• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Inici de l’exposició pública del projecte del nou doble enllaç elèctric d’Eivissa i Formentera

Presentacio nou cable electricEl conseller d’Energia del Govern, Marc Pons, ha presentat aquesta tarda al Consell de Formentera, el projecte de la nova interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Formentera. Precisament avui comença el període d’exposició pública d’aquest projecte que té un pressupost de gairebé 78 milions d’euros.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat que aquest nou enllaç és un projecte que “des de fa anys venim reclamant i una inversió imprescindible pel sistema energètic”. Jaume Ferrer ha destacat que amb ella es posarà fi als problemes de remors i fums que pateixen els veïns d’Es Ca Marí, que viuen pròxim a la central elèctrica. D’altra banda, el president ha avançat que el Consell presentarà al·legacions per intentar millorar-lo i que l’afectació sigui la mínima possible, sobretot en el tram terrestre.

Característiques tècniques
Es preveu que aquesta nova connexió estigui enllestida entre el 2019 i el 2020. El projecte consisteix en la construcció d'una nova subestació a Formentera amb una capacitat de 132 kV, l’ampliació de la subestació Torrent 132 kV a Eivissa, els trams terrestres en ambdues illes soterrats, el cable submarí i un enllaç tripolar amb fibra òptica integrada amb corrent altern.
La profunditat màxima prevista és de 65 metres, la tensió nominal de 132 kV i la potència de 100 MW.

Aquest projecte té per objectiu reparar la insuficient cobertura de la demanda en període estival a Formentera sense suport addicional de generació local. L’estat actual dels enllaços existents és de 30 kV, amb problemàtiques gairebé anuals que posen en risc el subministrament elèctric a l'Illa.

A la presentació també han assistit la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, el conseller d’Infraestructures i Noves Tecnologies, Rafael González i la consellera de Medi Ambient i Energia, Daisee Aguilera, així com el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, el delegat regional de Red Eléctrica de España, Eduardo Maynau, i el director de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern, José Ignacio Pradas.

Aquest dissabte 2.800 corredors tornen a recórrer el paradís

Foto presentacio mitja marato 1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller d’Esports, Jordi Vidal i el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, han fet avui l’acte de presentació de la IX edició de la Mitja Marató Popular de Formentera. A la presentació també han assistit els representants de dos dels principals patrocinadors de la prova, Núria de la Torre, per part de Trasmapi, i Josep Verdera, per part de CaixaBank, així com Manuel Hernández, director de Unisportconsulting, empresa organitzadora de la cursa.

La Mitja Marató se celebrarà aquest dissabte 13 de maig, comptarà amb la participació de 2.800 corredors, 1.900 de la mitja, i 900 de la de 8km. Aquest ha estat el primer any que les inscripcions no s’han fet per ordre d’arribada sinó per sorteig, al qual es varen inscriure gairebé 7.000 corredors. L’organització calcula que unes 7.000 persones s’han traslladat a Formentera amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu, entre corredors i acompanyants.

El president del Consell de Formentera ha recordat que ara fa 9 anys es va fer la primera Mitja Marató de Formentera amb 101 participants i ha destacat la bona trajectòria que ha tengut en aquests anys. Així mateix ha agraït la col·laboració de tots, els petits i grans patrocinadors, que l’han fet possible així com els voluntaris. Un dels grans patrocinadors d’aquesta edició ha estat l’Agència de Turisme Balear, un esdeveniment amb el que segons ha explicat el vicepresident del Govern i conseller de Turisme estan encantats de col·laborar per “reforçar la temporada mitja i baixa”.

Horaris i talls de trànsit
La carrera de 21 kilòmetres sortirà a les 17.30 hores del Far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora de la carretera de Sant Ferran, km 6,2.

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far quedarà tallada a partir de les 15.00 hores, la que uneix Es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a Es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a Es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores. Es tornaran a obrir al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores.

Formentera es promociona a la Xina

Foto formentera shangaiEl gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, es troba avui a la World Bridge Tourism Project que se celebra a Shanghai, Xina, amb l'objectiu de preparar l'any 2018 que ha estat declarat l'any del turisme xinès a Europa. En total hi ha 150 empreses d'Europa convidades a aquestes jornades en les quals es planificaran accions tant a la Unió Europea com a la Xina per apropar aquestes dues cultures. Un d'aquests organismes participants, d'un total de 12 espanyols, és el Patronat de Turisme de Formentera.

Bernús mantindrà demà unes 15 reunions amb touroperadors i agències de viatges en el marc de l’ITB de Shanghai per explicar la destinació Formentera. "Els xinesos fan les vacances de l'any nou xinès al mes de febrer, que és quan han crescut més les connexions amb Espanya, i quan podrien venir a visitar la nostra illa", ha explicat Bernús.

L'any que ve Formentera tornarà a participar en el FOTEC (Foro de Turisme d'Espanya a Xina) que es farà al juny de 2018 a Shanghai. "La intenció no és canviar els nostres principals mercats emissors però sí que es pugui tenir en compte a Formentera en el moment d'escollir destins pel seu viatge a Europa durant la temporada baixa", ha afegit el cap de promoció turística. Per aconseguir-ho es necessitarà de l'ajuda del sector de la restauració i dels hotelers que amb alguns petits canvis es podran adaptar a les necessitats dels turistes xinesos.

Visita a les obres de millora d’es Pujols

Foto visita es pujolsEl president Jaume Ferrer, el vicepresident, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d’Infraestructures, Rafael González i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, acompanyats del vicepresident del Govern i conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i la consellera de Presidència, Pilar Costa han visitat avui es Pujols per veure la finalització de les obres de millora d’aquest nucli urbà.

Les millores han consistit en la renovació integral dels serveis públics com sanejament (pluvials i fecals), abastament d'aigua (hidrants contra incendis i per neteja de carrers), cosa que ha reduït les pèrdues que hi havia detectades, i també soterrament de les esteses aèries dels serveis de llum i telecomunicacions. Així mateix, s'ha renovat el paviment amb la mateixa pedra utilitzada a la plaça Europa a la zona interior peatonal i al Passeig Marítim.

Aquestes obres de millora han tengut un cost de 2.420.000 euros. Un 20 % del pressupost ha estat finançat amb fons de l’Impost de turisme sostenible, concretament 484.000 euros. La resta, el 80%, 1.936.000 euros, ha estat finançat pel Consell de Formentera.

S'inicia el control dels mosquits a Formentera

estany pudent fotoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha iniciat aquest mes la campanya de control de les poblacions de moscards i quironòmids al Parc Natural de ses Salines, en concret, a la zona de l'Estany Pudent, Estany des Peix i les Salines den Marroig, que és on es concentra l'aigua dolça i es desenvolupen les larves de moscards.

El control de les poblacions de moscards i cendrelles, que és un tipus de mosquit més petit (quirinòmids), es realitza de manera preventiva actuant sobre les larves dels insectes mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus thuringiensis Israeliensis que actuen directament sobre les larves i que són insecticides naturals.

Aquest 2017 està previst que els tractaments els realitzin 2 operaris una vegada per setmana amb motxilla aplicadora i espolvoreig de producte granulat per poder millorar l'eficàcia dels tractaments, les feines es faran fins a mitjans d'octubre, amb un total de 24 jornades laborals.

L'import dels tractaments per la temporada 2017 inicialment és de 22.944,19 tot i que de detectar-se problemes amb moscards o quirinòmids es podrien ampliar els tractaments.

Més articles...

Pàgina 341 de 403

341

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat