaris de carrera) condicionen la conformació dels tribunals de selecció”.

12 de diciembre de 2019
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 200

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat