• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Cap de setmana d’esdeveniments esportius a Formentera

foto fart formenteraAquest dissabte se celebra la VI edició de la Formentera All Round Trail que comptarà amb més de 400 participants, segons ha explicat avui el conseller d'Esports, Jordi Vidal. La Formentera All Round Trail és una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida al port de la Savina a les 8 del matí. Conjuntament se celebra la Half Round Formentera Trail de 41 quilòmetres, amb sortida des dels Arenals a les 11.30, i el Tros de FART de 21 quilòmetres, amb sortida des d'es Caló 13.00 hores. Les tres competicions arriben al port de la Savina. El temps límit de la durada de la prova és de 13, 9, i 4 hores respectivament. Elitechip amb el Consell Insular de Formentera són els organitzadors de la competició que té 5 punts d'avituallament.

Els esportistes es poden inscriure a la plana web www.elitechip.net fins demà dijous a les 22.00h. El divendres 24 de març entre les 17.00 i les 21.00 hores els participants podran recollir el seu dorsal a la carpa habilitada a la Savina. El dissabte al matí a partir de les 8.00 hores l'organització també entregarà els dorsals pels participants de les dues curses més curtes, i posteriorment desplaçarà a tots els participants cap a la sortida dels Arenals (Half Round) i es Caló (Tros de FART).

El conseller d'Esports ha explicat que amb aquesta competició es dóna el tret de sortida a les proves esportives que atrauen visitants durant la temporada baixa i espera que "es desenvolupi amb bones condicions climatològiques i que els participants gaudeixin i siguin respectuosos amb l'entorn natural de l'illa seguint les normes establertes per tenir cura del medi ambient".

Jordi Vidal ha agraït a totes les institucions implicades com Autoritat Portuària i Demarcació de Costes i l'àrea de Medi Ambient del Govern Balear que hagin col•laborat per fer possible una nova edició d'aquesta cursa que "any rere any es consolida". A més, el conseller ha destacat la feina que faran Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i el voluntariat en general perquè tot transcorri amb la màxima seguretat.

Ciclisme i trial
Així mateix aquest cap de setmana es celebrarà el IV Trofeu Illa de Formentera de Ciclisme en Ruta. Uns 70 ciclistes participaran en aquesta prova que sortirà del Pilar de Mola a les 10.00h del diumenge, baixaran i faran 5 voltes a l´Estany Pudent, passant per Sant Ferran, es Pujols, la Savina i Sant Francesc, per finalment tornar a pujar a la Mola sobre les 12.00h.

Aquesta és una prova organitzada pel Grup Esportiu Espalmador i el Consell de Formentera. Hi haurà talls de circulació del trànsit durant la prova, per la qual cosa el conseller ha demanat que "es respectin les indicacions de la Guàrdia Civil de Transit, Protecció Civil i voluntariat de la carrera per assegurar la seguretat dels participants".

També aquest diumenge els amants de les motos podran gaudir del Campionat Balear de Trial entre les 10.00h i les 14.00h al torrent de Cala Saona. Aquesta prova organitzada pel Motoclub Illa de Formentera amb la Federació Balear de Motociclisme, comptarà amb uns 60 esportistes de totes les illes de les 8 categories que es disputaran.

El pròxim 2 d’abril se celebra la XV Festa Intercultural

rsz foto presentacio festa interculturalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha presentat avui la XV edició de la Festa Intercultural. A l’acte han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, l’organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez i la presidenta de l'Associació Intercultural, Serena Amaduzzi

El proxim diumenge 2 d'abril, el col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc acollirà la XV edició de la Festa Intercultural “que reunirà com cada any, a una variada mostra de països i comunitats autònomes que conviuen a la nostra illa”, segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada. L'objectiu d'aquesta festa és “viure, sentir i gaudir altres cultures que hi ha a la nostra illa i que ens enriqueixen”, ha declarat.

Jocs per infants
L’entrada té un cost de 4 euros, i és gratuïta pels menors de 12 anys. Les portes del recinte s’obriran a les 12.30h i la festa començarà a partir de les 13h, moment a partir del qual es podrà gaudir d'activitats infantils pels més petits de la casa tals com, taller de caretes, el joc del Twister, jocs populars, tira llaunes, taller de reciclatge i fins i tot escriure el seu nom en àrab i realitzar un punt de llibre amb ell. En aquest espai, els nens també podran gaudir dels castells inflables i d'altres activitats dirigides per a ells que es fins les 17.30h, segons ha explicat l’organitzadora.

Teatre musical
Una de les novetats d’aquesta edició és el teatre musical que hi haurà a partir de les 13h. Una actuació musical dirigida per la Banda de Música on els alumnes de l'escola de dansa i el grup de teatre s’Esglai posaran en escena l’obra “el Viatge Músic”. “Una actuació molt especial on es combina música, teatre i dansa”, ha declarat Maribel Jiménez.

Gastronomia
A partir de les 14:00h i fins a les 15:30h podrem assaborir la gastronomia de cadascun dels països participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb el cous-cous marroquí, passant per una fritada de carn equatoriana o viatjar fins a Indonèsia per provar un nasi goreng, entre molts altres menjars típics. “Tot un espectacle de sabors en el mateix recinte”, ha explicat.

Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, València, Catalunya i Formentera són els països i CCAA i pobles que participaran en aquesta edició i “que ens permetran viatjar per bona part del món”, ha destacat l’organitzadora.

Actuacions
Per amenitzar la jornada, comptarem amb la participació i mostra musical d'alguns dels països i comunitats de la festa. Així per exemple, podrem veure mostres de Galícia amb les seves famoses gaites, el ball pagès típic de Formentera, o ballar a ritme de la salsa cubana i música brasilera així com escoltar una bachata de República Dominicana. Com a fi de festa comptarem amb el concert de la Supercúmbia i la Lliga de l’Alegria. L’organització ha passat una circular a totes les associacions que s’han compromès a que les lletres de les cançons no seran denigrants per la dona ni altres col·lectius vulnerables.

Cura del medi ambient
Aquest any es vol fer especial incidència en que els assistents siguin conscients de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient, per això es recomana a la ciutadania que portin els seus plats i gots reutilitzables de casa, segons ha destacat Serena Amaduzzi. A tot el recinte s’instal·laran papereres de reciclatge i també cendrers per evitar que les burilles acabin a terra dins el centre escolar amb les dificultats de neteja que comporten.

Per última la consellera ha fet un agraïment especial als 100 voluntaris que faran possible aquesta nova edició de la Festa Intercultural.

Illes d’Art, un projecte per fomentar el coneixement artístic entre illes

illesdArt1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres a les 20.00h a la sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell es farà el concert de JANSKY, un duet mallorquí d’electrovers, format per la poeta Laia Malo i el músic Jaume Reus, una barreja de poesia i música electrònica.

Aquest concert és el preàmbul de l’exposició col·lectiva Illes d’Art, on 7 artistes d’arreu de les Illes Balears exposen la seva obra. La mostra s’inaugurarà el pròxim dilluns 27 de març a les 20h, i es podrà visitar fins al 8 d’abril a la mateixa sala. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha agraït que porten “aquest projecte artístic originari de l’illa de Menorca fins a Formentera per a permetre el coneixement recíproc de l'art entre illes”.

El projecte
El projecte Illes d’art, residència de creació artística, és una iniciativa artística originària de l’illa de Menorca, organitzada per l’associació cultural esFar, on 6 projectes artístics han estat escollits per formar part d’una residència de creació artística i una exposició col·lectiva que recorre les diferents illes de les Balears. Després del seu pas per l’illa de Menorca i Mallorca, arriba a Formentera per primera vegada Illes d’Art, on es veuran les obres resultants de la segona edició de la residència de creació artística.

En aquesta segona edició, es podran veure obres de diferents disciplines artístiques, com la fotografia de l’artista mallorquina Beatriz Polo, l’escultura del també mallorquí Toni Andreu Ferriol, la pintura de Pablo pelluz, resident a Eivissa, o les obres de les residents a Menorca Gianna Carrano, que presenta fotografia amb instal·lació, Elena Ferrando, que treballa el collage, o el còmic il·lustrat de Salditos Menorca, on trobem a Laura Marte i Julieta Oriola.

“Amb el rerefons del concepte d’illa darrere cada obra, cada artista ha intentat expressar les seves idees i percepcions a través de les seves obres, donant lloc a obres amb un caràcter de crítica social o amb elements més íntims i personals”, segons han explicat els organitzadors.
L’arribada dels artistes a Formentera, on presenten les seves obres, servirà també com nexe d’unió i coneixement entre les diferents illes, ja que la seva estada serà aprofitada per conèixer els equipaments culturals i les realitats artístiques de l’illa de Formentera.

El Servei Municipal d’Aigües de Formentera instal·la comptadors “intel·ligents” a Sant Ferran

Presentacio aqualiaLa consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha assistit a la presentació d'un nou projecte pilot de telelectura a Sant Ferran per part del Director de la Delegació de Balears d’Aqualia, Eduardo del Castillo i el Cap de Producció de Balears d’Aqualia, Luis López, que s’ha fet avui a les 11.30 hores a la sala de Plens de l’edifici central del Consell de Formentera.

Aquest sistema de telelectura permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar a cap operari. El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d’aigua, enviant dades directament a una central situada a l’oficina d’Aqualia. Cada comptador emet via ràdio la seva lectura cada 8 segons. Aquesta informació de consum d’aigua viatja a l’ordinador del centre de control on, a través d’un programa informàtic de gestió, es realitza automàticament la facturació per consum, segons han detallat a la presentació.

Avantatges pels usuaris
El nou sistema de lectura de comptadors té molts avantatges per als usuaris. D’una banda, permet la lectura del comptador sense necessitat d'accedir a la comunitat o a l'habitatge individual i, per tant, evita les lectures estimades. A més, detecta si existeix una fuita interior en l'habitatge com a indicatiu de possibles avaries en les seves instal·lacions, evitant així factures elevades per pèrdues d'aigua. També indica quan existeix un comportament anòmal del comptador per parada del mateix i facilita al Servei Municipal d’Aigües informació desglossada per hores de l’aigua que no es registra en tot el nucli de Sant Ferran a causa de pèrdues en la canonada de distribució per trencaments, fraus o consums no controlats.

En aquest sentit, el Director de la Delegació de Balears d’Aqualia, Eduardo del Castillo, ha explicat que “aquesta eficiència en el control gairebé en temps real redunda en un ús sostenible i adequat de l’aigua, així com en el control i la seguretat en el subministrament, tan valuós per l’illa de Formentera”.

Segons ha detallat el Cap de Producció de Balears d’Aqualia, Luis López, “en menys de tres mesos d’aplicació d’aquest sistema s’han realitzat 393.600 telelectures en els 205 comptadors de Sant Ferran, quan en tot el 2016 es van fer 11.200 lectures manuals a tota la illa de Formentera”.

Sobre la detecció de fuites que permet aquest sistema, López ha posat com a exemple que “ des de principis d’aquest any a Sant Ferran s’han detectat cinc fuites en cinc usuaris, amb una pèrdua mitjana de 17l/h, el que significaria 12.240 l/mes o 146,880 l/any”. El sistema de telelectura de Sant Ferran és pioner a les Illes Balears, ja que permet llegir comptadors de diversos fabricants i el software es pot instal·lar localment, sense necessitat de llicències externes o periòdiques”, segons ha afegit López.

Per la seva banda, la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que “aquest projecte no té cap cost directe sobre les tarifes de l’aigua i permet optimitzar la inversió a través de la millora del coneixement de la distribució de l’aigua i de la utilització de la xarxa.”
 
Aguilera també ha explicat que “gràcies a aquest innovador sistema, el Servei Municipal d’Aigües disposa d’un coneixement de la demanda d’aigua en aquestes zones, així com d’informació objectiva i detallada de cara a definir un pla d’inversió de la xarxa. A més, els usuaris podran ser avisats de qualsevol anomalia, com consums excessius o un mal funcionament en el seu aparell i evitarà malbaratament d’aigua” .

En aquest sentit, pròximament els veïns de Sant Ferran podran conèixer el seu consum desglossat per hores des de l'aplicació  per a mòbils Smart Aqua, controlant així el consum del seu habitatge, fins i tot quan no hi resideixin.

Formentera cerca turisme fora de temporada a Islàndia

foto 3 islandiaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, fan avui dues presentacions per promocionar Formentera a Islàndia. Les presentacions es realitzen a la ciutat de Reykiavik, Islàndia, a la sala de l’hotel Foss.

La primera trobada ha estat dirigida a empresaris turístics i responsables de companyies aèries com WOW Air o Icelandair, i s’ha fet a les 13.00h. La segona presentació dirigida a la premsa islandesa tindrà lloc a les 16.00h. “D’aquesta manera responem a l’interès que han mostrat per la nostra destinació, ja que volen obrir noves rutes directes amb l’aeroport d’Eivissa”, ha explicat el president .

Aquest tipus de turisme és especialment interessant per nosaltres perquè “els islandesos fan vacances fora de temporada alta, a l’hivern, que és quan els dies són més curts al seu país, i cerquen altres destinacions amb més hores de sol, com la nostra”, ha destacat la consellera.

Presentació de la destinació
En les presentacions es mostra Formentera com a destí fora de temporada alta amb els seus atractius culturals i esportius. A més, els actes compten amb la projecció de vídeos promocionals i la possibilitat de fer una passejada virtual per Formentera en bicicleta gràcies a un vídeo gravat en 360 graus. El showcooking per part del xef de l’hotel Es Marès, Juan Ramón Cobo, que prepara plats típics de l’illa com l’amanida pagesa també és altre dels atractius de la presentació on també es degusten productes típics de Formentera com frígola, formatge, pa de figues i vi negre i es mostra part de la moda i artesania de Formentera. Aquesta promoció compta amb el suport de Turespaña.

Més articles...

Pàgina 347 de 403

347

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat