• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera celebra l’aprovació de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera

parlament 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el vicepresident segon Bartomeu Escandell, el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, han assistit avui a la sessió plenària del Parlament balear que ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups de la cambra i per unanimitat la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera.

“Avui és un dia molt important per Formentera. El Parlament ha aprovat donar a Formentera una eina per decidir quants vehicles volem damunt de l'illa”, ha declarat el president. Tot aquest projecte va començar, segons ha recordat Jaume Ferrer “al setembre de 2014 en el Consell d'Entitats. Ara, la capacitat que ens dona el parlament la utilitzarem amb seny i sempre tenint en compte el mateix Consell d'Entitats”.

El president ha assegurat que a partir de demà començarà la feina d'aplicació, “fins avui no érem competents, òbviament hem estat fent treballs perquè això no ens agafi de nou, però ara queda molta feina per endavant i serà els pròxims dies quan ja parlarem de com s'aplica”.

“Però avui és dia d'agrair que tenim aquest nou instrument i valorar la gran passa que significa per Formentera”, ha destacat Jaume Ferrer. A més, el president ha afegit que “esperem que la regulació de l'entrada de vehicles no molesti a ningú, ja que l'objectiu és que tothom que vengui a Formentera pugui disfrutar-la i trobar el que s'espera que sigui, un lloc tranquil amb una natura impressionant”.

“A Formentera des de fa 5 anys és unànime el pensament de què un excés de vehicles podia amenaçar la imatge turística de la qual vivim, aquesta llei ens facilitarà que pugui seguir sent una illa tranquil·la que els turistes volen visitar i que els residents hi volem viure”, ha conclòs el president.

UOM a Formentera

Aquest divendres 1 de febrer comença el cicle de Conferències que la UOM (Universitat Oberta per Majors) fa a Formentera. Sota el lema "Aprendre no té edat" la UOM ha organitzat aquestes xerrades adreçades a persones majors de 50 anys. La inauguració del cicle serà aquest divendres a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc amb la conferència "Recerca i construcció de la nostra història local. Un plantejament pràctic, a càrrec de la senyora Lina Sansano". La cloenda del cicle serà el 24 de maig, en total es faran 8 conferències a Formentera. Totes elles gratuïtes.

Formentera promociona la seva gastronomia a la fira 'Madrid Fusión'

foto-madrid-fusio--n1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, participa aquests dies amb estand propi a la fira gastronòmica "Madrid Fusión" que se celebra entre avui i el dimecres a Madrid. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, acompanyen als cuiners de 6 restaurants de Formentera, i a un productor d'oli i un de vi per mostrar els encants de la gastronomia de l'illa de Formentera.

Durant els 3 dies de durada de la fira, cada jornada dos restaurants diferents oferiran un showcooking fent una "interpretació de la cuina tradicional amb productes locals", segons ha explicat la consellera. Una bodega de vi i el productor d'oli també oferiran tastos dels seus productes made in Formentera. "Aquest acte promocional en el qual mostrem la nostra gastronomia ens ajuda a donar a conèixer als visitants la nostra identitat que ens diferencia d'altres destinacions emergents i ens ajudarà a continuar sent competitius", ha destacat Alejandra Ferrer.

Llibre de receptes tradicionals
A més, a l’estand de Formentera es donarà informació turística de l'illa, amb nous materials on destaca el llibre "Sabores de Formentera. Recetas tradicionales de una isla singular", que s'ha editat aquest 2019. Alejandra Ferrer ha volgut agrair a "Vicent Morna i Artur Portas la seva col·laboració, ja que han deixat que utilitzem les receptes recollides al seu llibre de Cuina Típica de Formentera per fer aquest volum, que és molt fidel a la tradició culinària de la nostra illa".

Ferrer també ha tengut paraules d'agraïment als 6 restaurants col·laboradors, Vogamarí, Pinatar, Es Molí de Sal, Casbah, Can Pasqual i Capri, així com a la bodega Terramoll i a la productora d'oli Ca na Platera. Aquesta és la primera vegada que Formentera participa en aquesta fira, una de les més destacades a nivell gastronòmic del panorama estatal.

Formentera acull la celebració de la VII Conferència de Presidents

foto-confere--ncia-presidents 2El Consell de Formentera ha acollit avui la celebració de la Conferència de Presidents, en què ha participat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, així com el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el d'Eivissa, Vicent Torres, de Menorca, Susana Mora, i de Mallorca, Miquel Ensenyat. Per part del Govern també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Una vegada que ha acabat la trobada els presidents i presidentes han atès a la premsa. Per part seva, Jaume Ferrer ha agraït l'assistència a totes les autoritats i professionals del món de la comunicació sobretot en una jornada com la d'avui. I és que, el president del Consell de Formentera ha recordat que la celebració d'aquesta conferència estava prevista pel passat 26 de novembre, i que aquell dia es va ajornar a causa d'un temporal marítim. La casualitat ha fet, segons ha destacat Jaume Ferrer, que avui també hagi estat un dia de vent i mala mar, "amb la incertesa de no sabre si el port tancarà, pel que heu pogut conèixer de primera mà la realitat de Formentera".

Pel que fa al contingut de la sessió, Jaume Ferrer s'ha referit al punt sobre la previsible aprovació demà al Parlament de la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística per a l'illa de Formentera. El president Jaume Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera fa molts anys que treballa per aconseguir aquesta regulació i que és un tema sobre el qual hi ha "un consens polític i social absolut, que hem aconseguit en el marc del Consell d'Entitats de Formentera". Ferrer ha destacat que el projecte de Llei elaborat per la conselleria de Territori del Govern balear va rebre el vistiplau del Consell d'Entitats. Si tot va bé i demà es pot aprovar "estarem molt contents perquè és una demanda històrica de Formentera per regular l'entrada de vehicles que venen a l'illa sobretot en temporada alta", ha declarat.

'La legislatura dels Consells'
Per part seva, la presidenta del Govern Francina Armengol ha agraït "la col·laboració institucional que permetrà que demà el Parlament aprovi una pionera Llei de sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera". Armengol també ha dit que "a més de reduir les emissions contaminants i donar resposta a les necessitats dels formenterencs, acompanyam la norma d'una ajuda directa de 350.000 euros per reforçar la xarxa de transport públic de l'illa i donar alternatives al transport privat".

D'altra banda, la presidenta del Govern ha destacat tota la feina feta aquesta legislatura amb les institucions insulars "la millora del seu finançament, el traspàs de competències, el reforç de la col·laboració institucional i el fet de celebrar la setena Conferència de Presidents, posen de manifest que aquesta és la legislatura dels Consells".

Formentera es promociona com a destinació esportiva

foto aferrer 2018 fitur 1La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha fet avui migdia a FITUR una presentació davant la premsa especialitzada sobre Formentera com a destinació esportiva. La trobada s'emmarca en els actes de promoció que el Consell de Formentera realitza en la principal fira de promoció turística en l'àmbit estatal que se celebra fins al pròxim diumenge a Madrid.

A l'acte s'ha presentat el calendari esportiu d'aquest 2019, i la consellera ha explicat "la combinació de natura, paisatge, cultura i gastronomia que pot oferir Formentera com a valors afegits pels esportistes que s'animin a conèixer o gaudir de la nostra illa mentre practiquen diferents modalitats esportives".

Alejandra Ferrer ha presentat esdeveniments esportius com la Mitja Marató, Formentera All Round Trail, Formentera to Run, Marnaton, la Volta a Formentera en BTT, o el Triatló, entre d'altres. La consellera ha explicat que en els últims anys Formentera ha aconseguit convertir-se en una destinació esportiva, i ha destacat que "l'organització d'aquestes proves es realitza sempre tenint en compte la necessitat de protegir l'entorn i utilitzar els recursos naturals sense que això els perjudiqui, i és per això que les proves tenen sempre una inscripció limitada".

Descomptes en el desplaçament
A més el Consell de Formentera i Unisport Consulting, empresa organitzadora d' esdeveniments esportius, i la naviliera Trasmediterránea han presentat l'acord per millorar les opcions de desplaçament a Formentera, des de la Península i Palma dels participants de la Mitja Marató, la Volta a Formentera en BTT, i el Triatló Illa de Formentera.

En concret, la naviliera ofereix descomptes en el preu dels bitllets als esportistes en els enllaços que fa des de Palma, Barcelona, València i Gandia cap a les illes. Els atletes també podran embarcar el seu equip, bicicleta inclosa, de manera gratuïta.

La consellera ha agraït que s'hagi arribat a aquest acord que "tracta de facilitar l'arribada dels esportistes i també la possibilitat de portar el seu propi material esportiu". D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que els visitants també poden gaudir dels descomptes i valors afegits que ofereixen els establiments de l'illa gràcies a la campanya "Descobreix Formentera" del maig i de l'octubre.

Més articles...

Pàgina 268 de 403

268

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat