• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La ITV de Formentera tanca l’any amb llista d’espera zero

Foto itv formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que com cada any l’estació d’ITV de Formentera romandrà tancada, entre el 18 de desembre i fins al 19 de gener per vacances del personal.

D’altra banda, ens complau comunicar-vos que el servei de la ITV arriba al final d’aquest exercici amb llista d’espera zero. Després del tancament del servei per motius de baixa d’un professional el passat mes de setembre, durant els mesos d’octubre i novembre s’ha donat un servei addicional per la tarda per poder compensar i així arribar a tancar l’any sense llista d’espera.

17 alumnes s’especialitzen en atenció geriàtrica a Formentera

Foto taller ocupacional geriatriaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que al Centre de Dia s’ha desenvolupat el curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, el curs Tramuntana VI. “Un total de 8 alumnes s’han especialitzat en aquesta branca sociosanitària per aconseguir un títol que en un futur les permetrà treballar a la residència que es construirà a l’illa”, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada.

Aquesta especialització les permetrà atendre a persones dependents en l’àmbit sociosanitari en la institució on treballin aplicant estratègies per mantenir i millorar l’autonomia personal i les relacions amb l’entorn dels dependents.

El curs s’ha realitzat entre el mes de març i desembre, i finalitza demà. La formació ha constat de classes 370 hores de teoria i 1.422 hores de pràctiques remunerades, els alumnes/treballadors han percebut un salari de devers 1.000€ mensuals, a més de la cotització a la seguretat social.

El pressupost total del projecte és de 134.295,39€. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears subvenciona la iniciativa amb 128.580,05€ i el Consell aporta els 11.120,00€ restants. Les treballadores desenvolupen el seu treball al Centre de Dia de Formentera i el SAD (servei d'ajuda a domicili) també del Consell amb la supervisió d’una docent-directora del curs.

Més formació
Paral·lelament, el 29 de novembre es va iniciar un altre curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, dins el programa del SOIB DESOCUPATS. 9 persones s’estan formant en aquest curs de caràcter intensiu que comprèn 370 hores de formació teòrica i 80 hores de pràctiques. Els alumnes finalitzaran la formació entre febrer i març. El seu pressupost, finançat pel SOIB, és de 24.600€. El títol els acreditarà també a atendre a persones dependents en l’àmbit sociosanitari, la única diferència és la durada del curs, d’uns tres mesos, en lloc de 10, i que en aquest cas al fer-se només les pràctiques obligatòries la formació no és remunerada.

La gent que estigui interessada en formar-se dins aquesta branca sociosanitària es pot adreçar a l’àrea de Benestar Social per demanar més informació sobre pròximes formacions. De fet, està previst que al mes de febrer o març comenci el taller Tramuntana VII, d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, estarà dirigit a persones majors de 30 anys, i tindrà les mateixes característiques que l’anterior. S’ofertaran 10 places remunerades. El cost del taller serà de 120.509,87€, 115.318,67€ els finançarà el SOIB, i el Consell aportarà els 5.191,20€ restants.

El Govern de les Illes Balears reforçarà la Policia Local de Formentera

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Seguretat, felicita el Govern i al Parlament de les Illes Balears per haver aprovat, el passat dia 5 de desembre, la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de Coordinació de Policies Locals a les Illes Balears, i en especial agraeix a Silvia Tur, diputada per Formentera, la tramitació d'una disposició addicional que marcarà un abans i un després en el funcionament dels cossos de seguretat a Formentera.

En concret, la disposició addicional tercera de la nova Llei disposa que "atès el règim singular de l'illa de Formentera pel que fa al seu consell insular de caràcter unimunicipal, i atès que aquest només disposa del cos de la Policia Municipal que, juntament amb la Guàrdia Civil, resulta totalment insuficient, el Govern de les Illes Balears, com a garant de la política autonòmica i de l'equilibri intern interinsular previstos a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, haurà de prestar suport administratiu, tècnic i de gestió addicionals en matèria de policia local al Consell Insular d'aquesta illa".

Aquesta capacitat d'auxili del Govern ha de servir perquè el servei no es quedi mal dotat de recursos una vegada el Consell de Formentera hagi esgotat totes les vies tècniques i legals previstes a la legislació. En els darrers temps, Formentera, tot i disposar d'oferta de vivenda, d'una retribució al nivell de la de la resta d'illes i de places vacants, ha comptat amb pocs efectius de Policia Local degut a què els nous agents sortits de les acadèmies escollien l'illa de destí i davant la gran demanda de feina que hi ha a tots els municipis de les Illes Balears, han estat molt pocs els que han escollit l'illa. Recordem, a més, que els processos de selecció de places fixes que Formentera va convocar per fer més atractiva la seva oferta han estat reiteradament impugnats per la Delegació del Govern central, del Partit Popular, i encara estan en litigi.

Ara, amb el canvi de Llei i sobretot amb aquesta Disposició addicional tercera, Formentera compta amb una eina més per comptar amb més efectius de Policia Local. El Conseller de Seguretat, Bartomeu Escandell, ha agraït a les institucions de les Illes Balears que hagin estat "sensibles a aquesta necessitat de Policia que tenim l'illa". Segons Escandell, "el Govern dóna la mà a l'illa per posar allò que falti per prestar el servei de Policia que l'illa mereix". Escandell també ha anunciat, que tot d'una que entri en vigor la nova Llei, Formentera presentarà una convocatòria per incorporar 6 nous efectius de Policia, "tants com vacants existents hi ha a la plantilla actual".

Dissabte comença una nova edició del Diverespai 2017 a Formentera

Diverespai formentera 2016El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i Joventut, informa que aquest dissabte 16 de desembre obri les seves portes una nova edició del DIVERESPAI. EL DIVERESPAI 2017 de Formentera es realitzarà durant els dies 16, 17, 18, 19 i 20 de desembre amb un horari de 9.30h a 13.30h i de 16.00h a 20.00h reservant els matins dels dies 18, 19 i 20 per als centres educatius de l'illa.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, aquesta “és una de les activitats de Nadal més esperades pels infants de l’illa d'entre 3 i 12 anys”. El DIVERESPAI consisteix en un muntatge d'activitats i jocs inflables dirigits a nens i nenes que durant uns dies poden visitar al mòdul esportiu de l'IES Marc Ferrer per gaudir-ne acompanyats de monitors i monitores de temps lliure que supervisen els jocs.

Activitats
Els infants podran trobar inflables que representen grans castells, animals i diferents figures amb escales, xarxes i altres obstacles que hauran de superar. A la vegada, podran gaudir dels diferents tallers temàtics conduïts pels monitors i monitores que els ajudaran en activitats com pintar cares i a realitzar manualitats diverses.

“Tota la fira estarà dinamitzada i controlada per un equip monitors i monitores de temps lliure, que acompanyaran els participants en un espai on aprendran a jugar divertint-se i desenvolupant la seva imaginació i creativitat a través del joc”, segons ha destacat la consellera.

Formentera ha fet un sorteig davant notari de les places per la mitja marató i la 8KM

Foto sorteig mitja marato1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que avui dimarts 12 de desembre a les 12.00 hores a la seu de la institució s'ha realitzat el sorteig davant el notari de Formentera, Javier González Granado, de les places disponibles per la Mitja Marató Illa de Formentera i la 8KM.

El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha explicat que l'edició de la cursa d'aquest any, que tindrà lloc dissabte 12 de maig, serà especial perquè se celebra el 10è aniversari de la Mitja Marató, 10 anys en que "s'ha convertit en un referent que ens obliga a haver de fer aquest procediment de sorteig, que pensem que és el més just perquè tothom que vulgui participar en aquesta cursa tingui l'oportunitat de fer-ho".

3.000 places
En total hi ha 2000 places per la Mitja Marató i 1000 places per la 8KM, i s'han rebut 3.323 sol·licituds per participar en la Mitja Marató i 1.820 sol·licituds per participar en la 8KM. Amb un programa informàtic que genera de nombres aleatoris s'ha extret el número agraciat per cada competició i a partir d'aquest s'ha establert l'ordre d'inscripcions fins a arribar a les 3.000 places.

En concret, per la Mitja Marató s'ha generat el número aleatori 164, així des del 164 fins al 2163, ambdós inclosos han estat els números que han obtingut plaça. Pel que fa a la 8KM s'ha estret el número aleatori 1.600, així els participants afavorits han estat des del 1600 fins al 1820 inclusive i des del número 1 fins al 779 inclusive.

Els corredors que han obtingut la plaça tenen entre el 14 de desembre i el 8 de gener per confirmar la inscripció. A partir del 8 de gener les places que no hagin estat confirmades passaran a mans dels següents preinscrits de la llista. Tota la informació la podeu consultar al web de la Mitja Marató.

Més articles...

Pàgina 319 de 403

319

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat