• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera demana molta precaució ara que arriba el primer cap de setmana en fase 1 i recorda que la crisi sanitària encara no ha finalitzat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que aquest passat dilluns Formentera va entrar en la fase 1 de desescalada, “un fet que ha donat l’oportunitat de poder gaudir de més llibertat de moviment i relacions socials”, segons la presidenta. Per això, tenint en compte que s’apropa el cap de setmana i amb això la major afluència de persones al carrer, passejant i fent esport, des del Consell de Formentera “demanam prudència i col·laboració i responsabilitat ciutadana”.

La presidenta ha destacat “la necessitat de responsabilitat individual i feina col·lectiva”. “Aquesta fase 1 ens ha donat l'oportunitat de poder tornar a veure els nostres familiars i amics, però no significa que la crisi sanitària hagi acabat, ens podem reunir però ho hem de fer amb moltes precaucions, complint les mesures de seguretat establertes per poder seguir avançant en la desescalada i no fer passes enrere", segons ha matisat.

Alejandra Ferrer ha recordat que amb l’inici de la fase 1 han pogut obrir els petits comerços i les terrasses del sector de la restauració amb límits d´aforament i mesures d’higiene. En aquest sentit, la presidenta ha volgut “donar les gràcies per la feina conjunta que han fet el sector empresarial i la ciutadania, que ha permès que els primers dies d’aplicació d´aquesta  primera fase hagin transcorregut amb normalitat i sense incidències”.

Hora límit terrasses 1 de la matinada
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera de manera consensuada amb la Petita i Mitjana Empresa ha aprovat un decret de Presidència que “fixa l'hora límit de tancament de les terrasses a la 1 de la matinada per garantir la seguretat ciutadana i bon funcionament dels establiments mentre duri la fase 1 de desescalada”.

Per part seva, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Comerç ha agraït als responsables dels establiments comercials i restauració totes les mesures higièniques i de seguretat que han adaptat durant aquesta primera setmana de fase 1, i amb l'arribada del cap de setmana ha fet incidència “en la necessitat de que vetllin perquè es segueixin respectant”.

Reforç de vigilància
Així mateix, aquest cap de setmana com ja es venia realitzant, es disposarà de reforços de cossos de seguretat i es reforçarà la campanya d’informació que du endavant el Consell de Formentera per fer més fàcil el compliment de totes les mesures necessàries per poder passar a la següent fase i continuar avançant en la recuperació econòmica.

8 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inscripcions Escoletes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que el procés d'inscripció a les escoletes La Miranda i Camí Vell es farà aquest any de manera telemàtica. Aquesta instrucció ha arribat de la conselleria d'Educació del Govern balear, de fet les inscripcions a tots els centres escolars d'infantil, primària i secundària es faran per via telemàtica per evitar aglomeracions als centres i reduir el contacte social arran la crisi del Covid-19.

Les dates d'inscripció pels infants de 0 a 3 anys que vulguin accedir a les escoletes de Formentera són del 14 de maig al 5 de juny. Tots els tràmits es faran a través de la plataforma virtual GESTIB, pel que aconsellem als pares, mares o tutors que recuperin la contrasenya de l'usuari GESTIB o autenticar-se amb la plataforma CL@VE. Trobareu la informació en aquest enllaç:

http://www.caib.es/sites/escolaritzaciocurs/ca/tramitclave

Les famílies que ja tenguin als seus infants inscrits a les escoletes, és a dir que ja estaven matriculats als centres no han de fer cap tràmit. Si teniu qualsevol dubte podeu contactar per correu electrònic a escoleta@conselldeformentera.cat o telefonar de 9 a 14h al 971323415.


7 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell posa en marxa un nou servei de suport psicològic arran de la crisi del Covid-19

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ha posat en marxa un nou servei telefònic de suport psicològic arran de la crisi del Covid-19, amb l’objectiu de donar una primera atenció psicològica orientada a resoldre situacions de malestar derivades de les diferents realitats que està generant la pandèmia.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que “l’objectiu és donar suport a la ciutadania durant aquest temps de transició a la normalitat, tenint en compte les conseqüències emocionals que aquesta pandèmia està tenint en els residents de Formentera”.

Per tant, es posa a disposició de la ciutadania de Formentera una psicòloga per orientar la gestió de les dificultats emocionals i relacionals derivades de la situació del confinament (ansietat, depressió, conflictes familiars, increment en el consum d’alcohol, tabac o d’altres substàncies).

Els ciutadans de Formentera que vulguin accedir al servei hauran de fer-ho amb cita prèvia contactant amb l’àrea de Benestar Social al telèfon 971 32 12 71 o enviant un correu electrònic a benestarsocial@conselldeformentera.cat.

7 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda la prohibició de fer foc des del passat 1 de maig fins al 15 d’octubre

cartell CAMPANYA ALT RISC INCENDISjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, recorda que el passat 1 de maig es va iniciar la temporada d'alt risc d'incendis forestals que es perllongarà fins al 15 d'octubre, període durant el qual es prohibeix fer foc.

A més, aquest any, segon ha informat la conselleria de Medi Ambient del Govern balear i l'Institut Balear de la Natura, Ibanat, atesa la situació derivada de l’estat d’alarma, la prohibició de fer foc s'amplia fins als 50 m de distància a massa forestal. A més, es manté l'obligatorietat de demanar autorització administrativa per a fer-ne a menys de 500 m de massa forestal.

Per a distàncies superiors als 500 m de massa forestal, no hi ha restriccions, si bé s'insisteix a prendre totes les mesures de precaució. En aquest sentit, la conselleria recorda que el fet que la normativa no prohibeixi fer foc a més de 500 m de terreny forestal no eximeix els autors de responsabilitat penal en cas que s'acabi provocant un incendi forestal.

7 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 13 de 230

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat