• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Tancament del carrer Guillem de Montgrí per obres de millora

guillem de montgri redux 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures i Mobilitat, informa que arrel de les obres de millora que es duen a terme al nucli urbà de Sant Ferran, a partir d’aquest dimecres, dia 10 de gener, el carrer Guillem de Montgrí, que uneix la carretera principal (Avda Joan Castelló Guasch) amb la rotonda d’es Pujols i passa pel centre de la localitat, restarà tallat al trànsit i tampoc s’hi podrà aparcar.

Canvis a la circulació de vehicles
Per a compensar el tancament d’aquest carrer, s’han previst varis canvis per a afectar el mínim la mobilitat dins el poble. Els principals seran els següents:

Accés a l’escola de Sant Ferran; s’hi podrà accedir pel mateix lloc, ja que encara que el carrer Guillem de Montgrí quedarà tallat, des de l’avinguda Joan Castelló Guasch es podrà seguir accedint al CP de Sant Ferran mitjançant els carrers Sant Jaume i Tarragona.

Accés al carrer Major; al tram nord del carrer Major s’hi podrà seguir accedint des de la rotonda nord d’entrada al poble, la d’Es Pujols.

Accés als carrers per a vianants; es podrà accedir als carrers Mallorca, Menorca i Havana pel carrer Alacant. Aquest carrer passarà a ser de doble sentit durant la durada de les obres.

Així mateix, per a anar cap a la zona sud de Sant Ferran i es Pujols s’haurà d’utilitzar la circumval·lació.

Cal recordar que per minimitzar molèsties a veïns i negocis afectats, a inicis de desembre es va habilitar un nou aparcament dissuasiu amb 70 places de capacitat al que s’accedeix des de la circumval·lació.

Es preveu que les obres al carrer Guillem de Montgrí, que s’inicien aquest dimecres, a més de les que s’executen al carrer València, finalitzin l'1 de maig.

Tancament de l’aparcament del Far de la Savina per obres de l’APB

apacament savina redux 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures i Mobilitat, informa que la zona d’aparcament del Far de la Savina, tant en l’espai d’aparcament regulat com en la zona de càrrega i descàrrega de camions, restaran tancats a causa de l’inici de les obres de reforma d’aquesta esplanada per part de l’Autoritat de Ports de Balears (APB).

Les obres es comencen aquesta mateixa setmana i es preveu que finalitzin abans de l’inici de la temporada turística.

Durant tot el període d’obres es mantindrà obert part de l’espai de l’aparcament per a minimitzar les molèsties als usuaris. Durant l’evolució de les mateixes, s’anirà senyalitzant l’espai disponible per a estacionament.

Des del Consell es recomana als residents sortir amb més temps d’antelació a l’hora de dirigir-se al port per desplaçar-se cap a Eivissa a fi de poder aparcar amb temps a d’altres zones de la Savina i dirigir-se cap a les barques.

Els Reis Mags d’Orient ompliran d’il·lusió Formentera el proper divendres

Foto Reis magsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Festes, informa que Les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 17.00 hores del pròxim divendres 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que recorreran tots els pobles de l’illa dins les engalanades carrosses.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 18.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc, la comitiva  entrarà dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigirà cap a la plaça de la Constitució, on Ses Majestats entraran a l’església per a adorar al nen Jesús. Tot seguit, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i les autoritats de l’illa els faran la rebuda institucional.

Devers les 19.00 hores, els Reis arribaran a Sant Ferran, on passaran pel carrer Major per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per a fer l’adoració. La gent que espera l’arribada dels Reis podrà saludar-los a l’envelat de festes i els boixos i boixes de la localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 20.00 hores, la cavalcada arribarà a la Mola passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per dur a terme l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els petits i joves de Sant Francesc hauran d’esperar al dissabte 6 de gener per obtenir els regals dels Reis, el repartiment es durà a terme lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església del poble Sant Francesc a les 11.00 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada anirà acompanyada d’animació, enguany amb un espectacle de circ que ambientarà la localitat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola, mitja hora abans de l’arribada dels Reis, mentre petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada de Ses Majestats. L’animació serà a càrrec de la reconeguda companyia Circ Bover, amb 11 anys d’experiència en espectacles de creació pròpia i de circ modern, que combinen amb les últimes tendències circenses. Música en directe, teatre i dansa amb un ampli recorregut nacional i internacional.

Un any més, els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals i caramels al poble de Formentera.  Enguany es repartiran uns 270 kg de caramels sense gluten durant la cavalcada.

El Consell de Formentera vol agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a l’illa, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Baleària, Pitiüsa Sud, Llibreria Tur Ferrer, Hostal Bellavista, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur, la tripulació de la goleta Arabian Nights, la Cooperativa del Camp i la brigada del Consell.

Formentera entrega un regal institucional al Deportivo Alavés

Foto Placa redux iiEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha entregat aquest migdia al president de l’Alavès un regal institucional per agrair la seva visita a l'illa de Formentera amb motiu del partit de la Copa del Rei que avui enfronta la SD Formentera amb el Deportivo Alavés. La placa ha estat feta sobre una base de marès on es pot llegir "L'illa de Formentera al Deportivo Alavés. Consell Insular de Formentera. 3 de gener del 2018". A dalt s’ha creat un fons metàl·lic de posidònia sobre una illa de Formentera per destacar el valor ambiental i la importància d’aquesta planta patrimoni de la humanitat. L'artesà local Andrés Rodríguez ha estat l'encarregat de fer aquest obsequi que passarà a formar part de la vitrina del club basc.

Una representant de la SD Formentera, així com el president Junta Insular de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Vicent Bufí, han fet també entrega d'una placa commemorativa de l'encontre a l’Alavès. Després han mantingut un dinar al Restaurant Bellavista amb les directives dels dos clubs, el president del Consell i el conseller d'Esports, Jordi Vidal.

Pla de mobilitat específic per al dimecres dia 3 de gener amb motiu del partit de vuitens de Copa entre la SD Formentera i el Deportivo Alavés

El Consell Insular de Formentera, a través de l’Àrea de Mobilitat, ha preparat un dispositiu especial pel que fa a circulació rodada al Camí Vell de la Mola amb motiu del partit de vuitens de final de la Copa del Rei entre la SD Formentera i el Deportivo Alavés, que es disputarà aquest dimecres 3 de gener a les 19.00 h al Camp Municipal d’Esports.

L’objectiu d’aquest pla serà garantir una circulació controlada i fluida a l’hora d’accedir i sortir del Camp. Per aquest motiu s’establiran les següents normes per a tots aquells ciutadans que vulguin assistir al partit:

15 h–22 h: Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Sant Francesc – Es Ca Marí.
15 h–16 h: Circulació permesa a tots els vehicles.
16 h–22 h: Circulació prohibida, excepte vehicles autoritzats i vesins.
17.30 h: Obertura de portes del camp.

Tothom haurà d’arribar al camp caminant. És per a això que es fa una crida a la ciutadania per fer una trobada a les 17 h a la plaça de Sant Francesc per baixar tots junts cap al camp a animar a la SD Formentera en aquesta històrica cita.

Aquelles persones que tinguin necessitats especials per a desplaçar-se, disposaran d’un servei gratuït de llançadora que estarà operativa de 17 h a 19.00 h per recollir-les i portar-les al camp. Aquest servei farà 4 aturades als aparcaments de Sant Francesc: pàrquing de sa Senieta, pàrquing del Poliesportiu Antoni Blanc, pàrquing del Fossar Vell i circumval·lació. Per això, les persones amb dificultats de mobilitat hauran d’estar en aquests aparcaments per a ser recollides. En finalitzar el partit, aquesta llançadora seguirà activa per a realitzar el mateix servei de tornada.

PERSONES DESPLAÇADES DES D’EIVISSA
Durant la jornada hi haurà també un reforç de la línia regular d’autobús que uneix el Port de La Savina amb Sant Francesc i que restarà a disposició de totes aquelles persones que es desplacin des d’Eivissa per assistir l’encontre. Des de les 9.30 h fins a les 19 h un servei d’autobús unirà La Savina–Sant Francesc. Aquest bus serà al port i sortirà cada vegada que arribi un vaixell d’Eivissa. La parada de Sant Francesc serà a la circumval·lació. L'accés al camp serà caminant tant per anar com per tornar. Els busos per retornar a la Savina en finalitzar el partit seran a la circumval·lació. El preu d'aquest servei serà de 3€ anada i 5€ anada i tornada.

Més articles...

Pàgina 317 de 403

317

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat