• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Obertes les inscripcions per al taller de formació de voluntaris del proper 2 d’abril al Casal d’Entitats

cartell-2020-formacio---voluntEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja s’han obert les inscripcions per a participar en el taller de formació de voluntaris que se celebra el proper 2 d’abril al Casal d’Entitats.

Aquesta formació es realitza per part de tècnics de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears en col·laboració amb el Govern balear i està dirigida tant per a entitats de voluntariat com per a gent particular. Així, el dijous 2 d’abril al matí, d’11 a 13 hores, es realitzarà el taller per a entitats i responsables de voluntariat, on s’explicarà la nova normativa que ha entrat en vigor amb la Llei 11/2019 del Voluntariat de les Illes Balears. A la tarda, de 15 a 18 hores, s’impartirà un curs de formació bàsica per a gent particular que vulgui conèixer millor el món del voluntariat, les entitats, les normatives i els recursos existents.

Des de l’àrea de Benestar Social del Consell s’anima als voluntaris de les associacions i els particulars interessats en el voluntariat a participar en aquesta jornada de formació.

Per a participar en aquest taller s’ha de fer la inscripció a l’oficina de Benestar Social del Consell de Formentera i a través del web www.plataformavoluntariat.org, al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la i al telèfon gratuït 900 102 979.

2 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni Consell-OCB Formentera

foto 2020 conveni ocbLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el tresorer de l’Obra Cultural Balear de Formentera, Joan Francesc Ferrer, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell i l’OCB en matèria de cultura i patrimoni per l’any 2020. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura del conveni.

El Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació máxima de 9.000 euros per a les activitats de l’OCB, que enguany se centraran en accions com la ‘Primavera de cultura’, programació entorn de Sant Jordi que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, entre altres actes. L’OCB també farà publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera; a més de tasques consultives i d’investigació que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l’illa.

2 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer destaca que les illes han d’estar unides per aconseguir l’objectiu comú de sostenibilitat

foto 2020 dia iles 1El Consell de Formentera ha celebrat avui el Dia de les Illes amb un acte institucional que ha tengut lloc a les 12h a la plaça de la Constitució. La presidenta Alejandra Ferrer ha fet el discurs institucional on ha destacat tots els avanços que ha viscut l’illa de Formentera des que al 2007 amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Balears es va aconseguir un Consell propi per Formentera.

Tot i això, Alejandra Ferrer també ha explicat els reptes de futur que li esperen a l’illa de Formentera, entre els que ha destacat que s’han de garantir els drets bàsics de la població i “un dels més importants és el de tenir accés a un habitatge digne. Aquesta problemàtica s’ha abordar amb contundència des de totes les administracions, i de forma coordinada”.

La presidenta també ha fet referencia a la necessitat de seguir treballant per fer de Formentera una illa sostenible social, econòmica i mediambientalment, i en aquest sentit ha assenyalat que es continuaran fent passes per la sostenibilitat de Formentera. Aquest serà el segon estiu de posada en marxa del projecte formentera.eco que “permet regular l’entrada de vehicles en els mesos de major afluència per poder seguir preservant la nostra illa per futures generacions i garantir la qualitat de vida dels residents i millorar l‘experiència dels nostres visitants”.

La regulació de l’estany des Peix, el tancament del cicle de l’aigua, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i la millora del reciclatge, són altres dels reptes que ha anomenat Alejandra Ferrer. La presidenta ha destacat que en un dia com avui “les illes han d’estar unides en els seus objectius comuns, perquè volem una societat justa, un medi ambient protegit i una economia sana i compartida. Volem una societat culta, lliure, cohesionada i solidària”.

Lectura poètica
Abans del discurs institucional s’ha fet una lectura poètica de 5 fragments de poemes de 4 poetes, un de cada illa de les Balears. L’ex-batle de Formentera, Isidor Torres, ha llegit un fragment del poema "Les illes" del poeta mallorquí, Guillem d'Efak. Tot seguit, la professora Selva Garrone ha recitat un fragment d’un poema d’un poeta de la seva terra natal, Menorca, el fragment del poema que du per nom “No t'he parlat avui...” del poeta Pere Gomila.

A continuació els joves estudiants, Sasha Riccardo i Munay Guzman han interpretat dos fragments de dos poemes de la poeta Nora Albert d’Eivissa, “Lletra menuda” i “Sal i Silenci”. Finalment, la directora de l’escola de Sant Ferran i escriptora Neus Costa ha interpretat un fragment d’un poema de la poeta formenterera Maria Teresa Ferrer, dins “L'espera de la letargia”.

A l’acte han assistit els consellers i conselleres de l’equip de Govern i l’oposició així com el director general de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, entre d’altres autoritats. En acabar les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells han fet una demostració de ball pagès a la mateixa plaça. Després s’ha ofert una degustació de productes típics de Formentera al públic assistent.


1 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera col·labora amb Espai Frumentària per incrementar l’oferta cultural de Formentera

foto-signatura-conveni-espai-f1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president d’Espai Frumentària, Miquel Costa, han signat avui un conveni de col·laboració en matèria de promoció i difusió cultural per l’any 2020. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present a l’acte de signatura.

L’objectiu del conveni és contribuir a reforçar el ventall d’oferta cultural de Formentera durant l’any 2020. Mitjançant l’acord, Espai Frumentària es compromet a organitzar les següents activitats: actes culturals i artístics (“El 7 a les 6”, Filmoteca, concerts i exposicions, entre d’altres), Aula de Teatre Creació i producció teatral. I perquè aquests actes es puguin organitzar el Consell de Formentera col·laborarà econòmicament amb una aportació màxima de 7.000 euros.


28 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 215

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat