• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera destina 16.000 euros en subvencions a gent gran i discapacitats

foto majorsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa avui que enguany es destinaran 16.000 euros en ajudes per persones grans o discapacitats.

Els sol•licitants han de ser residents en Formentera, amb una edat igual o superior als 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre d’altres requisits. També podran sol•licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l’illa.

Els interessats poden sol•licitar més informació a l’àrea de Benestar Social. Les ajudes es poden demanar fins al dissabte 25 d’agost presentant sol•licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al carrer de Ramon Llull núm. 6 de Sant Francesc.

Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes. L’any passat 14 persones varen rebre aquesta subvenció i la quantia total que el Consell va destinar-hi fou de 12.000 euros.

El Consell de Formentera instal·la 12 nous canviadors de bolquers en diversos equipaments

foto canviador 2El Consell de Formentera ha instal·lat una dotzena de canviadors de bolquers en varis edificis i equipaments de l’illa. Les instal·lacions s’han fet preferentment en espais usats tant per dones com per homes. D’aquesta manera, es vol incidir en el foment de la corresponsabilitat en la cura del més petits.

"Amb aquesta actuació millorem els serveis disponibles en diversos espais del Consell i facilitem tant a les mares com als pares el canvi de bolquers als seus boixos i boixes, ja que aquesta és una feina que han d’assumir els dos membres de la parella", ha afirmat el conseller d’Infraestructures Rafael González.

Així, es poden trobar canviadors al bany compartit proper a la Sala de Plens del Centre de Dia, al bany per minusvàlids de la cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc, al bany per minusvàlids de les graderies del Poliesportiu de l’IES Marc Ferrer, al bany compartit de la conselleria de Cultura, als banys per minusvàlids del Casal d’Entitats, el Centre Antoni Tur “Gabrielet” i el Casal de Majors de Sant Ferran, a més d’altres canviadors als banys del cinema, al Casal de Joves, a la Casa del Poble de la Mola i dos a la Biblioteca de Sant Francesc, un al bany de dones i un altre al d’homes.

La posidònia ja apareix a les cartes nàutiques de Formentera

daisee-aguilera--miquel-mir--i1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que les praderies de posidònia de Formentera ja es troben localitzades als nous models de cartes nàutiques de l'Institut Hidrogràfic de la Marina (IHM) amb seu a Cádiz, i que ja es poden comprar en versions paper i digital.

Aquesta mesura permetrà als navegants detectar les zones de praderia i evitar ancorar-hi al damunt. “És una gran notícia, ja que tenint la localització de les zones de posidònia, es podrà garantir molt més la seua protecció”, ha apuntat la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, que s’ha mostrat molt satisfeta per la col·laboració entre el Consell de Formentera, el Govern de les Illes Balears i l’IHM.

El fondeig d’embarcacions no és l’única però sí que és una de les causes de la regressió de la posidònia, una planta marina de fulla caduca que és la responsable de la qualitat de les nostres aigües, per la qual cosa Daisee Aguilera ha manifestat “que es tracta d’una fita molt important per Formentera, pel Mediterrani”.

Des d’abril
Per aconseguir identificar la posidònia, s’ha introduït des d’abril a la nomenclatura un nou símbol, en concret  "SG" acrònim de sea grass, que literalment significa “herba del mar”. És la primera vegada al món que una planta marina apareix a les cartes nàutiques. Aquesta nova nomenclatura permet diferenciar la planta de l’alga, que sí que ja estava inclosa.

L’Institut Hidrogràfic de la Marina ha pres de referència per ubicar les praderies de posidònia les cartografies del Projecte Life Posidònia i els eco cartogràfics del MAPAMA que especifiquen la ubicació de les prades de posidònia de Balears.

Formentera aprova els seus Plans de Mobilitat i Residus

foto ple juliol 2018 1El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat inicialment avui el Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa presentat el passat dimecres 04 de juliol davant el Consell d’Entitats. Així mateix, també ha rebut el vistiplau del plenari l’aprovació inicial del Pla Director Sectorial de Residus urbans no perillosos de Formentera. Les dues propostes han estat aprovades amb els vots a favor de l'equip de govern de Gent x Formentera, mentre que PP, PSOE de Formentera i Compromís s’han abstingut.

El conseller de Mobilitat Rafael González, ha destacat la importància del Pla de Mobilitat, ja que “té com a objectiu que el cotxe cedeixi el seu protagonisme a d’altres tipus de transport més sostenibles. No es tracta de disminuir el nombre de desplaçaments, sinó que en la mesura del possible, aquests es facin a peu, en bicicleta o en transport públic”.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s’ha mostrat satisfeta amb l’aprovació inicial d’un Pla de Residus amb el que “s’establiran els objectius de prevenció i reducció de la quantitat de residus generats a l’illa permetent-nos una millor gestió dels mateixos”.

Les directrius principals d’aquests Plans es poden consultar al portal de transparència del Consell de Formentera, on també s’hi podrà consultar tota la informació quan aquesta es publiqui al BOIB.

Altres propostes
Les aprovacions inicials del Pla de Mobilitat Sostenible i del de Residus han estat les principals mesures aprovades al Ple ordinari de juliol, celebrat a la sala de Plens del Centre de Dia. A més d'aquestes iniciatives, se n'han aprovat d'altres. A proposta de l'equip de govern, ha aconseguit el vistiplau unànime del plenari la proposta per a l'adhesió al Pacte Balear per la Infància, mentre que la proposta de GxF de sol·licitar la dotació de recursos humans i materials al Centre de Salut i a l'Hospital de Formentera, ha estat aprovada amb el vot positiu de GxF, PP i Compromís i l’abstenció del PSOE.

El Partit Popular ha aprovat per unanimitat la proposició relativa a la rehabilitació de sa Casilla.

El Partit Socialista ha obtingut també suport unànime a la seva proposició relativa al partit judicial de Formentera.

Formentera cedirà l’ús de sa Senieta al Govern per a la seva adequació com a futur Museu de Formentera

visita-sa-senietaEl Consell de Formentera informa que aquest proper divendres es durà a Ple la proposta de cessió de l'ús de sa Senieta al Govern de les Illes Balears per restaurar i habilitar l’immoble per acollir el futur Museu de Formentera.

Una volta s’aprovi la proposta, el president Jaume Ferrer i la consellera de Cultura, Participació i Esport de les Illes Balears, Fanny Tur, signaran un conveni de col·laboració entre ambdues institucions on el Consell, en qualitat de titular de  l’immoble, cedirà gratuïtament l’ús de la totalitat d’aquest a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, que es comprometrà a dur a terme la restauració i adequació de l’edifici amb l’objectiu de destinar-lo als usos expositius i museístics que acollirà el futur Museu de Formentera.

Aquesta cessió d’ús serà efectiva des de la signatura d’aquest conveni i restarà vigent fins al 31 de desembre de 2033, podent ser prorrogat per un període de cinc anys. Una vegada efectuada la  cessió, les obres de condicionament i manteniment de l’immoble cedit seran a càrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Així mateix, les despeses derivades d’aquesta cessió, com honoraris, impostos, taxes o arbitris entre altres, seran a càrrec de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i totes les actuacions que s’hagin de dur a terme a l’edifici hauran de comptar amb l’autorització preceptiva del Consell Insular, que seguirà essent l’administració propietària de la finca de sa Senieta.

Futura xarxa museística
Sa Senieta és l'únic immoble de Formentera declarat com a bé catalogat d'acord amb el previst a la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, fet que ja posa de manifest els seus valors des del punt de vista del patrimoni cultural insular.

A més de sa Senieta, que albergarà la col·lecció permanent i els serveis públics generals, la futura xarxa museística de Formentera comptarà amb dos espais més; d’una banda, La casa de Can Ramon, que es dedicarà a l’exhibició de la col·lecció etnogràfica del Museu de Formentera, i de l’altra, l’actual solar al costat del Fossar Vell, espai que es destinarà a arxiu i biblioteca especialitzada, sala de conferències i exposicions, espai de dipòsit i reserves, a més de laboratori d’investigació.

D’aquesta manera es preveu crear un circuit museístic que reunirà totes les característiques exigides a la Llei de Museus de les Illes Balears i que oferirà un servei de qualitat tant a la població local com al turisme.

Més articles...

Pàgina 291 de 403

291

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat