• Català
  • Castellano
  • English
Media News

El teatre torna a omplir Formentera amb la presentació la Mostra d’Espectacles Infantils i l’Illa a Escena

cartell 2021 mostra infantilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui la XIV edició de la Mostra d’Espectacles Infantils. La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell de Formentera. Aquest certamen de teatre infantil i juvenil portarà a Formentera 4 espectacles entre el 13 de març i el 2 de maig.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “enguany, per motius sanitaris, el festival no es concentrarà en un sol cap de setmana, sinó que es repartirà en diversos caps de setmana entre el mes de març i el de maig oferint una variada oferta cultural per al públic familiar”. D’altra banda, cal destacar que dins la programació de l’Illa a Escena 2021 també s’han programat altres dos espectacles de música i dansa adreçats al públic adult, segons ha afegit la consellera.

El tret de sortida serà dissabte 13 de març amb l’obra La Lluna d’en Joan, un espectacle que ens parla de les emocions d’un nen que ha de salvar la vida del seu pare que ha emmalaltit. En Joan és un nen que viu en una illa amb el seu pare, que és pescador. Tots dos viuen feliços però, una nit de tempesta, un cop de mar arrabassa la salut del pare.

La companyia Teatre Nu presentarà a Formentera aquest clàssic de la literatura per a infants, un àlbum il·lustrat de la Carme Solé Vendrell que es va adaptar al teatre l’any 2007. La història que explica aquest conte continua emocionant avui en dia els lectors que la llegeixen i els espectadors que la veuen.

Aquest espectacle de titelles està recomanat per infants a partir de 2 anys, que es podrà veure el 13 de març a la Sala de Cultura Cinema a les 18.00 h.

Diumenge 14 de març, la mateixa companyia de teatre presenta a Formentera Raspall. Raspall és un conte de Pere Calders que ens parla de la necessitat de jugar, d’imaginar i de creure en la fantasia. El realisme màgic de l’autor català s’expressa en aquest relat per a infants que es va recollir a Cròniques de la veritat oculta i que la companyia va adaptar al teatre i estrenar l’any 2012 al Festival Grec de Barcelona. Una creació que recull el joc de l’autor, i el posa sobre l’escenari, per oferir una proposta en què la complicitat i la veritat dels infants es contraposa amb la fredor i la lògica dels adults.

Com es va sentir el nen Sala el dia que els seus pares van donar el Turc, el seu gos estimat, a la filla del jardiner? Què va haver de fer per omplir el buit que deixava la seva absència? Ho expliquen dos actors que troben en els objectes abandonats a les golfes els millors companys per endinsar-nos en un món de fantasia que només els més petits entenen del tot.

Un espectacle recomanat a partir de 5 anys, que es podrà veure diumenge 14 de març a la Sala de Cultura Cinema a les 18.00 h.

La mostra continuarà dissabte 24 d’abril amb l’espectacle de clown i màgia Utopía de la companyia Clownómadas. L’espectacle narra la història d’un pallasso que porta molts anys viatjant pel món, buscant la part més màgica de cada cosa que l’envolta. Un espectacle de clown, multidisciplinari, en el qual gaudirem de música en directe, màgia, malabars, il·lusionisme, i com a plat fort i innovador, la manipulació de fum. Té una durada de 50 minuts.

Aquest espectacle familiar recomanat per tots els públics que es podrà veure dissabte 24 d’abril a la Sala de Cultura Cinema a les 18.00 h.

I diumenge 2 de maig, finalitzarà la mostra d’espectacles amb l’obra On és quan ja no hi és? dirigida pel mallorquí Tolo Ferrà. Una peça que s’enfronta a un tema sempre delicat, especialment entre els més petits de la casa: la mort d’un ésser estimat. On és quan ja no hi és?, guanyadora de la darrera convocatòria de coproducció familiar en xarxa, ens ofereix diferents camins per explicar la desaparició dels éssers estimats als nens.

El muntatge mostra la desaparició de les persones estimades des de tres punts de vista entrellaçats: la infantesa, la maduresa i la vellesa. Així mateix, són tres també els llenguatges escènics que es van combinant per oferir al públic un sorprenent resultat final: el teatre visual, el teatre d’objectes i el cinema en viu.

Aquest espectacle familiar, recomanat per a més de 5 anys, es podrà veure dissabte 27 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Depenent de la situació epidemiològica es podran posposar les actuacions. Totes les funcions són gratuïtes però és necessari fer reserva prèvia d’entrada.

Ja estan obertes les reserves per La Lluna d’en Joan i per Raspall. Podeu fer la reserva enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat abans de les 10.00 h del pròxim divendres 12 de març.

Es recomana als pares i mares que a l’hora de reservar entrada consultin les edats recomanades ja que són espectacles dirigits a diferents franges d’edat.

La XIV edició de la Mostra d’Espectacles Infantils de Formentera està englobada dins el cicle l’Illa a Escena 2021 que a més compta amb altres dos espectacles de música i dansa adreçats al públic adult.

Dissabte 20 de març, tindrà lloc l’espectacle de flamenc El Mawi de Cádiz. Un projecte innovador, però amb tints anyencs, fresc i alhora recognoscible, un reg continu de sang al cor. És una fusió elaborada de manera magistral entre l’harmonia musical d’Alejandro Suárez, el bategar percutiu de Cani Huertas i la força del ball i el canti del Mawi.

L’espectacle que es podrà veure el dissabte 20 de març a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I dissabte 17 d’abril torna el Festival de Cançó Barnasants. Fa més d’una dècada que Pau Riba no trepitja els escenaris de l’illa que va veure néixer el disc “Jo, la donya i el gripau”. De la mà del Barnasants torna amb un concert antològic que repassa l’univers poètic que neix al seu voltant i les cançons del seu repertori, tot repescant gripaus i reconciliació amb la natura en aquests temps de pandèmia.

El concert es podrà veure el dissabte 17 d’abril a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

De manera excepcional, aquesta primer semestre de l’Illa a Escena tots els espectacles també seran gratuïts. Per a totes les funcions serà necessària la reserva prèvia d’entrada enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat.

La consellera Susana Labrador ha animat a la població a que tornin a gaudir de la cultura, després de l’aturada que hi ha hagut a causa de la situació sanitària. “Estem molt contents d’haver pogut tornar a programar aquests 6 espectacles per als pròxims 2 mesos, que van adreçats als diferents tipus de públic”, ha declarat.

Suport cultural
Tornant a la Mostra d’Espectacles, cal destacar que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques i del Ministeri de Cultura INAEM, per suport als projectes culturals.

COMPANYIES DE TEATRE
Teatre Nu
La companyia del Teatre Nu és un col·lectiu de professionals amb vint anys de trajectòria, han creat 19 muntatges amb els quals han realitzat més de dues mil funcions. Creuen en el teatre com un art comunitari, en què la suma de talents individuals fa créixer cada nou projecte. Premi Xarxa Alcover de la Mostra de teatre infantil i juvenil d’Igualada 2018.

L’espai on treballen, La Casa del Teatre Nu, és un local obert al públic i als professionals on es poden desenvolupar propostes que busquen una infraestructura per poder-se dur a terme. Acull projectes des de la idea, fins a la seva estrena i exhibició. Actualment tenen en cartell més d’una desena d’espectacles.

Clownómadas
La companyia neix en 2015 al Brasil, on compren una furgoneta Kombi i construeixen una “casa-circ” amb la qual recórrer el país i poder portar els seus espectacles als racons més perduts del Brasil on no arriba l’art. Van recórrer 25.000 km en un any, passant per multitud de llocs sorprenents i coneixent gent meravellosa i artistes de tots els llocs d’Amèrica Llatina.

Treballen en festivals de circ i festivals de música, però sobretot desenvolupen el seu projecte als carrers del país. Després de tancar aquesta etapa, tornen a Espanya i s’instal·len a Mallorca on la companyia aferma els seus pilars per a continuar creixent i desenvolupant els seus nous projectes.

Coma 14. Tolo Ferrà
El muntatge On és quan ja no hi és? va ser escollida com la coproducció en xarxa per a públic familiar. En aquesta segona edició, i la primera amb la participació de teatres i institucions de les quatre illes, de coproduccions per a propostes escèniques orientades a públic familiar de la xarxa formada pel Teatre Principal de Palma, la Fundació Teatre Principal de Maó, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell Insular d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

Sa Xerxa
La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera.

“La cultura és un dret essencial de les persones” — Aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa prop de vint anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou. Tot va començar amb la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. De la que, fins i tot aquesta darrera tardor del 2020, com un acte de resistència i de reivindicació de la cultura com una activitat segura i necessària van aconseguir celebrar la seva XIX edició.

Al llarg dels anys, la FIET s’ha convertit en una de les trobades més importants de tot l’Estat, tant per als professionals com per al públic familiar.

Sa Xerxa és una entitat sense ànim de lucre de dinamització cultural basada en el voluntariat que té com a objectiu vertebrar una bona oferta teatral per als nens, nenes i joves, per aconseguir que participin de la cultura a través de las arts escèniques. El seu àmbit és el teatre per a tots els públics, fomentar que els espectacles de qualitat arribin a tots els racons de les Illes Balears i, al mateix temps, contribuir de manera decidida al reforç de la industria cultural, promovent activitats i festivals de teatre familiar a totes les illes.


4 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobren el molí Vell de la Mola i la Col·lecció Etnogràfica

foto 2021 moli vellEl Consell de Formentera informa que aquesta setmana han tornat a obrir al públic el molí Vell de la Mola i la Col·lecció Etnogràfica de Formentera. Fins al mes de maig inclòs, l’horari de visites del molí Vell de la Mola serà de dimecres a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i festius tancat. Per la seva part, la Col·lecció Etnogràfica obrirà tot l’any (excepte festius i vacances del personal) de dimarts a dissabte de 10.00 h a 13.30 hores. Ambdues instal·lacions s’obren amb les mesures de seguretat sanitària establertes per la covid-19. Així, l’aforament del molí és de màxim 6 persones i del mateix nucli de convivència, mentre que la Col·lecció Etnogràfica té un aforament de 6 persones.

Cal recordar que l’àrea de Patrimoni, juntament amb la Fundació Illes Balears, propietària del molí, han portat a terme aquest hivern la restauració del conjunt d’antenes, antenals i planxades del molí Vell de la Mola. A més, l’any passat varen signar un contracte d’arrendament pel qual, el Consell disposa del molí per gestionar directament el seu règim d’obertura i de visites per un període de 6 anys.


4 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Mola lighthouse reopens Thursday, the cinema Friday

The Consell de Formentera reports that from tomorrow 4 March, the island’s lighthouse-turned-cultural centre and exhibition space, El Far de la Mola, will reopen Tuesday to Saturday 10.00am to 2.00pm. Capacity is limited to 20 and Covid-19 safety and preventive protocol will be enforced.

The lighthouse is divided into two exhibition spaces: the first, dedicated to a permanent installation on all things maritime —the undersea environment, underwater natural resources, sailing and light signage— and the second, which houses temporary art exhibits.

In other news, the Formentera cinema (Sala de Cultura) will welcome islanders back for two weekly screenings from this Friday. The sessions start at 8.00pm on Friday and Sunday. Sala de Cultura capacity is set at 80 and safety protocol will be in place. This week’s film is “Sentimental”.

3 March 2021
Communications Department
Consell de Formentera

Formentera earmarks €35K for freelancers and other businesses specialised in land transport

foto 2021 transport terrestreMobility chief Rafael González took part today in a meeting of the Balearic Land Transport Council that was co-chaired by Francina Armengol and Balearic mobility and housing minister Josep Marí Ribas and attended by representatives of other island councils and business leaders.

The Consell de Formentera and Govern balear agreed at the encounter to put up €17,250 to assist businesses and freelancers that offer occasional carriage services by bus, specialise in ground merchandise transport, work as taxi drivers, or operate as rent-a-car companies.

“In these days of pandemia and tumult in the land transport sector, these subsidies are extremely necessary and we couldn’t be happier that they’ve received industry approval. Now the challenge is to ensure people can access these funds easily”, said González.

3 March 2021
Communications Department
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 265

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat