• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

S’inicien els controls d’entrada a Formentera per complir amb l’estat d’alarma

foto 2020 control portAvui s’ha iniciat el control d’entrada per accedir a Formentera per part de la Guàrdia Civil. Una parella d’agents comproven a l’entrada de les barques que les persones que van a accedir a Formentera ho facin atenent a les restriccions que marca l’estat d’alarma. És a dir, només es pot accedir a l’illa de Formentera per accedir al lloc de feina o al lloc de residència i en cap cas per motius d’oci, com podria ser l’arribada de turistes.

La presidenta ha agraït la mesura, que s’ha fet a petició del Consell de Formentera. “D’aquesta manera Formentera es blinda garantint que només puguin accedir les persones que permet el decret de l’estat d’alarma, atenent a la petició dels ciutadans i empresaris, per protegir al màxim als nostres residents davant la crisi sanitària que estem vivint”. Aquesta és una de les noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa.

Recordem que les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaren en serveis mínims el passat dissabte, per garantir l’arribada de mercaderies a Formentera, i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Amb aquesta reducció s’ofereixen 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, i es facilita el control, però el Consell ja treballa amb el Govern balear perquè es redueixin encara més els enllaços.

Registre de dades
D’altra banda, des del passat divendres el Consell de Formentera ha iniciat la creació d’un registre de dades de les persones que han arribat en els últims dies a Formentera procedents d’altres zones. Per una banda, divendres es va fer una crida als nou arribats perquè es posaren en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971321087 per donar les seves dades. La institució insular els ha traslladat el protocol de seguretat davant el coronavirus i fa un seguiment de cada cas per si necessiten assessorament o ajuda. De moment 138 persones, arribades de zones de risc, ja s’han posat en contacte amb el Consell.

A més, des d’ahir són les pròpies navilieres les que reparteixen a totes les persones que entrin a Formentera el qüestionari fet pel Consell per tenir el registre d’entrada des del moment de l’arribada i facilitar-les en la pròpia travessia informació sobre prevenció i protocols d’actuació, així com obligacions davant la situació d’estat d’alarma. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Alejandra Ferrer ha enviat un missatge d’agraïment de part de tot l’equip de Govern a tota la societat de Formentera per la seva responsabilitat i compromís, “als comerços que han tancat, als que queden oberts perquè són de primera necessitat, a les forces i cossos de seguretat que vetllen pel compliment d’aquest estat excepcional, als treballadors que de manera comprensiva estan adaptant els seus horaris i feines, i als que han implementat el teletreball, per suposat als sanitaris que lluiten des de primera línia i a tots els joves, infants, famílies i gent gran que se queden a casa. Amb el compromís individual i aquest esforç col·lectiu que el poble de Formentera sempre ha sabut fer de manera exemplar esperem aconseguir tornar aviat a la normalitat. A tots i totes GRÀCIES”, ha conclòs la presidenta.


16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa

foto 2020 parc la savinaDavant la situació generada per l’evolució de l’Covid-19, que ha motivat la declaració d’estat d’alarma segons es preveu en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, el Consell de Formentera recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa.

Des d’aquest passat cap de setmana, agents de la Guàrdia Civil i Policia Local de Formentera estan precintant i senyalitzant aquests espais per recordar aquesta prohibició. Després de la tasca informativa realitzada el primer dia entre comerços i ciutadans, des del Consell es recorda que els agents poden arribar a aplicar sancions des de caràcter lleu a greu en cas d’incompliment d’aquesta mesura.

16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell fa un registre d’entrada de dades dels nous arribats a l’illa i demana a les autoritats competents que facin controls al port de manera urgent

foto 2020 Estat AlarmaEl Consell de Formentera informa que des d’avui les navilieres repartiran a totes les persones que entrin a Formentera un qüestionari per tenir un registre d’entrada amb dades i informació dels nouvinguts a l’illa amb el seu contacte, la zona d’origen, el motiu de la visita i la data prevista de sortida, si hi ha. A més se’ls entregarà un fulletó sobre totes les mesures urgents de vigència de l’estat d’alarma i altre sobre les mesures de prevenció del Covid-19 i se’ls demanarà l’aïllament voluntari.

Aquest mateix qüestionari ja s’està realitzant des del passat divendres, moment en què el Consell de Formentera va fer una crida a les persones que acabaven d’arribar a l’illa en els darrers dies perquè es posessin en contacte amb la institució, a través d’aquest telèfon, 971321087, per traslladar la mateixa informació que ara rebran a les barques i demanar l’aïllament voluntari com a mesura preventiva. Des de la posada en marxa del servei ja han telefonat voluntàriament 110 persones arribades de diferents zones de risc a Formentera.

Controls al port
El Consell de Formentera farà amb els registres dels nous arribats un seguiment del seu cas, es contactarà amb ells periòdicament per veure si tenen necessitats urgents i si es troben bé. “Aquesta és una mesura temporal mentre les forces i cossos de seguretat de l’Estat es posen a disposició dels ciutadans de Formentera i fan controls a la porta d’entrada de la nostra illa atenent a la demanda urgent que des del passat dijous estem fent des de l’equip de Govern a les administracions competents que ens consta ja han començat a coordinar-se per dur-lo endavant”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

Alejandra Ferrer ha volgut aclarir als formenterers i formentereres, arran les queixes que ens han fet arribar molts ciutadans i la patronal, per no prendre mesures més restrictives d’entrada a l’illa i de control de les arribades, que “com a Ajuntament-Consell no tenim competències al port de la Savina, que depèn de l’Estat i la Comunitat Autònoma. Des del principi hem reclamat el control d’entrada a l’illa, i ahir vàrem aconseguir que entrés en vigor el decret de serveis mínims que fa més senzill fer un control d’entrada”. De fet, ja es treballa amb el Govern balear per reduir encara més les connexions.

La presidenta del Consell de Formentera ha destacat que l’arribada de mercaderies de primera necessitat a Formentera estarà sempre garantida i ha demanat als formenterers que es quedin a casa i només surtin si és imprescindible, tal com estableixen les mesures de l’estat d’alarma. “Estem treballant per fer de Formentera l’illa més segura possible en aquests de moments de crisi sanitària, i la responsabilitat individual de tots i totes ens ajudarà a aconseguir aquest fi”. Alejandra Ferrer ha agraït per avançat a la ciutadania i a l’empresariat de l’illa, que també ha de complir amb les mesures decretades per l’estat d’alarma, el seu esforç i comprensió, “són dies difícils però esperem que en les pròximes setmanes aconseguim tornar a la normalitat” i ha agraït també “l’ajuda dels nostres sanitaris que s’estan deixant la pell literalment per salvaguardar-nos”.


15 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera suspèn la zona blava i verda durant les pròximes dues setmanes

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha anunciat avui la suspensió de la zona blava i zona verda de l'illa durant les pròximes dues setmanes. Aquesta suspensió temporal començarà a aplicar-se aquest dilluns i forma part del paquet de mesures que s'estan duent a terme des de la institució insular amb motiu de la situació d'alarma nacional generada per la crisi del Covid-19.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que des d'aquest dilluns 16 de març ja no serà necessari treure el tiquet per aparcar en aquestes zones, evitant així que els ciutadans i ciutadanes hagin de sortir de casa seva per aquest motiu. El servei de control seguirà mantenint la vigilància per evitar que els vehicles estacionin de manera irregular, com en les places reservades per minusvàlids o en zones no habilitades per a l'aparcament.

14 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 214

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat