• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

‘Retorn’ ha estat el títol de la XIII Passarel·la de Moda de Formentera celebrada as Pujols

foto 2021 passarellaBSobre l’escenari s’han pogut veure joies, bosses, vestits de núvia, vestits de festa, creacions avantguardistes d’alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar i els colors propis de Formentera. La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, va agrair als dissenyadors i dissenyadores de Formentera per fer-la possible en un any tan complicat en què “tot i les dificultats, aquesta petita indústria que és la moda i el disseny està molt activa a l’illa”.

Janne Bikinis, Hippie Shop Formentera, Kavra de Formentera, Equilibre, Simona Colzi&Le Voyeur Vintage, Vintage Ibiza- Formentera, Macramé&Acho joyas, Molly Mallone, Michele Crocitto, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe “OBI”, Laura López, Eva Cardona, Ur Joies, Flavio Cocho i Majoral.

La gala celebrada ahir a les 21 h va estar conduïda per la periodista Montse Montsalve i el jove músic formenterer Miquel Tur, les models professionals participants varen ser de l’empresa Deva Models d’Eivissa. Es pot veure al canal YouTube del Consell de Formentera on es va retransmetre en directe: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=JGYbcMrmobk&feature.

3 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reclama a APB reduir les freqüències entre les Pitiüses

foto 2021 apbLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president d’APB, Francesc Antich aquest matí a la Sala de Control del port de la Savina. També han assistit a la trobada la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Mobilitat, Rafael González, el conseller de Sector Primari, Josep Marí, el director d’APB, Jorge Nasarre i el delegat d’APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla.

A la reunió, des del Consell s’ha tornat a reiterar la necessitat de reduir les freqüències de la línia Eivissa i Formentera tal com marca l’acord al que varen arribar al juny de 2020 APB, Govern balear i Consell de Formentera. A més s’ha demanat que es doni compliment de manera urgent a l’informe de seguretat marítima de Capitania Marítima que estableix que es poden realitzar al port de la Savina un màxim de dues maniobres simultànies.

D’altra banda, s’ha demanat que són les embarcacions les que s’han d’adaptar al port de Formentera i no a la inversa, tant pel que fa a la seva mida, com a la seva capacitat interna. “La capacitat interna ha d’estar en equilibri amb la capacitat d’acollida de persones i de vehicles de la nostra illa”, segons ha declarat la presidenta.

La situació de saturació del port de la Savina en hores punta és insostenible i pot ser perillosa per les persones, així mateix el pas de tantes embarcacions és perillós pel medi ambient del nostre Parc Natural, que recordem és la ruta marítima que connectar aquesta línia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

“Demanem que les administracions competents treballin conjuntament per garantir la seguretat al Port i al trajecte entre illes, la sostenibilitat i la protecció del Parc Natural i la qualitat del servei”, ha concretat.

Intensitat del tràfic marítim
Precisament, en la trobada els assistents han pogut comprovar el dia a dia i la intensitat del tràfic marítim que existeix al port de la Savina i han pogut constatar el solapament de serveis marítims de línies regulars, als quals s’han d’afegir les embarcacions d’excursions d’un dia que venen d’Eivissa, i les entrades i sortides d’embarcacions recreatives particulars als ports esportius.

Per la seva part, a la Sala de Control, des d’APB han explicat els nous sistemes de control i informació que s’estan implementant. Des del Consell s’ha traslladat el malestar respecte a la falta de compliment de l’acord al que es va arribar al l’any 2020 i els han avançat que es prepararà una nova proposta a ple amb els punts concrets a solucionar.

Les dues administracions s’han emplaçat a mantenir pròximes reunions amb les conselleries de Mobilitat i Medi Ambient de Govern i amb Capitania Marítima per continuar amb els estudis i passos adients per garantir totes les mesures demanades.

2 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Suport a Espai Dones per promocionar la igualtat i prevenir la violència de gènere

foto 2021 espai donesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta d’Espai Dones, Maria Dolores Fernández Tamargo, han signat avui un conveni de col·laboració per l’atorgament d’una subvenció de 3.500 euros per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere durant l’any 2021 a l’illa de Formentera. A l’acte també ha assistit la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada.

Amb aquesta subvenció l’associació Espai Dones es compromet a dur a terme activitats de promoció i dinamització per a la igualtat de la dona i prevenció de la violència de gènere. Per aconseguir aquest objectiu, realitzaran activitats d’educació en igualtat i sensibilització social pel reconeixement dels drets de la dona. La subvenció s’ha incrementat de 3.000 € al 2020 a 3.500 € a l’any 2021.

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini per a l’obtenció de tres llicències de taxi estacional per a la temporada 2021

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà i fins al 12 de juliol està obert el termini per presentar sol·licituds per a l’obtenció de tres llicències de taxi estacional a Formentera. Aquesta oferta s’inclou en el Pla d’Actuació de Taxis Estacionals 2021.

En aquesta oferta, s’hi poden presentar titulars de llicència ordinària i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els anys 2018 i 2019. Dos de cada tres places seran per a titulars de llicències ordinàries i una per a assalariats.

Situació excepcional
A causa de la situació excepcional generada per la covid-19:
-El present pla d’actuació estarà vigent només durant l’actual temporada.
-L’únic requisit és que el vehicle tengui menys de vuit anys (perquè els sol·licitants no hagin de realitzar inversions importants).
-El Consell bonifica al 100 % el cànon habitual, que en anys anteriors era de 1.000 € al mes per llicència.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que “aquest pla s’ha fet en consens amb l’Associació Sindical del Taxi de Formentera” i ha afegit que “depenent de la demanda es podrà ampliar el nombre de llicències estacionals”. Les llicències s’atorgaran per sorteig entre tots els inscrits que compleixen els requisits, si hi ha ampliació en el nombre de llicències es seguirà atorgant segons la llista derivada del sorteig.

Les llicències de taxis estacionals es donaran per a dos mesos, des de la data d’adjudicació i d’inici del servei, amb la possibilitat d’ampliar fins al 30 de setembre. L’horari de servei serà de 9.00 a 21.00 h amb la possibilitat que aquest sigui ampliat en cas de necessitat. Cal destacar que hi ha 25 taxis ordinaris que donen servei durant tot l’any.

formentera.eco
Rafael González ha explicat que amb aquest pla el que volem és “reforçar el servei de transport públic per garantir la mobilitat de residents i turistes, sobretot tenint en compte que aquesta temporada 2021 s’ha reduït el sostre de vehicles en un 8 % respecte al 2019 i que entre 24 i de juny i 7 de setembre està prohibit l’accés de VTCs a l’illa de Formentera”.

Es pot consultar l’enllaç del BOIB amb tota la informació aquí:

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 13 de 302

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat