• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Mostra d’espectacles infantils a Formentera per animar les festes als més petits

volen volen2El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, porta durant les Festes de Nadal la X edició de la Mostra d’Espectacles Infantils, que durant els pròxims dies 18 i 28 de desembre i 5, 7 i 8 de gener, oferirà una variada oferta per amenitzar les vacances nadalenques del més petits i petites.

'Volen Volen'
Dedicada als mes petits, Volen Volen de la Cia Mariantònia Oliver és l’encarregada d’inaugurar el cicle el proper diumenge 18 de desembre a les 17.30 h a la Sala de Cultura. Volen Volen fa ús de la dansa i del circ per desenvolupar un llenguatge sense paraules basat en la manipulació d’objectes i el moviment. Un joc coreogràfic càlid i proper als més petits, un joc que es fon com un conte melòdic, un esclat d’imatges poètiques amb un únic objectiu: l’estímul de l’emoció dels infants.

Volen Volen... no és una finestra a través de la qual els infants tenen la possibilitat d’observar, sinó que és una finestra que convida a botar, a entrar-hi, a participar. Mariantònia Oliver, amb més de 20 anys interpretant dansa, és directora i coreògrafa de Cia Mariantònia Oliver i professora al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

'Quina pescada'
La Mostra continua amb l’espectacle Quina Pescada! de la companyia menorquina DOSNOUDOSMIL, una obra de pallassos per a petits i grans. Un espectacle familiar, on la cura pels detalls es manifesta tant en la història com en l’escenografia i la il·luminació. Teatre d’autor, divertit i participatiu, en que dos divertits pallassos conviden tota la família, infants i adults de 4 a 99 anys, a acompanyar-los a navegar enmig de la mar. L’espectacle es podrà veure dimecres 28 de desembre a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Espectacle de percussió
I la vigília del dia de Reis, la tarda de dia 5, arribarà a Formentera al Port de la Savina l’esperada Cavalcada reial amb Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, acompanyada com cada any de la comitiva Reial i les carrosses engalanades i plenes de regals per repartir als nens i les nenes de tota l’illa. Taxeks Celrà amb el seu espectacle de percussió ambientarà cada localitat de l’illa mentre els petits i grans esperaran amb il·lusió l’arribada dels Reis.

Amb més de 6 anys d’experiència el grup Taxeks Celrà ofereix un espectacle de temes rítmics d’arrels afrollatines acompanyats de cançons, coreografies, animació i espectacle amb el qual ha guanyat nombrosos premis i reconeixements.

Contacontes
El dia 7 de gener, a la Biblioteca Marià Villangómez, els més petits gaudiran amb «Tots iguals però diferents» un fantàstic contacontes a càrrec de David i Monma.

'Cösmix'
I per acabar la Mostra, diumenge 8 de gener, a les 12.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema), Cösmix de Teatre Mòbil. Dos viatgers infatigables, estranys i extravagants, arriben a l’escenari programats per fer riure. Com dos homes orquestra, despleguen les seues millors habilitats: fan música impossible, fan teatre reciclàssic, fan l’animal i, fins i tot, ens avancen el futur en viu i en directe!

Amb més de 30 anys de trajectòria, Teatre Mòbil, des dels seus inicis, ha apostat en els seus espectacles per l’humor dirigit al públic familiar. Inspirant-se en la tradició del pallasso, ha adaptat el seu llenguatge al teatre, combinant espectacles de números amb altres de línia argumental, sense perdre mai de vista el públic al qual van adreçats.

La Mostra
La Mostra d'Espectacles Infantils de Formentera està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Gràcies al recolzament de Trasmapi i Fundació Baleària la Mostra s’ha pogut portar a terme durant deu anys.

Sa Xerxa
"La cultura és un dret essencial de les persones". Aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa més de quinze anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou. Tot va començar amb la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que enguany ha reunit a gairebé devuit mil espectadors a Vilafranca, i que s'ha convertit en una de les trobades més importants de tot l'Estat, tant pels professionals com pel públic familiar.

Amb el suport de patrocinadors, de les institucions publiques i de la mà dels socis, els darrers anys s’hi han sumat amb força festivals com el Barruguet de Santa Eulària des Riu, la Mostra de Formentera, o el Festival per a Fiets i Fietes de Maó. Juntament amb les noves trobades que naixeran en el 2017 completen l'aposta de Sa Xerxa per acostar les millors produccions de teatre infantil i juvenil a tots els llocs i a tots els públics. Aquesta és l’essència del TAP-Teatre als Pobles, que des de fa anys acosta el teatre als nins i joves de totes les poblacions de les Balears, descentralitzant les arts escèniques aprofitant totes les infraestructures culturals de les Illes.

Les persones amb discapacitat del Centre de Dia s’ocupen d’un “Hort-jardí Aromàtic”

feina hort aromaticLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i la directora del Centre de Dia, Marta Uriarte, han fet una visita al Taller Ocupacional “Hort-jardí Aromàtic” que fan els usuaris amb discapacitat del Centre de Dia. Aquest taller s'emmarca dins de la programació d'activitats terapèutiques del Centre de Dia per a persones amb discapacitat de Formentera. La premissa fonamental per la que ha estat creat és que “els seus destinataris aconsegueixin el seu màxim nivell d'autonomia personal i integració social mitjançant una atenció diürna integral, regida per un programa individual i personalitzat basat en l'estimulació i manteniment de les seves capacitats, habilitats i aptituds”, segons han explicat.

Descripció del Taller
El taller consisteix en la creació d'un hort de plantes aromàtiques amb l'objectiu de recol·lectar-les per a la seva posterior transformació en productes de cura corporal (sabons i olis) i la seva futura venda al públic. Aquest taller es realitza mitjançant la col·laboració tècnica de l'empresa “Petits Jardiners” a càrrec de Pablo Aixelá, tant en la projecció com en l'execució del mateix.

Objectius
Els objectius generals del Taller Ocupacional són oferir alternatives ocupacionals per al desenvolupament personal i social dels usuaris amb discapacitat del Centre de Dia. Promoure i potenciar les relacions interpersonals, així com l'autonomia personal i la participació en la comunitat.

A més, hi ha objectius específics que contemplen comprendre l'ús adequat de les eines utilitzades amb les seves normes de seguretat i totes les tasques destinades a la creació i posada en marxa de l’hort-jardí, així com en un futur la creació i distribució dels productes i la participació al mercat de nadal i/o mercat pagès de Formentera per a la venda dels productes fabricats.

En aquesta primera etapa el taller es realitza 2 vegades per setmana, els dimecres i els divendres en horari d'11.00 a 12.30 hores i hi ha un total de 10 usuaris que se’n beneficien. La posada en marxa de l’hort i aquesta primera etapa ha tengut un cost de devers 5.000 euros.

Nit de concerts a Sant Ferran amb Projecte Mut, Strombers i Voice & Sense

foto cel datesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest divendres 16 de desembre es servirà un dels plats forts de les Festes de Nadal amb una nit de concerts a l'envelat de la plaça de Sant Ferran. El tret de sortida serà a les 22.00 hores amb l’actuació del grup formenterer Marí, exPez Limon, que serà el teloner, després actuarà el potentíssim grup eivissenc, Projecte Mut, i Strombers posarà la guinda del pastís a la festa, que s'allargarà fins ben entrada la matinada.

Grup local
El formenterer Marí serà l'encarregat d'inaugurar la nit de concerts. Joan Marí s'ha format com a actor a l'escola de Juan Carlos Corazza a Madrid i com a músic a l'Escola de Música de Formentera i, posteriorment, al Conservatori d'Eivissa i Formentera. En la seva faceta de músic, després de formar part de grups com Pez Limón (Madrid) i Endèmicks (Formentera), llançà la seva carrera en solitari com a Marí el 2016. Actualment està acabant la producció del que serà el seu primer disc Fénix, al costat del productor eivissenc Joan Barbé (Projecte Mut, Ressonadors, Statuas d Sal...). El cantant formenterer Marí ha hagut d'anul·lar el seu concert de demà a la nit per una faringitis. Al seu lloc actuarà Voice & Sense.

Projecte Mut
Cap a mitjanit, Projecte Mut, presentarà a Formentera 10 Anys i Bons, un disc amb el qual celebren els seus primers deu anys de trajectòria, i que recull algunes de les cançons més significatives del grup, amb col·laboracions de La Pegatina, Els Catarres, Els Amics de les Arts, Gerard Quintana, Gossos, Maria del Mar Bonet, Blaumut, Quimi Portet, Cris Juanico, Cesk Freixas, Sanjosex i Miquel Gil. Els eivissencs celebraran amb nosaltres els deu anys d’una carrera que continua més sòlida que mai.

Strombers
I per acabar una nit ben festiva, la banda de Cardona Strombers ens farà ballar amb el seu estil barreja d'ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country. Strombers, amb una trajectòria de més de deu anys, i sempre sense perdre el seu caràcter jove i festiu, estan destinats a ser un dels grups capdavanters de la festa del nostre territori.

Formentera es suma a la campanya contra la violència masclista

foto presentacio pacteLa vicepresidenta, Susana Labrador, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, així com nombrosos representants d’associacions i entitats de Formentera han assistit avui a les 11.00 hores a la sala de Plens del Consell de Formentera a la presentació del “Pacte contra la violència masclista” que ha fet la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach.

Sota el lema ReAcció, aquest projecte, impulsat pel Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), pretén mobilitzar i implicar tota la societat en la prevenció, la denúncia i l’eradicació de les violències masclistes, amb un compromís per dur a terme accions concretes.

El Consell de Formentera també s’adherirà al manifest i al pacte en el ple del pròxim divendres 16 de desembre, segons ha anunciat la vicepresidenta, a més “durant l’any 2017 s’elaborarà un pla d’igualtat i un protocol d’intervenció local” com a mesures per lluitar contra la violència de gènere. Per part seva, la consellera de Benestar Social, ha destacat la paraula “pacte social” per aconseguir la implicació de tota la població en un tema tan important com aquest.

Per adherir-se al Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-lo. En el cas de la ciutadania, això es pot fer a títol personal a través d’un seguit d’accions que es proposen. En el cas que siguin entitats o col·lectius els que vulguin adherir-se al Pacte, s’accepten les propostes d’accions que es comprometin a dur a terme.

Més articles...

Pàgina 394 de 448

394

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat