• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La revista Randa dedica la seva 79a edició a Formentera

Randa2La revista Randa, editada per Publicacions de l'Abadia de Montserrat i que compta amb la col·laboració del Consell de Formentera, dedica el seu número 79 a l’illa de Formentera.

Aquesta publicació, de periodicitat semestral, dedica les seves 200 pàgines de contingut a la nostra illa, amb articles com el de n’Artur Parron, que versa sobre “La tercera Conferència del Partit Comunista a les Illes: Formentera, 1976” o el de n’Ángel Navarro sobre “L'autonomia assolida per Formentera, com a territori i com a poder públic”.

En aquesta edició hi trobarem també texts de n’Esperança Marí Maians, “Nova immigració a Formentera: incorporació a una nova societat”, Isidor Torres Cardona, “La COP de Formentera: gestació”, Jaume Escandell Guasch,” Les caramelles de Nadal: una aproximació al patrimoni immaterial de les Pitiüses”, Maria del Mar Joan i Marí i Bernat Joan i Marí, “Transmissió generacional i actituds lingüístiques entre els joves de Formentera” i na Marina Mayans Marí, “Usos medicinals de les plantes. Aportació a l'etnobotànica de Formentera”.

El Consell atorga 140.000 € en ajudes als clubs esportius de l’illa

basquet3El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha repartit un total de 140.000 € en ajudes a l’esport, cosa que suposa la cobertura del 90% de les despeses que els 8 clubs esportius que hi optaven havien pressupostat.

Ajudes al foment de l’esport
74.000 € d’aquesta partida d’ajudes han estat atorgats en subvencions per al foment de l'esport de l’exercici 2017 entre els 8 clubs sol·licitants de l'illa; Club Dojo, SD Formentera, Club Pàdel Illa de Formentera, Club Tennis Illa de Formentera, Racing de Formentera, Grup Esportiu Espalmador, Club Bàsquet Formentera i Club de Natació Formentera.

El conseller d’Esports, Jordi Vidal, que ha destacat que aquestes són ajudes molt importants per al funcionament dels clubs esportius locals. Vidal ha recordat, a més, que el Consell havia avançat el 50% de la quantitat adjudicada per evitar que els clubs haguessin d’anticipar els pagaments amb els problemes que això suposava.

Ajudes als desplaçaments
D’altra banda, també s’ha aprovat el pagament de 66.000 € en ajudes a desplaçaments dels clubs i entitats esportives per participar a competicions.

Aquestes ajudes s’afegeixen a les que el Consell ha aportat a les diferents delegacions federatives, amb una quantitat de 20.000 €, així com als 10.000 € en ajudes a 3 esportistes menors de 18 anys en col·laboració amb la Federació de l’Esport Balear (FEB). Així mateix, cal sumar-hi també els 18000 € de contractes de patrocini signats entre el Consell i varis esportistes d’alt nivell.

L’arribada de la fibra òptica a ses Bardetes tallarà parcialment l’avinguda Isidor Macabich

Avinguda isidor macabich amb avda 8 dagost reduxEl consell de Formentera, a través de l’àrea Mobilitat informa que a partir del proper dijous, dia 8, i a fi de fer arribar el servei de fibra òptica al nucli de ses Bardetes, es realitzaran obres a l’encreuament de les avingudes Isidor Macabich i Vuit d’Agost. Aquests treballs produiran talls parcials a l’avinguda Isidor Macabich a partir de divendres tarda, un cop finalitzat l’horari escolar i durant el cap de setmana.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha comunicat que durant l’execució d’aquestes obres “es produiran molèsties de remors als veïns de la zona”, unes molèsties per les que el conseller demana disculpes als afectats, però que són necessàries per a garantir que la fibra òptica arribi enguany a ses Bardetes.

Regulació del trànsit
Aquests treballs afectaran el trànsit rodat a l’avinguda Isidor Macabich, en la qual només restarà transitable un sol sentit de circulació. Per a garantir la circulació en els dos sentits i minimitzar les molèsties als conductors, aquest tram quedarà regulat mitjançant senyalització.

Reunió del Consell de Formentera amb la Fundació Banc de Sang i Teixits

Trobada banc de sang i teixits amb consell reduxEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, així com les conselleres de Benestar Social, Vanessa Parellada, i Participació Ciutadana, Sònia Cardona, s’han reunit avui matí amb Ismael Gutiérrez, director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, així com amb Estela Bellorini, coordinadora de la Fundació a les Pitiüses.

La trobada ha servit per a donar compte de les activitats que duu a terme la Fundació a Formentera i per a confirmar l’augment d’un 10% en el nombre de donants durant el passat 2017 amb un total de 45 nous usuaris.

Malgrat que Formentera continua tenint una taxa baixa de donants, amb una xifra de 21 per cada 1000 habitants, tant des del Consell com des de la Fundació s’espera que la xifra de donants continuï en augment aquest 2018. L’objectiu és col·laborar al màxim amb la xarxa d’entitats de Formentera per a conscienciar la gent amb la finalitat d’augmentar el nombre de donacions.

Campanyes de donació
Enguany s’han programat cinc campanyes de donació. La primera es duu a terme avui mateix, de les 15 a les 19.30 hores a l’hospital de Formentera. La propera es durà a terme el pròxim dilluns 23 d’abril.

Cal destacar que el Consell de Formentera col·labora activament amb totes les campanyes de promoció de la salut i de prevenció de malalties que es desenvolupen a l’illa.

Nova ordenança reguladora de l’ocupació de via pública

Ocupacio via publica reduxEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori i Turisme, informa que avui dimarts, 30 de gener, ha entrat en vigor la nova ordenança reguladora de l’ocupació de via pública amb terrasses i altres instal·lacions aprovada al Ple celebrat el passat 22 de desembre del 2017.

Amb l’aprovació definitiva d’aquesta ordenança, queden derogades totes les autoritzacions d’ocupació de via pública emeses a l’empara de l’anterior, raó per la qual els comerços interessats hauran de tornar a sol•licitar-la, aportant la documentació requerida a l’article 10.

Les sol•licituds hauran de presentar-se amb una antelació mínima d’un mes a la data estimada per a l’inici de la instal•lació i funcionament de l’ocupació de via pública. Podeu obtenir mes informació a la pàgina web del Consell. https://goo.gl/A4yjyt

Per garantir un millor servei i incentivar l’obertura d’establiments mes de 6 mesos, no s’atorgaran autoritzacions d’ocupacions de via pública a locals que no garanteixin un període mínim d’obertura entre el 15 de maig i el 15 d’octubre.

Més articles...

Pàgina 315 de 403

315

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat