• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera presenta diferents campanyes per incentivar les vendes del petit comerç a l’hivern

img 1822-1-La consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada pel president de la Pimef, Josep Mayans, i la gerent Lydia Álvarez i la representant de la Cambra Comerç d'Eivissa i Formentera, Caterina Tur, han presentat avui diferents campanyes comercials per incentivar les vendes del petit comerç a l'illa durant aquests mesos.

En primer lloc, aquest divendres 29 novembre, el Consell de Formentera i la Pimef han posat en marxa la jornada ‘Black Friday a Formentera’ a través del seu programa de fidelització per al comerç local Compra a Casa. Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15€ que es realitzin en els establiments adherits a Compra a Casa participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50€. El guanyador es donarà a conèixer el dimarts 3 de desembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de Pimef.

Al Nadal compra a casa
De cara a les festes de Nadal, s'ha activat la campanya ‘Al Nadal compra a casa’. Un any més premiarà les compres que es realitzin a Formentera durant les festes nadalenques. Així, enguany per Nadal es sortejaran entre totes les compres que es realitzin durant aquest període els següents premis: 3 targetes Compra a Casa amb un saldo cadascuna de 200, 100 i 50 euros respectivament.

"Amb aquesta campanya des del Consell de Formentera volem fomentar les compres al petit comerç, fomentar que els nostres pobles tinguin vida durant el Nadal, i així d'aquesta manera fem que els nostres habitants sense sortir de l'illa puguin gaudir d'un Nadal com es mereixen", ha senyalat la consellera Ana Juan.

El president de la Pimef, Josep Mayans, també ha destacat que actualment són 29 els establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa el 2016 s'han expedit 2.322 targetes. Mayans ha subratllat l'increment de l'import de les compres, que ha passat d'1.272.366 euros l'any 2018 a 1.781.272 euros l'any 2019. Enguany s'ha acumulat també 35.967 euros en descomptes enfront de les 24.451 de l'any passat.

Concurs d'Aparadorisme Nadalenc
Per altra banda, la Cambra de Comerç i el Consell han convocat el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa. El període d'inscripcions finalitza avui i en total s'han inscrit un total de 12 comerços. Els premis es faran públics el 2 de desembre, i consistiran en un 1r premi de 225 € i una placa de reconeixement, un 2n premi de 150 € i placa de reconeixement, i un 3r premi de 75 € i placa de reconeixement.

Nova campanya d'hivern
Finalment, la consellera de Comerç ha destacat que enguany, com a novetat, la campanya d'hivern continuarà després de les festes. Així, el Consell de Formentera amb col·laboració de la Pimef continuaran potenciant les vendes del petit comerç durant els mesos d'hivern. Totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l'última setmana de cada mes (gener, febrer i març), podran accedir al sorteig d'una targeta amb un saldo cadascuna de 50 €.

Per poder accedir al sorteig han de fer una compra mínima de 15€. El sorteig del mes de gener es realitzarà la primera setmana de febrer; el de febrer, la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d'abril.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El baròmetre turístic destaca l’alta satisfacció del turista que visita l’illa i es marca com a línia seguir millorar la relació qualitat-preu

foto-reunio---sectorial2Avui s’ha celebrat a la sala de Plens del Consell de Formentera la reunió sectorial de turisme. Una trobada anual en què el sector turístic i la ciutadania de Formentera coneix les principals dades turístiques de la temporada i s’obri un debat per plantejar quines seran les bases de l’estratègia turística de Formentera en vista al pròxim any.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha estat l’encarregada d’obrir i tancar l’acte. Per part seva el cap de promoció, Carlos Bernús, ha estat l’encarregat de presentar les dades turístiques de la temporada 2019, així com les accions promocionals desenvolupades durant el 2019.

També s’han presentat les conclusions de les enquestes de satisfacció turística que realitza el Consell. “Com a part positiva, s’ha destacat l’excel·lent grau de satisfacció que tenen els turistes que se situa aquest any en un 96,2% i de fidelització que se situa en el 47,3%. A més, s’ha incrementat la despesa diària mitjana per turista, fins a 133€”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Com a assignatures pendents, “la insatisfacció del turista continua sent la mateixa, s’ha de seguir millorant la relació qualitat preu, tant en el servei com en les instal·lacions”, segons la presidenta. A més s’ha de treballar per la diferenciació com a destí, “donant a conèixer el nostre producte local, gastronomia, cultura i activitats d’oci”, ha afegit Alejandra Ferrer. Els principals atractius de Formentera pels turistes segueixen sent les platges, la natura i la tranquil·litat.

Creació de l’observatori de dades
A més, també s’ha presentat al nou personal de l’Observatori de Dades del Consell de Formentera, que s’està posant ara en marxa. És un nou departament que servirà per analitzar i fer enquestes tant a nivell turístic, com de residents, per ajudar a traçar la línia d’actuació del Consell de Formentera i per millorar el dia a dia dels residents i la satisfacció del turista. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que “l’any que ve tindrem dades molt més concretes que ens ajudaran a encarar millor tant les nostres febleses com fortaleses com a destinació i com a illa”, ha declarat.


22 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrada la sessió de constitució del Consell d’Entitats

foto 2019 consell entitats 2Ahir al vespre es va celebrar la Sessió de Constitució del Consell d’Entitats per la legislatura 2019-2023. En la trobada, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha traslladat “la intenció de tot l’equip de govern de millorar la participació ciutadana perquè arribi no només a les associacions, sinó a tota la ciutadania, i sobretot la voluntat de donar un impuls a la participació dels joves”.

En aquesta primera sessió, la presidenta del Consell ha delegat la presidència del Consell d’Entitats en la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, i ha estat triada com a vicepresidenta del Consell d’Entitats, Pepita Gabaldar, la presidenta de la Junta Local de Formentera de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Inici termini per presentar propostes
Per la seva part, la consellera de Participació Ciutadana ha fet un repàs de l’estat de tramitació i execució dels projectes dels Pressupostos Participatius que segons ha recordat varen començar a l’any 2016. En vista als pressupostos participatius del 2020, Parellada ha anunciat que s’ha reservat una partida de 325.000€ i que avui mateix, divendres 22 de novembre, s’obri el termini perquè les associacions presentin les seves propostes, un termini que es perllongarà fins al 31 de gener. “Durant el mes de febrer es farà una valoració i tria dels projectes que poden ser realitzables i després es presentaran davant el Consell d’Entitats perquè les associacions triïn els que s’hauran d’executar durant tot l’any 2020”, ha explicat Vanessa Parellada.

Nous mitjans de comunicació
A la trobada, també s’han proposat nous mitjans de comunicació amb la ciutadania. “Es mantindrà la comunicació via correu electrònic, però per fer més àgil l’arribada d’informació a les associacions s’afegiran altres canals de comunicació com la llista de distribució via missatgeria mòbil”, segons ha explicat la consellera, un canvi que han acordat amb les associacions.

A més, a la sessió s’ha fet la proposta de creació de les Seccions Sectorials del Consell d'Entitats per l’actual mandat 2019-2023. A les existents se n’han afegit dues que per la consellera “són molt significatives per la seva transversalitat, les de Mobilitat i d’Igualtat”. També s’han designat els representants a l'Ens de gestió audiovisual de Formentera. Recordem que el Consell d’Entitats és l’òrgan màxim i únic de coordinació de les diverses Entitats de l’illa.


22 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió DG territori

img 1777-1-El conseller de Mobilitat i Territori del Consell de Formentera, Rafael González, s'ha reunit avui amb la directora general de Territori i Paisatge del Govern balear, Maria Magdalena Pons, a la seu del Consell. Aquesta ha estat la primera visita oficial de la directora general a l'illa i en la mateixa s'han parlat dels objectius d'ambdues administracions en aquesta legislatura. "Volem treballar de manera coordinada i conjunta perquè tant Consell com Govern compartim el mateix objectiu de preservar el territori i en millorar l'atenció i el temps de resposta al ciutadà", ha senyalat el conseller González.


21 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 200

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat