• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Jornades de portes obertes a la piscina, Aula del Futur i botelles reutilitzables, iniciatives del programa ‘Posam Valors a l’Esport’

foto 2020 posam valors esportEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha presentat avui el programa d’activitats i iniciatives previstes per a aquest any 2020 dins del programa ‘Posam Valors a l’Esport’. Aquest programa està cofinançat entre el Govern balear (11.726,08 euros) i el Consell de Formentera (5.000 euros) i té com a objectiu l’organització d’activitats i accions de difusió, formació i sensibilització envers els valors i les actituds positives a l’esport.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que aquest any l’objectiu és posar èmfasi en la promoció d’aquests valors “i implicar també els familiars dels joves esportistes i fer activitats més participatives. L’activitat física ha de ser una eina d’integració social i també familiar i, per això, des de l’administració tenim l’obligació de promocionar els valors socials i educatius”, ha destacat la consellera. Ferrer ha assenyalat les activitats que es faran aquest any, com ara l’Aula del Futur, “un espai innovador i interactiu” impulsat des de la conselleria d’Esports, que vol ser “un lloc de trobada i aprenentatge”; les jornades de portes obertes a la piscina municipal, que comencen aquest dissabte 22 de febrer; i també la distribució de 750 botelles reutilitzables entre les esportistes de les escoles municipals i els clubs de l’illa.

Aula del Futur
Una de les activitats d’aquest programa és l’Aula del Futur, un espai que s’està habilitant al Centre de Professorat (CEP) i que consisteix en una aula multidisciplinar, amb ordinadors, vídeos i pantalles on els joves esportistes poden intercanviar coneixements i aprofundir els valors en l’esport en l’edat escolar. La intenció és que comenci la seva activitat els mesos vinents abans que finalitzi el curs escolar.

Jornades de portes obertes a la piscina municipal
Les activitats comencen aquest dissabte a les 10 hores a la piscina municipal amb una jornada de portes obertes. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a les famílies en què es podran gaudir de diferents activitats, com la iniciació al busseig, jocs per grans i petits amb elements aquàtics dins de la piscina, entre altres. Les següents jornades estan previstes el 21 de març, el 25 d’abril i el 23 de maig.


20 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de millora i reasfaltat de diferents trams de vies i camins de l’illa

foto 3 reasfaltat-camins1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis Insulars, informa que avui han començat els treballs de neteja, desbrossament, millora i reasfaltat de diferents trams en camins i vies de l’illa. En concret, els treballs es duen a terme al camí a ses Bardetes, al camí de s’Abocador, al camí de ses Vinyes, a Sant Ferran, i en un tram intermedi al camí des Arenals, a Migjorn. L’empresa Islasfalto és l’encarregada dels treballs, que compten amb un pressupost de 43.046,54 euros i tenen una durada aproximada d’una setmana.

19 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i la Pimef presenten la web del programa Compra a Casa per apropar més els petits comerços als ciutadans

foto-2020-compraacasa-com1La vicepresidenta primera del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha presentat avui juntament amb el president de la Pimef, Josep Mayans, i la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez, la web del programa Compra a Casa www.compraacasa.com.

En la presentació Ana Juan ha destacat que “es tracta d'una eina que permetre en un sol clic apropar una mica més el petit comerç de l'illa als ciutadans". “Comprar al comerç local és també afavorir l'ocupació laboral així com impulsar el producte local. Quan parlem de sostenibilitat també estem parlant de tenir cura d'aquests productes a través dels negocis i empreses locals", ha senyalat Juan. La consellera de Comerç ha recordat que l'elaboració d'aquesta web formava part del projecte de Joves Qualificats fet l'any passat per dues joves impulsat des del Consell de Formentera. Juan ha agraït la feina feta per les joves Alba Portas i Maria Antònia Martorell.

A la web Compra a Casa els clients i usuaris poden localitzar els comerços tant en un mapa, on estan ubicats, com en una relació dels mateixos dividits per tipologies i zones. A més, poden consultar una fitxa de cada establiment on apareix la seva informació bàsica així com productes destacats, ofertes, etc. La web està feta en dos idiomes: català i castellà.

El president de la Pimef ha destacat “l'èxit d'aquesta targeta, que avui en dia té 2.455 usuaris, la quarta part de la població de l'illa, el que indica l'alt grau de fidelització”. Mayans ha recordat que en l'actualitat hi ha trenta comerços adherits i ha animat al fet que “se sumin més, sobretot amb aquesta nova eina”.

Per la seva banda, Lidia Álvarez, ha explicat el funcionament de la web i ha senyalat que els usuaris també poden sol·licitar la targeta a través de la web i també poden comprovar l'estat de la targeta, les seves compres i els descomptes.

Campanya d'Hivern
Per altra banda, a la presentació de la web s'ha recordat que està en marxa la nova Campanya d'Hivern, que té com a objectiu incentivar les vendes aquests mesos. D'aquesta manera, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l'última setmana de cada mes, fins al març, podran accedir al sorteig d’una tarjeta de regal per valor de 50 euros. Per això han de fer una compra mínima de 15€. El proper sorteig, el de febrer, es realitzarà la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d'abril.


19 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte es farà la IV Cantada Pagesa al Cinema

iii-cantada-pagesajEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Música Tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura del Consell Insular, ha organitzat la IV Cantada Pagesa per al pròxim 22 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura-Cinema. L’entrada és gratuïta i l’aforament és limitat. El propòsit d’aquesta cantada és recuperar el cant tradicional redoblat, glosat o recitat. Com en edicions anteriors, hi participaran més d’una vintena de músics, entre alumnes de l’Escola i cantadors de totes les generacions, que coincidiran damunt del mateix escenari.

Xerrada instruments tradicionals, dissabte Sala de Plens
Com a novetat, enguany s’ha organitzat, amb l’àrea de Patrimoni del Consell Insular, una xerrada, al voltant de la construcció d’instruments tradicionals de les Pitiüses, sota el títol “La construcció dels instruments tradicionals de les Pitiüses” que tendrà lloc el mateix dia 22 a les 11.00h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia). La conferència serà a càrrec del mestre artesà Toni Riera Roselló, Toni Marc, un dels pocs que queden en actiu a les Pitiüses, que explicarà el procés de construcció, els materials i les eines utilitzades per a l’elaboració dels instruments tradicionals.

Totes aquestes activitats representen una oportunitat més per gaudir i conèixer una mica més la cançó i la música tradicional de l’illa, tal com passa amb les Caramelles de Nadal i Pasqua, propostes que són fruit d’ofertar en el seu moment l’aprenentatge d’instruments tradicionals dins l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la celebració del XX Aniversari de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

18 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 215

12

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat