• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell de Formentera col·labora amb Pimef i Cambra de Comerç en l’aplicació de les mesures de control en els comerços de l’illa

cartell 2020 covid comercosEl Consell de Formentera recorda als ciutadans i als comerços de l’illa que per decret poden romandre oberts la importància de complir amb les mesures de control adoptades amb motiu de la situació d’alerta sanitària. La institució ha editat un cartell que tant la Pimef com la Cambra de Comerç estan repartint entre els seus socis en el qual es recorden les principals mesures que s’han d’adoptar en higiene, estada al comerç i distància recomanada entre els clients.

17 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Decret de Presidència sobre actuacions administratives i organitzatives del Consell de Formentera, com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19

Amb aquest decret signat avui per la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, resten suspesos els procediments judicials on estigui representat el Consell, menys en matèria de protecció de menors i de protecció davant la violència contra les dones. També resten suspesos els procediments administratius, menys els que, per motius extrems s’hagin de tramitar.

Així mateix, cal suspendre la celebració de les sessions ordinàries del ple de la corporació, junta de portaveus, comissions informatives i de govern.

Presidència recupera totes les atribucions que es varen delegar a favor de la Comissió de Govern el passat mes de juliol, però es manté la delegació de competències en matèria econòmica a favor del conseller de Presidència, Hisenda i Serveis Generals.

Així mateix, s’habilita la relació de la ciutadania amb el Consell Insular per mitjans electrònics, informàtics i telemàtics com a regla general amb vista a evitar qualsevol mena de desplaçaments al Consell Insular; la qual cosa, també s’estableix per als corporatius de la institució.

Pel que fa al personal de la corporació, i atès que una part important de la plantilla de personal viu a l’illa d’Eivissa, es dictarà un Decret específic, per tal d’implantar, com a regla general, i en la mesura de les possibilitats de cada servei, el sistema de teletreball.

Considerar que qualsevol contractació pública que el Consell Insular faci, en matèria de prevenció sanitària i actuacions derivades, és habilitada plenament pel Reial decret d’estat d’alarma, i té la naturalesa de contractació d’emergència.

16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’inicien els controls d’entrada a Formentera per complir amb l’estat d’alarma

foto 2020 control portAvui s’ha iniciat el control d’entrada per accedir a Formentera per part de la Guàrdia Civil. Una parella d’agents comproven a l’entrada de les barques que les persones que van a accedir a Formentera ho facin atenent a les restriccions que marca l’estat d’alarma. És a dir, només es pot accedir a l’illa de Formentera per accedir al lloc de feina o al lloc de residència i en cap cas per motius d’oci, com podria ser l’arribada de turistes.

La presidenta ha agraït la mesura, que s’ha fet a petició del Consell de Formentera. “D’aquesta manera Formentera es blinda garantint que només puguin accedir les persones que permet el decret de l’estat d’alarma, atenent a la petició dels ciutadans i empresaris, per protegir al màxim als nostres residents davant la crisi sanitària que estem vivint”. Aquesta és una de les noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa.

Recordem que les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaren en serveis mínims el passat dissabte, per garantir l’arribada de mercaderies a Formentera, i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Amb aquesta reducció s’ofereixen 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, i es facilita el control, però el Consell ja treballa amb el Govern balear perquè es redueixin encara més els enllaços.

Registre de dades
D’altra banda, des del passat divendres el Consell de Formentera ha iniciat la creació d’un registre de dades de les persones que han arribat en els últims dies a Formentera procedents d’altres zones. Per una banda, divendres es va fer una crida als nou arribats perquè es posaren en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971321087 per donar les seves dades. La institució insular els ha traslladat el protocol de seguretat davant el coronavirus i fa un seguiment de cada cas per si necessiten assessorament o ajuda. De moment 138 persones, arribades de zones de risc, ja s’han posat en contacte amb el Consell.

A més, des d’ahir són les pròpies navilieres les que reparteixen a totes les persones que entrin a Formentera el qüestionari fet pel Consell per tenir el registre d’entrada des del moment de l’arribada i facilitar-les en la pròpia travessia informació sobre prevenció i protocols d’actuació, així com obligacions davant la situació d’estat d’alarma. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Alejandra Ferrer ha enviat un missatge d’agraïment de part de tot l’equip de Govern a tota la societat de Formentera per la seva responsabilitat i compromís, “als comerços que han tancat, als que queden oberts perquè són de primera necessitat, a les forces i cossos de seguretat que vetllen pel compliment d’aquest estat excepcional, als treballadors que de manera comprensiva estan adaptant els seus horaris i feines, i als que han implementat el teletreball, per suposat als sanitaris que lluiten des de primera línia i a tots els joves, infants, famílies i gent gran que se queden a casa. Amb el compromís individual i aquest esforç col·lectiu que el poble de Formentera sempre ha sabut fer de manera exemplar esperem aconseguir tornar aviat a la normalitat. A tots i totes GRÀCIES”, ha conclòs la presidenta.


16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa

foto 2020 parc la savinaDavant la situació generada per l’evolució de l’Covid-19, que ha motivat la declaració d’estat d’alarma segons es preveu en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, el Consell de Formentera recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa.

Des d’aquest passat cap de setmana, agents de la Guàrdia Civil i Policia Local de Formentera estan precintant i senyalitzant aquests espais per recordar aquesta prohibició. Després de la tasca informativa realitzada el primer dia entre comerços i ciutadans, des del Consell es recorda que els agents poden arribar a aplicar sancions des de caràcter lleu a greu en cas d’incompliment d’aquesta mesura.

16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 215

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat