• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Consell i Plastic Free Formentera animen a participar aquest dissabte en el World Cleanup Day

Aquest dissabte 19 de setembre se celebra el World Cleanup Day 2020, que per mor de la pandèmia enguany s’ha apostat per realitzar múltiples microneteges, on cada persona pot participar de manera individual o al costat d’altres en un grup màxim de 10 persones.

Des de l’àrea de Medi Ambient i Plastic Free es convida a participar la població formenterera mantenint les recomanacions per l’actual situació de la covid-19: l’ús de màscares i guants; mantenir la distància de seguretat; i un màxim de 10 persones per neteja.

La jornada començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 17 hores. Es recomana dipositar les bosses als contenidors més propers. Així mateix, totes les persones que vulguin participar i necessitin material (bosses, guants) poden passar per Medi Ambient (c. de Mallorca, 15, Sant Ferran) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

Des de Plastic Free i Medi Ambient recorden que els residus com cigarrets, tela o un altre material i fusta, es dipositen al contenidor de residus ordinari; que per calcular la quantitat total recollida, es pot prendre nota del nombre i grandària dels contenidors (per exemple, 3 cubs de 10L o 2 sacs d’escombraries de 30L). Aquesta informació sobre la quantitat de residus que vas recollir i quin va ser el tipus principal es pot enviar a globalchangeibiza@gmail.com.

Els participants poden pujar a les xarxes la neteja realitzada amb els hashtags #worldcleanupday, #plasticfreeformentera y #formenteraillaneta.

El WCD 2020 també convida a eliminar les deixalles virtuals i digitals i fer una neteja dels dispositius electrònics. La petjada de carboni d’Internet i els sistemes que li donen suport representen aproximadament el 3,7% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle, que és similar a la quantitat produïda globalment per la indústria de les aerolínies.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja s’ha obert el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de l’illa. El pressupost per la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Aquests ajuts es destinen per a l’adquisició de cadira de rodes, adaptació de vehicle, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari, rehabilitació (fisioteràpia, logopèdia...), etc.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, amb una edat igual o superior a 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre altres requisits. També podran sol·licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l’illa. Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 8 d’octubre de 2020 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un total de 102 infants comencen el curs escolar 2020-2021 a les escoletes de Formentera

foto 2020 inici curs escoletes 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que avui s’ha iniciat el curs escolar 2020-2021 de les escoletes de Formentera. En total, han començat 102 infants, 24 d’entre 1 i 3 anys a l’escoleta des Camí Vell i 78 de 0 a 3 anys a la de Sa Miranda. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina vint-i-tres professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha agraït “l’esforç que estan fent les treballadores en una situació tan complicada com la que estem vivint, en que les ganes, la implicació i la professionalitat de la plantilla ha fet que es treballi per fer de l’escoleta un espai el més segur possible en aquest temps de pandèmia, però a la vegada que acollidor i agradable per als infants”, segons ha declarat.

Noves entrades
A l’escoleta de Sa Miranda s’han habilitat cinc entrades diferenciades segons grup d’edat i a la des Camí Vell, dos, a més les entrades i sortides són escalonades per evitar aglomeracions.

Mesures de seguretat i higiene
D’altra banda, cal destacar que les educadores de l'escoleta segueixen mesures de seguretat com ús de mascareta i que la neteja de les classes i joguines és diària. A més els infants formen grups bombolla i no es barregen amb altres classes ni comparteixen espais.

Horari i serveis
L'horari del centre és de 7.30 a 14.30 h. En aquest horari s'inclou l’escoleta matinera, escolarització general i servei de menjador. Enguany, per motius d’organització i logístics no hi ha servei de descans després de dinar.


14 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix deu cursos de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la convocatoria de gener de 2021

cartell 2020 cursos catalaEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha dissenyat deu grups de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear prevista per al gener de 2021.

Enguany, els cursos començaran el 5 i 6 d’octubre i el termini de preinscripció s’inicia demà 15 de setembre i finalitza el 25 del mateix mes. Aquesta preinscripció es pot realitzar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (https://ovac.conselldeformentera.cat), o bé de forma presencial, sempre tenint en compte que s’ha de demanar cita prèvia, a l’OVAC, situada al carrer de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc. Per demanar cita prèvia, s’ha de telefonar al 971 32 10 87, de 15.30 a 20.30 h.

Cursos gratuïts, places limitades i mesures de prevenció
En total, s’han dissenyat deu grups de català, quatre del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, dos del B2 i dos més del C1 i C2, que s’imparteixen de forma conjunta. Enguany, arran de les mesures sanitàries, les places són limitades i l’alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la preinscripció, i abans de l’inici del curs previst per a la primera setmana d’octubre, l’alumne rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos seran gratuïts.

La consellera de Normalització Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que enguany, “davant la situació de pandèmia, s’han establert els protocols necessaris per poder organitzar aquests cursos que ens han de servir per estendre l’ús de la llengua pròpia”. L’any passat es varen inscriure un total de 210 persones en els diferents nivells d’aquests cursos oferts pel Consell de Formentera.


15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 240

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat