• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

cartell 2021 refugiadesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Immigració, ha preparat un ampli programa d’activitats culturals i socials per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades que es celebra el pròxim 21 de juny. Entre el programa d’activitats destaquen l’exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados del fotògraf palestí Mustafa Abualthanin; el concert de Nabil (Nabil El Mansour, compositor i activista musical) o l’actuació de Bloco Colubraria acompanyada de dansa africana a càrrec de na Jara, entre altres.

L’any 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 20 de juny com a Dia Mundial dels Refugiats, fent-ho coincidir amb l’aniversari de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de 1951. En aquest sentit, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, presentarà al ple del Consell del pròxim 25 de juny una declaració institucional per la seva aprovació. Per al conseller Ramírez, “el Dia Mundial de les Persones Refugiades és una ocasió per fomentar l’empatia i mostrar la nostra solidaritat cap a les persones refugiades i desplaçades en consideració de les difícils circumstàncies en què es troben; així mateix, la data ens brinda l’oportunitat de reconèixer la seva capacitat de resiliència en la reconstrucció de les seves vides”.

El programa d’activitats previstes és el següent:

Dilluns 21 de juny a les 10.45 h. Tertúlia al programa de Far a Far de Ràdio Illa. Participen: Fina Darder, del Fons Pitiús de Cooperació: Margarita Isabel Asensio Pastor, doctora en Ciències Socials i Humanes i llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Àrab i un representant d’Open Arms.

Del 21 de juny al 4 de juliol, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados de Mustafa Abualthanim. L’exposició del fotògraf Mustafa Abualthanin (Amman, 1977) narra la vida dels refugiats palestins oblidats en dos camps situats a Jordània amb un foto-assaig de 30 fotografies que recull una visió intimista i autobiogràfica de la seva pròpia condició de refugiat palestí a Jordània. Inici de l’exposició dilluns 21, a les 18.00 h.

Dimecres 23 i 30 de juny a les 18.00 h. Cinema al Casal de Joves. Projecció de les pel·lícules Professor Lazhar i Elysium.

Dijous, 24 de juny, a les 17.00 h. CEIP Sant Ferran de ses Roques (parc Bob Baldon), Gimcana: Posa’t a les seves sabates. A càrrec del Fons Pitiús de Cooperació i de Formentera Marxa.

Divendres, 25 de juny, a partir de les 20.30 h a la plaça de l’Església. Vetllada a Sant Ferran de ses Roques. Penjada de la pancarta elaborada pel Casal de Joves. Actuació de Bloco Colubraria i dansa africana a càrrec de na Jara. Lectura del poema “Home” de l’escriptora somali Warsan Shire.

Dissabte, 26 de juny, a les 21.30 h a la Casa del Poble de la Mola. Concert de Navil, cantautor. Aforament limitat. Navil és un cantautor barceloní d’origen palestí que ha fet de la defensa els seus drets la seva raó de ser. El seu repertori de cançons parla de la discriminació racial a Israel, les colònies il·legals o el mur de separació entre àrabs i israelianes.

Dijous, 1 de juliol, a la plaça de l’Església de Sant Ferran, en el marc de la programació del Cinema a la Fresca, projecció d’In This World (2002).

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els residents de Formentera han de comprovar o acreditar els seus vehicles per l’inici de la regulació del projecte formentera.eco el pròxim dijous 24 de juny

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del pròxim dijous 24 de juny i fins al 7 de setembre tots els vehicles, turismes i motocicletes, que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l’autorització de circulació, inclosos els dels residents de l’illa.

L’acreditació per als residents de Formentera és gratuïta i s’obtén per tota la temporada fent un senzill tràmit al web formentera.eco. Cal destacar que els 5.000 vehicles de residents que actualment tenen en vigor l’autorització d’estacionament gratuït a les zones d’aparcament regulat de l’illa, zona blava i zona verda, han estat acreditats directament al web formentera.eco.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha demanat a la població que accedeixi al web formentera.eco “bé per treure l’acreditació, en cas de no tenir en vigor l’autorització per aparcar a la zona blava, o bé per comprovar que efectivament el seu vehicle ha estat acreditat automàticament pel sistema”.

Comprovació de l’autorització
Cal destacar que al web formentera.eco hi ha un apartat on només introduint la matrícula del nostre vehicle surt de manera automàtica si tenim l’autorització per circular. L’apartat diu així: “Ja l’heu tramitat? Comprovau si la vostra autorització d’entrada, circulació i estacionament està en vigor”.

En darrer lloc, recordam que els residents han de registrar les matrícules de tots els seus vehicles, turismes i motocicletes, a la web www.formentera.eco.

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova relaxació de mesures a causa de la bona incidència de la covid a Formentera, tot i això és important seguir acomplint la normativa sanitària

foto 2021 nova relaxacioLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la directora de Salut Pública del Govern balear, Maria Antònia Font, han fet avui 15 de juny a les 18.00 h a la Sala d’Actes del Consell de Formentera una roda de premsa per valorar la situació epidemiològica a l'illa de Formentera i anunciar les noves mesures de seguretat sanitària que hi haurà a l’illa a partir del pròxim dissabte. Formentera i la resta de les illes romandran en nivell 1 d’alerta sanitària.

La presidenta ha valorat positivament la situació actual de Formentera en relació a la incidència de la covid-19 “amb un total de cinc casos positius de persones a l’illa afectades per la covid que romanen en casa amb atenció domiciliària”. Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers 14 dies només hi ha hagut un positiu i la taxa de positivitat és del 1,37 %.

Aquestes dades positives van unides al fet de que estem tenint un “bon inici de temporada”. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha agraït “tant a la població, com al sector empresarial, l’esforç que han fet i fan per adaptar-se i acomplir amb les restriccions derivades de la normativa sanitària. De nou ara que es produeix una nova relaxació de mesures derivades de la millora de la situació d’incidència de la covid, torno a demanar col·laboració a la ciutadania i els empresaris per mantenir aquestes bones dades”.

Per la seva part, la directora general de Salut, ha destacat que Formentera és l’illa amb millor situació ara per ara, amb una IA14 de 25 casos per 100.000 habitants. Així, per tant, atesa l’estabilització que es registra durant les darreres setmanes, el Govern ha decidit flexibilitzar algunes de les mesures excepcionals i temporals de prevenció del contagi de la covid-19, com per exemple les relacionades amb l’oci nocturn, que fins des de l’inici de la pandèmia romania tancat. També s’amplia l’horari de bars i restaurants a totes les illes i augmenta l’aforament per la major part de serveis i equipament fins al 75 % de la seva cabuda, segons ha explicat Maria Antònia Font.

Noves mesures

Reunions socials
No hi ha limitacions a les reunions socials i familiars però es recomana precaució en aquestes trobades i mantenir totes les mesures de prevenció generals establertes al llarg de la pandèmia i tractar d’evitar els interiors. Així mateix es recomana limitar el nombre de persones a un màxim de 15 en espais exteriors i 10 en espais interiors.

Restauració
L’horari de restauració serà fins les 2.00 h tant a interior com a exterior.
Als espais interiors les taules seran de 6 persones com a màxim, l’aforament serà de fins a un 50 %. En tot cas, el màxim permès serà de 150 persones.

Als espais exteriors es permet fins a 12 persones per taula amb un aforament del 100 %, sempre i quan no es superin els 250 clients.

En tots els casos s’hauran de respectar les mesures de distància, mascareta i higiene.

Oci nocturn
Es permet l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de cafè-concert, bars amb segona activitat i bar de copes, d’acord amb la normativa aplicable al sector de la restauració. Per tant, el consum de begudes i aliments, tant en exterior com interior, s’ha de fer asseguts a taula, amb 6 persones per taula en interior i 12 en exterior. Els clients hauran de fer ús obligatori de la mascareta quan no s’estigui consumint. L’horari de tancament serà com a màxim fins les 2.00 h, sempre que ho permeti la llicència d’activitat de l’establiment. No es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

Resta suspesa l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de discoteca i sala de ball.

Platges
Les platges o espais d’ús públic a l’aire lliure similars restaran tancats entre les 00.00 h i les 06.00 h.

Comerços
A Formentera podran obrir fins les 00.00h amb un 100 % d’aforament. S’han d’aplicar igualment la resta de mesures per evitar la propagació de la covid: mascareta, distància, ventilació, higiene.

Aquestes mesures s’aprovaran divendres en Consell de Govern i entraran en vigor amb la seva publicació dissabte al Butlletí Oficial de la Comunitat.

Controls a ports i aeroports
Les mesures que s’aprovaran divendres en Consell de Govern Extraordinari es complementen amb una nova pròrroga dels controls en port i aeroports per als viatgers nacionals que accedeixin a la nostra comunitat. Els controls estan pendents de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i una vegada rebin el vist i plau judicial es publicaran perquè entrin en vigor després de la seva publicació al BOIB.

Vacunació
Per últim, Alejandra Ferrer ha explicat que ja s’han administrat 3.693 primeres dosis de vacunació posades a l’illa de Formentera i ha animat a la població a que “es vacunin quan els arribi el moment per entre tots i totes aconseguir la desitjada immunització comunitària”.

Abans de la roda de premsa la presidenta s’ha reunit amb la directora general, la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, i la vicepresidenta tercera i consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, per tractar sobre l’evolució de la situació epidemiològica de Formentera i les noves mesures de seguretat sanitària a adoptar. Alejandra Ferrer i Maria Antònia Font també s’han reunit de manera telemàtica amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, la resta de representants dels consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma.

15 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la segona sessió anual del Ple de la Infància i Joventut

foto 2021 ple infanciaAvui al matí s’ha celebrat el ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat representants dels i de les estudiants de les escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, i de l’IES Marc Ferrer, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a les conselleres i consellers del Ple i ha destacat la seva importància perquè coneguem directament les inquietuds d’infants i joves de l’illa i agafem nota per dur-les endavant “com ara el parc de patinatge que estam a punt d’obrir a Sant Francesc o el parc infantil de Sant Ferran”. A més, en un any tan especial com aquest, segon curs escolar amb pandèmia, Alejandra Ferrer ha agraït “la gran responsabilitat que han demostrat els i les estudiants de les escoles i de l’institut de l’illa”.

A la sessió els i les conselleres del Ple han exposat diverses preguntes a membres de l’equip de Govern que han seguit el ple infantil i juvenil entre les que han destacat les peticions sobre temes de mobilitat sostenible, habitatge, ajudes per adquisició de vehicles elèctrics, parcs infantils i la futura obertura del parc de patinatge, entre d’altres.

15 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 293

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat