• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Campanya informativa de renovació de les autoritzacions per aparcar a la zona blava i verda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, recorda que l’autorització d’aparcament gratuït a les zones blava i verda habitualment s’han de renovar de forma anual. “Durant la declaració del primer estat d’alarma, el passat mes de març, la zona d’aparcament regulat va quedar suspesa i es va reactivar al mes de juliol. El Consell va decidir prorrogar les autoritzacions per evitar que gran part de les renovacions es produïssin durant els mesos d’estiu, coincidint amb els mesos de major activitat econòmica i major demanda d’aparcament”, segons ha aclarit el conseller de Mobilitat, Rafael González.

La renovació automàtica de les autoritzacions finalitza el pròxim dilluns amb l’inici del mes febrer. Tots els conductors que no hagin renovat l’autorització en l’últim any hauran de realitzar aquest tràmit. La renovació de les autoritzacions es produirà el següent dia laborable després de la petició.

El Consell recomana realitzar la renovació a través de la OVAC per evitar desplaçaments i gestions presencials, es pot fer en aquest link:
https://ovac.conselldeformentera.cat > Tràmits i gestions > Llicències i permisos > Sol•licitud d’autorització / renovació d’autorització de zona blava - verda. En cas de dubte o per a més informació es pot trucar al telèfon del Consell 971 32 10 87.

“Durant els primers 15 dies de febrer els controladors de l’aparcament regulat tindran com a prioritat fer una campanya informativa entre els conductors sobre la necessitat de fer aquestes renovacions perquè tots els formenterers i formentereres puguin tenir les autoritzacions en vigor”, segons ha destacat el conseller.

30 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra un ple centrat en mesures sanitàries

Foto ple gener 2021 1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple del mes de gener de 2021 de manera telemàtica. El ple ha estat centrat en mesures sanitàries relacionades amb la situació de pandèmia que es viu en l’actualitat. La primera proposta presentada per l’equip de govern de GxF-PSOE, i que ha rebut el suport de tot el Ple ha estat relativa a la vacunació contra el virus de la covid-19.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha defensat aquesta proposta amb la qual s’insta el Govern de l’Estat que continuï treballant, conjuntament amb la Unió Europea, per arribar als acords internacionals adients, amb l’objectiu d’agilitzar al màxim la producció i distribució de les vacunes contra la covid-19, per arribar a la immunitat suficient i per poder reactivar la nostra economia turística.

Amb aquesta proposta, també s’insta el Govern de l’Estat que continuï treballant, juntament amb el Govern balear, per aconseguir la immunitat suficient necessària a escala nacional, per tal de poder reobrir la mobilitat lliure i segura entre comunitats autònomes, i així poder iniciar al més aviat possible l’activitat turística en l’àmbit nacional. Per acabar, també s’insta el Govern de l’Estat i el Govern balear a continuar treballant en totes les mesures i protocols necessaris per aconseguir corredors segurs i fer de les nostres illes una destinació competitiva i possibilitar l’arribada de visitants de manera segura.

Dret civil pitiús
El Ple del Consell de Formentera també ha donat suport unànime a una proposta conjunta, de l’equip de govern de GxF-PSOE i de Sa Unió, per una fiscalitat justa dels pactes successoris del dret civil pitiús en seu d’IRPF. Segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, “aquest dret civil propi s’ha de respectar”.

Per defensar-lo, el Consell de Formentera insta que el Govern de l’Estat, a propòsit del Projecte de Llei de mesures per a prevenir i combatre el frau fiscal, actualment en tramitació en el Congrés, suprimeixi o retiri l’article que reforma la Llei 35/2006 de l’IRPF, tot això als efectes d’evitar la desnaturalització de la capacitat normativa en matèria civil i fiscal que la Constitució, l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i les lleis reconeixen al Govern de les Illes Balears i al Parlament de les Illes Balears, o de desincentivar que se n’emprin les institucions civils pròpies. Així mateix, el Consell Insular de Formentera insta a que el Govern de les Illes Balears i el Parlament de les Illes Balears defensin de manera efectiva la diversitat d’institucions pròpies recollides en la Compilació de Dret Civil de les Illes Balears, i en concret els pactes enfront de la reforma fiscal que proposa el Govern de l’Estat, i la seva consegüent desnaturalització.

Fibra òptica
D’altra banda, també ha rebut el suport de l’equip de govern i de l’oposició, la proposta presentada al Ple per la dotació de fibra a tota l’illa de Formentera. La proposta ha estat defensada per la consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, que ha destacat que amb la crisi de la covid “les noves tecnologies han adquirit un paper clau. Permeten el teletreball, afavorint la conciliació familiar, noves maneres de relacionar-nos, noves fórmules per a reunir-nos i per transmetre’ns la informació”. En aquest sentit ha assegurat que un dels mitjans que durant els darrers anys ha millorat significativament l’accés a Internet a la nostra illa ha estat la fibra òptica, però que encara hi ha zones a les quals no arriba. Per aconseguir que s’implementi a tot Formentera amb aquesta proposta s’insta a les administracions competents i a les companyies a dotar de fibra al 100% dels habitatges, comerços, bars i restaurants i altres establiments turístics i hotelers de l’illa.

Formentera, municipi residu zero
D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat l’adhesió de Formentera al ‘Programa de Certificació Municipi Residu Zero’. Tal com ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “aquesta legislatura des del Consell s’han impulsat iniciatives per a la implantació de l’economia circular, com són el sistema de reutilització de palets, i el reaprofitament de bicicletes, tots dos a la deixalleria, però es tracta d’anar més enllà i aconseguir amb iniciatives com la de Municipi Residu Zero, i engegar un procés de reducció de residus i millora en l’eficiència en l’ús del recursos”.

Així mateix també ha obtingut el suport de tot el plenari, una proposició grup polític Sa Unió, modificada per l’equip de govern, relativa a la pròrroga de vigència per a 2021 de les inscripcions de les estades turístiques en habitatges, com ja es va fer per part del Consell amb les autoritzacions de l’any 2020 a causa de la situació excepcional que s’està vivint per la pandèmia.

Propostes de seguretat sanitària
Altra de les proposicions que han obtingut el suport de tot els grups ha estat la proposició de Sa Unió, modificada per l’equip de govern, per “reiterar al Govern de les Illes Balears a fer les gestions necessàries per poder realitzar, de manera urgent, un cribratge massiu voluntari amb test ràpids d’antigen per detectar la presència del virus de la covid-19 a l’illa de Formentera”.

Per unanimitat el Ple també ha aprovat instar el Govern a dotar Formentera de més recursos per als serveis de la covid-19, així com accelerar “el màxim possible” la dotació per a l’illa de la base del 061, i mentrestant es doti un recurs extraordinari per a emergències simultànies. La proposta, transaccionada per l’equip de govern amb l’oposició, ha estat defensada pel conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, que ha assenyalat que “la població de Formentera també es mereix tenir un servei digne com la resta de ciutadans de les Illes Balears”; a més ha recordat que en els pressupostos del 2021 de la CAIB hi ha una partida pressupostària per a la creació d’aquesta base del 061. El conseller Ramírez ha finalitzat recordant que “s’han de potenciar i no retallar els serveis públics, com l’educació i la sanitat perquè ens fan iguals”.

Finalment, també s’ha votat a favor de manera unànime una proposta presentada pels grups del Ple conjuntament per “demanar proves diagnòstiques negatives del virus de la covid-19 per viatjar entre illes”. Amb aquesta proposta es reitera al Govern de les Illes Balears la petició de que faci les gestions necessàries per establir aquestes mesures de control amb condicions anàlogues als viatgers que provenen de fora de la nostra comunitat per moure’s entre illes dins del nostre arxipèlag, una vegada acabi el tancament perimetral i mentre duri la situació de risc a qualsevol de les illes.

Declaració Institucional Dia Mundial Contra el Càncer
La sessió ordinària del ple de gener ha finalitzat amb una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, que es celebra el 4 de febrer. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha presentat aquesta declaració “en un any que la crisi provocada per la pandèmia no ha fet sinó agreujar la situació de fragilitat social i sanitària de les persones amb càncer i les seves famílies com a col·lectiu doblement vulnerable”. Amb aquesta declaració, el Consell “manifesta el seu suport a la recerca del càncer, com a instrument imprescindible en la lluita contra aquesta malaltia”. El conseller Ramírez ha assenyalat que la institució insular “trasllada el seu reconeixement a totes les associacions i entitats que estan acompanyant a les persones afectades pel càncer pel seu compromís i labor continuada”.

29 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La ITV de Formentera romandrà tancada de l’1 al 5 de febrer per treballs de remodelació i millora de l’estació

L’àrea de Serveis d’Inspecció del Consell de Formentera informa que l’estació de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) romandrà tancada de l’1 al 5 de febrer per treballs de remodelació i millora de la instal·lació. Les obres consisteixen a adequar els llocs de treball dels mecànics i millorar els llocs d’atenció al públic, per fer-los més accessibles. Cal tenir en compte que l’oficina original donava servei a dos llocs de treball i que actualment la plantilla té tres mecànics, dos administratius i un director d’estació. D’altra banda, es millora la ventilació i la protecció contra el soroll de l’espai i es facilita un espai per al personal d’acord amb les normes d’higiene i salubritat. Si no hi ha imprevistos per les obres, l’activitat tornarà el pròxim 8 de febrer. Actualment la ITV no té llista d’espera.

El conseller de Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, assenyala que aquesta obra era “necessària per millorar tant el servei de cara al públic com els llocs de treball dels treballadors de l’estació”.

29 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Autoretratos” la nova mostra que es podrà visitar la pròxima setmana a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 steinmeyerEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” acull, a partir de dilluns 1 de febrer, l’exposició Autorretratos de l’artista alemany Christoph Steinmeyer.

Steinmeyer és un artista que porta els deu últims anys treballant de manera hiperrealista.

L’exposició que presenta a Formentera està composta per 5 obres de gran format que l’artista ha realitzat els últims 3 mesos a l’illa. Una mostra que suposa un punt d’inflexió en la trajectòria de l’artista, ja que és la primera vegada que realitza una sèrie
d’autoretrats.

Steinmeyer exposa en diverses galeries europees i nord-americanes, i ha presentat la seva obra en institucions públiques internacionals.

L’exposició podrà visitar des de dilluns 1 a dissabte 6 de febrer de 2021, en horari d’11 a 14 hores i de 19 a 21 hores. L’aforament de la Sala ha quedat reduït a 5 persones a causa de l’entrada de l’illa en el Nivell 4 reforçat d’Alerta Sanitària, les visites es faran respectant les mesures de seguretat sanitària com ús de mascareta, distància i higiena de mans.


29 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 265

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat