• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La campanya “Vidre per Posidònia” es tanca a Formentera amb una entrega de premis

foto 2020 vidre per posidonia 1El conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz, ha assistit avui a l’acte de tancament de campanya “Vidre per Posidònia” d’Ecovidrio, que ha tengut lloc avui en el camí de sa Guia de Formentera. A l’acte també ha assistit el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, el conseller de Medi Ambient d’Eivissa i el coordinador de l’àrea Marina del GEN-GOB, entre d’altres personalitats i representants d’entitats i clubs premiats.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus a nivell nacional. El Consell de Formentera i el Consell d’Eivissa en col·laboració amb els Ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Joan i Sant Josep varen posar en marxa el passat mes de febrer la campanya “Vidre per Posidònia”, una iniciativa de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, perquè els esportistes prenguessin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

Per a la posada en marxa de la campanya, que es va desenvolupar durant el mes de febrer i al març va quedar aturada per mor de l’estat d’alarma, es varen col·locar dos contenidors en forma de pilota de futbol a les dues illes. A més, es varen decorar contenidors amb la imatge de campanya a les rodalies de les instal·lacions esportives dels clubs perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositessin els envasos de vidre.

Entrega de premis
En total, segons ha explicat el gerent d’Ecovidrio, s’han recollit 7.000 kg d’envasos de vidre durant el temps de durada de la campanya. Els beneficis de la campanya s’han destinat a uns premis que s’han repartit avui en aquest acte. Per una banda, s’han donat 1.000€ per aportació de material de submarinisme per a l’associació GEN-GOB, entitat que treballa en la conservació de les praderies de posidònia d’Eivissa i Formentera.

D’altra banda, s’han donat xecs per valor de 200€ per a l’adquisició de material esportiu als següents clubs: Penya Independent de Sant Joan per “Vidre al contenidor”; el CD Ibiza Islas Pitiusas per “Pitiuso de cor”; la SD Portmany per la difusió que va realitzar de la campanya en xarxes socials; i el Rapid CF per la iniciativa “Pinta el teu escut i recicla l’ampolla”.

Per part seva, el conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz ha agraït a Ecovidrio la realització d’aquesta campanya que consciencia als boixos i al·lots dels clubs entorn a la importància del reciclatge del vidre, “ja que és una les fraccions que més capacitat de reciclatge té, i el seu correcte reciclatge és vital per la protecció del medi ambient”. A més, el conseller ha destacat que la campanya tengui caràcter pitiús perquè han de ser les dues illes les que protegeixen un recurs tan important com és la Posidònia oceànica.


14 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera readapta la campanya informativa anti-covid-19 per informar sobre l’obligatorietat d’ús de les mascaretes

Cartell 2020 anticovid part 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, ha presentat avui el redisseny de la campanya per informar els turistes, i recordar els formenterers i formentereres, les principals mesures de prevenció per evitar la propagació de la covid-19 a l’illa. “Amb la introducció de la nova normativa que obliga a fer servir la mascareta en la gran majoria dels espais públics, hem hagut de readaptar la nostra campanya informativa”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

“Protegeix Formentera, per tu i per tothom!” és l’eslògan de la campanya on s’assenyalen les principals normatives per evitar la propagació de la covid-19 a l’illa:

1. Ús obligatori de mascareta
2. 1,5 metres de distància entre persones que no conviuen
3. Higiene freqüent de mans

Pel que fa a l’ús de mascareta, s’han especificat els principals llocs on hi ha excepcions a la norma, al cartell general, i de manera més específica a un altre fet només per ús de mascareta. Les excepcions es refereixen a les platges, piscines, fora dels nuclis urbans o mentre es practica esport o en situacions de consum de menjar o beure. A més es destaca que aquesta norma no és aplicable per als menors de 6 anys.

La campanya es difondrà en les principals cartelleres de l’illa, restaurants i hotels, entre d’altres. A més, es pot consultar a l’apartat web de la pàgina de turisme formentera.es/covid. El missatge està escrit en 3 idiomes, català castellà i anglès per poder arribar a residents però també a turistes. En aquest sentit la presidenta del Consell ha explicat que “després del bon comportament que han tengut i tenen durant aquesta crisi sanitària els residents de Formentera, així com els nostres empresaris, volem demanar als nostres visitants que també ens ajudin a protegir Formentera perquè la pandèmia segueix activa i un repunt a la nostra illa podria significar la tornada a la casella de sortida”.

Així mateix, i com ha fet durant tot el procés de desescalada, el Consell de Formentera ha editat cartells informatius que recull la nova normativa derivada de l’aprovació del BOIB ahir pel que fa a mesures socials, mobilitat, comerç i restauració, entre d’altres.

14 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició: “TRES”

Cartell 2020 TresDins la programació de les Festes de Sant Jaume de 2020 el Consell de Formentera presenta l’exposició TRES.

Aquesta mostra és el resultat del diàleg entre els artistes Enric Majoral, Jordi Sarrà i l’illa de Formentera. Un diàleg que s’ha prolongat al llarg dels anys basat en una relació d’amistat i estima.

La sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” i el Centre Educatiu i Cultural “Far de la Mola” seran els dos espais que albergaran les dues instal·lacions que estaran obertes al públic de manera simultània durant tres setmanes, i que en el cas del “Far de la Mola” es prolongarà fins la tardor.

L’obertura de portes es farà de manera escalonada. Començarà a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, a Sant Francesc Xavier, el dimarts 14 de juliol a les 19.00h on romandrà oberta fins al dissabte 1 d’agost en els horaris de visita a l’espai. La sala del “Far de la Mola” obrirà les seves portes el dimecres 15 de juliol a les 12.00h, i romandrà oberta fins al dijous 15 d’octubre, també dins els seus horaris de visita.

El catàleg de l’exposició conté material gràfic i text preparat per na Maia Creus, Doctora en Història de l’Art per la Facultat de Geografia e Historia de la Universitat de Barcelona i membre de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya. En l’actualitat Maia Creus, Enric Majoral i Jordi Sarrà treballen en el projecte del llibre Enric Majoral. La joia expandida, en col·laboració amb el dissenyador Martín de Azúa.

TRES és una producció de Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera, i està comissariada per Manolo Oya.

13 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del nou decret que regula les infraccions per contenir la covid-19 a les illes

foto 2020 regulacio covidLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb la consellera d’Administracions Públiques del Govern balear, Isabel Castro, per parlar sobre mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19 a l’illa de Formentera. A la trobada també han assistit el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció Antonio J. Sanz i el conseller d’Interior, Josep Marí.

La presidenta ha declarat que “el nou decret que ha elaborat el Govern per poder exigir el compliment de les mesures de seguretat com higiene, distància i ús de mascareta és molt important, així com ho és la coordinació d’esforços per part dels diferents cossos de seguretat, inspectors, socorristes o cossos de voluntaris com Protecció Civil en aquesta situació de pandèmia”.

“Treballarem conjuntament amb totes les administracions implicades”, ha afegit Alejandra Ferrer, que ha tornat a destacar la gran responsabilitat que han demostrat i estan demostrant els formenterers i formentereres, així com els empresaris, per poder evitar la propagació de la covid-19 a l’illa. “Ara estem demanant aquesta responsabilitat també als nostres visitants i seguir amb campanyes informatives és altra de les feines que continuarem fent”, segons ha especificat.

Per part seva, la consellera Isabel Castro ha donat a conèixer el nou decret llei que regularà les infraccions derivades de la normativa sanitària establerta per contenir la pandèmia a les Illes. La consellera ha apuntat que “es tracta d’establir mesures unificades i coordinades que permetin agilitar la tramitació i resolució dels procediments sancionadors derivats dels incompliments de la normativa vigent per fer front a la covid-19”. “No podem permetre que la irresponsabilitat d’alguns malbarati tot el que hem aconseguit amb l’esforç de tots”, ha remarcat.

Respecte a les infraccions i sancions, es classifiquen en lleus, greus i molt greus. Es graduen tenint en compte la naturalesa de la infracció i les circumstàncies concurrents, atenent criteris relacionats amb la intencionalitat; la transcendència del dany o perjudici causat a la salut pública; el nombre de persones afectades; el benefici obtingut a conseqüència de la infracció; la reincidència; la posició de l’infractor al mercat, i la categoria de l ’establiment o les característiques de l’activitat, segons ha detallat la consellera. Les infraccions lleus contemplen sancions d’entre 100 i 3.000 euros. Les infraccions greus d’entre 3.001 i 60.000 euros, i les molt greus, d’entre 60.001 i 600.000 euros.


13 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 239

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat