• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Obres a la zona de vianants de Sant Ferran

Foto c majorEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures i Mobilitat, informa que a partir d’aquest divendres, dia 16, s’iniciaran obres de manteniment a la zona per a vianants del poble de Sant Ferran.

Els treballs consistiran en la reparació de paviments en mal estat, la substitució de mobiliari amb desperfectes i la revisió de l’enllumenat públic. Així mateix, es procedirà a la substitució de tot el paviment de la plaça de l’Església.

Aquestes obres, que compten amb un pressupost de 45 mil euros + IVA, es realitzaran en paral·lel a les que s’executen als carrers València i Guillem de Montgrí i és previst que finalitzin abans de Setmana Santa.

Liquidació del conveni de carreteres i petició d’un nou conveni per a la millora de les vies

reunio min de foment a madrid conveni carreteresEl Consell de Formentera informa que avui matí una delegació integrada pel president del Consell, Jaume Ferrer, el vicepresident i conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, i diversos tècnics de la corporació, s’han reunit a la seu del ministeri de Foment, a Madrid, amb Rosalia Bravo, subdirectora general de Projectes de la Direcció General de Carreteres i d’altres representants dels ministeris d’Hisenda i de Foment en comissió de seguiment per a efectuar la liquidació del conveni de carreteres signat l’any 2009.

Conveni del 2009
Aquest conveni de carreteres va suposar una inversió de 13,4 milions, diners que van permetre la construcció de les circumval·lacions dels nuclis de es Pujols i Sant Francesc, a més d’obres de millora dels vials de l’illa, com ara la zona escolar de Sant Francesc o la millora de la carretera de ses Salines entre els nuclis de la Savina i es Pujols, essent la darrera actuació la millora de la carretera a es Cap de Barbaria, finalitzada el 2015.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha destacat que “el de Formentera ha estat el primer Consell en finalitzar l’execució del conveni de carreteres signat amb l’estat el 2009. Un conveni que, en veu de Ferrer, “ha permès la remodelació d’una part important de la nostra xarxa viària i la construcció de noves infraestructures que han suposat la possibilitat de peatonalització dels nuclis urbans de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols i posar les directrius d’una nova mobilitat a la nostra illa”.

Petició de nou conveni
Així mateix, el Consell de Formentera ha aprofitat la trobada de la comissió de seguiment per demanar la signatura d’un nou conveni, per valor de 27 milions 250 mil euros, que permeti la millora de la carretera principal de la Savina a la Mola, amb nou asfaltat i soterrament de línies, així com les millores pertinents a la carretera de cala Saona i a la carretera d’es Cap des del restaurant es Cap fins al Far de Cap de Barbaria.

Contacontes “Les joguines de la Martina” a càrrec de Cristina Brunet aquest divendres a la Biblioteca Marià Villangómez

contacontes les joguines de la martina 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el proper divendres 16 els més petits podran gaudir d’una nova vetllada de contacontes a la Biblioteca Marià Villangómez a partir de les 18 hores.

L’espectacle escollit per a aquesta ocasió serà Les joguines de la Martina, una obra a càrrec de na Cristina Brunet que recull diferents expressions artístiques i teatrals com la manipulació de titelles, la creació de música original per a l'espectacle i la interpretació de les cançons en viu i amb diferents instruments que formen part de l'escenografia.

Na Martina és una contacontes que va arreu del món cercant històries per contar als boixos. Però no li serveix qualsevol història, sinó que té un do que li permet parlar amb les joguines, que li narren les seves aventures, ja que, quan els petits van a dormir, elles surten a trescar món i a jugar.

En aquest espectacle coneixerem un osset de peluix poruc que estima molt en Toni, el seu propietari; una granoteta plena d'arròs que es buida per culpa d'uns ratolins; un cavallet de cursa que cau per l'escala perquè no va alerta i un porquet que guarda com un tresor les monedes que n'Aineta li posa a l'esqueneta.

Un espectacle musical i colorit que pretén engrescar l'alumnat perquè s'uneixi al joc i a cantar les cançons de na Martina.

14 de febrer de 2018
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’arribada de la fibra òptica a ses Bardetes tallarà parcialment l’avinguda Isidor Macabich

Foto tall macabichEl Consell de Formentera, a través de l’àrea Mobilitat informa que a partir de demà dijous, dia 15, i a fi de fer arribar el servei de fibra òptica al nucli de ses Bardetes, es realitzaran obres a l’encreuament de les avingudes Isidor Macabich i Vuit d’Agost. Aquests treballs produiran talls parcials a l’avinguda Isidor Macabich a partir de divendres tarda, un cop finalitzat l’horari escolar i durant el cap de setmana.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha comunicat que durant l’execució d’aquestes obres “es produiran molèsties de remors als veïns de la zona”, unes molèsties per les que el conseller demana disculpes als afectats, però que són necessàries per a garantir que la fibra òptica arribi enguany a ses Bardetes.

Regulació del trànsit
Aquests treballs afectaran el trànsit rodat a l’avinguda Isidor Macabich, que serà desviat provisionalment per un tram de titularitat privada que dona al carrer des Pla del Rei. Així mateix, al tram davant de Can Carlos, sols es podrà transitar en un sol sentit de circulació. Per a garantir la circulació en els dos sentits i minimitzar les molèsties als conductors, aquest tram quedarà regulat mitjançant senyalització.

8 alumnes s’especialitzaran en atenció geriàtrica a Formentera

Foto taller ocupacional geriatriaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el Centre de Dia acollirà, a partir del proper dijous dia 15, un nou curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, el curs Tramuntana VII.

El curs, d’una durada de nou mesos, es realitzarà entre febrer i novembre. Prepara per atendre a persones dependents en l'àmbit sociosanitari a la institució on es desenvolupi la seva actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l'equip interdisciplinari competent i els procediments per mantenir i millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l'entorn.

La formació constarà de 385 hores de classes teòriques i 875 hores de pràctiques remunerades, de manera que es faran 2 hores de classe per jornada i 5 hores i mitja de feina efectiva diària, bé al Centre de Dia, bé al SAD (servei d'ajuda a domicili) amb la supervisió d’una docent-directora del curs.

Cada alumne percebrà un sou de 1.021,01€ al mes, a més de la cotització a la seguretat social. En acabar el curs, podran desenvolupar els seus coneixements en el camp de la atenció de minusvàlids físics, psíquics i sensorials, així com en la cura de persones dependents en institucions.

El pressupost total del projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears, és de 130.219,33€.

Més articles...

Pàgina 313 de 403

313

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat