• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera s’adhereix a una campanya de conscienciació contra agressions sexistes

foto-material no-i-punt-1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Igualtat, s’ha adherit a la campanya “No i punt” que té com a objectiu que les festes estiguin lliures d’agressions sexistes. Aquesta campanya ha estat creada per l’Ajuntament de Palma en col·laboració del Consell de Mallorca.

“L'objectiu general de la iniciativa és promoure espais d’oci igualitaris i segurs, dels que puguin gaudir tant homes com dones, i que estiguin lliures d’agressions sexistes, sexuals y homòfobes”, segons ha declarat la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. “La idea és informar i sensibilitzar cap a la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes”, ha afegit.

Per aconseguir-ho, avui 16 de juliol es col·locarà a la Savina una taula informativa, en horari de tarda-nit, amb material de la campanya amb motiu de les festes del Carme. El mateix es farà el pròxim dissabte 20 de juliol, en el mateix horari, amb motiu de la celebració de la Festa Flower a Sant Francesc.

El material que inclou la campanya és: protocol de prevenció i actuació davant les agressions sexistes, un decàleg de bones conductes, test anti agressions, adhesius “No i punt”, polseres “No i punt” i banderola “No i punt”. A més hi haurà tècnics especialistes que ajudaran a difondre l’objectiu de la campanya.

Campanya #nosiguisase

D’altra banda, per tercer any consecutiu, el Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut, i en col·laboració amb el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) continua amb l’adhesió a la campanya de sensibilització #nosiguisase.

“Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participen, sobretot joves, per evitar un excés en el consum de l’alcohol”, segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

El pròxim 20 de juliol es muntarà una taula informativa amb professionals de la plataforma Energy Control (projecte de l’ONG Associació Bienestar y Desarrollo). En aquesta taula es repartirà material informatiu de la campanya com motxilles, xapes, postals amb missatges de conscienciació, botelles d’aigua amb collet amb missatges i pòsters.

El Consell de Formentera també farà difusió de les campanya a la seva web a través de banners informatius de les campanyes.

16 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera visita oficial del president de l’APB a Formentera

foto-reunio---amb-apb-1-1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer ha mantingut avui una reunió amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella. A la trobada celebrada a les 12.30h a la sala d'Actes del Consell de Formentera, també han assistit les vicepresidentes Ana Juan i Susana Labrador, així com els consellers Rafael González, Pep Marí i Bartomeu Escandell, i el director de l'APB, Juan Carlos Plaza, i el delegat de l'APB a Eivissa i la Savina, Ignacio Revilla.

La presidenta ha explicat que en la reunió s'ha parlat sobre "el nou Pla Especial del Port de la Savina, els usos que es donaran als nous edificis que es faran en la segona fase de les obres, que tindran lloc a partir de final d'aquesta temporada, i on es crearan noves instal·lacions per la indústria pesquera, entre d'altres", segons ha declarat.

A més, Alejandra Ferrer ha destacat el conveni de cessió d'usos signat amb APB i que ha permès instal·lar una col·lecció museogràfica dins el Far de la Mola. El president de l'Autoritat Portuària ha felicitat al Consell per aquest projecte que segons ha dit "servirà de model per altres fars".

Per la seva part, Gual de Torrella també s'ha referit a la finalització de la primera fase d'obres del port de la Savina que "ha possibilitat donar visibilitat a la primera línia del mar i crear una zona acollidora tant per turistes com residents". Pel que fa a la segona fase de les obres el president de l'APB ha destacat que "es crearan espais lliures per poder acollir accions formatives i d'innovació al llarg de l'any".

Així mateix, Gual de Torrella ha anunciat que pròximament es posaran sensors per mesurar la qualitat de l'aire al port de la Savina, una lectura que es podrà fer online.

15 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera visita oficial del conseller balear de Medi Ambient

foto-visita-miquel-mir-forment1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Territori, Rafael González i el conseller de Medi Ambient, Antonio Sanz, s'han reunit amb el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir avui a les 10.30h a la sala d'Actes del Consell de Formentera.

Aquesta ha estat la primera trobada que el responsable balear manté aquesta legislatura amb la presidenta del Consell de Formentera i els seus homòlegs formenterers. A la reunió han fet un resum sobre els reptes més importants en els que han de fer feina conjuntament en els pròxims 4 anys.

En concret, la presidenta ha destacat que un dels projectes prioritaris serà "el tema de la regulació de fondejos al litoral l'illa i els diferents tràmits que s'han de consensuar amb Costes per dur endavant aquest projecte". Altra de les iniciatives claus és la de la regulació de l'estany des Peix, un projecte sobre el qual ara ha d'informar favorablement Costes i que després s'ha d'acabar de desplegar amb l'ajuda del sector implicat, segons ha explicat la presidenta, que ha declarat que "de manera paral·lela treballarem per aconseguir solucions alternatives per les persones i empreses que puguin quedar fora de la regulació".

Els responsables formenterers també han traslladat al conseller balear la necessitat de millorar la gestió del Parc Natural, desenvolupar el Decret Posidònia, seguir fent campanyes de control de les serps, millores en els serveis d'Abaqua, en el funcionament de la depuradora, i la xarxa de sanejament des Ca Marí o el bombeig des Pujols, entre d'altres.

Per part seva, el conseller Miquel Mir ha explicat que en aquesta primera reunió s'han posat les bases per "poder seguir donant resposta a totes les necessitats i peticions de Formentera". En aquest sentit el conseller balear s'ha compromès a coordinar esforços i fer feina conjunta amb el Consell de Formentera.

15 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs de vela per usuaris discapacitats del Centre de Dia

vaixell-adaptat-escola-vela-foEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que durant els mesos de juliol i agost es du endavant un curs d’iniciació a la Vela amb usuaris discapacitats del Centre de Dia. Les classes tenen lloc una vegada a la setmana, els divendres, i les imparteix personal de l’Escola Municipal de Vela.

L’objectiu final és que els usuaris siguin capaços de conduir l’embarcació per ells mateixos. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha explicat que amb aquesta proposta que es du en col•laboració amb l’àrea de Benestar Social, “se cerca que els usuaris del Centre de Dia puguin gaudir de les infraestructures i els recursos que tenim, perquè puguin fer una activitat a l’aigua i a l’aire lliure, que els ajudi a enriquir el seu dia a dia, aprofitant la temporada d’estiu”.

El 2017 el Consell de Formentera va adquirir aquesta embarcació adaptada per a persones amb diversitat funcional per l’Escola Municipal de Vela de Formentera. L’embarcació té una capacitat per 12 tripulants. La institució va comptar amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” per adquirir aquest vaixell.


12 juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 180

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat