• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Jacobo Domínguez, primer formenterer en guanyar la Copa Balear de Tir al Plat

foto campio tir al platLa vicepresidenta del Consell de Formentera, Susana Labrador, i el conseller d'Esports, Jordi Vidal, s'han reunit avui amb Jacobo Domínguez Tur, el primer formenterer que ha guanyat la Copa Balear de Tir al Plat. La competició que se celebra des de l’any 1999, es va fer a  Menorca el passat cap de setmana.

El conseller d'Esports ha aprofitat la trobada per donar l'enhorabona al tirador que ha mostrat la seva alegria per haver estat el primer formenterer que aconsegueix aquesta copa. "És una gran responsabilitat i satisfacció poder haver posat Formentera una mica més amunt", ha destacat Jacobo Domínguez.

El campió balear va començar a practicar tir al plat als 14 anys, ara mateix en té 22. A la trobada li ha acompanyat altre dels membres de l'Associació de Tir al Plat de Formentera, Joan Ferrer, que també va participar al campionat, quedant en quart lloc.

Retirat un Mehari dels penya-segats de la Mola

netaja penya-segat 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ahir es varen retirar 640 quilos de ferralla dels penya-segats de la Mola. La jornada de neteja organitzada entre l'associació "Colgados de Formentera" i el Consell, va tenir com a protagonistes principals als membres del grup de ràpel que varen aconseguir treure un Mehari del mig del penya-segat, que feia més de 25 anys que es trobava a les roques.

Altres voluntaris també participaren en la jornada de neteja, inclosa dins els actes del programa de festes del Pilar de la Mola. A més, tres efectius dels bombers de Formentera col•laboraren en les tasques tallant el vehicle, i així possibilitaren l'aixecament del xassís, que finalment va ser traslladat al Centre de Descontaminació de Vehicles. La consellera del ram, Daisee Aguilera, ha agraït a tots els participants la feina feta.

Formentera retira el contenciós contra l’APB

foto aplaudiment consell entitatsEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha anunciat que avui s’inicien els tràmits per retirar el recurs contenciós administratiu interposat davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, TSJB, contra la licitació de la redacció del projecte de reubicació de l’estació marítima de Formentera al port d’Eivissa. Així ho va explicar anit Jaume Ferrer en la celebració del Consell d’Entitats per donar compte de l'acord institucional sobre la ubicació de la nova estació marítima de Formentera al port d'Eivissa.

El president va destacar que “quan es cerca el diàleg i es promou és molt més fàcil arribar a un acord satisfactori per totes les parts”. Jaume Ferrer va agrair a totes les institucions implicades que han participat en el procés que hagin possibilitat aquest consens. Ferrer va fer una menció especial a la plataforma ciutadana Formentera Importa i a tot el poble de Formentera que el passat 17 d'abril de 2016 va participar en la concentració organitzada, per aquesta plataforma, sota el lema “On Sempre” a la plaça de la Constitució.

En la sessió del Consell d’Entitats celebrada ahir, la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, i el president, varen explicar totes les passes seguides per arribar a l’acord institucional que es va presentar en el Consell d’Administració d’Autoritat Portuària del passat 28 de setembre que assenyala que “la ubicació de l’estació marítima de Formentera al port d’Eivissa estarà en la mateixa alineació que l’actual, paral·lela a l’avinguda de Santa Eulària, en un lloc veí al Club Nàutic i en part de l’actual varador. Una solució que manté la proximitat amb el centre de Vila, a la vegada que permet construir un passeig amb la possibilitat d’unir tot el perímetre del port per usos de les persones, segregant les zones de treball portuari, pesca i industrial a la superfície de moll comercial nord”. La sessió va finalitzar amb un fort aplaudiment per part de tots els assistents.

El Consell de Formentera reparteix bosses de reciclatge gratuïtes

foto entrega bosses reciclablesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que hi ha hagut un increment de 255,8 tones de generació de residus si comparem el període de gener setembre 2015, amb les mateixes dades del 2016. “Per fraccions, hi ha hagut un lleuger increment en la recollida de vidre amb 67,38 tones més, seguit de la fracció d'envasos que ha augmentat en 24,98 tones. Si bé ha baixat en 13,34 tones la recollida del paper i cartró”, segons ha explicat la consellera del ram, Daisee Aguilera.

Entre el període de gener a setembre (ambdós inclosos) les taxes de reciclatge es mantenen sobre el 23%, unes de les més altes de tot l’estat, però essent molt similars a les de l'any anterior en el mateix període, segons ha afegit la consellera. En aquest sentit, per tal d'incrementar les taxes de reciclatge i recuperació de materials valoritzables, que des de fa uns anys s’han estancat, des del Consell de Formentera s'han adquirit 3000 packs de bosses de reciclatge per les fraccions de envasos, paper i cartró i vidre.

A partir del pròxim dilluns 10 d’octubre els ciutadans poden passar a recollir el seu pack per l’àrea de Medi Ambient del Consell, situada en el número 15 del carrer Mallorca de Sant Ferran, de dilluns a divendres entre les 9.00 i les 14.00 h. També s’entregaran als residents que facin ús de les instal·lacions de la Deixalleria, situada en el polígon industrial de Sant Francesc, de dilluns a dissabte de 9.00 a 13.30 h i les tardes de dillluns a divendres de 15.30 a 17.30 h.

El pack consta de tres bosses destinades al reciclatge de vidre, plàstic/envasos i cartró. La consellera de Medi Ambient espera que “augmenti la conscienciació ciutadana envers el reciclatge, i ajudar a que ho puguin fer d’una manera més ordenada”. El cost de la iniciativa ha estat de 13.539,90 euros. Les bosses es repartiran fins final d’existències.

Estalvi per reciclar
Aguilera ha volgut destacar la despesa que suposa el trasllat de residus, sense reciclar, a Eivissa, que costa 137 euros per tona, als que hi ha que sumar la taxa d'abocador de Ca Na Putxa de 30 euros per tona. Així les coses, els ciutadans de Formentera han estalviat 310.910,58 euros per haver reciclat 1.861,74 tones entre els mesos de gener i setembre de 2016. Els residus reciclats no suposen un cost de transport fora de l’illa pels ciutadans, perquè ho assumeixen les empreses recicladores.

Més implicació
D’altra banda, la consellera ha demanat a la ciutadania i als grans productors que ara que estem en època de fi de temporada, quan es realitzen grans neteges, siguin cívics i recordin que no es poden deixar els voluminosos als voltants dels contenidors, ni els que requereixen un tractament específic com pintures, aparells electrònics, bateries i olis. "Si entre tots prenem consciència sobre la correcta gestió dels residus, l’illa estarà més neta i reduïm significativament els costos de tractament i recollida”, ha conclòs.

Formentera acull el primer curs pràctic de conservació de metalls subaquàtics de tot l’estat

foto curs metallsLa consellera de Patrimoni, Susana Labrador, ha participat en la presentació del I Curs Pràctic de Conservació de Metalls de Procedència Subaquàtica avui a la Sala d'Actes de Cultura. Aquesta és la primera vegada que es fa un curs d’aquestes característiques, amb pràctiques a un derelicte, a tot l’estat. Durant quatre dies setze conservadors-restauradors de diverses procedències, es concentren a Formentera per aprendre de primera mà de dos experts de màxim nivell, Jean-Bernard Memet i Victòria Folgueira, les ultimes tècniques destinades al tractament d'objectes metàl·lics de procedència subaquàtica.

La consellera de Patrimoni ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta “per contribuir a la conservació patrimonial en una illa com Formentera”. El curs, teòric i pràctic, està organitzat pel Consell de Formentera i l’Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM), i compta amb la col·laboració del Museu Arqueòlogic d'Eivissa i Formentera i el suport de la naviliera Trasmapi. L’arqueòleg subaquàtic, Javier Rodríguez ha estat un dels impulsors.

D’altra banda, fa un any el Consell de Formentera i IBEAM varen signar un conveni per elaborar una carta arqueològica subaquàtica que ajudi a conèixer i conservar el patrimoni subaquàtic de l’illa. El conveni que té una durada de 5 anys, en cada campanya el Consell de Formentera aportarà 2.000 euros als investigadors. La carta arqueològica passarà a ser titularitat del Consell.

Més articles...

Pàgina 360 de 403

360

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat