• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

S’inicia el camí dels pressupostos participatius del 2017

Foto consell entitats febrer 2017Ahir a la tarda es va celebrar la sessió ordinària del Consell d’Entitats de Formentera al Casal d'Entitats. A la sessió es va donar compte davant el teixit associatiu de l’illa de l'execució dels projectes derivats dels Pressupostos participatius 2016 i es varen posar les bases per començar a elaborar els Pressupostos participatius del 2017.

En la sessió ordinària, la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, va explicar que “ara fem una passa endavant, respecte als pressupostos participatius de l’any passat, i el Consell d’Entitats a més de decidir a quins projectes es destinen els sous, com l’any passat, també podrà proposar projectes”. A més, les associacions varen decidir la calendarització per presentar les propostes i varen conèixer com es tramitaran aquestes propostes.

Pressupostos 2016
A la sessió també es va explicar les millores que executades amb els pressupostos participatius del 2016. El conseller d’Infraestructures, Rafael González, va dir que “s’han fet millores en els 4 patis dels centres escolars de Formentera, les tres escoles i l'institut, així com en dos parcs infantils. D'altra banda, també s'han fet actuacions de supressió de barreres arquitectòniques en tots els nuclis urbans de l'illa”.

Per part seva, el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell va explicar el pressupost de la institució pel 2017, que ascendeix a 23.815.000 euros. Per segon any consecutiu, serà el Consell d’Entitats l’encarregat de decidir a on es destina el 10% del pressupost d’inversió, que aquest any ascendeix a 325.000 euros, sent 75.000 superior al del 2016 que va ser de 250.000 euros.

L’Illa a Escena: teatre, música i òpera per a tots els públics

Foto niu angel dimoniEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals de la Sala de Cultura (Cinema) previstes per a aquest primer trimestre de 2017. "Un altre any tornam a presentar el programa dels espectacles que es representaran en la Sala de Cultura (Cinema), durant els pròxims tres mesos", segons ha declarat la consellera de l'àrea, Susana Labrador. El programa és una oferta variada que inclou espectacles teatrals i musicals tant per a adults com per a infants, ha afegit la consellera, que diu que "amb aquesta proposta tractam de dotar de vida cultural per a tots els públics a l'illa de Formentera".

Febrer
Al febrer, continua Formentera Viu l'Òpera, amb la projecció de Nabucco de Giuseppe Verdi, una obra, basada en l'Antic Testament i l'obra Nabuchodonosor de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. Serà el 4 de febrer a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

L'Etern Mecanoscrit, es representarà a la mateixa sala durant aquest mes. L'obra, guardonada amb el Premi Bòtil, parteix dels relats "4000 anys després de l'eternitat" escrit per Salvador Oliva i El mecanoscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo. La companyia La Impaciència ha creat un espectacle dirigit tant al públic infantil i juvenil, com adult, on es ressalta la importància dels llibres, la utilitat de la lectura i la necessitat de conservar i estimar aquest patrimoni. La representació, que forma part del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, es podrà veure l'11 de febrer a les 21.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I els més petits, el 18 de febrer, podran gaudir de l'obra Hanna dels tres països. El relat de tres dones joves de països diferents que es veuen obligades, per diferents motius, a abandonar els seus llocs d'origen. Un format teatral obert a elements simbòlics, absent d'acritud però sense defugir cap dels temes més controvertits sempre adaptats a la percepció infantil.

I per als amants de la música, dins la programació del Dia de les Illes Balears, dissabte 25 de febrer Marcel Cranc i Quin Delibat! tocaran a Formentera. Marcel Cranc és l'àlies del compositor mallorquí Miquel Vicensastre, qui presentarà el seu últim treball. I per acabar la nit, actuaran els eivissencs Quin Delibat! Tots aquests espectacles seran a partir de les 21.00 hores Sala Cultura (Cinema).

Març
El mes de març, la reconeguda obra de Tennessee Willimans Un tramvia anomenat desig, plena de personatges neuròtics, vehements, turmentats, sempre a punt per somiar que pugen a l'últim tren. Aquesta obra arriba a Formentera de la mà del director Sergi Baos. La representació, que compta amb un repartiment de luxe amb Alexandra Palomo, Marga López, Joan Manel Vadell i Rodo Gener, es podrà veure dissabte 4 de març a les 21.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I una altra proposta per als més petits, diumenge 5 de març gaudiran amb Els Músics de Bremen. Amb la tècnica del teatre d'ombres i la música de les illes, es representa aquest conte tradicional dels germans Grimm. La història de quatre animals que en un moment de desgràcia decideixen anar junts a Bremen per fer-se músics. L'espectacle de la companyia Musics viatgers es podrà veure diumenge 5 de març a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

El 15 de març, dins el programa de Formentera Viu L'Òpera, Il Trovatore. Una òpera en quatre actes amb música del compositor Giuseppe Verdi i llibret de Salvatore Cammarano, completat per Leone Emanuele Bardere i basat en el drama homònim del dramaturg espanyol Antonio García Gutiérrez. La projecció serà a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Abril
I l'1 d'abril Acorar torna a Formentera. Amb text i interpretació de Toni Gomila, qui a través d'un monòleg visceral, ens porta al cor de Mallorca, a la matança del porc, la cita social més important per a qualsevol illenc, la decadència de la qual li serveix a Gomila per explicar la fi de la Mallorca tradicional i la fi, per extensió, del món com el coneixíem fins ara. Aquesta producció de Ferro es representarà l'1 d'abril a les 21.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Dissabte 8 d'abril els protagonistes seran de nou els més petits. L'espectacle de carrer El niu de Dudu & Cia omplirà la Plaça de la Constitució de Sant Francesc. Un espectacle familiar que s'inventa de nou per cada carrer per on passa. Sense paraules, sense regles, on el joc constant amb el públic va dibuixant nous camins cap a la imaginació, on la sorpresa i la rialla cobren vida.

I a final d'abril, els amants de la dansa gaudiran amb la projecció de El llac dels cignes de Piotr Tchaïkovski - Yuri Grigorovich. Un conte de fades representat en ballet i estructurat en quatre actes, que va ser encarregat pel Teatre Bolshoi en 1875 i es va estrenar el 1877. Es podrà veure el 29 d'abril a les 20.00 hores a Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Els espectacles de Formentera Viu l'Òpera tenen un preu de 8 euros. Les obres de teatre per a adults, tenen un preu de 5 euros per al públic general i 3 euros per als menors de 25 anys, per fomentar que els joves gaudeixin del teatre. Els espectacles  infantils tenen un preu de 3 euros per entrada tant pels infants com els adults que els hi acompanyen, excepte la de Els Músics de Bremen que serà gratuïta, igual que la representació al carrer de El niu. La nit de celebració del dia de les illes amb Marcel Cranc i Quin Delibat també serà de franc.

Suport cultural
L'Illa a escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics a través del programa Talent IB i del Programa Platea impulsat pel ministeri de Cultura, per a la difusió de les arts escèniques. Un programa que s'ha tornat a renovar enguany, i que es renovarà al segon semestre amb una programació d'arts escèniques per omplir la tardor de 2017 de Formentera de vida cultural i artística.

Presentació programa: “Formentera amb Síria”

foto premsa formentera amb siria autor foto patxi galanEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i l'àrea de Benestar Social i l'ONG Progreso y Desarrollo Humano, han organitzat el programa "Formentera amb Síria". Aquest programa recull una sèrie d'activitats com ara projeccions de documentals, pel•lícules, teatre, xerrades escolars i exposicions que tracten sobre la situació dels refugiats i que es duran a terme entre el pròxim diumenge 5 de febrer i el 19 de febrer a Formentera.

Activitat central
El dissabte dia 18 de febrer es celebrarà la jornada central del programa. Serà una celebració que començarà a les 14.00 hores amb una paella solidària a l'envelat del pàrquing de Sa Senieta. La festa continuarà amb l'actuació del grup de clarinets de l'Escola Municipal de Música de Formentera a les 17.00 hores, seguida de l'actuació de dansa a càrrec de Nieves Portas de l'Escola Municipal de Dansa, després animarà la festa l'actuació de Lunares, Voice & Senses i La 22 fins les 23.00 hores que començarà la discomòbil solidària fins a la Cloenda de la festa a la 1 de la matinada.

Projeccions
El programa s'inicia el pròxim diumenge 5 de febrer amb la projecció del curtmetratge "53 Moons" i tertúlia amb la seva directora així com la presentació del projecte "Mòbil Kitchen" i l'obertura d'una taula de debat a partir de les 18.00 h a la Casa del Poble de la Mola.

Exposició
El dilluns 6 de febrer a les 19.00 hores s'inaugurarà l'exposició: "L'Èxode Sirià. Lluitant per la supervivència" amb fotografies d'Aleix Oriol Vergés. L'acte, del Fons pitiús de cooperació, comptarà amb una xerrada a càrrec del fotògraf. La mostra es podrà visitar entre el 6 i el 17 de Febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Tallers de reciclatge
El dimecres 8 de febrer a les 17.30 hores a la Casa del Poble de la Mola, el dijous 9 de febrer a les 17.30 hores a la biblioteca de Sant Ferran, i el divendres 10 a les 18.30 hores a la biblioteca de Sant Francesc es faran tallers de reciclatge.

Taller de sabó
D'altra banda, el dissabte 10 de Febrer al Centre Tur Gabrielet s'obrirà a partir de les 11.00 hores un punt de venda "Formentera amb Síria" que romandrà obert entre els dies 13 i 17 de febrer. A més, el dia 10 de febrer a les 17.00 hores es farà un taller de Sabó d'Alep a càrrec d'Ana Negre.

Cinema i teatre solidaris
El divendres 17 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 21.00 hores hi haurà la Projecció de la pel•lícula documental "Astral" de Jordi Évole. El diumenge 19 de febrer a partir de les 17.30 hores a la mateixa sala hi haurà teatre infantil "Hanna dels tres països" a càrrec d'Iguana Produccions per nens d'entre 6 i 12 anys. Aquest mateix dia a les 20.00 hores es tornarà a projectar la pel•lícula documental "Astral" de Jordi Évole. Les entrades solidàries d'aquests espectacles tindran un preu de 3 euros destinats en el cas del documental a l'ONG "ProActiva Open Arms".

A més, l'ONG Progreso y Desarrollo Humano i el fotògraf de la mostra del Fons pitiús, oferiran xerrades als alumnes de les escoles i l'institut per obrir consciències des de ben petits.

Aquestes activitats han estat organitzades entre el Consell i aquesta ONG formenterera Progreso y Desarrollo Humano, que va nàixer a l'illa a l'any 2012 amb l'objectiu de treballar en l'àmbit social i de cooperació en els anomenats "Països del sud". Tot el que es recapti anirà destinat a una ONG que treballa amb els refugiats siris que hi ha a Grècia, ADSN. També han col•laborat en l'organització el Fons pitiús de cooperació, Carlin, Baleària, Dignitis, Acción Directa Sierra Norte, Formatierra Service i comunica360.

La targeta 'Compra a Casa' utilitzada per fer compres que sumen 100.000 euros i acumulen 1.500 euros en descomptes

foto presentacio compra a casaLa consellera de Comerç, Alejandra Ferrer, el president de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, Pep Mayans, i el representant de la Pimef Vicent Roselló, han presentat avui a la sala de plens, situada a l'edifici central del Consell de Formentera, els resultats de la posada en marxa de la targeta de fidelització “Compra a Casa” en el seu primer mes i mig de funcionament.

Vicent Roselló ha explicat que ja "s'han repartit més de 600 targetes, i 526 han estat activades, és a dir, han realitzat una o més compres amb elles". Durant aquest primer mes i mig de funcionament de la targeta s'han efectuat "100.000 euros en compres, i els clients han acumulat 1.500 euros en descompte acumulat".

Alejandra Ferrer ha animat als formenterers a què adquireixen aquesta targeta gratuïta, en qualsevol dels comerços adherits, en la qual s'acumulen descomptes d'un mínim d'un l'1,5% en els comerços d'alimentació i benzinera, i d'un 3% en el sector de la restauració. La consellera ha recordat que aquesta iniciativa inclosa dins la campanya "Compra a Casa" pretén ajudar a promocionar els comerciants que obrin un mínim de 8 mesos a l'any, condició indispensable per adherir-se.

Per part seva el president de la Pimef ha fet un agraïment especial als 50 establiments que ja formen part de la campanya. Recordem que els comerços interessats a adherir-se a la campanya s'han de posar en contacte amb l'àrea de Comerç del Consell de Formentera o la Pimef. Pròximament es presentarà l'APP associada a la campanya, formentera365, que també es promocionarà entre els turistes que d'aquesta manera coneixeran l'oferta comercial de Formentera dels comerciants que obrin 8 o més mesos.

Targetes regal
A més, entre tots els clients que han fet servir la targeta Compra a Casa s’ha fet un sorteig de 4 targetes de 50 euros cadascuna per gastar en els comerços associats a la campanya. Els guanyadors del sorteig han estat Àngel Escandell Tur, que va fer la seva compra a Expert, Manuela Amador Rodríguez, que va comprar al supermercat Ofiusa, Remedios Sánchez Amores, que va comprar al supermercat BTQ de Sant Ferran i Fina Castelló Costa, al supermercat Avenida de la Mola.

Les autoritzacions per l’aparcament regulat de la Savina es renoven anualment

oac autoritzacionsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, recorda que les autoritzacions per aparcar a la zona regulada de la Savina s'han de renovar anualment. "Els residents han de comprovar en el resguard de l'autorització la data de renovació, després que l'any passat s'eliminaren els adhesius que durant la primera temporada tots els vehicles havien d'aferrar al parabrisa i on també hi havia inclosa la data de vigència", segons ha explicat el conseller del ram, Rafael González, que ha recordat que la majoria de les autoritzacions varen ser expedides durant els mesos de febrer i març.

Els interessats en renovar l'acreditació de caràcter anual han d'adreçar-se a l'OAC o també ho poden fer de manera telemàtica a través de l'OVAC, l'Oficina Virtual del Consell de Formentera. L'any passat el Consell de Formentera va expedir 4.400 autoritzacions entre persones físiques i empreses. Cada autorització es renova a l'any d'haver estat expedida.

Horaris
El conseller ha explicat que fins a l'1 de maig està vigent l'horari d'hivern del pàrquing regulat de la Savina. L'horari regulat és de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores, i de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l'aparcament és lliure. A més, els vehicles poden romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d'un dia com succeeix amb l'horari d'estiu. Pel que fa a la zona verda, només poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de 3 dies, excepte els residents de la Savina acreditats que ho poden deixar fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu. A partir del mes de maig entrarà en vigor l'horari regulat d'estiu que és de 9.00 a 21.00 hores de dilluns a diumenge.

Més articles...

Pàgina 352 de 403

352

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat