• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Els escolars de Formentera amb el reciclatge de piles

Foto campanya pilesLa Fundació sense ànim de lucre Ecopilas ha fet avui una recollida de piles a les tres escoles de Formentera. L'objectiu d'aquesta campanya ha estat divulgar els beneficis del reciclatge d'aquest material contaminant entre els més joves, i "també els hem ensenyat els contenidors de reciclatge de piles", segons ha explicat el president de la fundació , José Pérez, perquè els tinguin les eines per saber on dipositar-les fora d'aquesta campanya i així recollir el major nombre de piles a Formentera.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, i el conseller d'Esports, Jordi Vidal, han assistit a la recollida feta en l'escola Mestre Lluís Andreu. La responsable de Medi Ambient ha destacat la importància de fomentar la conservació de medi ambient des de petits, prova d'això és "la campanya de recollida de residus a les platges que ja es va fer amb les escoles", segons ha declarat.

Aquesta fundació patrocina la Mitja Marató Illa de Formentera i també demana als corredors que portin les seves piles usades quan vagin a recollir el dorsal per participar demà a la cursa. Per part seva, el conseller d'Esports ha agraït el patrocini, i ha destacat que aquesta acció s'emmarca dins el programa de foment de valors esportius Esport és +.

Les treballadores de Benestar Social es “posen literalment en la pell” de la gent gran

Foto vestit edat avancadaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha organitzat unes jornades formatives perquè les treballadores de l’àrea i del Centre de Dia, relacionades amb l’atenció a persones grans, experimenten de primera mà com se senten els seus usuaris i així puguin millorar l’atenció que els hi donen. Així ho ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada, en una visita feta al Centre de Dia on es duen endavant aquestes  jornades.

Durant la jornada d’ahir i avui s’han impartit classes teòriques i pràctiques, en les que 20 treballadores han pogut fer servir el vestit que limita les capacitats visuals, auditives, sensorials i de moviment, i “et fa sentir com una persona d’entre 70 i 85 anys”. Parellada ha valorat positivament el resultat de les jornades perquè “viure en la seva pròpia pell el que sent una persona gran, farà que en el seu dia a dia l’atenció de les treballadores serà més efectiva”.

L’especialista en Gerontologia Social, Stephan Biel, ha estat l’encarregat de fer el curs que ja es va impartir a Menorca el passat mes de febrer. El vestit simulador d’edat fou ideat per una universitat alemanya a petició de l’empresa d’automòbils, Volkswagen, que volia adaptar el procés de fabricació dels seus vehicles a l’edat cada vegada més avançada dels seus treballadors. Després ha estat adaptat per fer-se servir a molts geriàtrics perquè les treballadores empatitzin més amb els seus usuaris. El cost del curs ha estat de 1.500 euros.

La campanya “Històries del Català” s’estén a Eivissa i vol arribar a Menorca i Mallorca

Foto presentacio Histories del CatalaAvui dijous s’ha presentat la campanya “Històries del Català” a la Sala d’Actes de Cultura del Consell de Formentera, amb la presència de la consellera de Cultura del Consell de Formentera, Susana Labrador, el conseller de Cultura del Consell d’Eivissa, David Ribas, la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, la regidora d’Educació i Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Ana Costa, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia M. José Guisado Costa, el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Raúl Díaz Guerrero i el regidor Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja, Santiago Marí.

L’objectiu d’aquesta campanya és “visualitzar les històries i el testimoni de persones vengudes a viure a l’illa, i que havien après la llengua catalana”, segons ha explicat la consellera de Formentera Susana Labrador. A més ha recordat que la campanya va tenir una primera edició a l’any 2011 impulsada pel Servei d’Assessorament Lingüístic, del Consell de Formentera. En aquesta edició de 2016, la institució formenterera va convidar a participar en la campanya a l’illa d’Eivissa, a través del seu Consell, i tots els ajuntaments eivissencs que s’han sumat. L’illa de Menorca també es sumarà a la iniciativa i aquest estiu començarà a rodar més històries, mentre que Mallorca també ha vist amb bons ulls el projecte. Tant els representants d’Eivissa, com la directora general, han felicitat a Formentera per la campanya i agraït la seva inclusió.

La campanya recull la història de 12 residents a Formentera i 13 residents a Eivissa que, a més de viure a les Pitiüses, tenen en comú haver après català. Els protagonistes són d’origen ben divers. Trobam persones de Madrid, les Canàries, Itàlia, Rússia, Galícia, Eslovàquia o el Marroc. El procés de la campanya ha consistit en la producció del material gràfic i audiovisual, que s’ha presentat, avui, i a partir d’aquesta presentació, cada ajuntament i consell farà la difusió de les seves històries. En el cas del Consell de Formentera i d’Eivissa ha col·laborat per dissenyar una pàgina web conjunta en la qual es troben les històries i tots els vídeos de les dos illes, www.historiesdelcatala.cat.

Cada Ajuntament s’ha fet càrrec de les despeses de producció de les seves històries. El cost és de 3.000 euros per les 25 històries. La pàgina web suma 800 euros i ha estat finançada entre els dos consells. A més, pròximament es farà més difusió a través de mitjans de comunicació, entre d’altres, per mostrar com la llengua catalana està viva i molts dels residents que s’instal·len a l’illa la fan servir en el seu dia a dia.

Les terres cultivables de Can Marroig recuperaran la seva activitat tradicional

Foto signatura conveniEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller de Medi Ambient del Govern, Vicenç Vidal, i president de l’Institut Balear de la Natura han signat avui a la Sala de Plens del Consell de Formentera un conveni de col·laboració per a la gestió de la finca pública de Can Marroig, propietat de l’IBANAT. A l’acte també han assistit el conseller de Medi Rural del Consell de Formentera i el gerent de l’IBANAT, Joan Ramón Villalonga.

L’objectiu de l’acord que tindrà una durada de 5 anys prorrogables és que es pugui fer un aprofitament agrícola de la finca, i “la voluntat del Consell és que sigui la Cooperativa del Camp de Formentera qui treballi aquestes terres”, segons ha explicat el president. Jaume Ferrer ha agraït la cessió de 12 hectàrees de terreny cultivable, ja que aquesta era una demanda antiga que ja s’havia fet a altres responsables del Govern, segons ha recordat. L’explotació agrícola es farà fent servir tècniques ecològiques.

Per part seva, el conseller balear ha mostrat la seva satisfacció perquè “recuperar els usos agraris d’aquesta finca és una fita molt important que ajudarà a conservar la biodiversitat”. Vicenç Vidal ha explicat que aquesta és la primera finca pública que recuperarà l’activitat productiva. Les 12 hectàrees de terres cultivables de Can Marroig passaran a formar part del Fons de Terres gestionat per la Cooperativa del Camp de Formentera, creat al març de 2015, i que fins a dia d’avui acumulada un total de 140 hectàrees. Amb iniciatives com aquesta el Consell de Formentera pretén recuperar el sector primari, a la vegada que es manté el paisatge tradicional de l’illa.

Més articles...

Pàgina 407 de 440

407

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat