• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera posa en marxa dos grups de suport familiar per acompanyar als pares i mares en la criança

cartell grup de suportEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social, posa en marxa dos grups de suport familiar, un de dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys, i altre dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys. Els grups són oberts, no fa falta inscripció prèvia, i tenen caràcter gratuït.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada, “és la de formar famílies (pares, mares, fills i filles) en l’enfortiment d’habilitats parentals, a fi de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques (assetjament escolar, consum de drogues i d’altres) i donar suport en la seva tasca”.

Les sessions es portaran a terme al Casal d’Entitats. El grup de suport 1 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys) es realitzarà el primer dijous de cada mes, i la primera sessió serà demà 10 de gener de 18 a 20h. El grup de suport familiar 2 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys) es realitzarà el darrer dijous de cada mes, i la primera sessió serà el 24 de gener de 18 a 20h.

El grup de suport tendrà un doble vessant; segons ha destacat Vanessa Parellada, “per una part, s’acompanyarà els pares en la criança dels fills per a donar-los suport i orientar-los, i per l’altra se’ls proporcionarà eines per a evitar que una incipient problemàtica vagi a més”. Així, es treballarà la resolució de conflictes d’acord amb els valors democràtics i l’enfortiment de les habilitats socials amb els menors.

El grup de suport familiar serà conduït per l’educadora social de l’Àrea de Benestar Social i puntualment comptarà amb la col·laboració de professionals especialitzats en diferents temàtiques.

El TSJIB no dóna suport a una demanda d'acomiadament improcedent d'un bomber contra el Consell de Formentera

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès una sentència en la qual descarta que el bomber Rubén Castellar Lozano fos acomiadat de manera improcedent i anul·la l'obligació del Consell de Formentera de pagar 10.143€ per salaris pendents, com ell pretenia i disposava la sentència d'instància anterior.

Rubén Castellar va treballar al Consell de Formentera entre el 7 de març de 2016 i el 31 de gener de 2017, moment en el que va comunicar la seva intenció de deixar el servei. Tot i aquesta voluntat expressada, el dia que s'havia de materialitzar la baixa el bomber es va presentar al lloc de feina amb la seva advocada i un notari, tot simulant que ell mai havia volgut deixar de treballar i va interposar una demanda per acomiadament improcedent.

Sobre aquest aspecte, el TSJIB ha afirmat que "es declara provat que el demandant va comunicar a l'entitat la seva voluntat de no renovar el contracte de treball, per la qual cosa el contracte es va extingir per baixa voluntària i no per decisió unilateral de l'empresa".

També s'anul·len els 10.143€ de salaris pendents que es fixava en l'anterior sentència perquè el bomber pretenia tenir el benefici d'un conveni que no li era d'aplicació. La sentència exposa que "el salari del demandant és el pactat en el contracte de treball, no essent aplicable el conveni col·lectiu del personal laboral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ja que el Consell Insular de Formentera no és administració de la Comunitat Autònoma ja que té la seva pròpia Administració".

Cas del borsí

Es tracta del mateix bomber que va demandar al Consell de Formentera per l'aplicació de l'antic borsí de 2014, cas que va guanyar, i per la qual cosa va aconseguir del Consell de Formentera el pagament d'una indemnització sense treballar, ja que la sentència estimava que hauria d'haver començat el seu servei a l'illa a l'estiu de 2014 i no va ingressar fins el març de 2016.

Formentera oferta 4 cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa

foto vinya a-monteroEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, ha presentat els cursos de formació en matèria d'agricultura i ramaderia per aquest 2019. Entre els mesos de gener i abril es faran 4 cursos. Les formacions s'iniciaran el pròxim 21 de gener amb el curs d'usuari professional nivell bàsic de productes fitosanitaris.

Aquest primer curs es desenvoluparà entre el 21 i el 25 de gener en horari de tarda (de 16 a 20h), i el 26 de gener es farà una prova per comprovar els coneixements adquirits. Amb aquesta formació s'obtèn el carnet de manipulador de productes fitosanitaris, nivell bàsic. Les inscripcions ja estan obertes, i es poden fer a l'OAC, Oficina d'Atenció al Ciutadà, o telemàticament a l'OVAC.

Recuperació del camp
El conseller del ram, Bartomeu Escandell, ha explicat que un any més el Consell oferta cursos perquè el sector agrícola i ramader de l'illa pugui tenir formació sense necessitat de sortir de Formentera i de manera gratuïta. "Aquesta formació s'ha programat segons les peticions dels propis agricultors i ramaders i per seguir amb la nostra línia de recuperació del camp", ha afegit el conseller.

El 13 de febrer es farà el curs "Les plagues i malalties principals dels cultius agrícoles de Formentera: identificació i control". El 20 de febrer es farà altre curs "L'empelt en el cultiu de fruiters: conceptes teòrics i pràctics per a realitzar empelts als arbres fruiters". La durada d'ambdós cursos serà de 5 hores i es faran en horari de tarda (de 15 a 20h).

Per últim, entre el 3 i el 6 d'abril, es farà el curs "Nocions bàsiques de viticultura i elaboració de vins". Aquesta formació tindrà una durada de 12 hores. Els interessats es podran inscriure a l'OAC o telemàticament a l'OVAC a tots els cursos. El termini d'inscripció ja està obert i es tancarà 3 dies abans de l'inici de cada curs.

Comença la campanya de retirada de bosses de processionària del pi a Formentera

Processionaria redux1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha iniciat aquest dilluns dia 7 de gener una nova campanya de control de la plaga de la processionària del pi. La institució ha contractat a dos treballadors forestals professionals que fan un tractament de control que es basa en la retirada manual i mecànica de bosses de processionària i posterior crema controlada. El cost previst per la campanya de 2019 serà de 5.500 €+IVA.

Col·laboració ciutadana

Els ciutadans poden informar els tècnics del Consell de Formentera si detecten bosses de processionària del pi a través de 3 vies. A l'APP Línia Verda hi ha una secció per poder notificar la localització exacta de les bosses de processionària, enviant la localització. També ho poden comunicar telefonant a l'àrea de Medi Ambient 971321210 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Aquesta campanya es fa en coordinació amb la Conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears i s'inclou dins el pla de control de la processionària dut a terme a petició del Consell de Formentera pels acords obtinguts a la secció de Medi Ambient del Consell d'Entitats i, consecutivament, per l'acord del plenari. Així mateix, l'Ibanat i els agents de medi ambient (AMAs) col·laboren en el desenvolupament de la campanya.

D'altra banda, el Govern balear realitza campanyes de tractaments aeris mitjançant helicòpter amb el producte fitosanitari Bacillus thuringiensis per lluitar contra aquesta plaga. La pròxima es preveu que faci al mes d'octubre.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que a les zones on s'ha actuat s'ha reduït el nombre de bosses de processionària, i a les zones costaneres, (50 metres de la costa) on no es pot polvoritzar per normativa estan apareixent bosses de processionària el que "justifica l'efectivitat dels tractaments aeris i la necessitat de continuar amb la retirada manual i mecànica de bosses de processionària".

Més articles...

Pàgina 7 de 156

7