• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

La natura i el paisatge de Formentera amb la seva interacció humana protagonistes del XV concurs de Beni Trutmann

Foto Btrutmann 1 er bn jose antonio arribasAvui dilluns 24 d’abril a les 20.00 hores s’ha inaugurat la mostra del XV concurs de fotografia Beni Trutmann a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Sant Francesc. En el mateix acte s’ha produït l’entrega dels premis als guanyadors del certamen. Aquesta mostra es podrà veure fins al pròxim 5 de maig d’11 a 14 i de 18 a 20 hores de dilluns a divendres.

El concurs de fotografia Beni Trutmann se centra des dels seus inicis en la natura de Formentera en tots els seus caires paisatge, fauna, vegetació o interacció humana amb la natura. “El seu objectiu, transmetre un compromís amb defensa del medi ambient”, segons ha recordat la consellera de Cultura, Susana Labrador. El concurs, que s’ha consolidat com un dels referents de la fotografia local, es va crear ara fa 15 anys per retre homenatge a la trajectòria d'aquest fotògraf tan important per a l'illa, el qual deixà un arxiu amb més de trenta mil fotografies, que mostren el seu amor per Formentera, segons ha destacat Susana Labrador.

Aquesta quinzena edició s’han presentat 39 participants amb un total de 92 instantànies repartides entre les dues categories: fotografia blanc i negre i fotografia a color. De la categoria de telèfon intel·ligent (per a joves de 12 a 18 anys) hi ha hagut 10 participants amb un total de 28 fotografies presentades. Els membres del jurat han acordat per unanimitat atorgar els premis als següents concursants.

Els guanyadors de la categoria blanc i negre han estat:

1r premi: 500,00 € a Jose Antonio Arribas
2n premi: 300,00 € a Jaime Franch Rojo
3r premi: 200,00 € a Álvaro Raúl Méndoza

Els guanyadors de la categoria color han estat:

1r premi: 500,00 € Natalia Iglesias Diez
2n premi: 300,00 € Josep López Vañó
3r premi: 200,00 € Maurizio Lamberti

Els guanyadors de la categoria Telèfon Intel·ligent:

1r premi: càmera instant Polaroid SNAP al participant amb pseudònim: Maia
2n premi: càmera d’acció Polaroid Cube al participant amb pseudònim: El ocaso
3r premi: càmera esportiva IF045 al participant amb pseudònim: Rotfort

La consellera ha agraït la participació de tots els concursants i ha afegit que el jurat ha tengut dificultat a l’hora de triar els guanyadors per la gran qualitat de les instantànies presentades en aquesta edició.

Actes de celebració del VI Aniversari del Centre de Dia

Foto acte celebracio v aniversariEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que entre demà dimarts 25 d'abril i el 4 de maig es realitzaran els actes de celebració del VI Aniversari del Centre de Dia. L'objectiu d'aquestes jornades és "apropar el servei que s'ofereix en el centre, donar resposta a determinades situacions d'alguns usuaris i els seus familiars, així com crear jornades de germanor entre ells i personal del centre", segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada.

Jornada de portes obertes
Demà dimarts, dimecres i dijous d'aquesta setmana entre les 11.00 i les 13.00 hores hi haurà jornada de portes obertes al Centre de Dia. Totes les persones de Formentera que vulguin conèixer les instal•lacions així com les activitats que es fan al centre o el servei que donen es poden acostar durant aquest horari.

Xerrades i tallers
I demà dimarts 25 d'abril, entre les 11.00 i les 12.30 hores a la sala polivalent del Centre de Dia, l'equip Tècnic del Centre de Dia oferirà una xerrada de prevenció de caigudes. Aquesta formació es dóna després que s'hagi constatat que un alt percentatge de les caigudes es donen al domicili. Es facilitaran unes pautes per evitar-les, que moltes vegades impliquen adaptar els habitatges a les noves necessitats dels seus inquilins i al seu estat de dependència.

El dimecres 26 d'abril, entre les 11 i les 12.20 hores a la sala polivalent del Centre de Dia, l'equip Tècnic del Centre de Dia, oferirà un taller de gestió emocional per a cuidadors, una població vulnerable que també necessita ajuda professional per l'alt risc de patir estrès o altres malalties.

Fi de festa
Finalment el pròxim 4 de maig entre les 11.00 i les 13.00 hores al mateix Centre de Dia es farà un ball commemoratiu del VI Aniversari. Així es posarà el punt final a la celebració del sisè aniversari del centre, una festa de la qual gaudiran usuaris, familiars i el personal del centre.

El tema de l’habitatge centra la segona sessió del debat de l’estat de Formentera

Foto votacio unanimitatAvui s’ha celebrat la segona sessió del debat de l’estat de Formentera. El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat, una proposició de Gent per Formentera, amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció dels socialistes per “instar al Govern de les Illes Balears a accelerar les negociacions i accions administratives que permetin avançar en la tramitació parlamentària de la futura llei d'habitatge, tot prenent en consideració les al·legacions presentades per part del Consell Insular de Formentera”.

Aquesta proposta ha estat defensada per la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, que també ha presentat altra proposta relacionada amb l’habitatge, i aprovada per unanimitat, per “instar al Govern de les Illes Balears a incrementar l'atenció personalitzada i presencial de l'oficina de l'IBAVI a l'illa de Formentera amb cobertura de dilluns a divendres per tal d'oferir els serveis d'informació i ajuts que li són propis, i, en col·laboració amb el Consell, la gestió d'una borsa d'habitatge de lloguer per a tot l'any així com també assessorament legal, entre d'altres”.

I sense deixar el tema de l’habitatge, el plenari també ha aprovat amb el vist i plau de tots els grups polítics una proposta transaccional per instar al Consell a que en la mesura de les seves possibilitat posi sòl públic a disposició de l’IBAVI per a la construcció d’habitatge protegit destinat al mercat de lloguer social, sempre que el Govern garanteixi una partida pressupostària necessària per a la seva construcció.

Restricció d’accés de vehicles
El Ple del Consell Insular de Formentera també ha donat suport unànime a una proposta de Gent per Formentera per “instar al Govern de les Illes Balears a la cessió de l'ús al Consell de Formentera de la finca de Sa Tanca d'allà dins per restringir l'accés de vehicles de motor”. D’aquesta manera es pretén “protegir aquesta zona d’alt valor ecològic, perquè la gent pugui continuar gaudint d'aquest lloc incomparable de manera sostenible i tranquil·la”, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ja que l’atractiu turístic del Far d’Es Cap fa que rebi una gran afluència de visitants. L’objectiu “permetre només l’entrada de persones caminant o amb bicicleta durant la temporada estiuenca”, segons ha detallat.

Sant Ferran centre cultural
El Ple del Consell Insular de Formentera, ha aprovat una proposta de Gent per Formentera, amb el suport de l’equip de Govern i el rebuig de la resta de partits per “instar al Consell a traslladar l'àrea d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell a Sant Ferran de Ses Roques per potenciar aquest nucli com a principal centre cultural de l'illa.

Promoció turística
A la sessió plenària, tots els grups polítics han donat suport a la proposta de Gent per Formentera per “instar al Govern de les Illes Balears a que,
dins l'any 2017, culmini el traspàs íntegre de les competències en matèria de
promoció turística, amb una dotació pressupostària justa i suficient que millori substancialment la proposta rebuda durant la legislatura anterior”.

D’altra banda, també ha obtingut el suport de tot el ple, la proposta de Gent per Formentera per “instar al Consell a contractar proveïdors d'energia renovable per al subministrament propi de la institució”.

Senador propi
El Ple del Consell també ha aprovat per unanimitat una proposició del Grup Socialista per instar al Consell a proposar una iniciativa legislativa al Parlament de les Illes Balears sol·liciti la modificació de la Constitució Espanyola i dels textos legals necessaris per Formentera compti amb un senador propi.

Control del fondeig
A la sessió plenària ha sortit endavant amb suport de tots els grups, una proposició socialista per “instar al Consell a seguir treballant amb el Govern balear perquè s’ampliï el control de fondeig a tot el nostre litoral”. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha afegit que, després de conèixer que l’assistència al fondeig i vigilància no començarà fins al juny, demanem al Govern que posi uns mitjans mínims de vigilància almenys des de principi de maig, tal i com venim reclamant fa anys.

La consellera ha afegit que aquest servei a més de controlar el fondeig té altres funcions importants “com són vigilar que no hi hagi vessaments a la mar ni party boats i donar un suport informatiu”.

Així mateix, també s’ha donat suport unànime a la proposta del PSOE de Formentera per “instar al Consell a dotar de partida pressupostària, específica i suficient, al Pla de Joventut en el pressupost de 2018”.

D’altra banda, el plenari ha aprovat una proposta transacional del PP per “instar a Autoritat Portuària a no realitzar les obres dins l’àmbit portuàri de Formentera entre l’1 de maig i el 15 d’octubre, excepte en casos d’excepcional urgència”.

Una proposta dels populars que ha estat transaccionada, per l’equip de Govern, i aprovada per tots els grups, ha estat la de “instar al Consell de Formentera a seguir consensuant amb els grups de l’oposició la regularització del lloguer turístic”. A la proposició la consellera de Turisme ha afegit el terme “seguir” perquè és un consens que ja es ve produint en les polítiques turístiques, segons ha assegurat.

El ple del Consell ha donat suport unànime a la proposta de Compromís transaccionada per l’equip de Govern per “instar al Govern a impulsar un estudi de races autòctones d’animals de granja de Formentera”.

Tots els grups polítics han recolzat la proposició del grup Compromís per “instar a la demarcació de costes a fer un informe de l’estat general del nostre sistema dunar i de la dinàmica del litoral per corregir possibles mancances de protecció”, una proposició transaccionada per l’equip de Govern per completar la informació. I també s’ha donat suport de tots els partits, a la proposició del mateix grup per instar a al Consell a recuperar la gala de l’esport de Formentera.

En total s’han aprovat 15 proposicions de les 29 presentades, és a dir el 52%.

Signatura de l’acció concertada entre el Consell i ACAF per la producció de continguts de Ràdio Illa

Foto radio illaEl Consell de Formentera ha formalitzat l'acció concertada entre la institució i l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) per a la producció de continguts de l'emissora pública insular Ràdio Illa. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el representant d'ACAF, Carmelo Convalia, han rubricat l'acord amb el qual el Consell Insular de Formentera es compromet a aportar a ACAF, durant l'any 2017, la quantitat màxima de 50.000 euros.

Amb la signatura ACAF es compromet a executar l'acció concertada que tindrà com a objectius: promoure la comunicació i la informació a tots els nivells en l'àmbit local, contribuir a l'esbargiment comunitari, contribuir a l'estímul de la vida sociocultural de l'illa de Formentera, garantint la participació dels grups socials i polítics més representatius de l'illa i també de les entitats sense ànim de lucre d'aquesta, esser un mitjà d'expressió i creativitat, fomentar la participació, promoure les expressions culturals de l'Illa de Formentera i especialment les que es produeixen en llengua catalana, difondre les expressions culturals, social, d'oci i esportives que es generin a l'illa de Formentera, col·laborar en campanyes de divulgació pedagògica o d'altre tipus que siguin d'interès per a la població de Formentera.

Per part seva, el Consell Insular de Formentera disposa de les instal·lacions necessàries per a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'edifici del Casal de Joves Centre Social "Es Molí".

Més articles...

Pàgina 308 de 375

308

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat