• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El polígon industrial de Formentera es denominarà polígon de can Bonet

Foto Ple vista general260517 pEl Consell Insular de Formentera ha celebrat aquest matí el Ple ordinari de maig. A la sessió s'han  aprovat per unanimitat 7 proposicions, una de l'equip de govern de Gent per Formentera, dos del Partit Popular, una del Partit Socialista i dos de Compromís. Una altra proposta ha estat aprovada amb 11 vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i l'abstenció del PP i del Partit Socialista i dos proposicions, una del Partit Popular i una altra del Partit Socialista, han estat rebutjades.

Proposicions aprovades per unanimitat
Les proposicions que s'han aprovat per unanimitat han estat les següents: Els nous vocals del Consell de Direcció de l'ens especial de Gestió Audiovisual de Formentera, una proposició del Partit Popular contra el maltractament i abandonament dels animals, una proposició també del Partit Popular per a la publicació de contractes menors, una proposició del Partit Socialista per retirar els cartells d'obres públiques finalitzades, una proposició de Compromís per revisar l'estat de l'emissari de Punta Pedrera i també una proposició de Compromís per realitzar una campanya de respecte al ciclista.

Proposicions aprovades
A la sessió d'avui s'ha realitzat l'aprovació, amb els vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i les abstencions de PP i PSOE, de la denominació de nous carrers de Formentera als nuclis urbans i l'aprovació inicial de la denominació del polígon industrial, que es dirà de can Bonet, atenent les recomanacions de l'Obra Cultural Balear i la Universitat de les Illes Balears.

També s'ha aprovat una proposició de l'equip de govern, transaccional a una del Partit Popular, per continuar amb el treball de dinamització de la feina del camp, amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del Partit Popular.

Compareixença de Daisee Aguilera
A la sessió d'avui ha comparegut la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, que ha enumerat les accions fetes per les àrees que encapçala. Aguilera ha destacat les campanyes per controlar les serps, la processionària, ha explicat les gestions per avançar en el nou Pla de residus, i ha destacat que aquest estiu, "Formentera ampliarà la zona de vigilància al fondeig des de Cala Saona a Es Caló, amb més i nous mitjans". Daisee Aguilera ha dit que la seva il·lusió és "que Formentera segueixi sent una illa preservada".

Formentera recupera l’Escola Municipal de Vela

Foto jordi vidal i alex buchauEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que està previst que el pròxim dimecres 31 de maig un grup d’alumnes de l’IES Marc Ferrer estreni les noves instal·lacions de l’Escola Municipal de Vela. Els alumnes guanyadors del premi “Aules netes” faran unes activitats nàutiques al centre que tornarà a obrir les seves portes.

Conveni amb el Club de Surf
La institució insular ha arribat a un acord amb el Club Surf Formentera que per un pressupost de 18.000 euros es farà càrrec de la contractació del personal i el funcionament del centre, mentre que la gestió estarà en mans del Consell.

La pròxima setmana es signarà aquest conveni de col·laboració per la coordinació de l’Escola Municipal de Vela amb aquest club que ve fomentant l’esport nàutic des de l’any 1981, i al capdavant de la qual es troba Alex Büchau i Jacques Lauren.

“Així es continua amb la política que està fent el Consell de Formentera per impulsar les escoles esportives inclusives, integrades dins el pla de valors, i que fomenten la participació i els hàbits de vida saludables, tot seguint un model de gestió sostenible”, segons ha explicat el conseller d’Esports Jordi Vidal.

Nova ubicació
La nova ubicació de l’Escola de Vela es troba al carrer de s’Almadrava, cantó amb el camí de Sa Bocana de s’Estany. Durant aquest estiu les instal·lacions, que compten amb tots els permisos de Parc Natural i Costes, seran provisionals, a l’espera de licitar les obres d’un nou Centre d’Esports Nàutics de la Savina.

Tota la informació de les activitats que s’oferiran i les inscripcions es poden fer a partir del mes de juny al Poliesportiu Antoni Blanc.

Obert el procés participatiu sobre l’esborrany del Decret de posidònia

Reunio decret posidoniaLa consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha participat en la reunió mantinguda avui entre els Consells Insulars i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca sobre l'esborrany de Decret de posidònia, amb el conseller Vicenç Vidal i amb el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir.

Aguilera ha agraït al Govern que hagi obert un procés participatiu en el qual també es té en compte les preocupacions dels Consells i d’altres sectors. La consellera ha destacat que és “un decret contundent en el qual es fa explícita la prohibició del fondeig de les embarcacions sobre posidònia”. La responsable de Medi Ambient de Formentera espera ara que “el Govern inclogui dintre de la regulació una cartografia actualitzada perquè els navegants disposin de la informació exacta d’on es pot i no es pot fondejar per evitar l’agressió a les praderies”. Una petició amb la qual han coincidit tots els Consells.

El Govern també farà una presentació del Decret i taller participatiu a Formentera perquè els interessats puguin formar part d’aquest procés. La data encara està per determinar, però serà en unes dues setmanes.

Conveni amb Espai Dones per la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

Foto conveni espai donesEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta de l’Associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han signat un conveni de col·laboració per la promoció de la igualtat i prevenció de violència de gènere per l’any 2017 dotat amb 3.000 euros. L’objecte d’aquest conveni és establir les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera, per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Espai Dones Formentera és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la lluita feminista perquè la societat reconegui i recolzi la igualtat de gènere. Des de la seva creació l’associació Espai Dones Formentera ha realitzat activitats en dates anuals senyalades tal i com el dia de la dona treballadora i el dia contra la violència de gènere principalment.

Més articles...

Pàgina 304 de 375

304

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat