• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera recupera la figura del policia tutor

Foto policia localEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que a partir de la setmana vinent es tornarà a comptar amb el servei de policia tutor.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha destacat que des del cos de la Policia Local de Formentera “s’ha realitzat un esforç important per poder restituir el servei de policia tutor atenent a la importància que aquest servei té en la societat i sobretot en els joves”. L'inici efectiu serà el proper dilluns dia 17, data partir de la qual l’agent de policia que realitzarà aquesta tasca iniciarà una ronda de contactes amb centres, associacions i conselleries relacionades amb les feines vinculades al servei.

La figura del policia tutor
El policia tutor o referent és un policia local dedicat especialment a col·laborar amb el món educatiu i amb els professionals de l'àmbit social, sense perdre la condició d'agent de l'autoritat i tot el que representa. Compta amb formació específica i està especialitzat a cooperar en la resolució de conflictes privats i en l'entorn escolar, facilitant la resolució d'aquests problemes, incloses les conductes de risc relacionades amb menors.

El seu àmbit d’actuació s’emmarca en els centres escolars, així com espais públics, locals i establiments i en l’àrea de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). Les seves funcions seran exercir una vigilància especial i tasques de prevenció en els casos que afecten els menors, i amb els professionals de l’àmbit social. En l’àmbit escolar, actuarà en casos d’absentisme escolar, en conflictes dins l’àmbit escolar o fets delictius, consum de drogues o tabac a més de vigilar i actuar en casos d'assetjament escolar i en l'ús il·lícit de les xarxes socials entre d’altres aspectes. Així mateix, es destinarà un segon agent per a realitzar accions i campanyes preventives conjuntes amb els centres escolars relacionades amb l'educació vial.

L’agent assignada es coordinarà tant amb l’àrea de Benestar Social com amb la Guàrdia Civil quan l’assumpte així ho requereixi.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha valorat molt positivament la recuperació de la figura del policia tutor per “les tasques de prevenció i l’ajuda que aquesta figura proporcionarà als menors, ja sigui mitjançant xerrades, jornades, vigilància de les entrades i sortides dels centres i la resta de tasques que desenvoluparà”.

La figura del policia tutor ha estat promoguda per les àrees de Seguretat Ciutadana, Educació i Benestar Social del Consell Insular de Formentera, en estreta col·laboració amb el Govern balear a través de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), dependent de la Conselleria d’Administracions Públiques.

Els socorristes de Formentera tanquen la temporada alta amb la segona Torxada

foto torxada 1El Consell de Formentera, a través del servei de socorrisme, informa que aquest diumenge 16 de setembre a partir de les 18.30 h a la platja d'es Pujols, es celebrarà la segona Torxada: Trobada de Socorrisme. Els vigilants viuran una jornada en la que realitzaran proves no competitives de natació, remolc i curses entre altres activitats. Al sol post es ficaran a l’aigua amb torxes enceses.

Segons ha explicat el cap dels socorristes, Marco Antonio Lage, “som a punt de començar la temporada baixa, i abans d’acomiadar els primers socorristes que deixen de prestar servei, fem aquesta trobada de germanor de tot l’equip”, una trobada que serveix també per donar visibilitat a la feina d’aquest col·lectiu. “Convidem tothom a què vingui a conèixer millor el servei que donem i comparteixi amb nosaltres aquesta jornada tan especial”, ha afegit Lage.

Cal recordar que entre el 15 de juny i el 15 de setembre, temporada alta pel que fa a l'època de vigilància a les platges, hi ha 23 efectius del servei de socorrisme que vigilen la seguretat dels banyistes. El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, del 15 de setembre al 30 hi ha 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10, igual que a l’inici de temporada.

Desè aniversari del Festival Guitarres de Formentera

foto festival-guitarres-de-formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, Sant Ferran acollirà la desena edició del Festival Guitarres de Formentera.

Desè aniversari
Cita musical imprescindible a l’illa, el Guitarres de Formentera és un festival on blues, jazz i rock i d’altres gèneres cobren protagonisme amb la necessària base i acompanyament d’aquest versàtil instrument de corda.

El Festival, que enguany arriba a la seva desena edició, és organitzat per l’associació Guitarres de Formentera i va sorgir l’any 2008 com a iniciativa del seu president Ekkehard Hoffmann quan es va proposar celebrar els 20 anys de l’associació Guitarres de Formentera sobre un escenari. L’èxit fou tal, que des d’aquell moment es va convertir en un esdeveniment clau del calendari cultural de Formentera.

Enguany, les activitats musicals tindran lloc a la plaça de l'Església del poble de Sant Ferran el divendres i dissabte 14 i 15 de setembre de 22.00 h a 04.00 h amb les actuacions Guitar Party, Los Peligrosos Gentlemen, Carmen Jaime i Formentera Connection, Chris Lee & Band, Alejandra Burgos, Kelly & Jam Factory, Smoke i Chimichurri. A més, i com ja és habitual, cada nit es clourà amb una jam session on actuaran els músics presents.

Diumenge 16 de setembre a les 21.30 h el restaurant Sa Panxa acollirà la clausura del desè aniversari del Festival amb un concert d’Alejandra Burgos i una darrera jam session.

L’artista Rafel Tur Costa cedeix una obra a Formentera

foto cessio rafel tur 1La Sala d’Actes del Consell Insular de Formentera ha acollit avui l’acte de cessió d’una obra d’art de l’artista Rafel Tur Costa. L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell, Jaume Ferrer, i la consellera de Cultura, Susana Labrador, que han rebut la donació en nom de la corporació de mans del fill de l’artista. L’acte també ha comptat amb la presència del comissari de l’exposició, Manolo de Oya, d’Espai F.

La pintura, realitzada en tècnica mixta, data de l’any 1988 i forma part de la recent exposició La ferida oberta que l’artista va realitzar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell del 26 de juny al 14 de juliol d’enguany.

Aquesta retrospectiva, que per primera vegada s'exposà a Formentera, fou organitzada pel col·lectiu cultural Espai F, amb la col·laboració del Consell de Formentera, el Govern balear, Fundació Baleària i Ràdio Illa.

Nascut a Santa Eulària, Rafel Tur Costa va ser el primer pintor abstracte de les Pitiüses i és un dels grans pintors eivissencs que ha traspassat l'àmbit artístic insular per exposar en museus i galeries estatals i internacionals. Germà del conegut ceramista Antoni Tur “Gabrielet”, va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics d'Eivissa, encara que la seva formació té un gran component autodidacta.

L’obra serà exposada a lloc públic per tal que el poble de Formentera en pugui gaudir.

Més articles...

Pàgina 7 de 138

7