• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Material de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per repartir a les escoles d’estiu

foto 2021 no t ofeguisL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ja ha rebut el material que repartirà entre els i les joves que participen a les escoles d’estiu a Formentera. Amb la imatge de la campanya, s’han elaborat camisetes, botelles, motxilles i xapes. També es va encarregar una pancarta que ja s’està mostrant en esdeveniments esportius. La implicació dels joves de l’illa ha estat fonamental en la elaboració de la campanya, ja que han fet el disseny de la imatge, el eslògan, han participat en el repartiment de cartells pels establiments i continuaran fent difusió el proper curs escolar i en altres tipus d’esdeveniments.

30 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entrada gratuïta al Far de la Mola aquest 1 de juliol

cartell 2021 gratuit far de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que l’1 de juliol, amb motiu del Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima, l’entrada al Far de la Mola serà gratuïta. A l’estiu i fins al 31 d’octubre l’horari al far és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge, de 17 a 21 h. Els dilluns roman tancat.

El Far de la Mola està dividit en dues àrees expositives. D’una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, un espai reservat a exposicions artístiques de caràcter temporal.

29 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en el projecte Emblemàtics Balears amb sis comerços tradicionals

foto 2021 emblematicsFormentera és un dels 14 municipis de Balears que participen en el projecte Emblemàtics Balears, una iniciativa conjunta impulsada des del Govern amb la col·laboració de la conselleria de Comerç del Consell de Formentera per catalogar els establiments més icònics de les Illes. Dels 102 comerços de Balears inscrits en aquesta iniciativa, n’hi ha 6 de Formentera: Forn Sant Ferran, Forn Can Jeroni, Forn Can Manolo, Llibreria Tur Ferrer, Sa Farinera i Teixits J. Marí Serra.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; el vicepresident i conseller de Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan; el director general de Comerç, Miquel Piñol; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luís, i representants dels comerços emblemàtics han assistit avui a la presentació i l’entrega dels distintius a Formentera.

La iniciativa, a més, inclou la posada en marxa del web www.emblematicsbalears.es, que recull tota la informació dels comerços catalogats i que és l’eina a través de la qual es visibilitza i promociona el teixit comercial tradicional de les Illes.

“Identitat de Formentera”
Alejandra Ferrer ha destacat la feina que desenvolupen els comerços tradicionals de l’illa. “Crec que sou un exemple de sostenibilitat social perquè sou famílies de l’illa de comerços que han passat de generació en generació; de sostenibilitat econòmica perquè estam parlant de capil·laritat econòmica i d’economia circular”, ha subratllat la presidenta. “Sempre parlem de sostenibilitat i d’identitat de Formentera, i vosaltres sou els que manteniu la identitat de l’illa”, ha finalitzat.

El conseller balear Yllanes ha manifestat que “l’objectiu és reconèixer, fomentar i impulsar els petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles. En general, tots els comerços amb elements singulars i d’un alt valor afegit”.

D’altra banda, la consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que la posada en marxa d’aquesta iniciativa “és un impuls al comerç tradicional i una oportunitat per distingir i remarcar el valor i la força d’un sector que clau en el nostre teixit social”. Per a Ana Juan, “la història recent de Formentera també s’explica a través dels seus comerços i a partir de les persones que hi estan al capdavant, famílies que han mantingut el negoci fins a l’actualitat”.

El projecte Emblemàtics Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.


29 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els escolars de Formentera aconsegueixen recuperar 3.457 quilos d’envasos de vidre a la campanya “Els Peque Recicladors”

foto 2021 ecovidrio2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la campanya ‘Els Peque Recicladors’, impulsada juntament amb Ecovidrio ha aconseguit recuperar 3.457 kg d’envasos entre els escolars de l’illa. Segon ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “l’objectiu era conscienciar els escolars sobre la importància que té reciclar envasos de vidre i la veritat que ha estat un èxit pel resultat i per la participació de prop de 614 escolars d’entre 6 i 12 anys pertanyents als quatre centres escolars de l’illa”.

La iniciativa, que es va desenvolupar del 19 d’abril al 31 de maig, va comptar amb la participació dels quatre centres de primària de l’illa. El col·legi guanyador, que rebrà un xec regal de 500 €, és el CEIP Verge Miraculosa. En la campanya han participat 614 escolars d’entre 6 i 12 anys.

Per al desenvolupament de la campanya, que va tenir lloc del 19 d’abril al 31 de maig, es va posar en marxa un concurs en què competien entre si les escoles de l’illa, amb l’objectiu de convertir-se en el centre més reciclador d’envasos de vidre.

Per ajudar a aconseguir l’objectiu, en totes les escoles es va situar un contenidor verd decorat amb la imatge de la campanya i personalitzat amb el nom del centre. De tal manera que el centre que més quilograms de vidre acumulàs per alumne matriculat a primària, a través d’aquest punt de reciclatge, seria el guanyador, amb un premi de 500 €.

28 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 293

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat