• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera demana ajudes al govern de l’Estat per poder assolir els objectius de l’Agenda 2030

reunio---presidenta-senador1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb el senador autonòmic, José Vicente Marí Bosó, a la seu de la institució insular. La presidenta ha agraït al senador aquesta trobada en què li ha traslladat diverses peticions de l’illa de Formentera perquè com a senador les defensi a davant l’Estat.

El canvi climàtic ha estat un dels temes que ha centrat la trobada, “per demanar que des del govern central es doni suport a les institucions insulars i puguem fer accions que suposin un canvi real per aconseguir assolir els objectius de l’Agenda 2030”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Conveni de carreteres
Altre dels temes tractats ha estat la necessitat de signar un nou conveni de carreteres amb el govern central. Segons ha declarat Marí Bosó, “el Consell de Formentera és l’únic consell de les Balears que ha fet la inversió, l’ha pagat i l’ha justificat, i ara explicarem al Ministeri de Foment que els que fan bé les coses se’ls ha de premiar, perquè siguin àgils en posar en marxa un nou conveni”.

La presidenta també li ha traslladat la reivindicació de Formentera per tenir un senador propi. Altre dels temes sobre els que parlat ha estat “la necessitat de desenvolupar la llei de Costes a Formentera però garantint els drets dels propietaris afectats per la llei”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. Les bonificacions del transport marítim i aeri, tant de residents com de mercaderies, han estat també motiu de petició per part de la presidenta de Formentera, “així com la necessitat de vetllar per el manteniment de la connectivitat aèria després de la fusió d’ Air Europa i Iberia”.

El senador també ha assegurat que demanarà que s’inclogui en els pressupostos generals les necessitats de Formentera en matèria d’inversió pública, de millores en la depuració o de la subvenció del transport de residus, entre altres.


4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’associació Qué Celeste, guardonada amb el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears

fotografia-mar-alavirulejjEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que l’associació formenterera Qué Celeste és la guanyadora de la primera edició del premi Savina dins dels Premis Voluntariat Illes Balears 2019 que concedeix el Govern balear.

Aquesta associació formenterera rebrà demà el premi de mans del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, en la gala que se celebra a Palma a partir de les 19 hores al Conservatori Superior de Música, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, on també es reconeix als premiats de la resta d’illes. Cadascú de les quatre associacions guanyadores del premi de bones pràctiques rebrà 3.000 euros. Qué Celeste ha merescut aquest premi pel seu programa de voluntariat Somiant Desperts i el jurat ha valorat la qualitat del programa, així com en el nombre de persones voluntàries implicades, la formació que han rebut, la difusió i repercussió del programa i el treball en xarxa amb altres entitats de voluntariat, entre altres criteris.El Consell de Formentera col·labora en l’organització i difusió de moltes de les activitats e iniciatives de Qué Celeste.

Taula informativa a Sant Francesc
També, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Formentera s’instal·larà demà, 5 de desembre, una taula informativa entre les 10 i les 13 hores a la plaça de la Constitució per a totes aquelles entitats, voluntaris o simplement persones que vulguin rebre informació sobre el tema del voluntariat i les properes formacions que es realitzaran a l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, assegura que des del Consell "s’està intentant promoure la creació d’una associació de voluntaris de Formentera, ja que són moltes les entitats i esdeveniments que es realitzen a l’illa i que requereixen la participació i col·laboració, moltes vegades indispensable, dels voluntaris, per poder-se dur a terme”.

L’octubre passat es va realitzar al Casal d’Entitats una reunió informativa i de motivació a la qual van assistir nombrosos interessats, tant en l’àmbit particular com també representants d’entitats. “Encara no s’ha materialitzat res, però des d’aquesta institució volem subratllar la importància de la creació d’una associació de voluntaris i recordar que aquesta associació, des dels seus inicis, rebrà el suport, assessorament i cooperació del nostre Consell i els seus professionals”. Finalment, des del Consell es reconeix la gran feina que fan els voluntaris, moltes vegades invisible als ulls de la resta de la població. “Destacar des d’aquí la magnífica tasca que realitzen aquestes persones voluntàries en la nostra societat al llarg de tot l’any”, ha senyalat el conseller.

Taller de voluntariat el 13 de desembre
Per altra banda, el divendres 13 de desembre s’impartirà una formació gratuïta, tant per a entitats, voluntaris o persones que estiguin interessades o tinguin la intenció de ser-ho. En aquesta formació organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera, es parlarà, al matí, de la nova Llei de Voluntariat balear i les aplicacions pràctiques que pugui tenir dins de les entitats que treballen amb voluntaris. A la tarda, es realitzarà un breu curs teòric-pràctic per a les persones interessades a obtenir aquesta formació bàsica i un diploma que ho acrediti.

La cita és el dia 13 d’11.30 a 13.30 hores, per entitats; i la tarda de 15 a 19 h per particulars al Casal d’Entitats. Tot aquell que vulgui inscriure pot passar per l’àrea de Benestar Social en horari d’oficina per tramitar les inscripcions. També es poden apropar a la taula informativa que s’instal·larà demà a la plaça de la Constitució.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada sobre Discapacitat

jornada-discapacitatpjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que al llarg d'aquest matí s'està celebrant a la sala de plens la II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera. Aquesta jornada compta amb la participació de diferents professionals de les Pitiüses i està dirigida tant a les professionals com a les famílies i qualsevol persona interessada. La jornada ha començat a les 9.15 hores i es desenvoluparà fins a les 14 hores.

Durant la presentació, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït la col·laboració de les associacions de l'illa que treballen amb persones amb discapacitat i posteriorment hi ha senyalat que “el treball i l'atenció d'aquestes persones ens dóna la mesura del tipus de societat que som”. Ramírez també ha incidit en el paper fonamental de les famílies, “que són les veritables campiones”.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El concert de Ramonets, un dels plats forts dels espectacles infantils de les festes de Nadal, arriba aquest divendres a Formentera

ramonets feshotumateixp1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, informa que aquest divendres 6 de desembre a les 19.00 h a l'envelat situat en el Jardí de Ses Eres de Sant Francesc tindrà lloc el concert infantil a càrrec del grup Ramonets. L'entrada serà gratuïta.

“Aquest grup farà passar una bona estona als més petits de la casa i els seus acompanyants, venen des de València a compartir les seves animades cançons amb què creen un espectacle musical de rock'n'roll que conjuga la didàctica i l'animació”, segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador.

El grup presentarà “Fes-ho Tu Mateix” el seu tercer disc i el seu treball més personal, on han compost totes les cançons i la música, però sense perdre el guiny i l'essència Ramonetera. Aquest grup va començar la seva carrera per retre tribut al mític grup de punk rock The Ramones i des del seu inici ha estat molt ben rebut pel públic infantil de la seva terra, i a poc a poc va ampliant fronteres.

Espectacle interactiu

D'altra banda, segons asseguren des de l'organització, Ramonets no és sols un grup de música. A més dels músics i tècnics, en el seu equip tenen un animador infantil, que no para de motivar al públic, disfressant-se, ballant, traient objectes de tot tipus a l'escenari i entremesclant-se amb la gent. En definitiva, asseguren que "converteixen el concert en un espectacle interactiu i fan que tots s'ho passen de meravella".

Un altre objectiu de Ramonets és la difusió de la llengua. Per això han adaptat les lletres de les cançons al català, i les han orientat al seu públic, intercalant cançons amb temàtiques lúdiques i festives amb altres que promouen valors que consideren fonamentals difondre entre els nostres fills i filles com la igualtat de les persones, el reciclatge, la cura de la natura, o el gaudir de la vida, que són dos dies!

Per a més informació podeu consultar el seu web: http://www.ramonets.com/

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 205

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat