• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera promociona la seva gastronomia a Holanda

foto-gastro-2018-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre avui i el pròxim diumenge se celebra a Amsterdam la fira turística Flavourites, on es promociona Formentera i la seva gastronomia.

"Aquesta és una acció de públic final al carrer pensada per donar a conèixer experiències, principalment gastronòmiques, d'aquí que el nom de l'esdeveniment jugui amb les paraules 'flavours' (sabors) + 'favourites' (favorits)", segons ha explicat la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Formentera participa en aquest acte promocional a Holanda perquè és un mercat que en els últims anys està guanyant espai a l'illa, segons ha explicat Alejandra Ferrer. De fet, el nombre d'arribades de vols procedents d'aquest país a l'aeroport d'Eivissa ha crescut en un 2,40 % en el darrer any, i a Formentera s'ha detectat una important crescuda de visitants holandesos en els darrers anys.

L'estand de Formentera ha estat personalitzat amb fotos de la mar i la natura de l'illa, a més s'ha dut material promocional amb informació general, així com el catàleg de Gastronomia de Formentera, tot traduït a l'holandès. D'altra banda, s'han fet quatre models diferents de pòsters per tal que la gent pengi fotos de Formentera a casa seva.

L'objectiu és "arribar a diversos milers de persones amb una acció finalista d'aquest tipus i que cada vegada Formentera sigui una mica més coneguda pels amants de la natura, la gastronomia i les experiències úniques", ha informat la consellera.

Per últim, destacar que s'han contractat els serveis de l'empresa de comunicació BALTUS Communication per tal d'assistir i representar a Formentera dins de la fira Flavourites i que així es pugui atendre de primera mà, i en holandès, totes les consultes sobre el nostre destí.

Jornada esportiva familiar al Poliesportiu Antoni Blanc

foto-sincro1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports i amb motiu de les activitats organitzades per celebrar el Dia Universal de la Infància, informa que demà dissabte 24 de novembre es portarà a terme al Poliesportiu Antoni Blanc i a la piscina una Jornada Esportiva Familiar amb activitats adreçades a tota la família.

L'objectiu d'aquesta jornada, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, és "promoure l'esport entre els infants de l'illa i a la vegada mostrar que la seva pràctica es pot fer en família, de manera que els propis pares i mares es converteixen en un exemple per als boixos i les boixes".

Activitats piscina
Entre les 10 h i les 13.30 h a la piscina hi haurà un circuit aquàtic infantil. També es realitzarà un bateig de busseig en família, la reserva s'ha de fer prèviament al poliesportiu i és per nens a partir de 8 anys, que han d'anar acompanyats d'un adult.

Així mateix, a les 12.30 i a les 13.15 es farà una exhibició de natació artística del duet junior 3er classificat al campionat de Balears d'hivern de 2018, amb el Club Natació Formentera.

Activitats poliesportiu
Entre les 10 h i les 13.30 h a la pista del poliesportiu es muntarà un circuit de psicomotricitat per als més petits així com jocs esportius i hi haurà un partit de dodgeball.

Exhibició de natació artística
A les 17.30h hi haurà una exhibició de natació artística a càrrec del Club Natació Formentera a la piscina del Poliesportiu Antoni Blanc.

Formentera exposa els pressupostos participatius del 2018

foto pressupostos participatius 018 1El Consell de Formentera va celebrar ahir dimecres la sessió participativa d’exposició i estudi dels pressupostos participatius per al 2018.

La sessió, conduïda per la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, i el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, va iniciar-se amb l’informe de l’estat d’execució dels projectes dels pressupostos participatius 2017.

D’aquests, el parc infantil i juvenil de Sant Ferran s’espera que sigui una realitat a mitjans de l’any vinent, mentre que el circuit saludable, previst a la mateixa població, acumula retard, ja que per realitzar el circuit són necessàries les cessions de diferents propietaris. Tota manera, s’hi continua treballant i es recollirà als pressupostos del Consell del 2019.

Tot seguit es van exposar els 26 projectes presentats la passada primavera, la majoria integrats ens els àmbits d’Esports, un 30%, Joventut i Benestar Social, un altre 30%, i Medi Ambient, un 21%.

Entre aquests projectes, presentats per una desena d’entitats, destaquen entre altres la millora de la seguretat vial a es caló i la carretera entre Sant Ferran i es Pujols, un parc de patinatge (skate park) a Sant Francesc, la instal·lació de fonts d’aigua potable a les escoles públiques, la instal·lació d’un rocòdrom al pavelló esportiu de l’IES Marc Ferrer, la creació d’un parc infantil al Pilar de la Mola, el muntatge de papereres amb separació per a reciclatge, l’augment de la seguretat als passos de vianants o la unificació CEIP Mestre Lluís Andreu tancant el carrer mitjançant dues portes metàl·liques per unir el dos mòduls de l’escola.

Les propostes presentades que s’estimen viables, aproximadament un 50%, seran ara enviades a les associacions representades al Consell d’Entitats perquè les puguin avaluar i puntuar. Les entitats tenen fins al 10 de desembre per emetre les seves votacions i triar quins seran els projectes que finalment seran escollits per dur a terme.

Formentera assumirà les competències en Igualtat, lluita contra la violència masclista i polítiques LGTBI

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que a partir de l'1 de gener de 2019 assumirà les competències en Igualtat, lluita contra la violència masclista i polítiques LGTBI.

Des de fa mesos s’ha treballat amb la Conselleria de Presidència del Govern balear perquè l’assumpció de funcions i serveis vingui dotada de manera justa. Fruit d’aquesta negociació el pressupost destinat a Formentera per a aquests conceptes ascendirà dels 20.000€ que es rebien abans de rebre les competències a 125.844,55€.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “Fins ara, l’atenció a víctimes i la prevenció de la violència venia cofinançada a través d’un conveni que no cobria tot el pressupost que el Consell, per responsabilitat, destinava a aquestes matèries”. Parellada ha valorat molt positivament l’assumpció d’aquestes competències per part del Consell de Formentera, ja que “ens permetrà desplegar polítiques d’actuació més properes i treballar amb una dotació econòmica més justa”.

Més articles...

Pàgina 306 de 448

306

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat