• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Curs de vela per usuaris discapacitats del Centre de Dia

vaixell-adaptat-escola-vela-foEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que durant els mesos de juliol i agost es du endavant un curs d’iniciació a la Vela amb usuaris discapacitats del Centre de Dia. Les classes tenen lloc una vegada a la setmana, els divendres, i les imparteix personal de l’Escola Municipal de Vela.

L’objectiu final és que els usuaris siguin capaços de conduir l’embarcació per ells mateixos. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha explicat que amb aquesta proposta que es du en col•laboració amb l’àrea de Benestar Social, “se cerca que els usuaris del Centre de Dia puguin gaudir de les infraestructures i els recursos que tenim, perquè puguin fer una activitat a l’aigua i a l’aire lliure, que els ajudi a enriquir el seu dia a dia, aprofitant la temporada d’estiu”.

El 2017 el Consell de Formentera va adquirir aquesta embarcació adaptada per a persones amb diversitat funcional per l’Escola Municipal de Vela de Formentera. L’embarcació té una capacitat per 12 tripulants. La institució va comptar amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” per adquirir aquest vaixell.


12 juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre expedient administratiu contra les agressions al patrimoni històric de l’illa

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha obert expedient administratiu contra les agressions a diferents elements del patrimoni històric de l’illa que s’han produït aquestes últimes setmanes. Concretament, es tracta de noves pintades efectuades a les façanes de can Ramon i el robatori de pedres d’enllosats de parets de pedra de la zona des cap de Barbaria.

A més, en el cas de can Ramon, en qualitat de titular de l’immoble, el Consell té previst donar trasllat dels fets a la Guàrdia Civil per tal d’iniciar expedient per la via penal.

Des de l’àrea de Patrimoni Cultural del Consell es condemnen aquests fets i es dona suport als titulars afectats, alhora que es recorda que tots els ciutadans tenim l’obligació de respectar, protegir i conservar el patrimoni cultural de l’illa per tal de poder-lo transmetre en les millors condicions a les generacions futures, tal com estableix la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears.

El Codi Penal, en els seus articles 321-324, estableix que els danys en elements amb valor històric, artístic, científic, cultural o monumental i en jaciments arqueològics poden ser castigats amb penes de presó d’entre 6 mesos i 3 anys, a més de sancions econòmiques de fins a 60.000 euros que es poden establir a través de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears.

Elements protegits
Can Ramon es troba inclòs en el Catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció C.

La tècnica tradicional de construcció amb pedra seca està declarada bé d’interès cultural (BIC) immaterial a Formentera i, de manera conjunta amb altres comunitats de l’Estat i amb altres països europeus, l’any 2018 la UNESCO la va incloure en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Per la seua banda, el Pla Territorial Insular de Formentera (Normes subsidiàries de Formentera), a través del seu article 63, atribueix valor etnològic a les construccions de pedra seca, i prescriu que en les parcel·les en sòl rústic on es prevegi la construcció d’habitatges s’hauran de mantenir i reconstruir les feixes, parets o altres elements de pedra.

D’aquesta manera, tant la casa de can Ramon com les parets de pedra seca, cadascuna amb diferents figures i graus de protecció, s’ha d’entendre que formen part del patrimoni cultural de Formentera.

11 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Actuacions de la Policia Local per la salut pública i contra la venda ambulant

La Policia Local de Formentera va detenir ahir a la nit a un home acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública. Els agents es trobaven realitzant el servei nocturn de prevenció i seguretat de la població de Sant Ferran juntament amb el component caní K-9. Els policies varen observar a un individu que al veure-los es va posar nerviós i va intentar fugir. Els policies varen fer un registre al sospitós amb el component caní que va marcar positiu. Se li varen interceptar 10 grams de cocaïna i 400€ en metàl·lic. El sospitós, de nacionalitat marroquina i 32 anys d’edat, va ser detingut i posteriorment se li va traslladar a les dependències de la Guàrdia Civil.

Venda ambulant
D’altra banda, la Policia Local realitza de manera periòdica durant els mesos de temporada alta actuacions de control i vigilància a les platges de l’illa per lluitar contra la venda ambulant. Durant la primera setmana de juliol els agents han aixecat 43 actes, totes relacionades amb la venda ambulant, de fet 39 han estat aixecades per haver detectat persones que feien aquesta pràctica, 2 per haver trobat material i productes destinats a la venda ambulant, i les 2 darreres per haver trobat a una persona dedicada a la venda ambulant en zona de regeneració dunar amb accés restringit dins del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. Aquestes darreres 2 denúncies seran remeses al Govern balear.

En total la Policia Local ha decomissat gairebé 1.000 productes, dels quals 415 han estat peces de fruita, i més de 200 peces de roba.


10 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la diada de Sant Jaume amb un cartell ple d’activitats per tots els públics

festes-de-sant-jaume-2018 ball1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la diada de l’illa amb una programació que s’estén entre els dies 11 i 27 de juliol amb un ampli programa d’activitats, que en paraules de la consellera de Cultura, Susana Labrador, “acosta la cultura, la música i l’esport a tota la ciutadania de Formentera, infants, joves, adults i gent gran, perquè és la festa de tots els formenterers i formentereres, i de la que poden gaudir també els turistes”.

Diada de Formentera
Com cada any, ell 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, Formentera celebra la seva diada. A les 20.00h tindrà lloc la missa a l’església de Sant Francesc. Tot seguit les colles de ball de l’illa ens faran el tradicional ball pagès i en acabar s’oferirà un convit d’orelletes “per no oblidar les tradicions de Formentera en el dia gran de la nostra illa”, segons ha explicat la consellera.

Activitats culturals
El poble de Sant Francesc s’engalanarà per rebre una gran varietat d’esdeveniments. El programa s’obre dimarts 11 amb la producció escènica de Fils Roulants i Espai_F Piel, una peça on el moviment, l'espai sonor i la veu es retroalimenten creant una atmosfera suspesa en el temps en la qual l'espectador es pot submergir. L’obra es podrà veure dijous 11 i dijous 18 de juliol a les 21 hores a la sala de Cultura (Cinema).

La programació continua dilluns 15 de juliol amb la inauguració de l’exposició d’Erwin Broner que tindrà lloc a les 20h a la sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. La mostra conté obres del llegat de Gisela Broner a Catalina Verdera Ribas. Abans, a les 18.30h i amb motiu de l’exposició, la violinista Lina Tur oferirà un concert a l’església de Sant Francesc.

La mostra es divideix en dos espais, a la sala d'Exposicions de l’Ajuntament s’exposaran dibuixos i obres en paper, i hi haurà un altre espai on es podran visitar les pintures de l’autor a la sala d’exposicions del Far de la Mola. Cal destacar que, l'exposició d’Erwin Broner és una proposta d'Espai_F.

Dia 24 acte institucional
L’acte institucional de la Diada de Formentera, amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, se celebrarà el dia 24 de juliol a les 20.30 hores a la sala de Cultura (Cinema).

Activitats infantils i juvenils
Dissabte 20 de juliol a partir de les 19h hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els més petits gaudiran amb els mallorquins Mel i Sucre que presenten el seu darrer espectacle De Colors, música per a somiar, il·lusionar-se, riure, ballar, jugar, cantar, escoltar, compartir, imaginar, crear, ser feliç... i gaudir tots, grans i petits!

A les 20.00h a la mateixa plaça tendrà lloc el taller “Prepara’t per la Flower”, i a les 21.00h l’esperada Flower Infantil a càrrec de Mel i Sucre. Dimarts 23 de juliol, a les 19h al Jardí de ses Eres, Dudu Arnalot presenta el seu nou espectacle Insomni, una obra sense text, de clown gestual per a tots els públics.

Així mateix, el divendres 26 de juliol els joves amants de la música, podran gaudir enguany de la Nit Jove a la plaça de la Constitució de Sant Francesc; una vetllada que comptarà amb les actuacions de MCKea, Musica urbana, la companyia de dansa Zoocreative, Danscape, el Tio de la Careta i per acabar la nit: rock, funky, ska, reggae.

Activitats esportives
L’esport formarà part destacada també dels actes de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de Tennis i Pàdel que se celebrarà a les pistes municipals del 18 al 21 de juliol o l’Exhibició de Natació Sincronitzada del campus infantil que tindrà lloc a la piscina del Poliesportiu Antoni Blanc el dissabte 27.

Actuacions musicals i concerts (20, 24, 25 i 27)
Un any més, els dies centrals de les festes estaran marcats per les actuacions musicals. Així, l’esperada Formentera Flower omplirà la plaça de Sant Francesc la nit de dissabte 20. Dimecres 24 de juliol podrem gaudir dels mallorquins The Prussians, una jove banda d’indie rock amb projecció internacional, seguits del grup de rumba Gertrudis, els de la Garriga amb més de quinze anys de trajectòria son un dels grans grups de l’escena fusió del país i un referent per les bandes actuals del gènere i per acabar la nit actuarà el Sidonie Dj set, una proposta d’Àxel Pi, bateria de la banda, on punxa música de ball fent un recorregut des dels anys 60 fins als nostres dies.

El plat fort de les festes serà la Nit de Sant Jaume, dijous 25 de juliol, amb el concert d’Andrea Motis Trio, una proposta de jazz liderada per la trompetista, cantant i compositora, una de les referències del jazz del nostre país. Sopa de Cabra serà l’encarregat de clausurar la nit, la banda liderada per Gerard Quintana fundada el 1986 està en plena preparació del seu imminent nou treball d’estudi.

El tradicional Jazz a la plaça, tendrà convidats especials dissabte 27 de juliol amb el concert Oh no Trio! Gerard Gusé a la guitarra, Geovanny Perez al baix i Luis Amado a la bateria.

Sant Jaume sostenible
I aquest any arriba una edició de les festes de Sant Jaume més sostenible. El Consell col•labora amb Formentera Sense Plàstic per reduir l'ús de plàstic d'un sol ús. Amb aquesta finalitat la institució col•locarà dues fonts de KMZERO d'aigua potable per tal que els assistents puguin disposar d'aigua de manera gratuïta i sense generar residus plàstics.

A més, la consellera ha destacat que es farà una campanya de conscienciació de reciclatge i reutilització dels gots de plàstic. A cada barra on es venen els gots reutilitzables de Sant Jaume hi haurà un cartell amb el lema "Reciclar és a les teves mans" "per convidar a que la gent se'ls porti a casa o els posi en uns contenidors especials instal•lats per reciclar aquest tipus de gots i no generar més residus", segons ha declarat.

Susana Labrador ha volgut agrair la col•laboració de les associacions que ajuden a lluitar contra la generació de plàstics, com Formentera Sense Plàstic. Així mateix ha agraït el suport de tots els col•laboradors, i en especial de la naviliera Trasmapi en la celebració de les festes i la promoció de la cultura a la nostra illa.


9 de juliol de 2018
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 13 de 187

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat