• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Campanya informativa perquè els vehicles de lloguer tenguin visible informació del contracte quan aparquin a la Savina

foto 2022 zona blava vehicles lloguerEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que tots els vehicles de lloguer que estiguin estacionats a la zona regulada de la Savina (zona blava, zona verda i aparcament dissuasori) entre els mesos de maig i octubre han de tenir visible el contracte de lloguer. En cas contrari, poden ser sancionats. Els controladors de la zona blava han iniciat avui una campanya d'informació sobre aquesta mesura, que s'ha pres per evitar problemes d'aparcament a la Savina.

"El passat estiu es va detectar que hi havia vehicles de lloguer aparcats a la Savina que no estaven llogats, i aquest fet saturava la zona", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. "Ara, amb la modificació de l'ordenança i el canvi normatiu que s'està realitzant, queda prohibit estacionar en el nucli de la Savina vehicles de lloguer que no tenguin visible informació del contracte, signat per l'empresa propietària del vehicle i una persona física o jurídica aliena a l'empresa", ha afegit.

El Consell de Formentera ha repartit entre les empreses de lloguer de vehicles de Formentera un document que l'empresa ha d'omplir i el conductor ha de deixar en una zona visible de la part davantera del cotxe per poder aparcar. Així mateix, aquests dies els controladors de la zona blava repartiran avisos entre els vehicles de lloguer aparcats a la Savina per recordar que han de complir aquesta mesura si no volen ser sancionats en el futur.

L'estiu passat la Policia Local va interposar cent cinquanta multes a vehicles de lloguer aparcats en la zona regulada de la Savina sense estar llogats. Amb la modificació de l'ordenança, els controladors de la zona blava també poden sancionar els vehicles que no respectin aquesta norma. "Aquest canvi normatiu va ser comunicat i consensuat amb l'Associació de Veïns de la Savina i les empreses de lloguer de vehicles amb l'objectiu de millorar la situació de manca d'aparcament al nucli de la Savina viscut els mesos de juliol i agost de l'any passat", segons ha recordat el conseller de Mobilitat.

27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova el nou Reglament d'usos lingüístics del Consell

foto 2022v pleEl Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i en contra de l'oposició (Sa Unió), l'aprovació inicial del Reglament d'usos lingüístics del Consell.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha recordat que l'objectiu d'aquest nou reglament "és revisar, modificar i actualitzar l'aprovat ja en 2001 per l'Ajuntament". La consellera ha assenyalat que "en aquest procés de normalització lingüística, el paper del Consell ha de ser l'actor impulsa, lidera, continua i dona resposta a la nostra societat multicultural". Guasch ha destacat que el nou reglament "és ambiciós, ja que per exemple, planteja les clàusules lingüístiques en les contractacions públiques, i estableix nous criteris per avançar en els reptes de la normalització lingüística, amb polítiques públiques valentes". Ara, l'acord se sotmetrà a informació pública per tal que es puguin formular reclamacions, objeccions o observacions.

Llar per a menors de dotze anys i estabilització de la plantilla

D'altra banda, s'ha donat compte de l'aprovació definitiva del projecte d'habitatge per a la protecció de menors. Aquesta llar residencial, segons ha assenyalat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, és per a menors de dotze anys en situació de desprotecció. Estarà ubicada a l'àrea sociosanitària, al costat del Centre de Dia, i tendrà capacitat per a deu menors. "Amb aquesta llar, s'afavorirà l'atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d'atenció psicosocial", ha assenyalat el conseller de Benestar Social.

El ple també ha donat compte a l'acord de l'oferta pública d'ocupació, que té com a objectiu la reducció de la temporalitat a l'administració pública. Aquesta oferta va ser aprovada en la mesa negociadora amb els sindicats i suposarà l'estabilització de 242 llocs de feina de funcionaris i personal laboral corresponents a cinquanta-nou grups i categories diferents del Consell de Formentera.

Compareixença de Bartomeu Escandell

El conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals ha comparegut avui davant el Ple i ha explicat que les àrees que gestiona "representen la columna vertebral de l'activitat del Consell", que engloba les àrees de gestió econòmica i hisenda, però també els Serveis Jurídics del consell, l'àrea de Secretaria, Contractació, els diferents registres administratius i l'atenció a la gent a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Pel que fa a l'àrea d'Hisenda i Economia, Escandell ha destacat que el Consell està sanejat en els seus comptes i amb capacitat econòmica consolidada, la qual cosa ha permès afrontar els reptes derivats de la pandèmia mentre es continuava amb l'activitat ordinària del Consell i el desplegament de tots els serveis. "Ara, en l'àmbit econòmic, el repte és que davant la major crisi a què ens hem enfrontat el Consell mantengui la capacitat de prestar tots els serveis i d'estar al costat de la gent que més ho necessita", segons ha afegit. El conseller també ha explicat que, gràcies a la pandèmia, el Consell ha aprofitat el repte del teletreball, que ara no substituirà la manera tradicional de fer feina, però sí que la complementarà. Finalment, el conseller ha agraït a tots els treballadors de la institució la professionalitat i la feina "ja que amb la seua dedicació fan un millor Consell de Formentera cada dia".

Declaració institucional contra la LGTBI-fòbia

Finalment, la presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha presentat una declaració institucional amb motiu del dia contra la LGTBI-fòbia celebrat el passat 17 de maig, que va ser aprovada per unanimitat. Ana Juan ha destacat en la declaració "el propòsit més ferm de fomentar que les persones que viuen a Formentera ho facin sense armaris, sense discriminació, amb esperit constructiu per exigir que totes les barreres i tabús que trobam encara avui a la nostra societat, caiguin d'una vegada per totes".


27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Diana Bustamante's "Des de la mar" settles in at "Ajuntament Vell"

The Formentera Office of Culture is pleased to report that "Ajuntament Vell" exhibition space will welcome Diana Bustamante's "Des de la mar" between 1 and 11 June.

After a string of runs in nine cities, including Eivissa and Dènia, since 3 July 2020, this travelling display will land on the island of Formentera to spotlight coastal Mediterranean landscapes and the occasional scene from the Atlantic shores of Galicia. Featured locations such as Ses Illetes, Es Vedrà, Dalt Vila and Benirràs are well known to residents of the Pine Islands.

In her paintings, Bustamante tackles abstract expressionism with a voice all her own by synthesising forms with distinctly Mediterranean, luminous chromatics of greens, blues and earth tones. Her hallmark vision leaves visitors of the exhibition dreaming of landscapes, the sea and its surroundings.

The Madrid-born artist with a degree in fine arts lives in Santa Eulària des Riu, where she grew up. Coastal landscapes, halfway between abstract painting and eastern-inspired figuration, have anchored Bustamante's studies.

The exhibition will open at 8.00pm on Tuesday 31 May. "Ajuntament Vell" exhibition space is open from 11.00am to 2.00pm and 7.00pm to 9.00pm, Monday to Saturday.

The gallery is closed on Sundays, holidays and Monday mornings.

27 May 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022 bustamante

Consell agrees to maintain beach services with previous concessionaires

Today the Consell de Formentera government commission agreed to let the previous awardees continue assuring the island's beachside services pending a solution for tender of seasonal service contracts from 2022 to 2027, when the service will be administered by new awardees.

This decision is supported by the technical services of the Formentera Office of Environment [Conselleria de Medi Ambient, CMAF], the legal services of the municipal government and a report prepared by professor of administrative law at the University of the Balearic Islands (UIB), Dr. Avel-lí Blasco Esteve. Today the island administration will begin the process of signing contracts with the previous administrators to offer the beach services as soon as possible.


26 May 2022
Communications Office
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 353

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat