• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera incorpora dues noves places gràcies al Programa d’ocupació SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

foto-noves-places-soib-joves-2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquesta setmana s’han incorporat a la institució dues joves gràcies al programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals.

Vanessa Parellada, consellera de Benestar Social, ha destacat les avantatges d’aquest programa “que permet que el nostre jovent tingui una bona oportunitat per a iniciar-se en el món laboral a diverses administracions, entre elles el Consell de Formentera”.

SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

Aquest és un programa de subvencions que cerca fomentar l’ocupació entre el col·lectiu de persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 30, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o amb poca experiència laboral prèvia en la seva formació.

Així, na Maria Antònia Martorell i n’Alba Portas, s’encarregaran de l'elaboració del Catàleg de Serveis del Consell Insular de Formentera i la seva publicació a la web corporativa, una eina que informarà a la població resident i als visitants de tots els serveis que ofereix la institució i les seves diferents àrees de gestió.

D’altra banda, treballaran també en la creació d’una base de dades per la gestió dels Registres d’Activitats i Turisme i actualització de las dades dels registres existents, recurs que facilitarà al personal tècnic implicat l’explotació de la informació del registres d’Activitats generals i d’Activitats turístiques d’una manera més eficaç i eficient, a més de centralitzar la informació i actualitzar-la.

El programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals està cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb Fons de Conferència Sectorial.

Aquesta és la segona vegada que el Consell de Formentera s'acull al programa SOIB Jove.

Formentera valora positivament les mesures proposades en el decret de Transport Marítim

foto decret transport maritim 2El Consell de Formentera fa una valoració positiva de les mesures proposades pel Govern de les Illes Balears en el decret de Transport Marítim presentat ahir pel conseller balear de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis.

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha valorat el nou decret com “una passa molt important per a arribar a una aprovació definitiva que esperem que resolgui una demanda històrica perseguida durant més de tres legislatures per Formentera”. Ferrer ha felicitat a la Conselleria de Territori i a la Direcció General per la feina feta en col·laboració amb conselleria insular de Mobilitat, “per poder-nos posar d’acord amb les línies mestres d’aquest decret en el que correspon al transport marítim de Formentera”, alhora que ha desitjat que la tramitació del decret arribi a la seva finalització i aprovació el més aviat possible.

Decret de Transport Marítim
Aquest decret executa el mandat de la Llei 11/2010, de 2 de novembre, de transport marítim de les Illes Balears, que estableix que el Govern dictarà les normes reglamentàries i disposicions administratives que requereixin el desenvolupament i l'aplicació de dita llei, dotant l’administració dels mecanismes per garantir, en matèria de transport regular, un transport que resolgui les necessitats de mobilitat de la ciutadania de les Illes. D’altra banda, regula també el transport recreatiu i turístic, i dóna força d’exigència legal als horaris i freqüències que hi ha d’haver entre les Illes i, per tant, del seu obligat compliment.

Així mateix, el decret qualifica la ruta entre el port de la Savina de Formentera i el port d'Eivissa com a línia marítima d'interès públic de les Illes Balears o línia estratègica, donant una especial atenció a l’Illa de Formentera –afectada per la triple insularitat— amb el clar objectiu de cobrir la necessitat de poder connectar amb els vols amb arribada o sortida a l’aeroport d’Eivissa, tant a primera hora del matí com a darrera hora del vespre.

Rafael González, conseller insular de Mobilitat ha fet una estimació positiva del nou text, ja que “hem pogut constatar que les principals reivindicacions que hem fet hi surten reflectides. Aquestes reivindicacions han estat la primera i darrera barca que connecten Formentera amb Eivissa, així com la regulació de les excursions marítimes a més de garantir l’accessibilitat universal en aquests trajectes”. González ha valorat positivament que des del Govern balear s’hagin treballat aquests aspectes cabdals i que hi surtin recollits. Ha avançat a mes que, una volta rebuts el documents, s’estudiarà que les fórmules proposades “donin resposta i compleixin els objectius de la nostra illa”.

Ara, doncs, s’inicia la fase d’audiència pública sobre el decret i, per tant, el seu contingut resta obert a les aportacions i opinions de les distintes entitats, col·lectius i institucions lligats al sector del transport marítim.

El Jutjat de Pau de Formentera estrena noves dependències

foto jutjat de pau 2El Consell de Formentera informa que aquesta setmana han entrat en funcionament les noves oficines del Jutjat de Pau, situades al carrer Pla de Rei número 120 baixos, vora el servei de correus.

En el nou local es segueixen prestant els serveis habituals del Jutjat de Pau, com ara tramitació i celebració d'Actes de Conciliació, diligències de comunicació com notificacions, citacions, requeriments i emplaçaments, així com delegades per exhorts d'altres jutjats o tribunals, tant en l'àmbit civil com penal entre d’altres.

S’ofereix també servei de videoconferència per a comunicacions, especialment entre perits i testimonis a l’hora de comunicar-se amb jutjats de la resta de l’estat i es faciliten els formularis pertinents i assessorament per a qualsevol tràmit amb jutjats, tribunals i Ministeri de Justícia.

Així mateix, també té funcions de Registre Civil; inscripcions de naixement, matrimoni i defunció, inscripcions marginals a les de naixement i matrimoni, tramitació d'expedients de matrimoni, celebració de bodes civils, tramitació d'expedients com naixements fora de termini, trasllat d'inscripcions (naixements i matrimonis), rectificació d'errors, canvis de nom, expedició de Fe de Vida, etc.

L’horari del Jutjat de Pau és de 09.00 a 13.30 hores, per bé que en cas de necessitat es realitzen diligències més enllà d’aquest horari. Les oficines compten amb el servei d’una gestora processal en funcions de lletrada de l’administració de justícia i un funcionari d’auxili judicial a més de l’acció del jutge de pau i el jutge de pau substitut ens els actes d’audiència pública on és necessària la seva intervenció i vistiplau.

Cal destacar que el Jutjat de Pau és totalment gratuït i ràpid, de manera que ens pot estalviar els processos llargs i costosos inherents a d’altres jutjats propiciant acords amistosos en petits litigis.

Cros de Formentera

foto cros 2018El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest diumenge 18 de novembre se celebrarà el primer Cros Popular de la temporada. La cursa es farà pels camins de ses Illetes. Cal destacar que hi haurà restriccions puntuals de trànsit en aquesta zona entre les 10.30 i les 13.30 hores de diumenge.

També es disputarà un Cros Escolar. Les categories inferiors competiran entre les 10.30 i les 12.30 hores, i la cita absoluta, que consta d'un recorregut de 5,2 quilòmetres, tindrà lloc a partir de les 12.30 hores. Les inscripcions es podran fer a la mateixa zona de la cursa fins mitja hora abans del seu començament. Es preveu la participació d'uns 160 corredors i corredores entre ambdues categories.

El Consell de Formentera, el Grup Esportiu Espalmador, i la Federació Balear d'Atletisme són els organismes organitzadors. La companyia naviliera Baleària subvenciona el 50% del preu del bitllet pels corredors que es traslladin des d'Eivissa i posa un servei d'autobús gratuït que connectarà la Savina amb ses Illetes, l'anada serà de 9.45 a 10.00 hores i la tornada de 13.45 a 14.00 hores.

Formentera comptarà amb una nova reserva marina

foto-punta-de-sa-creuLa Reserva Marina de la Punta de sa Creu a Formentera serà aprovada el proper divendres al Consell de Govern i tindrà 1.059 hectàrees de perímetre

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha elaborat el decret pel qual s’estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu a Formentera, espai que constarà de 1.059 hectàrees a la zona de sa Creu, entre la punta de la Fernanda i la punta des Far, en les aigües interiors de l’entorn del massís rocós de la Mola. La normativa, que s’aprovarà en el proper Consell de Govern de dia 16 novembre, contempla la protecció d’aquesta zona, la qual presenta un gran valor ecològic i pesquer. Tal i com posen de manifest estudis científics, té una amplia biodiversitat marina i té una importància capital per a la flota d’arts menors de Formentera. S’han inventariat fins a 23 hàbitats bentònics diferents, entre els que destaquen la praderia de posidònia, les comunitats d’algues fotòfiles i el coral·ligen sobre fons dur.

En una visita a la futura reserva, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha posat en valor les reserves marines i ha recordat que, "aquest Govern n’ha creat de noves i augmentat també la seva vigilància, passant, amb fons de l’impost de turisme sostenible, de 7 a 14 en els darrers 3 anys i està previst que s’incrementin en tres més un cop s’aprovi la reserva de Tagomago, arribant als 17 vigilants a les Illes Balears". La nova reserva de la Punta de sa Creu comptarà amb un vigilant i una barca pròpia.

Amb la creació de la nova reserva marina de la Punta de sa Creu es compleix la petició de diversos col·lectius socials i institucions públiques, com el Consell de Formentera. El mateix Jaume Ferrer, president del Consell ha explicat que, "aquesta reserva és un compromís que es va adquirir en aquesta legislatura”, i ha posat en valor que s'hagi pogut fer conjuntament amb el sector pesquer.

En aquesta zona es practiquen activitats que tenen una relació directa amb els recursos pesquers: l’exploten de manera tradicional, fins amb 8 tipus diferents d’ormejos o métiers, les embarcacions professionals d’arts menors d’Eivissa i de Formentera, és objecte d’una intensa pesca recreativa de superfície (volantí i curricà) i submarina i també s’hi duu a terme busseig recreatiu turístic. Per tal de recuperar poblacions de peixos, és necessari regular-hi aquestes activitats perquè es practiquin de forma compatible amb la conservació de la riquesa biològica i dels recursos marins vius.

Més articles...

Pàgina 278 de 403

278

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat