• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Celebrat el sorteig de les meses electorals del 10-N

ple-16-octubre1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple extraordinari per efectuar el sorteig dels membres de les meses electorals, titulars i suplents, per a les eleccions generals del 10 de novembre de 2019.

El sorteig s'ha fet amb l'ajuda d'una aplicació informàtica i en total s'han triat a 81 ciutadans de Formentera com a possibles membres de les nou meses electorals. En cada mesa s'ha de designar a un president, a dos vocals i a dos suplents. Hi ha cinc meses electorals el CP Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc, tres al CP Sant Ferran i una a l'escola de la Mola. En total, hi ha 7.568 formenterers i formentereres cridades a les urnes; d'aquests, 7.283 corresponen al Cens Electoral d'espanyols Residents a Espanya (CER) i 285, al Cens Electoral d'espanyols Residents Absents (CERA).

A més, en el ple d'avui també s'ha donat compte de la renúncia de la consellera de Sa Unió Anna Negre.


16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera impulsarà una campanya informativa de seguretat vial

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Interior i de Mobilitat, informa que durant aquest hivern iniciarà una campanya de conscienciació adreçada a residents, transportistes i turistes per fomentar el respecte a les normes de circulació i la seguretat a les carreteres de l'illa. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que “després dels greus accidents que hi ha hagut a les carreteres de Formentera, hem considerat oportú realitzar una acció per evitar que hi hagi més i millorar la seguretat vial a les nostres vies”.

La campanya vol enviar un missatge de conscienciació perquè a l'hora de posar-se al volant els conductors respectin les normes de circulació així com els límits de velocitat. També tractarà sobre el compliment de les mesures de seguretat, com pot ser portar el cinturó o el casc, no conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i no fer servir el mòbil, entre d'altres. A més, es destacarà que els vehicles han de circular sempre amb la Inspecció Tècnica de Vehicles i l'assegurança en regla.

Missatge pels joves de l'illa

D'altra banda, dins la campanya s'enviarà un missatge especial adreçat als joves a través de les xarxes socials. També es reforçarà aquest missatge entre el jovent de l'illa, per conscienciar de la perillositat de conduir una motocicle sense respectar les normes de seguretat. La campanya es reforçarà amb la tasca que realitza a l'institut el Policia Tutor, i també dins la campanya d'Educació Vial que la Policia Local realitza anualment a les escoles i a l'institut de l'illa.

En els primers mesos de la seva posada en marxa, la campanya anirà dirigida especialment a residents, transportistes i treballadors. Després, amb la col·laboració de l'àrea de Turisme, s'adaptarà per tal que també arribi als visitants.

Més control policial

“Paral·lelament la Policia Local de Formentera, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, incrementaran els controls a les carreteres de l'illa, per veure que efectivament tot el que es difon a la campanya de conscienciació es respecta a l'hora de posar-se a conduir els vehicles”, segons ha detallat el conseller.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

diatrans 2019 v6 imprimir-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d'activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha recordat que amb aquest cartell d'activitats “es pretén normalitzar i fer visible la diversitat d’identitats de gènere i apartar-les de les seves connotacions patologitzants”.

El pròxim dimarts 22 d'octubre a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà una xerrada col·loqui sobre el llibre Todos los parques no son un paraíso a la qual assistirà el mateix escriptor Antoni Roig Roselló. Aquesta novel·la escrita al 1977 és el relat en primera persona d'Antoni un home que estava atrapat entre dos amors, la seva vocació religiosa i la seva orientació homosexual. El 1977 aquesta novel·la va ser finalista del Premi Planeta i arrel la seva publicació l'autor va ser expulsat de l'ordre de los Carmelitas Descalzos. L'acte serà presentat per Toni Martí (Sa clau de s'armari) i Miquel Costa (Espai_F).

Cinefòrum
El dimarts 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala de Cultura-Cinema es projectarà la pel·lícula documental Me llamo Violeta. Un film de 76 minuts de durada. El seu argument es basa en què als sis anys, Ignacio, fill de Nacho Vidal i Franceska Jaimes, va dir als seus pares: “Soy una niña, me llamo Violeta”.

Aquest commovedor documental tracta sobre la diversitat de gènere i captivà el públic del Festival de Cinema de Màlaga, on fou guanyador del Premi del Públic i el Premi d'Amnistía Internacional en el DocsBarcelona. Després de la projecció es farà un col·loqui amb presència de membres de l'associació Transitam. En aquest col·loqui una mare d'una jove trans* de 18 anys explicarà la seva experiència, i una persona que està fent el transit explicarà en primera persona aquesta vivència.

Activitats a l’institut
A més, durant aquest mes d’octubre es faran diverses activitats i tallers per treballar els estereotips i la diversitat de gènere i el mite de l’amor romàntic amb alumnes de l'IES Marc Ferrer. “Hem volgut potenciar la informació entre el jovent de l'illa, per normalitzar la diversitat de gènere existent, en aquest moment vital tant sensible com és l’adolescència en la construcció de la identitat”, segons ha explicat la consellera.

Vanessa Parellada ha recordat que a més d'aquestes activitats, des de la seva àrea treballen de manera transversal amb la resta d’àrees del Consell, en especial la de Cultura per incloure dins la programació cultural obres de temàtica LGTBIQ+ “perquè la diversitat sexual i de gènere ha d’estar present amb tota normalitat a tots els àmbits i durant tot l'any, no només al volant de les dates reivindicatives assenyalades”.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obri el termini per l’adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

mercat-nadal-132El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2019-20. Aquestes sol·licituds es poden presentar fins al 31 d'octubre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l’oficina virtual del Consell (OVAC).

El Mercat Nadalenc, que organitza el Consell per tal de dinamitzar les festes nadalenques amb els comerços que queden oberts a l'hivern, i els artesans amb carta d'artesania que viuen i treballen a Formentera a l'hivern, s'inaugurarà el 29 de novembre i se celebrarà fins al 6 de gener de 2020, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de vuit casetes per a la venda de productes al Mercat Nadalenc; quatre casetes seran adjudicades a comerços i artesans i les altres quatre seran adjudicades pel sector de la restauració.

També podran formar part del Mercat Nadalenc, amb un màxim de tres casetes, altres comerços, serveis de restauració i artesans, que siguin propietaris de casetes amb les mateixes dimensions i tipologia que les pròpies del Consell de Formentera, en cas d'haver-hi més de tres casetes s'adjudicaran per rigorós ordre de registre d'entrada.

El Consell de Formentera, a més, instal·larà un envelat perquè, rotatòriament, puguin realitzar la venda de productes alimentaris, els centres educatius, parròquies i ONG, que presentin sol·licitud. Per altra banda, el Consell de Formentera considera que el mercat de Nadal ja ha superat la prova dels quatre primers anys per consolidar-se, i per això, els adjudicats ja no han d'estar exempts del pagament de la taxa d'ocupació de via pública. Així, s'aplicarà el pagament de la taxa de via pública, segons l'establert a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic. (BOIB 51 de 16-04-2013). Els adjudicataris de casetes destinades a restauració hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 576€, mentre que els adjudicataris de casetes destinades a comerç, hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 216€.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert i que compleixin amb els requisits exigits, se'n faran dos sortejos (restauració i comerç) davant el secretari del Consell.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud: http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11062/627418/regim-de-regulacio-provisional-del-mercat-nadalenc


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 196

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat