• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els Bombers de Formentera faran un aplaudiment als infants i joves de Formentera

foto 2020 bombers aplaudimentEls Bombers del Consell de Formentera faran un homenatge entre avui de tarda i demà de tarda, si no hi ha cap incidència que ho posposi, als infants i joves de Formentera que romanen a casa. Els bombers s’han afegit a una convocatòria que s’ha fet a través de les xarxes i missatgeria per fer un aplaudiment a tots els nens i nenes que fa dues setmanes que no poden sortir de casa.

Els treballadors d’aquest cos d’emergències recorreran amb dos dels seus camions els nuclis urbans de Formentera per fer un aplaudiment als boixos, boixes i adolescents i animar-los al ritme de diverses cançons infantils i juvenils, finalment faran sonar la cançó d’Aires Formenterencs, Visc a Formentera, per donar forces i ànims a tota la població de la nostra illa.

La ruta que faran serà la següent:

Dissabte, a partir de les 18h, la Savina-Sant Francesc i ses Barbetes
Diumenge, a partir de les 18h, es Pujols, Sant Ferran, es Caló i la Mola.


28 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera recolza el comerç de proximitat amb una campanya de promoció arran de la crisi sanitària

cartell 2020 compra a propEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, ha posat en marxa una campanya de suport al petit comerç de l’illa amb l’objectiu de promocionar els establiments de proximitat que tenen autorització per tenir obertes les portes durant l’estat d’alarma provocat pel Covid-19.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha subratllat que l’objectiu és “visibilitzar i impulsar la necessitat de mantenir el teixit comercial tradicional i de proximitat; i també donar suport al consum dels productes locals”.

Ana Juan ha informat que en l’actualitat hi ha una trentena de comerços oberts en els principals nuclis urbans de l’illa i ha destacat que quan passi l’estat d’alarma el Consell “mantindrà i reforçarà el seu suport a tot el teixit comercial de l’illa que s’ha vist afectat per aquesta situació”.

Amb el lema ‘Formentera es queda a casa i compra a prop de casa’, la campanya es desenvolupa per les xarxes socials i suports digitals i se suma també a la iniciativa de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears que promociona els comerços amb el lema ‘Ara els petits s’han de fer grans’.

Mesures de seguretat i control als comerços

D’altra banda, el Consell recorda la necessitat de mantenir les mesures de seguretat i control arran de la crisi sanitària, com són mantenir la restricció d’entrada als comerços, respectar la distància de seguretat d’1,5 a 2 metres, no recolzar-se al mostrador, entrar segon l’ordre establert pel personal del comerç i utilitzar guants en manipular fruita, verdura i aliments sense envàs.


28 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carta d’agraïment de la presidenta del Consell de Formentera als infants i joves de l’illa

foto 2020 carta als jovesAmics i amigues,

Portau gairebé dos setmanes tancats a casa, sense sortir. Som conscients que no és mica fàcil i, per això, com a presidenta del Consell de Formentera i en nom de tot l’equip de govern, he volgut escriure aquest missatge especialment adreçat als infants i joves de Formentera.

El cap de setmana del 14 i 15 de març va ser un cap de setmana molt diferent. Divendres sortíeu de les escoles i de l’institut sabent que ja no hi tornaríeu durant unes setmanes. Feia uns dies que sentíeu a parlar del coronavirus, segurament els vostres pares i mares i a l’escola i institut ja us havien explicat aquesta nova malaltia, el Covid-19, i que s’havien de prendre mesures per evitar el contagi.

I, de cop i volta, us trobau amb mesures molt dures i, de primeres, difícils de comprendre. No només tancaven les portes les escoles i l’institut, també es tancava el cinema, el Casal de Joves, s’aturaven les activitats extraescolars i esportives, i quedàveu tancats a casa.

Aquell primer cap de setmana ja no va ser com tots els caps de setmana. Els vostres pares i mares us varen dir que no podríeu sortir al carrer. Ni per anar a veure els güelos, ni a comprar, ni a la platja, ni per quedar amb els amics o amb les parelles, ni tan sols a fer esport o a jugar a la plaça o al parc.

I des de llavors, aquest ha set el vostre dia a dia, com si estiguéssiu castigats. No, no és que estigueu castigats, no. Quedant-nos a casa estam lluitant contra un virus que ha fet prendre decisions dràstiques arreu del món, i que vosaltres estau vivint de primera mà.

Dia a dia estau fent un gran esforç per fer les tasques escolars des de casa, i sé que trobau a faltar els companys i companyes de classe, i els mestres i “profes”, els vostres amics i les vostres rutines. Ara feu classe a distància i els vostres pares i mares us han d’ajudar amb els deures i tasques escolars i, a més, molts han de seguir treballant al seu lloc habitual o bé des de casa. Pensau que tota aquesta situació també és nova i difícil per als adults.

Els infants i joves de Formentera ens estau servint d’exemple a seguir, i a cada casa ens estau donant una lliçó de paciència i esforç. Estic segura que sabreu treure profit d’aquesta situació per poder passar més temps en família, i per als més joves també esper que les noves eines de comunicació digital us ajudin a mantenir el contacte amb els amics i amigues que tant necessitau.

A pesar de tot el vostre esforç, força i seny, és súper normal que en algun moment defallim. Si us passa, pensau que som al vostre costat per animar-vos, i que podeu fer-me arribar les vostres inquietuds al meu correu, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

I recordau, sobretot, que quan sortim d’aquesta situació que ha capgirat també el nostre petit món, serem més forts i fortes. No en tengueu cap dubte.

Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell de Formentera
27 de març de 2020

La Policia Local de Formentera vigila el compliment de les mesures de seguretat a les obres

foto 2020 policia control obresLa Policia Local de Formentera està realitzant tasques d’informació i vigilància en les diferents obres de Formentera per assegurar que es segueixen les mesures de seguretat específiques per evitar el risc d’exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

La construcció és un dels sectors econòmics que actualment continua amb l’activitat, ja que no s’ha acordat la reducció o suspensió de serveis per l’emergència sanitària causada pel Covid-19. No obstant això, el personal de les empreses de construcció ha d’adoptar les mesures preventives específiques de protecció.

En aquest sentit, és necessari adoptar mesures preventives de caràcter sanitari per part de les empreses i dels treballadors, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres.

Els agents del cos de seguretat local estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s’han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre d’altres indicacions.

Cap de setmana de controls a les carreteres i camins
El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat “la gran tasca que estan efectuant els policies locals durant aquesta crisi sanitària”. “Els agents també estan efectuant controls a les carreteres i camins de l’illa, uns controls que s’intensificaran el cap de setmana en camins, accessos a platges i al parc natural, per assegurar que tothom compleix les normes de confinament i a no ser que tengui un motiu justificat resta a casa”, segons ha declarat el conseller. Membres del cos de Protecció Civil donaran suport en aquestes tasques.

Els membres del cos policial de Formentera també han de seguir mesures estrictes de seguretat per evitar el contagi del coronavirus entre els policies, cada agent fa servir un vehicle, i ja no va la parella en un mateix cotxe patrulla, a més sempre fan els torns amb el mateix company per evitar que si hi ha algun cas es pugui contagiar tota la plantilla. La neteja de mans i dels mateixos vehicles, així com mantenir la distància de seguretat, són altres de les mesures que duen endavant, segons ha confirmat el conseller d’Interior.


27 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 213

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat