• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Obert el període per demanar subvencions per la realització de festes o activitats tradicionals o culturals a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini perquè les associacions culturals, associacions de veïns o comissions de festes puguin sol·licitar subvencions per la realització de festes i activitats tradicionals o culturals a Formentera. El Consell destina una partida de 50.000€ a aquesta convocatòria.

“L'objectiu d'aquestes ajudes és donar suport econòmic a les associacions i comissions de festes sense ànim de lucre de Formentera per la realització de festes i altres activitats culturals o tradicionals”, segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador que ha afegit que així també aconseguim un segon objectiu “ajudar al manteniment d’aquestes entitats, a la vegada que elles ens ajuden a dinamitzar la vida cultural, social i festiva de Formentera”.

Una comissió tècnica avaluadora serà l'encarregada d'examinar les sol·licituds i la documentació presentada i comprovarà les dades en virtut de les quals s'haurà d'adoptar la resolució. Les associacions o comissions han de tenir domicili social i fiscal a l'illa de Formentera, estar inscrites al Registre d'Entitats Ciutadanes del Consell i també al Registre d'Associacions del Govern de les Illes Balears. El pagament de les ajudes es fa amb caràcter retroactiu pel període comprés entre novembre de 2018 i octubre 2019.

El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre. Es poden presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera o a través de l'OVAC (Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana).

24 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Concert de cloenda del cicle ‘Música a les Places’ per celebrar el 25è aniversari de música de l’Associació Jazz & Co

jazz and rock cloenda 2019 xar1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 27 de setembre a les 22 hores a la plaça de Sant Ferran es farà un concert especial de cloenda del cicle de ‘Música a les Places’ d’aquest 2019. Aquest concert comptarà amb les actuacions de Blues Connotation, Jam Factory i Chimichurri, i es farà en homenatge als 25 anys de música de l’Associació Jazz & Co.

“L’associació musical Jazz & Co es va fundar l’any 1999 i la seva principal finalitat ha estat la de conservar i fomentar la música en totes les seves facetes, promovent tot tipus d’activitats musicals amb la motivació de donar sortida a la creació musical a través d’actuacions en directe”, segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador, que ha aprofitat per felicitar a la banda la seva dedicació al món musical i cultural de Formentera i que aquest any ha rebut per tota aquesta feina un dels premis Sant Jaume.

Cal destacar també que Jazz & Co promou la música a través d’actuacions musicals en directe. Dins el cicle de ‘Música a les Places’, l’associació porta 25 anys organitzant el Jazz a la plaça al poble de Sant Francesc, i més de 20 al poble de Sant Ferran. Aquest cicle que representa un gran atractiu tan per a residents com per a turistes durant els mesos d’estiu.

Recordem que l’activitat cultural de ‘Música a les Places’ s’ha estès durant tot l’estiu programant concerts tots els dilluns al port de la Savina, dijous a la plaça d’Europa des Pujols, divendres a la plaça de Sant Ferran i dissabtes a la plaça de Sant Francesc.


24 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova adquisició de maquinària agrícola per la Cooperativa del Camp de Formentera

foto maquinaria coop 1La presidenta Alejandra Ferrer i el conseller de Sector Primari, Josep Marí, juntament amb el president de la Cooperativa del Camp, Jaume Escandell i el seu gerent, Carlos Marí, han fet la presentació de la nova maquinària agrícola cedida per part del Consell a la Cooperativa del Camp. La trobada ha tengut lloc a les 9.45 hores a la nau de la Cooperativa.

Abans però, a les 9.00 hores s'ha signat el conveni entre la presidenta Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa, Jaume Escandell, per la cessió durant 4 anys de manera gratuïta d'aquesta maquinària agrícola. En concret, s'han cedit un tractor (53.361,00€), ormejos agrícoles (23.818,85€) necessaris per treballar la terra en els diferents processos de cultiu, un agrupador de bales de farratge (4.232,58€) i un equip mòbil de refrigeració (24.195,75€).

La presidenta ha explicat que amb aquesta inversió de 105.606€, que se suma als 115.000€ anuals amb els que se subvenciona l'acció concertada de la Cooperativa queda patent “la importància que té per la institució la recuperació del camp i el foment del sector primari, a la vegada que aconseguim un segon objectiu: mantenir el paisatge tradicional de l'illa”.

Per part seva, el conseller Josep Marí ha dit que aquesta important inversió en maquinària es deu a la necessitat sorgida després de l'increment de terres cedides al Fons de Terres de Cultiu. I és que, actualment ja hi ha cedides unes 230 hectàrees. Josep Marí ha avançat que “també estam pendents de què arribin unes sitges per, amb l'ajuda del sistema de refrigeració ja adquirit, poder emmagatzemar el gra amb òptimes condicions”. La inversió en aquestes sitges serà de devers 90.000€.

El president de la Cooperativa del Camp ha agraït aquesta cessió al Consell per “poder seguir treballant i cultivant els camps de Formentera i que així la producció de la terra també s'incrementi”, segons ha declarat.

23 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Jutjat de Pau de Formentera trasllada les seves dependències

jutjat-de-pau1El Consell de Formentera informa que les oficines del Jutjat de Pau s'han traslladat en la seu de la Conselleria de Benestar Social, ubicada a sa Venda des Brolls, 53 a Sant Francesc. L'horari del Jutjat de Pau és de 9 a 13.30 hores, per bé que en cas de necessitat es realitzen diligències més enllà d'aquest horari.

En aquest local es segueixen prestant els serveis habituals del Jutjat de Pau, com ara tramitació i celebració d'Actes de Conciliació, diligències de comunicació com notificacions, citacions, requeriments i emplaçaments, així com delegades per exhorts d'altres jutjats o tribunals, tant en l'àmbit civil com penal entre d'altres. Així mateix, també té funcions de Registre Civil.

23 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 186

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat