• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

S’activen les reserves i la confirmació de les pre-reserves al web formentera.eco

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui 10 de juny ja es poden fer les reserves o formalitzar les prereserves al web www.formentera.eco. D’aquesta manera, es poden obtenir les acreditacions per circular per Formentera, durant el període de regulació, entre el 24 de juny i el 7 de setembre d’aquest 2021. La taxa que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €.

Les prereserves es varen obrir el passat 15 de març. Ara, aquestes prereserves es poden formalitzar al web. Els usuaris rebran un correu electrònic i disposaran de 10 dies per realitzar la confirmació de la reserva i el pagament.

Bonificacions
Per als residents de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta. Per als vehicles híbrids l’acreditació està bonificada al 50 %. Els residents que tinguin l’acreditació de la zona blava en vigor no hauran de fer el tràmit, i poden accedir al web formentera.eco, introduir la matrícula i comprovar que efectivament es disposa de l’acreditació. La resta, la pot obtenir amb un senzill tràmit al web.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà comença el Formentera Astronòmica, un certamen familiar per endinsar-se en el món de les estrelles

cartell 2021 f astronomicaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que demà s’inicia el Formentera Astronòmica, un certamen que s’organitza per primera vegada a l’illa i que es perllongarà fins al 13 de juny. Aquest esdeveniment comptarà amb una cinquantena participants inscrits.

El Formentera Astronòmica està adreçada al públic familiar, per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món, residents de Formentera i les seves famílies. De fet, demà divendres de 10 a 14h es faran tallers infantils: creem l’univers a partir de materials reciclats, al Jardí de ses Eres de Sant Francesc. I el dissabte i diumenge de 10 a 14 h es faran jocs educatius de realitat virtual relacionats amb els astres per a tots els públics, amb monitors especialitzats i visors RV, també al Jardí de Ses Eres de Sant Francesc.

El programa inclou xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i manualitats per a tota la família. A més, un dels plats forts és un sopar temàtic amb vista a les estrelles a una zona de Migjorn que ja té aforament complet. Podeu consultar el programa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca.

Entre els ponents destaquen: Aguilar Nàcher, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) o Carlos Briones, investigador del CSIC, que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció.

Concurs de dibuix obert
D’altra banda, també es farà un concurs de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i adolescents que es farà a través de les xarxes socials i dels dibuixos que es facin en els tallers presencials. Es poden enviar fotos dels dibuixos dels petits artistes fins demà 11 de juny al correu electrònic concurso@formenteraastronomica.com.

Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera, coordinat per l’empresa Pidelaluna Events, i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB) i de la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Formentera.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns s’obren les inscripcions per als cursos d’estiu de l’Escola Municipal de Vela

foto 2021 escola vela AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que el pròxim dilluns 14 de juny s'inicia el període d'inscripció pels cursos d'estiu de l'Escola Municipal de Vela que es faran entre el 28 de juny fins al 3 de setembre al Centre d'Esports Nàutics de Formentera. Els cursos estan dirigits a nens de 5 anys en endavant que sàpiguen nedar.

La durada dels cursos és de dues setmanes de dilluns a divendres. Les inscripcions es formalitzaran una setmana abans de l'inici de cada curs, per facilitar la participació de més infants. Es realitzaran tres torns de cursos de diferents nivells. Els alumnes que tenguin entre 5 i 17 anys i sàpiguen nedar podran apuntar-se a vela, i els que tenguin 7 i 17 anys o més, i sàpiguen nedar podran accedir a surf de vela. Per als adults estarà reservat el dissabte al matí en dos torns de classes lliures amb monitor, de 10 a 12 hores i de 12 a 14 hores.

Les inscripcions es faran de manera presencial al Centre d'Esports Nàutics de 9 a 14 hores. Per a més informació es pot contactar, al mateix horari, al telèfon 663 673 315 i al correu electrònic cenf@conselldeformentera.cat. D'altra banda, els usuaris del Centre de Dia començaran el curs d'estiu el divendres 25 de juny.

10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta un apartat web i telèfon d’informació específica de les proves covid per viatjar

cartell 2021 infocovidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que s’ha creat un apartat específic, al portal web del Consell de Formentera, amb la informació sobre les proves per viatjar que es poden fer a Formentera. “Des del sector turístic ens han explicat que molts visitants i empresaris no sabien on trobar la informació per realitzar proves PCR o d’antígens per tornar als seus països o llocs d’origen i hem volgut donar una resposta a aquesta necessitat d’informació”, ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, que també és responsable de Turisme.

Concretament, s’ha creat un nou subapartat, «Infocovid: proves per viatjar» a l’apartat Covid 19. En aquest espai, s’han introduït els centres de Formentera dels quals el Consell de Formentera té constància que disposen de les autoritzacions sanitàries necessàries per poder realitzar aquestes proves i tota la informació necessària respecte de les tarifes, serveis, cita prèvia, entre d’altres. Tota aquesta informació estarà també a la web de turisme en diferents llengües per garantir que arriba a tothom.

Informació telefònica
Així mateix, s’ha creat un servei d’informació telefònica al 871 556 619, on també es responen tots el dubtes i preguntes freqüents que poden tenir els visitants i residents per poder tornar al seu país o sortir de viatge. Si hi ha més centres autoritzats a Formentera, es poden posar en contacte amb aquest telèfon i se’ls inclourà en el llistat.

“Aquest servei d’informació centralitzat ajudarà a millorar el servei i garantir que sigui suficient, i també la seva qualitat i organització”, ha declarat, per acabar, la presidenta.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 295

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat