• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Jornada esportiva de germanor de totes les escoles de Formentera

Jornada esportiva de germanor fotoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha organitzat avui una jornada esportiva de germanor al Camp Municipal d’Esports. Aquesta iniciativa s’inclou dins el cartell d’activitats del Dia Internacional de la Infància.

Els 650 alumnes d’entre 6 i 12 anys, de primer a sisè de primària, de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran i CEIP El Pilar de la Mola han participat en aquesta jornada que té lloc durant aquest matí dins l’horari escolar.

L’objectiu de la trobada, segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal és “crear una jornada en què els infants puguin compartir un moment d’esbarjo a la vegada que potenciem els esports i la germanor entre els alumnes dels diferents centres”.

Per aconseguir-ho s’han programat activitats de socialització cooperació i integració. El conseller ha agraït la col·laboració de les escoles i de la Federació Balear d’Esports adaptats.

Jaume Ferrer rep a Formentera al Senador Santiago Marí

Foto reunio senadorEl president Jaume Ferrer i la consellera Susana Labrador s'han reunit avui a la seu del Consell de Formentera amb el Senador per Eivissa i Formentera, Santiago Marí. En la primera visita oficial del Senador al Consell els representants formenterers han aprofitat per fer-li arribar aquells problemes amb infraestructures o serveis relacionats amb l'administració general de l'estat.

El president ha recordat demandes històriques de l'illa, com ara la petició de tenir un senador propi per Formentera. A més, ha aprofitat per explicar la petició unànime del ple de Formentera perquè la Policia Nacional ofereixi de manera regular serveis d'expedició de documents com ara el DNI, passaport, i documents d'estrangeria. Així mateix, s'ha traslladat al Senador la necessitat de què a l'estiu es mantingui el nombre d'efectius de les forces i cossos de seguretat de l'estat. D'altra banda, li han demanat que traslladi la petició de Formentera de què el transport dels residus de Formentera a Eivissa estigui subvencionat per part de l'estat.

Renovació conveni de carreteres
El president també li ha fet arribar la necessitat de què es renovi el conveni de carreteres amb l'estat per poder rehabilitar el ferm de vies com la carretera principal de la Savina a la Mola, la carretera de Cala Saona, i el tram que falta de la carretera d'Es Cap. També se li ha recordat la urgència de fer la nova connexió del cable elèctric amb Eivissa i el president li ha explicat "les al·legacions que hem presentat al projecte per millorar el traçat marítim i terrestre".

Jaume Ferrer ha recordat al Senador que "Formentera no oblida el seu compromís d'assolir una delimitació justa per l'illa, que encara no s'ha aconseguit i per tant els afectats segueixen a l'espera d'una solució després del fracàs de la darrera modificació de la llei de Costes".

El pròxim dilluns s’inaugura l’exposició “Koinonía”, una mostra sobre l’univers femení

rsz cavidadEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 20 de novembre s’inaugura a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell la mostra Koinonía, de l’artista val·lisoletana i resident a Eivissa, Isa Sanz, una exposició fotogràfica que forma part del programa d’activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona. La inauguració tindrà lloc a partir de les 20h i comptarà amb la presència de l’artista. És la primera vegada que aquesta obra viatja a la nostra illa.

La col·lecció consta de 17 autoretrats de dones en espais naturals on Isa Sanz, a través de la fotografia com a mitjà principal d’expressió, ens transmet l’emotivitat i la profunditat de l’univers femení d’una forma fins ara no gaire coneguda, i traspassa aquella difícil barrera de dotar la tècnica i l’estudi, del concepte i de la màgia necessària per arribar finalment a l’art.

Tal i com ho defineix la historiadora de l'art Elvira Rilova, “el treball Koinonía d’Isa Sanz posa de manifest la seva proximitat entre la creació artística i una profunda intuïció filosòfica de la realitat, i explora a través d'aquesta sèrie de fotografies la fortalesa femenina, la calma, la integració amb la naturalesa, el color, la sang, l'aigua i la màgia, elements lligats profundament a la construcció del femení".

La sèrie fou realitzada a Eivissa el juny de 2010, l’any que l’artista arriba a l’illa i es va enamorar d’ella després de contemplar una posta de sol des des Vedrà. I és aquí, en aquest entorn on ella sent que es nodreix, que ho té tot al seu abast i on experimenta estar en comunió, a Koinonía.

Encara que en principi les imatges d'aquesta sèrie estaven bastant pensades, algunes les va realitzar amb total improvisació. Va sortir a buscar amb la seva càmera i amb els materials alguna cosa amb el que interactuar, i quan ho trobava, es lliurava a experimentar el moment, a sentir el que estava ocorrent, convertint-se així l'escenificació en alguna cosa real, en alguna cosa que estava succeint.

Aquesta exposició compta amb el suport d’ILLENC, l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears. La mostra romandrà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell entre el 20 de novembre i el 2 de desembre. La podeu visitar de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20h.

15 de novembre de 2017
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera impulsa un programa d'ocupació per a joves amb estudis universitaris

comercos formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'oficina d'Ocupació i de Formació adscrit a l'Àrea de Benestar Social, impulsa la realització d'un Cens dels comerços de Formentera, que es realizarà amb 3 joves qualificats amb estudis universitaris o de formació professional de grau superior entre els mesos de desembre d'enguany i de juliol.

Poden optar a participar en el projecte tots aquells joves menors de 30 anys que s'apuntin al programa de garantia juvenil al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), abans del 24 de novembre.

La finalitat del programa és que "els joves que tenen estudis universitaris o de formació professional recents adquireixin experiència i hàbits professionals", segons explica Vanessa Parellada, consellera de l'àrea de Benestar Social.

"Avui en dia tenir estudis universitaris no és garantia de tenir treball, per això estem contents d'oferir aquesta sortida, amb una oferta per a tres professionals, que es podrà realitzar a l'hivern, ja que començarà al desembre, i ens permetrà obtenir un valuós resultat que és un cens dels comerços existents a l'illa", ha explicat la consellera.

Per tramitar i preparar aquest projecte el Consell de Formentera ha dedicat un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local de la institució, Santiago Juan, que a més farà de tutor dels joves durant la seva estada al Consell. La subvenció que rebrà la institució per part del SOIB per aquesta iniciativa serà de 63.000€.

Més articles...

Pàgina 358 de 448

358

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat