• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Aparcaments 15 minuts al port de la Savina

Foto 2020 aparcament 15 minuts port la SavinaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a l'aparcament del port de la Savina s'han creat 13 places d'aparcament de 15 minuts amb l'objectiu de facilitar la recollida o deixada de passatgers al port. Les places ja han estat habilitades i es poden fer servir per aparcar des d'avui, tot i que estaran formalment regulades per la zona blava a partir de l'1 de juliol, quan es reactiva el servei igual que la resta de zones regulades d'aparcament de Formentera.

Recordem que als aparcaments de 15 minuts qualsevol usuari pot treure una acreditació a les màquines de la zona blava per poder estar durant 15 minuts aparcats de manera gratuïta. D'aquesta manera es facilita la rotació de vehicles. El Consell i l'APB varen acordar habilitar aquestes places d'aparcament per donar resposta a una necessitat existent al port de la Savina.

25 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta un cartell d'activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Foto 2020 LGTBIEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBIQ+, ha presentat avui el cartell d'activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ que tindrà lloc el pròxim 28 de juny. El cartell sota el títol, “Lluitar per la Igualtat és un orgull”, recull una sèrie d'activitats amb “l'objectiu defensar la diversitat de les persones”, segons ha explicat la presidenta Alejandra Ferrer.

“Tot i que aquest any és difícil pensar en la nostra normalitat, hem volgut seguir reivindicant aquesta celebració amb activitats que aposten perquè el futur sigui més igual per tots i per totes independentment de les nostres orientacions personals”, ha afegit la presidenta.

Les activitats varen començar ahir i finalitzaran el pròxim 1 de juliol. Ahir a la tarda des de l'Instagram de Formentera Marxa es va fer una entrevista a Xose Agulla de Sa Clau de s'Armari. I a les 18h al Casal de Joves es va projectar la pel·lícula “Girl” del director Lukas Dhont que tracta sobre la lluita d'una al·lota transsexual.

Avui dia 25 de juny, la presidenta Alejandra Ferrer i la consellera d'Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, i la tècnica Azucena Carrasco, s'han fet una fotografia commemorativa amb la bandera LGTBI que penja, com a símbol de suport al col·lectiu, de la façana del Consell de Formentera fins al pròxim 5 de juliol. I demà divendres 26 de juny es preveu que el Ple de la corporació doni suport a la declaració institucional del col·lectiu LGTBIQ+.

Així mateix s'amenitzaran les xarxes del Consell per fer que la ciutadania amiga del col·lectiu pugi les seves fotos donant suport. D'altra banda, al Facebook de la Biblioteca Marià Villangómez des del 29 de juny fins al 4 de juliol es farà una recomanació literària diària de temàtica LGTBI.

El pròxim dimarts 30 de juny a les 22h es farà la inauguració del cicle de Cinema a la fresca amb la pel·lícula “Una mujer fantástica” del director Sebastián Leilo que parla sobre el drama del que suposa ser una dona transgènere a Xile. El film es projectarà al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

Finalment, les activitats conclouran el dimecres 1 de juliol amb una entrevista que es podrà veure en directe a partir de les 17h, a través del Instagram del Casal de Joves, a Carmen Alberto, presidenta de Chrysallis Balears.


25 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 17 denúncies per acampada lliure

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior informa que la Policia Local ha interposat 17 denuncies per incompliment de la prohibició d'acampada lliure a Formentera des del passat 20 de juny i fins a dia d'avui. Les infraccions poden arribar fins als 600€.

Segons el que disposa la normativa queda prohibida l'acampada lliure, sense permís, en tot el territori de Formentera, sigui públic o privat que no disposi d'una autorització administrativa. No es permet la instal·lació de qualsevol tipus d'establiments provisionals o fixos, com poden ser caravana, autocaravana, furgoneta, automòbil, tenda de campanya, o elements mòbils o prefabricats que permetin l'estada, com sacs d'acampada, matalassos o aïllants, inclòs la utilització de qualsevol tipus de mobiliari urbà.

Recordem que la finalitat d'aquesta normativa és preservar el patrimoni natural i cultural de l'illa ja que l'acampada lliure pot suposar un greu risc pels recursos territorials i medi ambientals de Formentera, donat que no existeixen espais de acampada o càmping regulats que garanteixin el compliment de les normatives mediambientals.

23 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença la temporada de mercats artesans i artístics a Formentera

foto 2020 mercat la molaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que demà dimecres 24 de juny, amb l'obertura del mercat de la Savina, comença la temporada de mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. Al mercat de la Savina seguiran l'obertura del des Pujols i Sant Francesc el dia 28 de juny; la Mola, l'1 de juliol; i Sant Ferran, el 2 de juliol.

Els mercats romandran oberts fins al mes d'octubre i enguany “el Consell de Formentera bonificarà el cent per cent de l'ocupació de via pública de totes aquelles parades que estiguin en sòl públic depenent del Consell”, assenyala la consellera de Comerç, Ana Juan.

Arran de la crisi sanitària de la Covid-19, els mercats d'enguany es poden obrir amb una capacitat del 75% de parades i s'ha de garantir una distància mínima de seguretat entre aquestes, segon el darrer decret del Govern balear. Si bé, segons avança la consellera Ana Juan, "des de la conselleria de Comerç s'ha treballat amb els artesans per ampliar l'espai en els llocs on sigui possible". Així, al mercat artesà de la Mola s'ha pogut ampliar amb un terreny annex a l'actual i també tendrà parades al carrer principal. Així mateix, el mercat des Pujols d'enguany s'amplia pel carrer Cartagena per garantir l'espai de seguretat.

A més, aquest any s'han renovat les parades de Sant Ferran que es trobaven en mal estat, així com es milloraran els enllaços elèctrics per a les instal·lacions des Pujols.

Juan ha subratllat “la feina feta en aquestes setmanes on s'ha contactat un per un amb tots els artesans per preparar i organitzar amb ells aquesta temporada que enguany serà especial”. “Els mercats són un dels grans atractius turístics de l'illa i dinamitzadors de la societat illenca a l'època de l'estiu, així que confiam que amb la seva obertura a poc a poc l'illa vagi reprenent el pols a aquesta temporada tan atípica”, ha comentat la consellera de Comerç.

Enguany, els horaris del mercats són els següents:

Mercat de la Savina
Des del 24 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 22 hores.

Mercat des Pujols
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 19 a 24 hores. Enguany amb ampliació pel carrer Cartagena.

Mercat de Sant Francesc
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 24 hores.

Mercat artesà de la Mola
Des de l'1 de juliol, dimecres i diumenge de 17 a 22 hores. Enguany amb ampliació a un terreny annex i a l'avinguda de la Mola.

Mercat artesà i artístic de Sant Ferran
Des del 2 de juliol, dijous, divendres i dissabte de 20 a 24 hores.


23 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 234

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat