• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell instal·la nous desfibril·ladors en espais esportius i a la Casa del Poble de la Mola

foto 2021 desfibril ladorsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha posat en marxa una xarxa de formació a clubs i esportistes i d’ubicació de nous desfibril·ladors a les instal·lacions esportives de l’illa. A més, s’han començat a instal·lar desfibril·ladors als clubs de majors de l’illa, el primer a la Casa del Poble de la Mola. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és poder realitzar un esport més segur a Formentera i conscienciar a esportistes, clubs i aficionats de la importància de fer esport amb garanties i responsabilitat”.

Durant aquest mes de juliol s’han instal·lat nous desfibril·ladors al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, a les pistes de tenis i pàdel i al Poliesportiu Antoni Blanc. A més, s’han renovat els desfibril·ladors del camp municipal de futbol i de la piscina municipal. Pròximament, s’instal·larà un nou aparell al poliesportiu de l’IES Marc Ferrer.

També, el passat dissabte es va celebrar una nova jornada de formació (la primera se’n va organitzar el mes de maig) dirigida a esportistes, clubs i personal del Consell sobre el funcionament del desfibril·lador semiautomàtic, impartida per l’empresa Emergency Staff.

Desfibril·ladors en els clubs de majors
D’altra banda, dins de la jornada de formació, i a petició de la Casa del Poble de la Mola, també es va instal·lar un desfibril·lador en aquest espai i s’ha format a personal per poder actuar en cas de necessitat. La consellera de Majors, Ana Juan, ha avançat que “a més s’instal·laran desfibril·ladors a la resta de clubs de l’illa per aconseguir que siguin espais cardioprotegits”.

La reanimació cardiopulmonar bàsica i l’ús de desfibril·ladors externs automatitzats per part de personal no sanitari busquen poder proporcionar un auxili d’hora i vital davant les parades cardiorespiratòries.

17 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari a la ITV des del 26 de juliol fins al 15 de setembre

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis d’Inspecció, informa que a partir del dilluns 26 de juliol i fins al 15 de setembre l’horari del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles, ITV, serà de dilluns a divendres de 7.30 a 14.30 hores i tancarà els dijous a la tarda. L’horari del matí s’ha ampliat mitja hora més (fins ara tancava a les 14.00 h) per poder ubicar totes les cites setmanals. Es calcula que amb aquest canvi es poden ubicar 30 cites setmanals addicionals, enfront de les 18 cites que es permetien els dijous a la tarda.

Des de la ITV s’han posat en contacte via SMS amb els usuaris amb cita l’agost per s9i volen avançar la seva revisió, ja que hi ha moltes hores disponibles al juliol. El Consell recorda que per sol·licitar cita per a la inspecció de vehicles es pot cridar al telèfon 971 32 31 30 o també per correu electrònic itv@conselldeformentera.cat.

La ITV de Formentera va finalitzar l’any 2020 amb llista d’espera zero i prop de 6.000 vehicles inspeccionats.

16 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Francisca Ferrer mostra la seva col·lecció de tapissos al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

cartell 2021 francisca ferrerLa veïna de Sant Ferran Francisca Ferrer Ferrer mostra a partir del dilluns 19 de juliol la seva col·lecció de tapissos al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Nascuda a Formentera, na Francisca va ser propietària d’un comerç a l’illa de roba i complements des del 1994 fins al 2017 on va desenvolupar el seu interès per les teles. Un poc abans del confinament per la pandèmia va començar a treballar els tapissos, fets amb màquina de cosir i a mà, amb la natura com a principal temàtica; i a poc a poc va incorporar tapissos amb temes més generalistes sobre paisatges i arquitectura tradicional de Formentera.

L’exposició romandrà oberta del 19 al 25 de juliol d’11 a 14 hores i de 19 a 22 hores.

16 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Col·lectiu professional de la informació de Formentera rep la Medalla d’Or de l’illa

foto 2021 distincionsAAvui s’ha celebrat el ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: la proposta d'atorgament de les Distincions Honorífiques per a l'any 2021, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera.

El Ple ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu professional de la informació de Formentera. Segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, “aquest premi s’atorga en reconeixement a la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents”. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

Els tres premis Sant Jaume recauran sobre:

Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement a l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

Fonda Pepe
En reconeixement a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua a dia d’avui, com a establiment emblemàtic de Formentera, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J. Marí Serra
En reconeixement a la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

Filla adoptiva
També s’ha acordat atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 - Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

La presidenta ha felicitat, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i els ha convidat l’acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa que se celebra el pròxim dissabte 24 de juliol a les 20.00 h al pati del Far de la Mola. El públic haurà d’estar 30 minuts abans de l’inici de l’acte per poder accedir ordenadament al pati de butaques. L’acte es retransmetrà a través del canal de YouTube del Consell de Formentera i de la TEF.

15 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 293

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat