• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Es recullen més de 2.815 quilos de residus a diferents espais de rellevància ambiental a Formentera

foto residus 1El 25 de gener de 2017, la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible de les Illes Balears va escollir els projectes per ser finançats amb la recaptació de l'impost del turisme sostenible durant l'any 2016.

Un dels projectes seleccionats va ser el Pla Anual de neteja per terra de platges, cales i espais públics amb persones amb risc d'exclusió social, un projecte que té com a objectius específics: la protecció, la preservació i la recuperació del medi natural, rural, agrari.

El projecte, dirigit pel Servei de Qualitat Ambiental de la Conselleria Balear de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha comptat a Formentera amb un pressupost de 44.823 euros i es va iniciar el passat mes d’abril, finalitzant-se el proper juliol.

Aquest matí, el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, i Daisee Aguilera, consellera insular de Medi Ambient, han pogut veure in situ les tasques de neteja que han dut a terme els treballadors de l’empresa Apfem-Aktua i els seus responsables. Fins la data, ja s’han recollit 2.815 quilos de residus a l’illa.

Entre d’altres, les feines que s’han executat són el transport i reciclatge de residus marins, recollida selectiva, informació ambiental als usuaris, vigilància ambiental i notificació d’incidències a la central de coordinació, estudis de caracterització dels residus, extracció i retirada d’espècies invasores, cens de fonoll marí i recollida de material gràfic per a campanyes de sensibilització.

Els contractes, a Eivissa i Formentera, han estat adjudicats a Apfem-Aktua i Creu Roja Illes Balears en suport a la coordinació. Les persones incorporades a l’activitat com a conseqüència de l’execució d’aquest projecte d’inversió reforçaran el seu currículum de cara a propers contractes, ja sigui en l’àmbit públic com privat, la qual cosa representa un element de projecció amb vista al futur d’aquests treballadors, que justifica el requisit de permanència dels efectes del projecte d’inversió.

Pel que fa a la vessant ambiental, “a banda de l’efecte immediat que representen el manteniment i la neteja d’espais públics, cales, i platges, i la retirada dels residus que es recullen del medi natural, el projecte presenta un element de conscienciació ambiental a tenir en compte de cara al requisit de permanència dels efectes”, ha explicat el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus. Cal recordar que les platges i cales que s’han inclòs al projecte són espais litorals de rellevància ambiental, és a dir, o bé espais naturals protegits (ENP) o bé inclosos en la Xarxa europea Natura 2000 (XN 2000).

Per la seva banda, Daisee Aguilera ha destacat l’efectivitat d’aquest programa, ja que “inclou zones de difícil accés on l’afluència turística no és tan elevada però on si que arriben sobretot plàstics de la mar. Els plàstics a la mar son un problema mundial i és molt important continuar amb accions d'aquest caire per conscienciar-nos de l'ús abusiu que se’n fa. L'agreujant és que els plàstics arriben a introduir-se a la cadena alimentària i afecten a la fauna i als humans, amb tots els perills i inconvenients que això comporta”. La consellera de Medi Ambient ha ressaltat també la vessant social d’aquest programa que incorpora a persones amb risc d'exclusió social, “per a ells és una oportunitat laboral, millora la seva qualitat de vida al rebre un sou i tindre la motivació de sentir-se realitzats amb un projecte que cuida l'entorn natural del lloc on viuen, que és l'illa de Formentera”, ha conclòs Aguilera.

Formentera ofereix 95 mil euros en ajudes per a estudiants

estudiants-a-classe-universita1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació recorda que fins el proper divendres 28 de juny restà obert el termini per demanar ajudes per l’adquisició de llibres de text de reutilització, beques d’estudis superiors i ajudes per desplaçament a estudiants per al curs 2017-2018.

Enguany, la quantitat assignada és de 95.500 euros. Aquesta es reparteix de la següent manera: 45.000 euros en ajudes per l’adquisició de llibres de text; 12.500 euros en 10 beques de 1.250 euros per estudis superiors i 38.000 euros en ajudes per desplaçament a estudiants

Consulta de les bases
Les bases es poden consultar i descarregar en el següent enllaç: http://bit.ly/2Lb6EAj. La documentació es podrà entregar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera (OAC) o telemàticament a través de l’OVAC.

Per més informació, els interessats poden adreçar-se a l'Àrea de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell.

El termini per sol·licitar qualsevol d’aquestes ajudes finalitza el divendres 28 de juny.

Els socorristes de Formentera realitzen un simulacre d'accident

foto socorristes 2018Avui divendres s'ha realitzat un simulacre de rescat per part dels socorristes a la platja de ses Illetes. El simulacre ha consistit en el rescat d'un banyista que patia simptomes d’ofegament i posterior aturada cardiorespiratòria.

Seguint el protocol establert, des de la torre de vigilància un socorrista ha alertat la llanxa de patrullatge, que s’ha apropat fins el banyista. Tot seguit, els socorristes han tret l’accidentat de l’aigua i l’han dut fins a la vora de la platja, on s’han practicat tècniques de reanimació substituïnt l’accidentat per un maniquí.

Formació continua
Aquest simulacre forma part de la formació continua que es duu a terme en el cos de socorristes per avaluar els temps de resposta davant vàries situacions d’emergència i posar en pràctica diverses tècniques d’auxili i cura.

Així mateix, ahir dijous els socorristes van fer un curs de formació d’unes 8 hores impàrtit per membres de l’empresa Emergency Staff. L’objectiu era actualitzar i posar en comú algunes de les principals tasques que es duen a terme habitualment com ara primers auxilis bàsics de ferides, contusions i sagnats, a més d’immobilitzacions i pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

La plantilla al complert
A partir d’avui mateix i fins al 15 de setembre es completa la plantilla amb tots els efectius fins a arribar als 23 socorristes. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10.

Aquesta temporada destaca com a novetat que s’ha posat una torre de vigilància a la platja d’es Caló i una altra a Cala Saona. Una altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una moto aquàtica de rescat per millorar el servei i augmentar les zones d’abast del servei i també s’han comprat 15 walkie-talkies per millorar la cobertura i comunicació entre les distintes zones. Així mateix, es disposa de 6 desfibril·ladors per donar servei a totes les platges en cas d’aturades cardiorespiratòries.

Formentera destina 80 mil euros en subvencions a associacions esportives

Foto nens escola de vela 2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds per les subvencions del programa d’Esports 2018, per a les entitats, clubs i associacions esportives de l’illa.

Aquestes subvencions tenen l’objectiu de que les entitats puguin promoure i executar el seu programa esportiu de la temporada (fitxes i altes federatives, despeses per entrenadors, monitors, material esportiu, etc) a més de la viabilitat econòmica de les pròpies entitats (arbitratge, administració general, instal·lacions).

El programa d’Esports per a l’any 2018 està dotat amb 80.000 euros finançats pel Consell de Formentera. Enguany s’ha tornat a avançar el termini per tal de poder donar el 50% de la quantitat atorgada abans de l’inici de la temporada 2018/2019.

El termini per a la presentació de sol·licituds per les subvencions, que s’hauran de tramitar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), acaba el proper 12 de juliol. Tota la informació i els formularis per demanar les subvencions els podeu trobar al web del Consell i al web www.esportesmes.org

+ informació a: http://bit.ly/2K2IWbE / http://bit.ly/2HZu0pM

Obert el període de matriculació de les escoletes de Formentera

foto escoleta-boixosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que avui divendres han sortit publicades les llistes definitives amb els alumnes admesos i en llista d'espera de les escoletes del Consell.

Per al proper curs 2018-2019, que començarà el dilluns 17 de setembre, han obtingut plaça 60 de les 67 famílies que varen presentar sol·licitud. Resten en llista d’espera 4 famílies en el grup de nadons, nascuts al 2018, i 3 en el grup d’1-2 anys, nascuts al 2017, mentre que al grup de 2-3 anys no hi ha llista d'espera i han quedat algunes places vacants.

Matricula
Les famílies poden venir a formalitzar la matrícula des d'avui divendres, 15 de juny, fins el proper dijous 21 a l’Escoleta Sa Miranda de 16 a 18 hores. Una volta es completi el període de matriculació, s’establirà la llista d’espera definitiva.

Instal·lacions
En total per al proper curs 2018-2019 hi haurà 7 aules a l'Escoleta Sa Miranda, una aula de nadons (amb infants nascuts al 2018), 3 aules d’1-2 anys (amb infants nascuts al 2017) i 3 aules de 2-3 anys (amb infants nascuts al 2016).

A l’Escoleta del Camí Vell hi haurà 2 aules, una aula per infants de 1-2 anys (nascuts al 2017) i una aula per infants de 2-3 anys (nascuts al 2016). Aquest centre té capacitat per 30 alumnes.

La plantilla de personal de les dues escoletes està composta per 16 educadores, una auxiliar educativa, una directora, una cuinera i una ajudant de cuina.

Recordem que les dues escoletes comparteixen la mateixa línea de treball i les activitats que es porten a terme tant a Sa Miranda com a Camí Vell estan organitzades pel personal dels dos centres que es reuneixen setmanalment per a programar-ho. Així mateix, els dos centres educatius compten amb el mateix servei de cuina.

Més articles...

Pàgina 296 de 403

296

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat