• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Presentació de la campanya d’embelliment urbà: ‘Formentera es cuida a cada racó’

foto 2020 F es cuida a cada racoLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Territori, Rafael González, han presentat avui la campanya d’embelliment urbà “Formentera es cuida a cada racó”. Amb aquesta campanya que s’iniciarà al mes de novembre i es perllongarà fins al 30 d’abril, el Consell agilitza els tràmits i bonifica taxes i impostos associats a les reformes i millores en els nuclis urbans. “L’objectiu és aconseguir que els ciutadans i comerciants s’impliquin i ens ajudin a millorar la imatge dels pobles”, segons ha explicat la presidenta.

Per la seva banda, des del Consell també es reforçarà l’arranjament i el manteniment dels jardins, parcs i altres espais públics, així com edificis municipals, segons ha afegit Alejandra Ferrer. “En un any tan complicat pel que fa a la situació generada per la covid-19, amb aquestes obres de millora es fomentarà l’economia local tant per part dels ciutadans, com de l’administració, ja que una part de les millores seran assumides per personal propi del Consell, però per altra es subcontractarà a empreses locals per impulsar el sector”.

Per fomentar la campanya, el Consell informarà a la Pimef, Cambra de Comerç de Formentera, les comunitats de propietaris, administradors de finques, empreses constructores i locals comercials sobre la bonificació de taxes i impostos i agilització de tràmits per millorar l’estètica dels edificis i el seu entorn, segons ha explicat la presidenta.

Taxes i impostos bonificats i agilització de tràmits
Rafael González ha destacat que “les taxes i impostos que quedaran bonificats seran les d’obres de manteniment o millora, no les de nova edificació o les que suposin un augment de superfície”. Les taxes quedaran bonificades al 100% i els impostos al 95%, que és el màxim legal permès. A més, pel que fa a l’agilització dels tràmits, el conseller ha destacat que “només entregant al Consell a través de l’OAC o l’OVAC una comunicació prèvia dels treballs (omplint dos formularis), les feines es poden iniciar en un termini d’un dia. Tota la informació es troba a l’OVAC, per a resoldre dubtes respecte a la campanya es poden dirigir les consultes a urbanisme@conselldeformentera.cat o demanar cita prèvia a l’àrea d’Urbanisme telefonant al 971321087.

“La finalitat és aconseguir l’embelliment dels nostres nuclis i del nostre paisatge que finalment és un dels actius més valuosos de Formentera, que ens farà també més competitius com a destinació, i es pretén aconseguir amb la col·laboració de tots els ciutadans i l’impuls sector públic”, segons ha destacat Alejandra Ferrer.

La campanya també es podrà veure a les principals cartelleres del Consell de Formentera així com als OPIS (Objectes Públics Il·luminats), situats a les parades d’autobusos, entre d’altres, així com a diversos mitjans de comunicació en els que el Consell difon les seves campanyes institucionals a través de falques i baners publicitaris.


21 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

A3 FINAL EMBELLIMENT

El Consell ofereix un curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que s’ha obert la inscripció per un curs d’ocupació i formació de monitor de temps lliure per a joves d’entre 16 i 29 anys de l’illa.

Al llarg d’aquest projecte els participants tindran la consideració d’alumnes/treballadors, on desenvoluparan tasques de monitor de temps lliure als diversos centres del Consell de Formentera, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, aquest programa tindrà una duració de 6 mesos i té previst el seu inici al mes de novembre.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat SSCB0209 “Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil”. A més, aquest any els alumnes disposaran de formació transversal en anglès, obtenint l’acreditació oficial nivell A2.

Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 25 d’octubre a la pàgina web del SOIB Programes Mixtos de Formació i Ocupació 2020-2021.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada-debat: ‘Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?’

cartell 2020 dia transEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, informa que aquest dijous 22 d’octubre a les 19h a la sala d’Actes del Consell tendrà lloc la xerrada-debat “Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?”, a càrrec de Lena Castells, cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Direcció General de Drets i Diversitat del Govern balear.

Les persones de Formentera interessades a assistir hi podran anar fins a completar aforament. A més, la xerrada es retransmetrà en línia perquè es puguin connectar des d’altres illes els i les representants polítics i les associacions del col·lectiu LGTBIQ+ que “són els que més tenen a dir”, segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada.

Parellada ha destacat que és la primera vegada que s’organitza des de Formentera un debat entre els representants d’aquest col·lectiu de totes les illes i als responsables polítics. “Les administracions sempre anem una passa enrere de les associacions i la societat, i cal generar espais com aquest per conèixer de primera mà què esperen de nosaltres, què necessiten, que ens empenyin, i marcar les línies de feina, entre tots, que ens apropin a una igualtat de drets de totes les persones, sense distinció d’identitat de gènere”.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Far de la Mola canvia a l’horari d’hivern

foto 2020 far de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que l’horari d’obertura del Far de la Mola és el de temporada baixa, sent de dimarts a dissabte de 10 a 14h, mentre que el diumenge i dilluns roman tancat.

L’edifici del far de la Mola és representatiu de l’enginyeria civil, fou projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861. Per una banda, acull una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, de la resta d’illes, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 252

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat