• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Retirades prop de 3.000 bosses de processionària de manera manual en una setmana

foto 2021 processionaria 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que en aquesta primera setmana de campanya de retirada de bosses de processionària s’han eliminat prop de 3.000 bosses de manera manual d’aquesta plaga que afecta els pins de l’illa. Dos operaris contractats pel Consell de Formentera porten a terme aquesta feina durant 20 jornades que varen començar per la zona de l’hospital i el cementeri i que ha continuat pel camí des Brolls, gasolinera de Sant Ferran, camí Vell de la Mola, Migjorn, es Ca Marí...i que cobrirà gran part dels pinars afectats de l’illa. La contractació d’aquests operaris té un pressupost de 8.871, 72 euros.

A més, els propers dies arribaran més de 5.000 cartutxos per, amb la col·laboració dels caçadors de l’illa, eliminar les bosses en altura.

Col·laboració ciutadana i més implicació de Sanitat Forestal
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha demanat, una vegada més, “la col·laboració dels propietaris i tots els residents de l’illa, per tenir cura del nostre bosc” i ha recordat que des de l’àrea de Medi Ambient s’ofereix informació i material als particulars per poder retirar les bosses de processionària.

A més, el conseller ha assenyalat que “per al departament de Sanitat Forestal del Govern balear el tractament d’aquesta plaga a Formentera ha de ser una qüestió prioritària, com els darrers anys, perquè la plaga, lluny d’acabar, està colonitzant altres indrets de l’illa”.

També cal destacar la feina d’eliminació de bosses que s’està desenvolupant al mateix temps a la finca de sa Tanca d’Allà dins per part de l’Ibanat.

Per més informació poden posar-se en contacte amb l’àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera a les oficines del carrer Mallorca, 15 (baixos) de Sant Ferran de ses Roques, telefonant al 971 32 12 10 extensió 1 o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat. També es pot consultar el web de Sanitat Forestal a la següent adreça electrònica: http://sanitatforestal.caib.es, o posar-se en contacte amb el servei de Sanitat Forestal mitjançant telèfon 971 17 66 66 o el correu electrònic sanitatforestal@caib.es.


27 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obres de remodelació i millora de dues vies des Pujols

foto 2021 obres es pujols 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures, informa que ja està en marxa l’obra de remodelació de l’avinguda Miramar i el carrer Punta Prima des Pujols. Aquestes dues vies passaran a ser d’ús per a vianants parcialment, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i s’embellirà el carrer amb nou mobiliari urbà i il·luminació.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que “amb aquesta remodelació es dona continuïtat a les anteriors obres de millora del centre del nucli urbà i té com a objectiu millorar la imatge del poble, fer-lo més accessible per als vianants i beneficiar el sector de la restauració”. Amb aquesta actuació es vol fomentar la presència de les persones en el poble, com ja s’ha fet a altres nuclis, i desviar la circulació de vehicles cap a la circumval·lació, segons ha afegit el conseller.

La reforma es va iniciar el passat mes de desembre i finalitzarà a final de maig. Les obres han estat adjudicades per un valor de 1.087.286,02 € a la UTE Xix Avenida Miramar.

26 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Classes del poliesportiu de manera telemàtica

L’àrea d’Esports del Consell de Formentera informa que partir de demà, 26 de gener, es començaran a fer les classes dirigides del poliesportiu Antoni Blanc de manera telemàtica al canal de YouTube ‘Esport a Casa a Formentera’, a causa del tancament de la instal·lació esportiva per les noves restriccions del nivell 4 d’alerta sanitària. Les classes s’ofereixen en directe des del poliesportiu i seran impartides pels monitors i monitores habituals. A més, des d’avui es paralitzen tots els pagaments fins que es torni a desenvolupar l’activitat presencial. Per qualsevol dubte es pot contactar via correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o trucar al telèfon 971 32 12 40 des de les 8.00 fins a les 21.00 hores de dilluns a divendres.

Vegeu aquí sota els horaris de les activitats.

25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1a

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1b

El Consell reprèn aquest hivern el servei d’atenció telefònica per a persones majors de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que avui en dia s’està realitzant un seguiment telefònic permanent als majors de 65 anys de Formentera. Aquest servei, que es va iniciar el passat mes de març arran de la situació de confinament, es va reprendre el mes de desembre i en l’actualitat contacta amb 520 persones majors de 65 anys de l’illa que no són usuaris habituals dels serveis socials del Consell.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, destaca que la iniciativa “va funcionar amb èxit durant el confinament” i que han volgut continuar aquest hivern “perquè es tracta d’un dels col·lectius més vulnerables d’aquesta pandèmia i també dels més afectats en aquesta nova normalitat”. “Es tracta de persones grans que estaven fora del circuit de la xarxa de serveis socials, i aquestes trucades serveixen per realitzar seguiment, orientació, oferir suport en cas necessari o, fins i tot, xerrar”, assenyala el conseller Ramírez.

Les treballadores familiars de l’àrea de Benestar Social són les encarregades de realitzar aquestes trucades una vegada al mes per parlar amb els majors.

Servei d’atenció a 25 domicilis de l’illa
Aquest servei d’atenció telefònica forma part del treball que desenvolupa el departament de Servei d’Atenció Domiciliària, que en l’actualitat es continua realitzant a 25 domicilis de Formentera aplicant els protocols establerts de prevenció i actuació en relació amb la covid-19. Aquest servei compta actualment amb una plantilla de 6 treballadores familiars a jornada completa, cada dia de l’any, que ofereixen una prestació dirigida a la cobertura de les necessitats de les persones més vulnerables. El servei inclou un conjunt d’actuacions dutes a terme en el domicili de les persones en situació de dependència, siguin d’atenció domèstica o de la llar, o d’atenció personal.

Segon el conseller de Benestar Social, “el SAD és en aquests moments, una prestació clau per donar resposta a les necessitats bàsiques dels col·lectius especialment vulnerables de Formentera” i ha agraït “l’esforç i la implicació dels treballadors d’aquest servei des del primer dia que es va declarar la pandèmia”.


22 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 263

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat