• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

CARTELL: Festes de Santa Maria a Formentera

cartell 2022 fsm

Formentera valora la temporada i comença les feines per crear una plataforma única d'allotjament

foto 2022vii COPTAvui s'ha celebrat una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer; el cap de Promoció, Carlos Bernús; representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, i representants dels partits polítics.

A la trobada s'han analitzat les dades d'ocupació del mes de juny. Segons les enquestes que ha realitzat l'Observatori de Formentera, l'ocupació el 2022 és similar a la del 2019. En concret, al mes de maig l'ocupació mitjana ha set del 47,28 %, i al mes de juny ha set del 84,62 %. Cal destacar que, segons aquest mateix baròmetre, el 59 % dels visitants s'allotgen en cases i apartaments, i el 41 % restant, en hotels.

Entre les dades del baròmetre turístic també destaca la diversificació de les nacionalitats que visiten l'illa, segons s'ha explicat a la reunió. Pel que fa al nombre de visitants, la primera nacionalitat és l'espanyola i, en segon lloc, la italiana. En tercer lloc, es troba la nacionalitat alemanya; en quart, la francesa, i en cinquè, l'anglesa. Tot i això, els responsables de turisme han destacat que si ajuntam els visitants d'altres nacionalitats com Portugal, Suïssa, Països Baixos, Bèlgica o Luxemburg, que han incrementat la seua arribada, aquestes altres nacionalitats es situarien en tercer lloc.

Motor de reserves
A la reunió també s'han presentat diverses tipologies de motors de reserves que la COPT vol implementar a Formentera. L'objectiu d'aquesta iniciativa és tenir una plataforma única amb la informació dels diferents allotjaments de l'illa, i que també serveixi per promocionar l'illa i aglutinar la informació de totes les activitats i esdeveniments que s'ofereixen a Formentera. En aquesta plataforma també es podrien crear paquets d'allotjament i experiències, a més suposarà una reducció dels costos que tenen les grans plataformes per les empreses d'allotjament, segons ha explicat Alejandra Ferrer al finalitzar la trobada.


27 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Actuacions de la Policia Local durant el cap de setmana i aquesta matinada

foto 2022vii festa illegalLa Policia Local de Formentera informa que el passat 22 de juliol, entorn de les dues de la matinada, es va detenir una persona per un suposat delicte contra la salut pública. El detingut va ser sorprès in fraganti per la patrulla mentre venia un tros d'haixix a la localitat des Pujols. Al detingut se li va intervenir tres trossos més d'haixix i gairebé tres-cents euros de diner en efectiu.

D'altra banda, també el passat 22 de juliol, devers les tres de la matinada es va detenir una persona acusada d'un presumpte delicte de danys en mobiliari. Els primers indicis apunten que el detingut anava amb una cadena de ferro colpejant i destrossant vehicles i alguns establiments a la població de Sant Francesc.

També varen ser denunciades dues persones, el passat 23 de juliol as Pujols, per conduir sota els efectes de l'alcohol. En aquest cas, els agents varen realitzar les corresponents diligències per la presumpta comissió d'un delicte contra la seguretat viària.

Tots els detinguts van ser lliurats a la Guàrdia Civil de Formentera perquè es continuessin les diligències d'indagació i recerca oportunes.

Finalment, aquesta matinada, cap a les quatre de la matinada a la zona des Cavall d'en Borràs, s'ha procedit a desallotjar la platja on hi havia organitzada una festa. En aquest cas, s'han intervingut els equips de música i el generador utilitzats i s'ha denunciat a dues persones com a organitzadora d'una festa il·legal en una zona natural protegida.

Aquestes actes es remetran a la Conselleria de Medi Ambient del Consell i a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear encarregades de gestionar les actes de denúncia.


26 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Silvina Taffuri mostra 'El camino' al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista argentina resident a Formentera Silvina Taffuri inaugura el dijous 28 de juliol l'exposició 'El camino' al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'. Taffuri presenta una mostra de pintures, i alguna escultura, en diferents formats que es mouen entre l'abstracció i la figuració i amb una trilogia de gravat sobre linòleum com a peça principal.

L'exposició s'inaugurà el mateix dijous les 20 hores i romandrà oberta fins al 5 d'agost, de 10 a 13 hores i de 19 a 22 hores. Dimecres i diumenge a la tarda la mostra estarà tancada.

26 de juliol de 2022
Área de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 silvina taffuri

Més articles...

Pàgina 10 de 373

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat