• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera inicia avui el tercer estiu de regulació de la circulació de vehicles

foto 2021 for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui s’inicia la regulació de formentera.eco. A partir d’avui dijous 24 de juny i fins al 7 de setembre tots els vehicles que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l’autorització de circulació. “Aquest és el tercer estiu d’aplicació i per primera vegada el període de regulació s’amplia a la darrera setmana de juny i primera de setembre, tal com vàrem acordar al Consell d’Entitats”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Rafael González ha fet una lectura positiva d’aquest primer dia de regulació en què hi ha autoritzats per circular un total de 15.390 vehicles. Les xifres desglossades són:

Turismes de visitants 501
Motos de visitants 71

Turismes de residents a Eivissa 181
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.410
Motos de lloguer 6.085

Vehicles de residents 5.549
Altres vehicles 573

Total 15.390
Informació actualitzada a les 9 hores del dia 24 de juny de 2021

En l’última setmana, la mitjana de reserves diàries de vehicles de visitants s’ha situat en 145; i a dia d’avui hi ha disponibilitat de quota en tots els dies del període de regulació, del 24 de juny al 7 de setembre.

Sostre de 2021
El nombre màxim de vehicles que podrà haver-hi a Formentera en circulació durant aquest estiu de 2021 ha quedat fixat en 20.591 vehicles, un 8 % menys que el 2019. L'objectiu és que per l'any que ve baixi un 4 % i per al 2023 un altre 4 %, amb la qual cosa en quatre anys s'haurà abaixat un 16 %.

En aquest sentit la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha destacat que una de les amenaces més grans que té Formentera és “la massificació”. “Pel que fa a la part terrestre de vehicles hem aconseguit donar-li solució amb aquest projecte i ara ens queda per endavant la regulació en l’àmbit marítim, tant en la freqüència de les línies regulars, com en la regulació del fondeig a tot el litoral de Formentera”, ha assenyalat Alejandra Ferrer.

Reserves
Els visitants han de treure les acreditacions dels seus vehicles al web formentera.eco. El tràmit es pot realitzar d’una manera àgil i ràpida. La taxa que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta, però s’ha de tramitar a la mateixa web.

Informació
Les navilieres que connecten l’illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les seves webs en el procés de compra dels bitllets. D’aquesta forma es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que vinguin a Formentera amb el seu vehicle.

D’altra banda, a Formentera hi ha 43 empreses amb autorització per llogar vehicles, les quals també han de tramitar les seves acreditacions mitjançant la plana web www.formentera.eco .

Controls
Aquest tercer any d’aplicació s’ha realitzat una millora en el control d’accés i sortida de vehicles a l’illa. Per una banda, s’han actualitzat i reubicat les càmeres de lectura de matrícules, situades a la Savina en un punt de pas a l’arribada i sortida de l’illa, per millorar la seva eficàcia. Així mateix, mitjançant senyals viàries, també s’ha millorat la informació en aquest punt de control.

Cal recordar que per als vehicles que circulin per Formentera sense autorització, la llei preveu sancions de com a mínim 1.000 euros.


24 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre a Formentera ‘Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas’

cartell 2021 piedras escritasEl Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) en col·laboració amb el Consell de Formentera organitzen els actes de presentació del darrer número de la col·lecció Treballs del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (TMAEF), titulat “Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas”. La presentació comptarà amb l’autor del llibre, el prof. Virgilio Martinez Enamorado (Universitat de Màlaga), i l’encarregat del pròleg, el Dr. Antoni Ferrer Abárzuza. La sèrie TMAEF, finançada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, arriba ja al 79è llibre publicat. La presentació a Formentera es farà el dissabte, 26 de juny, a les 20.30 h al jardí de ses Eres. L’aforament serà limitat i les persones hauran d’estar assegudes.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça l’atenció a infants i adolescents en risc

cartell 2021 poster ANAR BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha reforçat l’atenció a infants i adolescents en risc de l’illa mitjançant un conveni que ha signat amb la Fundació Anar, entitat que treballa en la promoció i defensa dels drets dels infants i adolescents en situació de risc i desemparament.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que amb aquesta col·laboració “es reforça l’atenció als menors per part de l’administració, ja que la Fundació Anar aporta una eina molt útil i propera per als joves, 24 hores al dia 365 dies a l’any, que a més és confidencial i gratuïta i està atesa per professionals”. El conseller ha destacat que el servei de protecció de menors del Consell amplia d’aquesta manera “el seu radi d’acció, i mantindrà una col·laboració estreta, compartint també informació, amb una fundació, sense ànim de lucre, que fa més de 25 anys desenvolupant aquest servei a les Illes Balears”.

L’atenció d’aquesta fundació, es desenvolupa de manera telemàtica i compta amb diferents serveis que als infants i les seves famílies poden fer servir, com al Telèfon d’Ajuda a Nins i Adolescents 116111, al qual pot trucar qualsevol infant o adolescent i que serà atès per professionals de la psicologia, advocacia i treball social, que escoltaran tot el temps que necessiti i l’ajudarà a trobar una solució al seu problema.

A més, disposa d’un correu electrònic balears@anar.org i un xat a la web www.anar.org on també es pot contactar de manera anònima i rebre atenció immediata de professionals.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el Cinema a la Fresca, un dels clàssics de l’estiu formenterer

cartell 2021 cinema a la frescaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta la quinzena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Aquest cicle fa que residents i turistes puguin gaudir de les nits d’estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F_, amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran, de juliol a setembre, un total de 34 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys vint i fins a l’actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l’Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Espai F_, directors artístics de Cinema a la Fresca de la Mola, han volgut destacar que la seva programació respon a la voluntat de projectar films internacionals de diferents estils i gèneres, aptes per a totes les edats i amb missatges optimistes tan necessaris en aquest moment que estem vivint.

Programació
El Cinema a la Fresca s’inicia el pròxim dimarts 29 de juny a Sant Francesc amb la projecció de XXY, dins del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+. Una pel·lícula de la directora Lucía Puezno, que narra la història d’Àlex una singular adolescent de quinze anys que amaga un secret. Poc després del seu naixement, els seus pares, varen decidir deixar Buenos Aires per viure, aïllats del món, en una cabanya de fusta a la vora de la mar. El que pretenien era que la seva filla creixés lliure de qualsevol mena de prejudicis, protegida i feliç, fins que arribàs el moment de decidir quin camí havia de seguir. Abans del film es projectarà el curtmetratge (A)NORMAL de Miguel Parra, premiat en la setena edició del Formentera Film Festival.

Dijous 1 de juliol a la plaça de l’Església de Sant Ferran es projectarà In this world (En este mundo), un film que forma part del programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La pel·lícula dirigida per Michael Winterbottom que narra la història de dos jóvens afganesos que viuen en un camp de refugiats de Peshawar, i somien en anar a viure a Gran Bretanya.

Divendres 2 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Zorba the Greek, del director Mihalis Kakogiannis. Una pel·lícula basada en una novel·la de Nikos Kazantzakis, que narra la història d’un escriptor anglès que viatja a Creta per prendre possessió d’una petita propietat que ha heretat. En el viatge coneix en Zorba, un home de caràcter vitalista i de costums primitius, que exerceix sobre ell una gran influència.

El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits com: Miraï, una aventura extraordinària més enllà de l’imaginable sobre el naixement d’una petita germana; Little Fugitive, on un nen fuig de la seva casa i troba el paradís al parc de Coney Island; Captain Fantastic, un pare devot inculca als seus fills una peculiar manera de pensar i viure la vida, i Wolf children (Los niños lobo), una joia de l’animació japonesa.

També podrem gaudir del gènere negre amb La Conversación i Pickpocket, i de comèdies com La escopeta nacional, In nome del popolo italiano, Especiales i El viaje a ninguna parte.

L’amor també és el protagonista d’alguns dels films amb Fuerza Mayor, Cuando pasan las cigüeñas i Paris, je t’aime, i la ciència-ficció amb els films The Arrival i la mítica Blade Runner.

Un dels plats forts d’aquest any serà la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo de la pel·lícula Shoulder Arms de Charles Chaplin el 27 de juliol al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat a la població de Formentera a gaudir d’aquesta proposta cultural, i ha destacat que totes aquestes pel·lícules es podran veure en l’entorn obert i a l’aire lliure dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres de Sant Francesc, plaça de l’Església de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola), “uns espais idonis, que aquest any s’adaptaran a les mesures de seguretat i de distanciament per prevenir la covid-19”.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 293

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat