• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Esports torna a editar enguany la guia ‘Activa't’ amb informació de les escoles esportives i dels clubs de l’illa

cartell 2021 activatEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que torna a editar per segon any consecutiu la guia “Activa't” amb informació de l’oferta de les cinc escoles esportives municipals de la temporada 2021/22: tir amb arc, natació, atletisme, tennis i vela, i la informació i el contacte de catorze clubs esportius de Formentera. Se n’han editat un miler d’exemplars de fulletons que es poden trobar a les instal·lacions esportives municipals, a la web del Consell i a la pàgina de Facebook Esports Formentera.

13 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El MAEF i el Consell de Formentera exposen les àmfores romanes recuperades al sud del Cap de Barbaria

foto 2021 expo MAEFEl Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), en col·laboració amb el Consell de Formentera, inaugurarà el dimarts 14, a les 19 hores, l’exposició temporal «Sota el mar de Formentera. Els materials ceràmics subaquàtics recuperats al sud del Cap de Barbaria», que, fins el dia 25 de setembre, romandrà a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ de Sant Francesc.

L’estiu de 2020 es varen recuperar fortuïtament un lot de quatre àmfores d’època romana al sud del Cap de Barbaria. Aquestes peces excepcionals, les quals probablement formen part d’un derelicte enfonsat a més de 110 metres de profunditat, varen ser entregades al Consell de Formentera i traslladades al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF, gestionat per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. A partir d’aquell moment, començà un projecte de restauració de materials ceràmics subaquàtics que es presenta en aquesta nova exposició temporal.

El patrimoni subaquàtic de Formentera és d’una riquesa i varietat inigualables, però alhora, fràgil i vulnerable. L’extracció de les peces del medi marí és una acció irreversible que es duu a terme només quan és estrictament necessari per a la conservació i es disposa dels mitjans tècnics i humans adequats. Cal remarcar que aquesta tasca l’han de fer arqueòlegs i restauradors amb formació específica, ja que les tècniques emprades difereixen de les terrestres.

En el muntatge d’aquesta exposició, el MAEF ha volgut recrear part d’un laboratori de restauració arqueològic en ple procés de tractament de peces subaquàtiques, per així reflectir el recorregut d’aquestes peces des del fons del mar fins a les vitrines del museu.

L’exposició es podrà visitar els dilluns de 19 a 21 hores, de dimarts a dissabte entre les 11 i les 14 i les 19 i les 21 hores. Els diumenges romandrà tancada.

13 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre ‘Perdidos en las islas’ a la Biblioteca Marià Villangómez

cartell 2021 perdidos en las islasEl pròxim dijous 16 de setembre a les 20.00 hores es presentarà a la Biblioteca Marià Villangómez el llibre “Perdidos en las islas”, de Diego Encinas. Aquesta és la primera novel·la de l’autor, en la qual la comunicació entre dos amics estructura l’estranya aventura d’un d’ells en la recerca d’una il·lusió perduda temps enrere. Diego Encinas Cerezo (Madrid, 1961) ha escrit dues novel·les, dos volums de contes i les memòries literàries d’una dècada.

10 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari d’hivern a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, anuncia que el proper dilluns 13 de setembre, la Biblioteca Marià Villangómez començarà el nou horari d’hivern. Durant aquest període, la biblioteca obrirà els matins de dilluns a dijous de 9.30 a 13.00 h, les tardes de 16.00 a 19.30 h, i els divendres de 9.30 a 15.00 h.

En aquest horari, la biblioteca oferirà serveis de préstec i devolucions, informació bibliogràfica i servei de reprografia. També es posen al servei dels usuaris cinc ordinadors per consultar, treballar i estudiar, i un ordinador exclusivament per a la consulta. A més, s’amplia a divuit llocs l’aforament de la sala, per poder estudiar i utilitzar l’ordinador personal. També s’han habilitat tres llocs de lectura.

Cal recordar que també es poden enviar documents per a ser impresos a reprografia@conselldeformentera.cat, que es podran recollir en l’horari d’obertura de la biblioteca, una vegada s’hagi rebut la prèvia confirmació per part d’un membre de l’equip de la biblioteca. A més, s’ofereix assistència tècnica al Telecentre les tardes de dilluns a dijous i els matins de divendres.

La sala infantil es reobrirà amb un aforament total de vuit persones de les quals dos podran estar escollint documents i/o DVD infantils, i hi haurà un total de sis llocs d’estada.

El punt de lectura de Sant Ferran estarà tancat fins a nou avís.

Per a més informació, podeu contactar amb l’equip a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86.

10 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 311

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat