• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

S'obren les inscripcions de l'Escola d'Estiu 2020

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà dijous 18 de juin s'inicia el període d'inscripció per l'Escola d'Estiu 2020. Les inscripcions es podran fer fins al 24 de juny a l'Oficina Virtual d'Atenció a la Ciutadania del Consell de Formentera, OVAC, o amb cita prèvia a través de l'OAC, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, telefonant al 971321087.

L'Escola d'estiu 2020 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d'accés. Aquesta escola s'adreça als infants en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys. Aquest any també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la Covid-19 a sufragar les despeses.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu és de 8 a 14.30h. Aquest any es fomentaran les entrades escalonades. A les sol·licituds els pares hauran de marcar la preferència de franja horària d'entrada que serà, entre 8-8.30h, 8.30-9h o 9-9.30h. La sortida també es farà de manera escalonada, entre les 13.30-14h i les 14-14.30h. Tot amb l'objectiu d'evitar el màxim possible aglomeracions per entrar i sortir de l'escola.

La temàtica principal que es treballarà aquest 2020 a l'Escola d'Estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que “l'Escola d'Estiu a Formentera sempre ha estat un recurs molt necessari per ajudar a conciliar les famílies que en temporada alta solen tenir més càrrega de feina, i per contribuir al desenvolupament de nens i nenes en tractar-se d'un projecte de lleure educatiu”, i ha destacat que enguany “és més necessari que mai, ja que després de 3 mesos i mig sense escola, permetrà oferir de nou entorns segurs de socialització amb iguals i per gaudir de jocs i esbarjo, a la vegada que se'ls transmeten valors”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la Covid-19 hi haurà mesures de seguretat excepcionals. Els grups seran encara més reduïts i comptaran sempre amb les mateixes monitores i monitors, no tindran contacte amb altres grups per evitar possibles contagis i no es faran desplaçaments fora dels centres. Així mateix es seguiran els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

Per a més informació es pot telefonar al 971321087 o enviar email a joventut@conselldeformentera.cat.


17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Descobertes quatre tombes més a la necròpolis bizantina de Sant Francesc

foto 2020 excavacioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, informa que ha començat una nova tasca d'excavacions arqueològiques a la necròpolis d'època bizantina que es va trobar l'any 2017 a un solar del carrer del Metge Vicent Riera a Sant Francesc. En aquesta primera setmana, els treballs que estan desenvolupant un equip d'arqueòlegs de l'empresa Sociedad Ciencias Aranzadi han tret a la llum quatre tombes més al costat de les altres quatre que es varen trobar anteriorment i que corresponien l'època tardoantiga del segle VII.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha valorat la feina que s'està desenvolupant en aquest indret. “Aquestes troballes ens ajuden a conèixer més en profunditat la nostra història i per això és fonamental que l'administració impulsi aquestes accions i disposi de les eines adequades per protegir el nostre patrimoni, com són el catàleg de patrimoni cultural i la Comissió Específica d'Arqueologia"” ha assenyalat la consellera Guasch.

Per la seva banda, l'arqueòloga Glenda Graziani ha comentat que, a Formentera, d'aquesta època baixa imperial bizantina hi ha altres necròpolis documentades “una mica anteriors a aquest període, com Can Gabino, Can Toni Blai, monestir de la Mola, etc. i aquesta que no es coneixia fins ara, dins de la finca sa Tanca Vella". Graziani ha subratllat que “s'espera que amb aquesta intervenció es pugui donar una mica de llum a una època menys coneguda; aquesta necròpolis segurament estaria lligada a un assentament que potser algun dia sortirà". De fet, en els treballs ha sortit una estructura excavada a la roca que podria tenir alguna relació amb la necròpolis. També hi ha un camp de conreu antic, "molt interessant per conèixer l'evolució de l'explotació agrícola al llarg de la història".

Per la seva part, la també arqueòloga Almudena García-Rubio ha detallat que “les sepultures trobades estan més separades de les anteriors i que en les dues tombes excavades de moment hi ha restes de dos infants, en una d'elles, i un adult i un infant, a l'altra”. “Les restes tenen un estat de conservació bastant deficient i es farà un estudi de sediments per saber si el tipus de terra afecta la seva conservació”, ha comentat.

Durant una excavació l'any 2017 prèvia a la concessió de llicència d'obres per construir dos habitatges, es va localitzar part d'una necròpolis d'època bizantina, en un espai que es troba dins de l'entorn de protecció del jaciment arqueològic JA-111 del catàleg del patrimoni cultural de Formentera. Posteriorment, l'any 2018 el Consell va signar un conveni de col·laboració amb la propietat de la finca per tal d'assumir l'execució de l'excavació arqueològica de la resta del solar i va treure a concurs públic, que va guanyar Sociedad Ciencias Aranzadi, per un import de 25.703,74€ (IVA inclòs).

17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura parcs infantils

foto 2020 reobertura parcsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis Insulars, informa que demà obriran tots els parcs infantils de l'illa amb condicions de seguretat establertes arran de la publicació del decret del BOIB 4/2020.

Tal com establert el decret, el Consell de Formentera retirarà demà els precintes de les instal·lacions perquè puguin ser utilitzades. Els serveis de neteja del Consell estan fent avui una neteja específica dels parcs.

A més, s'han establert dues neteges diàries, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, que es realitzaran a primera hora del matí i a primera hora de la tarda, tal com es recomana en el decret.

Igualment, s'hi ha instal·lat cartelleria informativa que fa referència a les principals mesures de prevenció de la transmissió de la Covid-19, amb un èmfasi especial en la higiene de mans, la higiene respiratòria i el respecte a la distància mínima interpersonal.

17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Retornen els esdeveniments culturals a Formentera amb un concert de l’Orquestra Simfònica al pati del Far de la Mola

cartell 2020 SimfonicaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest diumenge 21 de juny a les 20.30 hores s'oferirà un concert al pati del Far de la Mola. Ziggy Walrus, agrupació de l'Orquestra Simfònica dels Illes Balears, interpretarà un repertori de versions de The Beatles, David Bowie i John Lennon.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha assenyalat que després que la vida cultural s'hagi reactivat amb la reobertura de la biblioteca, la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell i del Far de la Mola “aquest és el primer acte cultural que el Consell de Formentera programa després de la crisi originada per la Covid-19 i ens fa molta il·lusió, a més coincideix també que és el primer concert que se celebra al pati del Far de la Mola des de la posada en marxa del nou espai cultural”.

El concert serà gratuït i tendrà un aforament limitat. Es pot reservar l'entrada des d'avui fins dijous 18 de juny al següent correu electrònic: cultura@conselldeformentera.cat.

Sant Jaume
Susana Labrador també ha destacat que aquest any “donades les circumstàncies ocasionades per la crisi sanitària i les mesures de seguretat derivades s'ha decidit ajornar la programació prevista per les Festes de Sant Jaume 2020, i passar-la íntegrament per a les Festes de Sant Jaume 2021”. Tot i això, la celebració de les festes de Sant Jaume d'aquest 2020 es farà amb un format alternatiu segons ha afegit la consellera.

En aquesta edició s'ha elaborat un programa de festes de proximitat apostant per artistes locals, en actuacions de petit format i que es realitzaran de manera simultània a diferents localitzacions de l'illa per tal d'integrar-hi tots els nuclis urbans i evitar l'aglomeració de persones en un sol poble. D'aquesta manera es dona suport als músics i artistes de l'illa i es nodreix de vida cultural tots els nuclis.

El tret de sortida serà dimarts 14 de juliol i es conclourà el dissabte 25 de juliol coincidint amb la Diada de Formentera incloent-hi actuacions musicals, espectacles de teatre, exposicions i espectacles infantils.

Pel que fa referència a les festes patronals que es celebren durant l'estiu, des de l'àrea de Cultura s'està amb contacte amb les associacions de veïns i comissions de festes per ajudar-les si volen organitzar les seves festes patronals d'acord amb els nous protocols sanitaris.

Música a les Places
La Música a les Places es reprèn aquest estiu a partir del dijous 25 de juny a la plaça d'Europa des Pujols amb l'actuació del grup local Antena Libre cada dijous. Com cada any s'amenitzen musicalment també la plaça de l'Església de Sant Ferran cada divendres a partir del 26 de juny, la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb el tradicional Jazz a la Plaça cada dissabte a partir del dissabte 27 de juny i el passeig Marítim de la Savina amb Els dilluns al Port cada dilluns a partir del 29 de juny. Tots els concerts es fan a partir de les 22.00h i es perllongaran fins al mes d'octubre.

Cinema a la Fresca
Enguany arriba la catorzena edició del Cinema a la Fresca, un cicle en el qual tothom podrà gaudir de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional. Amb una programació de cinema d'autor en versió original, es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 32 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys trenta i fins a l'actualitat. Les projeccions es duran a terme a partir de les 22.00h els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l'església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa de la Poble de la Mola. La primera projecció serà dimarts 30 de juny al jardí de ses Eres.

Càpsules culturals
Una altra de les activitats culturals que ha programat el Consell de Formentera i que s'inicia aquest juny, són les “Càpsules culturals” a càrrec de les Moskitas Muertas. Una associació cultural que va néixer amb el desig d'integrar l'art dins la quotidianitat social de Formentera, d'una manera propera, directa i palpable.

Durant els pròxims mesos apostaran per un projecte col·lectiu en forma de quatre càpsules ubicades en espais rellevants dins la història de l'illa. Aquestes beuran de diferents disciplines artístiques amb l'objectiu d'apropar la cultura, valorar les arrels de l'illa reinterpretar la seva ànima sense filtres.

La primera càpsula cultural serà el 23 de juny al Far de la Mola. Es tracta d'un western, que es representarà a les 20.00h, 20.30h i 21.00h. L'entrada és gratuïta amb aforament limitat. Es poden reservar enviant un correu electrònic a capsulesculturals@gmail.com.

Concerts LLUN3S
Aquest estiu també podrem gaudir de LLUN3S, un festival de música que es celebrarà anualment al pati del Far de la Mola durant els tres plenilunis de l'estiu.

Tres concerts que començaran a l'hora exacta en què la lluna comenci a aparèixer per l'horitzó dels penya-segats de la Mola. El primer concert serà diumenge 5 de juliol a les 21.58h, el segon el 3 d'agost a les 21.21h i el tercer el 2 de setembre a les 20.57h.

LLUN3S és una iniciativa d'Espai_F, que compta amb el suport de l'àrea de Cultura de Formentera, i neix amb l'objectiu de recuperar l'esperit de les “festes de lluna plena” que es feien a la Mola durant els anys setanta i vuitanta

Formentera Jazz Festival
En darrer lloc, cal destacar que el Festival de Jazz de Formentera, que s'havia d'haver celebrat a principi d'aquest mes, s'ha ajornat al mes d'agost. La sisena edició tendrà lloc del 21 al 23 d'agost i canviarà de localitat traslladant-se a Sant Ferran on ens oferirà un esdeveniment de més petit format però que combinarà, una vegada més, l'energia, l'art i la música de músics, tant emergents com consagrats, del panorama local, nacional i internacional.

Totes aquestes i altres activitats que s'organitzaran durant aquest estiu des del Consell de Formentera seran de petit format per evitar aglomeracions, s'hi controlarà l'aforament i s'hi respectarà el distanciament o ús de mascareta.


16 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 234

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat