• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Servei Municipal d'Aigua de Formentera incorpora dos nous vehicles elèctrics

nous vehicles electrics consell i aqualia servei daiguaEl Consell de Formentera i Aquàlia han presentat avui els nous vehicles elèctrics que s'han incorporat a la flota del servei. Es tracta de dues furgonetes Citroën E-Berlingo, que es sumen als vehicles que ja té el servei.

Els nous vehicles, amb una autonomia de 125 quilòmetres, són totalment elèctrics. S’evita, així, l'ús de combustibles fòssils i l’emissió de CO2 a l'atmosfera. "Les dues furgonetes estalviaran 2.800 litres de combustible a l’any i evitaran enviar a l’atmosfera 3,55 tones de CO2”, ha assenyalat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, qui a més ha afegit que “la incorporació d'aquests dos vehicles al servei públic dóna compliment al compromís del Consell d'apostar per una mobilitat més sostenible, contribuint a salvaguardar el medi ambient i a frenar el canvi climàtic i anar substituint la flota de vehicles convencionals per d’altres energèticament més eficients”.

La consellera també ha explicat que “no emeten soroll en circular, així que també contribuïm a disminuir la contaminació acústica, especialment important en una illa com Formentera, on existeixen espais naturals protegits i també a fer una illa més agradable per a veïns i visitants”.

El director de la delegació d’Aquàlia a Balears, Eduardo del Castillo, ha assenyalat que “a Aquàlia estem molt conscienciats amb la necessitat de preservar el medi ambient, com demostra que siguem el primer operador del cicle integral de l'aigua que calcula la seva petjada de carboni de forma global i en la totalitat d'activitats que desenvolupem. La nostra idea a Formentera és anar renovant de manera progressiva la nostra flota amb vehicles no contaminants en la mesura del possible, mentre que aquests s'ajustin a les necessitats d'autonomia i potencia necessaris per a la realització de les diferents tasques del Servei Municipal d'Aigua”.

Del Castillo també ha explicat que Aquàlia ha instal·lat per a aquests vehicles dos punts de recàrrega en les seves instal·lacions, que se sumen als 16 punts que ja té el Consell distribuïts per tota l’illa i que poden donar servei a 32 vehicles al mateix temps.

La incorporació d'aquests vehicles elèctrics suposa un pas més del Consell Insular de Formentera i Aquàlia per la sostenibilitat i la conversió de Formentera en una illa intel·ligent que desenvolupi la seva activitat amb el mínim impacte ambiental i la màxima eficiència energètica.

El patrimoni cultural i natural de Formentera a FITUR

foto FITUR 2018 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dijous, aprofitant la celebració del dia de Balears a FITUR, i atès que les Nacions Unides han proclamat el 2018 com a l’any del turisme cultural, Formentera hi ha presentat el seu patrimoni cultural amb la reedició posada al dia del nou catàleg de patrimoni cultural.

Aquesta presentació ha anat vinculada tant al patrimoni cultural, amb la riquesa d’aquest gràcies a l’empremta de les nombroses civilitzacions que han poblat Formentera al llarg de la història, com al patrimoni natural i paisatgístic de l’illa, una característica que ens fa sobresortir com a destí turístic i que s’ha lligat amb el projecte Save Posidonia Project.

Els visitants, a més, podien veure i passejar per alguns dels llocs més emblemàtics de l’illa, com els fars o les torres de vigilància, mitjançant ulleres especials i gràcies a diversos vídeos de realitat virtual en 360 graus.

Així mateix, també s’ha fet una campanya de “selfies” amb sorteig de vàries estades a Formentera per a que els participants que resultin guanyadors puguin venir a Formentera i gaudir de les nostres platges, cultura, rutes i gastronomia entre d’altres atractius que ens destaquen com a una illa única a la Mediterrània.

Formentera dona a conèixer el seu patrimoni cultural a FITUR

Esglesia sant francesc panoramica reduxEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que a la pròxima fira de Turisme FITUR que tindrà lloc entre demà dimecres i el proper diumenge 21, la promoció de l’illa es realitzarà en un estand conjunt amb Mallorca i Menorca sota el paraigües de l’Agència Balear de Turisme.

Un any més, Formentera aprofitarà aquesta important fira del sector per a donar-hi a conèixer el seu patrimoni cultural així com els seus espais naturals. Com en anteriors edicions, els visitants podran conèixer alguns dels espais i paisatges més destacats de l’illa gràcies a noves tecnologies com les ulleres de realitat virtual.

Els esdeveniments esportius i culturals, que any rere any s’han anat consolidant, seran també objecte d’especial promoció cara a atraure visitants abans i després de temporada alta. Així mateix, enguany i coincidint amb la declaració del 2018 com a l’any del Patrimoni Cultural per part de les Nacions Unides, es presentarà el nou fulletó de Patrimoni Cultural davant els mitjans nacionals el dijous a les 10.30.

El Consell de Formentera aprova definitivament els pressupostos per al 2018

Foto ple redux 2Els pressupostos de l’any 2018 del Consell de Formentera han estat aprovats avui de forma definitiva després de la inadmissió dels escrits de reclamació formulats per UGT i pel grup polític PP de Formentera on es feien al·legacions als Pressupostos del Consell Insular de Formentera per a l’any en curs.

La raó d’aquesta inadmissió a tràmit deriva del fet que les reclamacions formulades no es poden subsumir en cap dels supòsits establerts. “El pressupost es va aprovar el passat novembre i s’hi han presentat dues al·legacions que, una volta consultats els serveis jurídics, s’ha vist que no entraven dins els supòsits que es poden al·legar dins el pressupost i, per tant, s’han inadmès a tràmit”, ha declarat Bartomeu Escandell, conseller d’Hisenda, que ha valorat positivament la importància de l’entrada en vigor d’uns comptes que ascendeixen a 26.860.000 euros.

Ara es trametrà el text definitiu al BOIB i s’espera que a finals de setmana els pressupostos ja es puguin desplegar en la seva totalitat.

Més articles...

Pàgina 302 de 400

302

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat