• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell de Formentera dóna la llicència de l’escola de Sant Ferran

Foto escola SFerranEl Consell de Formentera, ha aprovat avui en Comissió del Govern, la concessió de la llicència d'obres de construcció de l'escola i escoleta de Sant Ferran, que s'ubicarà en un solar cedit pel Consell l'any 2012.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció per "haver completat tots els tràmits i obligacions que el Consell de Formentera té per fer possible aquesta necessària infraestructura educativa". El president ha recordat que l'escola de Sant Ferran "compta amb partida pressupostària del Govern balear per la qual cosa estem confiats en què l'inici de les obres sigui ràpid". I és que, per al Consell de Formentera la construcció de l'escola i escoleta de Sant Ferran és un dels projectes prioritaris d'aquesta legislatura, segons ha destacat.

En el ple celebrat el passat 29 de setembre es va aprovar la modificació de les normes subsidiàries motivada per la sentència del 57/2014 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que considerava que la delimitació dels nuclis històrics no s'havia fet amb prou justificació i que no s'havia seguit el tràmit legalment establert. Amb aquesta aprovació, l'anul·lació que afectava els centres històrics per mor de la sentència judicial es va aixecar, i projectes com la construcció de l'escola i escoleta de Sant Ferran han pogut obtenir la llicència de construcció.

La primera fase d’embelliment del port de la Savina començarà al novembre

Visita apb 2El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha reunit avui amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, a les dependències de la Casa del Mar del port de la Savina. A la trobada també han assistit el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell i el conseller d'Infraestructures, Rafael González, entre altres autoritats, així com personal tècnic d'ambdues administracions.

El president de l'APB ha explicat que en el mes de novembre s'iniciarà la primera fase del Pla d'Embelliment del port de la Savina, unes obres que estaran enllestides abans de l'inici de la temporada. Aquesta primera fase consisteix en l'adequació i millora de l'àrea d'estacionament situada a la zona nord del port de la Savina, on està el far, i permetrà optimitzar els fluxos de passatgers i vehicles que accedeixen a l'Estació Marítima. A més, les obres contemplen la millora dels vials i les zones de vianants a l'àrea de servei del port. El pressupost de licitació és de 599.811 euros (sense IVA).

A més, Gual de Torrella també ha afegit que en aquestes mateixes dates es faran les obres de millora del moll de pescadors i l'adequació del mur emergent i pavimentació del moll. Dues actuacions que compten amb un pressupost d'adjudicació de 457.154 euros i de 137.187 euros, respectivament.

D'altra banda, el president d'APB ha avançat que al mes de novembre de 2018 s'iniciarà la segona fase del pla d'embelliment del port, que inclou les obres del Passeig Marítim. Precisament, avui els equips tècnics i directius del Consell i del Port han parlat sobre aquestes futures actuacions.

Per part seva, el president del Consell ha mostrat la seva satisfacció perquè les obres del port comencin en el mes de novembre i així estiguin enllestides pel començament de la pròxima temporada, tal com demanava el Consell. Jaume Ferrer també ha agraït a l'APB que consensuï amb el Consell les obres que faran al port, "respectant així la idea que la institució i els veïns tenen sobre la Savina i el nostre propi model d'illa".

Red Eléctrica de España apadrina 6.000 m2 de posidònia

Posidonia oceana-juan cuetosRed Eléctrica de España ha apadrinat 6.000 metres quadrats (m2) de posidònia amb la seva aportació de 6.000 € dins el projecte Save Posidònia Project que impulsa el Consell de Formentera. Amb aquesta aportació Red Eléctrica dona suport a aquesta iniciativa dirigida a finançar un projecte per conservar la posidònia.

La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït el suport que Red Eléctrica ha donat a aquesta iniciativa que el Consell va crear coincidint amb la celebració de l'any del turisme sostenible. "El nostre objectiu és aconseguir conscienciar a turistes i residents sobre la necessitat de ser sostenibles perquè les generacions futures puguin seguir gaudint de la nostra illa", ha declarat la consellera.

89.349m2 apadrinats
Amb l'aportació de Red Eléctrica ja s'han apadrinat més de 89.000m2 de posidònia amb donacions de particulars i empreses. Amb els diners que es recaptin fins dia 1 de novembre es finançaran projectes de protecció per la posidònia. Les donacions es poden seguir fent al web https://www.saveposidoniaproject.org/es/, per 1 euro el m2.

Des de la companyia han destacat que l'interès en la protecció de la Posidònia Oceànica forma part del seu compromís amb la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la biodiversitat. Aquest compromís de la companyia, operador del sistema elèctric i gestor únic de la xarxa de transport, es reflecteix en el tractament de l'espècie en el desenvolupament i manteniment dels enllaços elèctrics submarins, que garanteixen el màxim respecte a aquesta planta endèmica del Mediterrani i d'alt valor ecològic, segons han declarat.

La companyia ha impulsat així mateix, juntament amb l’IMEDEA, el projecte de recuperació de Posidònia Oceànica, consistent en la determinació d’una tècnica d’investigació innovadora destinada a la recol·llecció, cultiu i plantació de llavors i fragments de posidònia per a la recuperació de praderes degradades de l’espècie. El projecte es va dur a terme del 2014 al 2016 a les badies de Santa Ponça, a Mallorca, i Talamanca, a Eivissa. Del projecte se’n desprèn que són viables, tècnica i econòmicament, futures restauracions de praderes degradades, segons han explicat.

Red Eléctrica ha recordat que recentment, mitjançant un conveni signat amb la conselleria de Medi Ambient del Govern balear, han editat 30.000 fullets informatius, destinats a sensibilitzar sobre bones pràctiques en els fondejos, amb la finalitat de prevenir afeccions a la Posidònia Oceànica o als cables elèctrics submarins.

Inici de curs de l’Escola de Música i Dansa de Formentera

Foto actuacio de dansaL'Escola de Música i Dansa de Formentera ha iniciat el curs escolar 2017-2018. Les classes varen començar la setmana passada amb uns 320 alumnes inscrits. En aquesta escola 13 professors, 10 de música i 3 de dansa, s'encarreguen d'impartir estudis oficials de música i dansa d'Ensenyaments Elemental i Professionals no reglats.

En concret es poden cursar les titulacions elementals de les especialitats de flauta travessera, guitarra, piano, clarinet i trompeta. Pel que fa als estudis no reglats s'imparteixen des de classes d'Iniciació a la Música per a nens de 5-7 anys, fins a tallers de Música Tradicional, i Ensenyaments Professionals sense titulació pels alumnes que acaben la titulació elemental i volen continuar. També es fan classes d’estudis no reglats per als instruments de la banda (flautí, saxòfon, trompa, trombó, bombardí i tuba).

Pel que fa a l'escola de dansa hi ha classes d'iniciació per infants de 3 a 7 anys. També a l'Escola de Dansa s'imparteixen estudis reglats, com els Ensenyaments Elementals de Dansa (enfocats a la formació i preparació de nens i nenes a partir de 8 anys per a futurs estudis professionals). Pel que fa a l'oferta no reglada de dansa, hi ha classes de dansa moderna, flamenc, aquest any per primera vegada també de dansa clàssica, tot per nens i nenes a partir de 8 anys, sense límit d'edat.

"D'aquesta manera es vol donar l'opció a tots els formenterers i formentereres de qualsevol edat a iniciar-se en el coneixement de la música i la dansa, de manera amateur o més professional", segons ha explicat la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador.

Coral i banda de música
A més, l'Escola de Música i Dansa té dos grans agrupacions obertes a tota la població. La més antiga és la Coral Polifònica de Formentera de la qual formen part una seixantena de persones. Aquesta és una activitat gratuïta dirigida als aficionats amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música. Es fan 1,5 hores setmanals.

La banda de música és va formar ara fa dos anys, és una agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent, i compta amb uns seixanta músics. Les classes consisteixen en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora i mitja de banda.

Santa Cecília
El 22 de novembre, l'Escola de Música i Dansa celebrarà el dia de Santa Cecília, a l'església de Sant Francesc es farà una petita mostra de tots els instruments que s'imparteixen al centre, i també hi haurà una exhibició de la Coral Polifònica, la Banda de Música, i les alumnes de dansa.

http://escolamusica.conselldeformentera.cat

Més articles...

Pàgina 355 de 440

355

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat