• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Els escolars de Formentera dibuixen als seus avis

Entrega premis concurs dibuix 2016 1La vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, i la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, han assistit avui a les 11.30 hores al Centre de Dia a l'entrega de premis del concurs de dibuix "Els meus avis" organitzat pel Consell amb motiu de la celebració del dia internacional de la infància. Els usuaris del Centre de Dia han estat els encarregats de donar els premis als 6 alumnes que han guanyat el concurs, i als dos infants que han rebut mencions especials. Tots han aconseguit un val de 50 euros per comprar material educatiu o esportiu, depenent de les seves preferències.

En total uns 500 alumnes de totes les escoles de Formentera han participat en aquest concurs de dibuix. 150 de les obres han estat seleccionades i romandran exposades a l'entrada del Centre de Dia fins a finals de febrer. El jurat ha estat format per professionals i persones usuàries del Centre de Dia. Aquest és el segon any que el Consell de Formentera organitza aquest concurs de dibuix, que aquest any sota el lema "Els meus avis" ha consistit en la realització d'un dibuix en el que els estudiants han dibuixat als seus avis.

Inici del repartiment de restes de poda triturada pel camp de Formentera

biotrituradora restes podaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, inicia a partir d’avui 11 de gener la retirada de 1.000 metres cúbics de restes de poda triturada de la parcel·la de gestió de residus situada al costat de planta de transferència, en Es Cap de Barbaria. Aquestes restes tractades serviran per aportar matèria orgànica als camps de Formentera, a la vegada que ajuden a retenir l’aigua, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera.

L'horari de càrrega és de 08.00 a 13.00 i de 15.00 a 17.00 hores de dilluns a divendres. Les empreses transportistes que col·laboren en la campanya són Foreva, Formentera Trucks i Transports Formentera, que aprofitaran els viatges de tornada de la planta de transferència per carregar els camions i portar les restes als camps dels interessats, que pagaran segons els metres cúbics que vulguin, 15 euros per una càrrega de 5m3, 20 euros per 8m3, 25 euros per 14m3, i 35 euros per 20m3. Les persones interessades han de telefonar a l’àrea de Medi Ambient del Consell al 971321210, o parlar directament amb els transportistes.

Reciclatge de material orgànic
L’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar als pagesos un material que aporta matèria orgànica al camp a la vegada que potencia la retenció de l'aigua i redueix l'evaporació. "És especialment interessant reutilitzar aquest bioresidu en l'agricultura, ja que presenta uns avantatges que milloren la productivitat de les terres de cultiu, estalvia aigua de regadiu i tanca el cicle de la gestió dels residus orgànics donant un valor afegit pel camp", ha declarat la consellera. Amb aquest material també es pot fer servir la tècnica de l'encoixinament en tasques de jardineria, "que consisteix a recobrir el peu de les plantes per conservar la humitat de la terra i evitar l'aparició de males herbes, entre altres beneficis", ha afegit Daisee Aguilera.

Altre dels objectius d’aquesta acció és condicionar la parcel·la de gestió de residus per altres usos, com fer un compost a pila amb els llots de depuradora, que després també s’oferirà als pagesos, i així es continuarà donant una nova vida als materials, segons ha declarat la consellera de Medi Ambient. Les restes de poda han estat triturades amb la biotrituradora adquirida pel Consell de Formentera amb fons del programa europeu Leader. Recordem que el Consell disposa de dos biotrituradores més petites que es presten a particulars de forma gratuïta perquè triturin petites restes de poda d'origen domiciliari. Aquest servei es pot sol·licitar a l'OAC o a l'àrea de Medi Ambient.

Els Reis d’Orient omplen de màgia l’illa de Formentera

reis mags 2017 formentera 26Avui passades les 17.00 hores han atracat els Reis d’Orient al port de la Savina. Ho han fet acompanyats pels patges i la Comitiva Reial, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador i el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, han assistit a l’arribada de la Comitiva Reial que ha estat envoltada de gran expectació pels infants que els hi esperaven entre el nombrós públic que ha acudit al port. Després els Reis han pujat a les engalanades carrosses per començar la ruta pels principals pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada ha començat a la Savina per arribar a Sant Francesc poc després de les 18.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc han entrat dins el poble i s’han dirigit a la plaça de la Constitució on també molts formenterers esperaven la seva arribada. Ses Majestats els Reis Mags han entrat a l’església de Sant Francesc Xavier i en sortir s’han dirigit al balcó del Consell de Formentera on han estat rebuts per les autoritats de l’illa encapçalades per la vicepresidenta Susana Labrador, que juntament amb els Reis han saludat al poble. En el seu discurs, Susana Labrador ha demanat que “aquest any que acabem de començar, formentereres i formenterers seguim units davant dels reptes que ens trobarem”.

Passades les 19.00 hores, els Reis i la comparsa, continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on també els esperaven molts d’infants i grans a la plaça del poble i seran rebuts per la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, i conseller Rafael González. Allí Ses Magestats entraran a l’església per adorar el bon Jesús i més tard la gent que ho vulgui els podrà saludar a l’envelat ubicat a la plaça de l’església, on els nens i nenes d’aquesta localitat podran rebre els regals.

Finalment, cap a les 20.30 hores, la cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per començar l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població. El vicepresident segon i conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, els acompanyarà en aquest final de festa.

Els boixos i les boixes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar a demà divendres 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tindrà lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.00 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada ha vengut acompanyada d’animació, enguany un espectacle de percussió, ha ambientat totes les localitats per on han passat els reis, mitja hora abans de la seva arribada. Amb més de 6 anys d’experiència el grup Taxeks ofereix un espectacle de temes rítmics d’arrels afrollatines acompanyats de cançons, coreografies, animació i espectacle amb el qual ha guanyat nombrosos premis i reconeixements.

Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. El Consell de Formentera vol agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Fundació Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell.

Formentera estrenarà nova Sala de Plens

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que en compliment de la proposta aprovada per unanimitat en el Ple de debat de l’estat de Formentera del 2016 les sessions plenàries del Consell de Formentera deixaran de celebrar-se en l’actual Sala de Plens, situada en l’edifici central del Consell de Formentera, en la plaça de la Constitució de Sant Francesc, i passaran a fer-se en la sala Màgic Box, situada al costat del Centre de Dia.

Millores en els accessos i la tecnologia
Aquest canvi suposarà una millora en els accessos a la sala de plens, ja que la nova sala està adaptada perquè puguin accedir persones amb cadira de rodes i l’edifici es situa al costat d’un aparcament de cotxes amb tres places de pàrquing per persones amb mobilitat reduïda. Unes 60 persones podran assistir com a públic.

La Sala de Plens també incorporarà millores tecnològiques. Els mitjans de comunicació es podran connectar al sistema de gravació de vídeo i so per treure imatges i àudio. A més, tindran accés a les preses de xarxa i electricitat per facilitar la seva feina.

Així mateix, en el nou mobiliari instal·lat per als 17 consellers i la diputada, cadascú tindrà en la seva taula preses de xarxa i endolls individualitzats, així com micròfons propis que formen part del sistema de debat.

La reforma de la nova sala de plens està molt avançada i es preveu que el primer Ple ordinari d’aquest 2017 ja es pugui realitzar en la mateixa. El pressupost d’aquesta iniciativa és de devers 55.000 euros.

Els Reis Mags d’Orient recorreran totes les localitats de Formentera el pròxim dijous

foto assoaciació reis magsEl Consell de Formentera, a través de Festes, informa que les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 17.00 hores del pròxim dijous 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 18.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església de Sant Francesc Xavier. En sortir de l’església, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i on les autoritats de l’illa faran la rebuda institucional.

Devers les 19.00 hores, els Reis i la comparsa, continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on dins del poble passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que espera la vinguda dels Reis podrà saludar-los a l’envelat ubicat a la plaça de l’església i els nens i nenes d’aquesta localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 20.30 hores, la cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per començar l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar al divendres 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tindrà lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.00 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada ve acompanyada d’animació, enguany un espectacle de percussió, ambientarà la localitat de la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran, mitja hora abans de l’arribada dels Reis, mentre els petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada dels Reis. Amb més de 6 anys d’experiència el grup Taxeks ofereix un espectacle de temes rítmics d’arrels afrollatines acompanyats de cançons, coreografies, animació i espectacle amb el qual ha guanyat nombrosos premis i reconeixements.

Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. El Consell de Formentera vol agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Fundació Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell.

Més articles...

Pàgina 354 de 403

354

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat