• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera completa la implantació de la tramitació electrònica

Foto oacEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, informa que el projecte de canvi de tramitació de paper a electrònic ha finalitzat "amb èxit", segons ha explicat el conseller de l'àrea, Rafael González. Aquest projecte va començar en el darrer trimestre de 2016 amb l'adquisició i instal·lació de les aplicacions necessàries per dur-lo endavant.

Des de l'1 de gener de 2017 fins al 31 d'agost s'han produït els canvis en els procediments per transformar totes les sol·licituds i expedients que hi havia en paper, en electrònics. Això ha significat, en paraules del conseller, "més comoditat a l'hora de fer tràmits en l'administració. Fa dos anys es podien fer des de casa 15 procediments, per a la resta era necessari desplaçar-se. Ara es poden fer més de100, és a dir la totalitat".

En el que portem de 2017 s’han realitzat 30.727 tràmits electrònics, els més utilitzats per la ciutadania han estat el certificat de residència per viatge (16.608), la renovació de l'autorització per l'estacionament regulat de la Savina (3.026), presentació de factures (2.428), llicències de pesca (245), inscripcions escola d’estiu (178), pre inscripcions de nous alumnes de l’escola de música (118 ), sol·licituds d’obra menor (108), entre d'altres.

"Pel Consell l’administració electrònica és una gran oportunitat per millorar la prestació de serveis a la ciutadania i els terminis de resolució", ha assegurat el conseller.

Línia Verda
A més, Rafael González ha recordat que el Consell de Formentera també disposa de l’APP Línia Verda perquè els ciutadans notifiquin a l’administració d’una manera àgil desperfectes en la via pública.

Formentera intensifica la campanya de vigilància de pesca del raor

Foto vigilancia dronEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que el Servei d'Inspecció de Pesca del Consell de Formentera ha intensificat durant el passat cap de setmana la campanya de vigilància de pesca del raor per mar, terra i aquest any per primera vegada també per aire amb el servei de vigilància de pesca amb dron.

Entre el divendres i el diumenge, membres del servei d'inspecció del Consell han fet sortides conjuntes amb els guardes de la Reserva Marina dels Freus per informar els pescadors sobre la normativa de la pesca del raor i les zones on es poden capturar. "De fet l'inspector del Consell ha aixecat dues actes a dues embarcacions recreatives per trobar-se pescant en una zona de veda on està prohibida aquesta activitat", segons ha destacat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell.

Normativa
El conseller ha recordat que "de raors, podem capturar-ne un màxim de 50 peces per pescador i dia, fins a un màxim de 300 raors per embarcació". El període de veda del raor va d'1 d'abril fins al 31 d'agost, per assegurar que les femelles ja hagin fresat, és a dir que ja hagin post els ous.

El Consell de Formentera aprova l’elaboració un codi ètic de bon govern i transparència

Foto votacio codi etic agost 2017Avui s’ha celebrat la sessió plenària del Consell de Formentera del mes de setembre. El ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics un dictamen relatiu a l'elaboració i aprovació d'un codi ètic de bon govern i transparència.

Aquest acord té com a objectiu “que les actuacions dels servidors públics es regeixin pels principis d’eficàcia, imparcialitat, austeritat i responsabilitat i s’incrementi la transparència de la institució i es garanteixi l’accés a la informació per part de la ciutadania”, segons recull el dictamen aprovat a partir de la proposició presentada pel grup PSOE i pel grup PP.

La consellera de Participació Ciutadana i Transparència, Sònia Cardona, ha assumit amb il·lusió aquest nou repte, “jo crec que és una oportunitat única per tornar a posar en rellevància el compromís que aquest govern té en la transparència i el bon govern”, ha assegurat. Aquesta encomana serà una de les principals feines que impulsarà des de la seva conselleria aquest any.

Festius 2018: Sant Jaume i Sant Francesc
El Ple també ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació dels dies festius locals corresponents a l'any 2018. Els festius locals del pròxim any seran el 25 de juliol festivitat de Sant Jaume, com cada any, i el 3 de desembre, festivitat de Sant Francesc. Així mateix, s’ha donat suport de tots els grups a la proposta de ratificació de membres del Consell d'Entitats.

D’altra banda, s’ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups polítics, i l’abstenció del PP, una proposició del grup socialista per instar al Consell de Formentera, d'acord amb la tradicional defensa dels drets humans i respecte a la diferència i especialment al col·lectiu LGTBI, a reprovar la campanya de comunicació que està realitzant aquesta organització a Balears en contra d'aquest col·lectiu i traslladar aquesta reprovació a l'organització "Hazte Oir".

Nova campanya de retirada de fibrociment
Per últim, s’ha donat suport a la proposició del grup PP relativa a la creació d’una nova campanya de retirada de fibrociment destinada a domicilis i particulars de Formentera, com ja es va fer ara fa 4 anys. L’objectiu ajudar a la retirada d’aquest element contaminant i conscienciar a la població de la importància de la seva retirada.

Declaració institucional
A la sessió plenària també s’ha aprovat la declaració institucional, de tots els grups polítics, amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils per mostrar “la seva més rotunda condemna a la barbàrie terrorista comesa el dia 17 d'agost a Barcelona i Cambrils”.

Amb aquesta declaració la institució ha expressat la seva més enèrgica repulsa als actes terroristes que han atemptat de forma salvatge i sanguinària contra els veïns, veïnes i persones provinents d'arreu del món que havien anat a gaudir de la capital de Catalunya i de les seves zones turístiques, independentment del seu origen, idees o religió.

També s’ha expressat “el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes mortals, i desitjat una ràpida recuperació a totes les persones ferides en aquest atemptat. Així mateix s’ha manifestat el reconeixement i agraïment a la tasca de tots els cossos de seguretat, especialment dels Mossos d'Esquadra, les policies locals, els serveis sanitaris i el voluntariat que tan bona feina han fet”. Finalment el ple ha assegurat que “no ens faran defallir com a poble que estima la llibertat i la democràcia”. Perquè només a través de l’educació, la cultura, la tolerància i la democràcia serà possible la convivència de tots els pobles i ciutadans del món, segons recull el manifest, que conclou que “Estem unides i units en aquesta lluita. No tenim por.”

Final de curs de l'Escola d'Estiu i els campus esportius organitzats pel Consell de Formentera

Atletisme divertit fotoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà dijous 31 de agost finalitza l'Escola d'Estiu 2017 que s'ha dut endavant durant els mesos de juliol i agost al Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, al de Sant Ferran i també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola. En total 170 nens han gaudit d'aquest servei estiuenc, i han estat atesos per 21 monitors de temps lliure i 1 director/a de temps lliure.

Avui s'ha fet la festa de fi curs en cada un dels tres centres amb unes jornades de portes obertes en què els pares han pogut entrar a les escoles i veure un petit resum en forma de projeccions de fotos del que han fet durant aquest estiu els nens. A més, s'han realitzat diverses activitats de dinamització com representacions teatrals i balls. Tots els alumnes gaudiran demà d'una excursió a la platja del Cavall den Borràs, en el seu últim dia de curs. Durant aquests dos mesos a l'Escola d'Estiu s'han realitzat activitats dirigides a nens i nenes d'entre 3 i 14 anys (nascuts entre 2003 i 2013), amb horari de 9.00 a 14.00 h de dilluns a divendres, oferint des de les 8.00 h el servei d'escola matinal.

L'objectiu, segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, ha estat "crear un espai lúdic i educatiu per a nens i nenes durant els mesos d'estiu, potenciant l'ús adequat del temps lliure, i afavorint la conciliació laboral i familiar, sobre tot tenint en compte que a Formentera durant l'època estival l'ocupació laboral és molt alta i els nens necessiten ser atesos".

Campus esportius
A més, des de l'àrea d'Esports el Consell ha organitzat directament dos campus per donar una altra oferta alternativa per als mesos d'estiu als més petits de la casa. El Campus d'Atletisme divertit al qual s'han inscrit 42 nens de 3 a 6 anys, finalitza demà. Per celebrar el final de curs es farà una festa d'aigua a la piscina municipal. En aquest campus els nens han practicat psicomotricitat, manualitats, natació divertida, habilitats saludables, i arts plàstiques entre d'altres. Ho han fet possible 4 monitors i un socorrista.

D'altra banda, el Consell també ha organitzat el Campus de natació sincronitzada, dirigit a alumnes nascuts entre l'any 2003 i 2012, en el qual s'han apuntat 103 alumnes que han practicat acro esport, psicomotricitat, dansa, teatre, natació i sincro entre altres activitats. Les classes es prolongaran fins al pròxim 12 de setembre. 8 monitors i un voluntari les han fet possible. Dissabte passat van oferir un espectacle de fi de curs a la Sala d'Actes de Cultura, Cinema.

Més articles...

Pàgina 352 de 433

352

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat