• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera recorda aquest dijous les víctimes de la repressió franquista

Cementeri sant ferranEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Patrimoni, informa que aquest proper dijous, dia 1 de març, es durà a terme un acte de descobriment d’una escultura u una placa instal·lada pel Govern de les Illes Balears en memòria de Jaume Ferrer Ferrer, Josep Ribas Marí, Joan Tur Mayans, Jaume Serra Juan i Vicent Cardona Colomar, els cinc formenterers assassinats a Formentera l'1 de març de 1937 a la tàpia de darrere del cementiri de Sant Ferran.

D’aquesta manera, es pretén recuperar part de la memòria històrica i dignificar aquest espai per a què hi resti constància d'aquells tràgics fets just el dia que es compleixen 81 anys des de que es produïren.

L’acte es durà a terme el proper dijous, a les 17 hores al cementiri de Sant Ferran i comptarà amb la presència de familiars de les víctimes, representants del Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera, així com de la consellera de Cultura i Participació de les Illes Balears Fanny Tur, la consellera insular de Cultura i Patrimoni, Susana Labrador i varis conselleres i consellers de l’equip de govern entre d’altres.

Des del Consell de Formentera es fa extensiu el convit a tots aquells que vulguin tenir un record per les víctimes de la repressió.

Aprovat el traspàs de Turisme a Formentera

Turistes mercat artesa de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dilluns s’ha aprovat el text definitiu del traspàs de la competència de Promoció Turística de Formentera, Menorca i Mallorca, així com la millora del finançament per a Eivissa que ja comptava amb aquesta transferència des de l’any 2015.

Formentera rebrà un 11,07% del pressupost total
En el cas de Formentera, i en relació a la transferència de competència plantejada pel PP el 2015, es millora tant la dotació econòmica com els serveis i funcions que es transfereixen. Així, es rebrà una dotació econòmica de l'11,07 % del cost efectiu i es transfereixen funcions tan importants com estadístiques, estudis de mercat i creació de producte entre d’altres.

Segons ha explicat Alejandra Ferrer, consellera de Territori i Turisme, es compleix així amb el calendari fixat i es garanteix que a partir de l'1 d'abril d’enguany es farà efectiu el traspàs de competències amb la seva corresponent dotació econòmica. Aquest 2018, doncs, serà un any atípic, ja que hi ha una sèrie de compromisos a executar en col·laboració amb l’Agència de Turisme Balear (ATB) per mor que la transferència es fa efectiva iniciat ja l'any.

La titular insular de Turisme ha assegurat que “es tracta d'un bon acord perquè finalment es millora la dotació econòmica, que serà aproximadament d'un milió d'euros, i sobretot s'incorpora la transferència de personal i de funcions i importants serveis inherents a promoció turística".

Una vegada aprovat el text definitiu en la Comissió Mixta, resta l'aprovació del mateix en els respectius Plens dels Consells, i finalment la reunió de la Comissió Mixta i el posterior vistiplau pel Consell de Govern.

Aquesta transferència permetrà realitzar una promoció més individualitzada i tenint en compte els interessos i característiques de Formentera, així com iniciar destacats projectes com la creació d'un observatori turístic a l’illa.

Formentera rep 170.000 euros d’inversió en equipaments tecnològics pels seus busos de transport públic

Pujada busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el president del Consell, Jaume Ferrer, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat el conveni sobre els equipaments tecnològics del sistema tarifari del servei del transport públic regular de viatgers per carretera.

Mitjançant aquest conveni, el Consorci de Transport de Mallorca (CTM), que actualment duu a terme la licitació d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears, es compromet a cedir gratuïtament al Consell de Formentera l’ús de les màquines adquirides i garantir-ne el seu  manteniment.

Per a la totalitat de la flota de busos de Formentera està prevista la compra de 12 màquines de venda i 36 equips de validació de bitllets, així com panells led per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.

Aquesta compra conjunta facilita la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, permetent que tots els autobusos circulin amb els mateixos equipaments tecnològics i utilitzin idèntic software.

Segons el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, “aquesta nova mesura té com a objectiu la millora del servei de transport públic i es porta a terme en paral·lel a la tramitació de la nova contracta de transport que s’ha d’iniciar a principis de 2019 i que suposarà una millora en la prestació d’aquest servei”.

Distribució del conveni
En base a aquest conveni, el CTM s’encarregarà de la gestió de les eines informàtiques, el sistema d’informació als viatgers i la integració del sistema tarifari integrat. El Consell de Formentera, per la seva banda, assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines a partir de la finalització del contracte, que té una durada prevista de 4 anys prorrogables per 4 anys més. Així mateix, el Consell es compromet a disposar dels mitjans necessaris per dur a terme la gestió diària del sistema tarifari integrat.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Formentera és de 172.800 euros (IVA a part). Aquesta inversió està finançada pel Govern de les Illes Balears i ja s’han sol·licitat ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que poden arribar fins al 50% de la despesa total.

Obert el termini per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a les temporades 2018/2019 a Formentera

Foto taxi cafesfEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat informa que des del passat divendres i fins el proper divendres 09 de març és obert el termini per a presentar sol·licituds per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera.

S’hi poden presentar titulars de llicència permanent i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els últims dos anys.

Com a novetat, enguany s’augmenta el nombre de llicències estacionals de les 8 de les temporades 2016/2017 a les 10. Aquest augment serà vigent per a aquesta temporada i la de l’any vinent.

El funcionament de les llicències de taxi estacional per a aquesta temporada i la propera es disposarà de la següent manera: 5 taxis estaran operatius des de l’1 de juny al 31 d’agost i els altres 5 de l’1 de juliol al 30 de setembre. D’aquesta manera, als mesos de major demanda, juliol i agost, el servei comptarà amb 10 taxis estacionals que se sumaran als 25 taxis de servei anual.

L’adjudicació es farà mitjançant concurs públic. Rebran més puntuació els vehicles sostenibles (híbrids) i els més nous. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que “en aquesta convocatòria s’ha donat prioritat als vehicles híbrids en una clara aposta per avançar en la mobilitat sostenibles a la nostra illa”.

Els interessats podran accedir a les bases mitjançant el següent enllaç: https://goo.gl/WVDHwE

Obertes les inscripcions pel curs d’integració

Curs dintegracio i reforc 2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que fins al pròxim divendres 2 de març està obert el termini d’inscripció pel desè Curs d'Integració Social i Cultural. Aquest curs, que compta amb 15 places i es realitzarà a l'aula gran de l'Escola d'Adults, s’iniciarà el 6 de març, finalitzarà el dia 28 d'aquell mateix mes i constarà de 20 hores lectives repartides en dues sessions setmanals.

Continguts
Aquest és un curs adreçat sobretot a immigrants, ja que els serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Entre d'altres, els continguts que es tractaran seran: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea o Igualtat entre homes i dones. La finalitat és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix.

Les persones interessades en inscriure-s’hi poden adreçar-se a l’àrea de Benestar Social.

Més articles...

Pàgina 311 de 403

311

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat