• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Exposició col·lectiva 'Habitar', una immersió artística en el teixit social local, a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 29 de maig al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició col·lectiva de primavera "Habitar", organitzada i promoguda per l'Associació d'Artistes de Formentera (ADAF) en la qual participen quinze artistes locals.

La urgent necessitat d'abordar el tema de l'habitatge en la nostra societat ha portat aquests artistes a unir els seus talents en aquesta exposició col·lectiva. Aquesta mostra única i diversa té l'objectiu de destacar la responsabilitat social que senten aquests artistes de compartir la seva visió sobre un tema clau i delicat com és l'habitatge i el nostre lloc dins el territori, i transformar-la en obres d'art.

Sota el concepte "Habitar", cada artista ha canalitzat les seves emocions i perspectives personals en l'obra, i es conjuguen una àmplia gamma d'estils i disciplines. L'exposició abastarà tant obres bidimensionals com tridimensionals, amb pintures a l'oli i acrílic, tècniques mixtes, fotografia, escultures de fusta, entre altres manifestacions artístiques. L'exposició col·lectiva és una oportunitat única per descobrir i apreciar el talent artístic local i la diversitat d'enfocaments sobre aquesta temàtica d'actualitat. "L'exposició és un recordatori que l'art és un llenguatge universal capaç de transcendir barreres i connectar les persones; no només brinda als artistes locals una plataforma per expressar-se, sinó que també ens convida a tots a explorar i qüestionar la nostra relació amb l'entorn que ens envolta", segons han explicat des de l'associació.

Els artistes que hi participen són: Anna Reina, Bea Cubero, Brenda Novak, Diana Masiliauska, Emilia Brussoni, Fran Lucas Simón, Laura Larocca, Lola Raya, Marc Sánchez Noé, Maria Lagrange, Maribel Escandell Guasch, Irina Zadek, Simona Colzi, Silvina Taffuri i Teresa Matilla.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 29 de maig a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar fins al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.


25 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v habitar

Formentera s'adhereix a la plataforma Nena i Esport per promocionar la igualtat de gènere

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que ha començat a preparar el Pla de valors del curs acadèmic 2023-2024, què posarà en marxa la primera edició de la plataforma en línia Nena i Esport de Formentera, una iniciativa que vol implicar els centres educatius de l'illa. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que l'objectiu és que "a través d'aquesta plataforma es pugui promocionar la igualtat de gènere utilitzant com a eina l'esport".

A través de la plataforma es proposen al professorat activitats que promouen que nenes, nens i els agents que els envolten puguin debatre, investigar i reflexionar sobre la igualtat de gènere a l'esport. La proposta dona suport al professorat amb activitats pràctiques i interactives dirigides a les nenes i els nens dels cursos de 5è i 6è de primària, 1r, 2n, 3r i 4t de l'ESO i 1r de batxiller.

Des de l'àrea d'Esports s'ha enviat una carta amb tota la informació i un formulari als centres escolars, professorat d'Educació Física i d'altres matèries, tutors i equips directius per convidar-los a participar-hi.

24 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera invertirà dos milions del Pla de sostenibilitat en destinacions per millorar el patrimoni i potenciar el sector primari, entre d'altres

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Hisenda i Economia, informa que invertirà els dos milions d'euros atorgats dels fons del Pla de sostenibilitat turística en destinacions de 2022 (PSTD) en actuacions de restauració de patrimoni, la creació d'un centre d'interpretació agrícola a la Mola, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la promoció del producte local i la potenciació del big data, segons ha explicat el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell.

Escandell ha recordat que aquests fons es destinen a modernitzar i millorar les destinacions turístiques i estan dividits en quatre eixos:

-Eix 1: transició verda i ecològica, 600.000 €. Per crear un centre d'interpretació del món rural i una finca agrícola autosostenible a la finca de ca ses Ferreres, a la Mola, on també es rehabilitarà la casa de ca ses Ferreres. També es rehabilitarà la torre des Garroveret i s'arranjaran les seues rutes senderistes.

-Eix 2: eficiència energètica, 1.000.000 €. Per instal·lar plaques fotovoltaiques i punts de recàrrega en aparcaments públics.

-Eix 3: transició digital, 200.000 €. Per invertir en transició digital, actuacions de recollida d'informació per al big data turístic a través de l'Observatori de Dades per obtenir informació que ajudi a millorar la destinació i el màrqueting digital.

-Eix 4: competitivitat, 200.000 €. Per promocionar productes agroalimentaris locals de quilòmetre zero. D'aquesta manera, se seguirà donant suport i potenciant el sector primari, que genera economia circular.

Aquests plans s'emmarquen dins el programa estatal per a la modernització i millora de les destinacions turístiques. El programa ha set elaborat per la Secretaria d'Estat de Turisme amb la participació de les comunitats autònomes i els consells i ajuntaments. En aquest sentit, el Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, va aprovar ahir la concessió de subvencions directes per un valor de 36,3 milions d'euros als consells insulars de Menorca, Formentera i Mallorca i a diferents ajuntaments de les illes. Formentera rebrà dos milions d'euros.

23 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el darrer ple de la legislatura

foto 2023v pleEl Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui el darrer ple de la legislatura que, entre altres qüestions, ha aprovat de manera definitiva amb el vot a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'oposició (Sa Unió) el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera del municipi de Formentera, després de tenir en consideració l'informe emès pel Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern balear.

També, amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, el Ple ha acordat aprovar les subvencions per una quantitat de 499.186,45 € per millorar l'eficiència del cicle urbà de l'aigua Formentera en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència amb càrrec al cànon anual generat pel servei de distribució d'aigua potable amb FCC Aqualia SA.

Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta d'actualització de l'inventari de béns i drets del Consell de Formentera amb efectes a 1 de maig de 2023 i que es realitza cada quatre anys abans del final de legislatura.

23 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 440

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat