• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Caps de Setmana Gastronòmics, el millor de la cuina de Formentera a un preu assequible

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana tornen els menús gastronòmics. Aquest cap de setmana, 24, 25, 26 de setembre, i el pròxim 1, 2 i 3 d’octubre set restaurants de Formentera ofereixen menús gastronòmics a un preu tancat de 25 euros (beguda no inclosa).

Són menús dissenyats especialment per a aquesta ocasió, alguns restaurants opten per fer les receptes tradicionals i altres fan una versió renovada, interpretacions de la cuina típica de l’illa, aportant una visió creativa sovint des de l’òptica de la cuina d’autor a un preu molt accessible.

Els participants d’aquesta edició dels caps de setmana gastronòmics són: CARMEN by BLANCO, Pinatar i Macondo II, as Pujols, Quimera de la Savina, Rosamar de Sa Roqueta i Macondo I i Sa Panxa a Sant Ferran.

Podeu trobar els contactes i els menús al web formentera.es.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb el cònsol de Colòmbia

foto 2021 consul colombiaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la vicepresidenta, Ana Juan, es varen reunir ahir amb el cònsol de Colòmbia a les Illes Balears, Rafael Guillermo Arismendy Jiménez. El cònsol va venir a presentar-se, aprofitant que es feia una jornada del Consolat Mòbil de Colòmbia a l’illa.

De manera regular, aquest Consolat Mòbil es traslladarà a Formentera perquè els ciutadans de l’illa d’origen colombià puguin fer tràmits, com ara passaports, inscripcions en el registre de naixement, entre d’altres.

La presidenta, Alejandra Ferrer, va oferir la seva col·laboració per ajudar el cònsol en tot allò que els ciutadans colombians puguin necessitar a Formentera. De fet, el Consell cedeix l’espai per instal·lar el Consolat Mòbil, que ahir es va fer a la Sala de Plens.

A les Illes Balears hi ha 25.000 ciutadans d’origen colombià, i el 13 % viu a Formentera.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell d’Entitats tracta el projecte de fondejos de s’Estany des Peix

foto 2021 consell entitats fondejosEl Consell d’Entitats de Formentera va celebrar ahir a la tarda una sessió extraordinària per tractar sobre el projecte de fondejos de s’Estany des Peix. La trobada va estar presidida per la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, i conduïda per la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada. En total hi varen assistir prop de dues-centes persones, entre particulars i representants de vint-i-quatre associacions del Consell d’Entitats, a més de representants de partits polítics.

La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat que des de fa anys la situació de s’Estany és insostenible i que el Consell de Formentera aposta per “un model de regulació que permeti trobar l’equilibri entre l’ús tradicional del fondeig i la protecció d’aquest espai singular i natural”. Alejandra Ferrer ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i confiança i ha assegurat que “la voluntat política és defensar l’interès general i que la gent pugui seguir gaudint de s’Estany des Peix d’una manera ordenada i sostenible, respectant també la tradició i el patrimoni cultural d’aquest espai”.

Per últim, la presidenta ha afegit que, a banda de la regulació de s’Estany, “és necessari treballar altres aspectes relacionats entre sí, com la ubicació d’amarraments socials al port, la creació d’una marina seca i de rampes, entre altres accions per garantir l’accés a la mar de la ciutadania de Formentera, i opcions per la part comercial nàutica, tal com hem traslladat també a l’Autoritat Portuària”.

Quinze dies per fer suggeriments al reglament d’ús

El conseller Antonio J. Sanz ha explicat els avanços que s’han donat des de març de 2019. “Ara mateix estam en el moment de fer el reglament de les normes d’ús i cal destacar que a la sessió hi ha hagut intervencions molt interessants en què els usuaris han exposat les seves inquietuds. Hem comentat com poden registrar-les tant a l’OVAC com a l’OAC i que tenen quinze dies per presentar les aportacions i suggeriments per desenvolupar aquest reglament”. Durant la sessió “també s’ha parlat dels possibles criteris d’adjudicació, que òbviament han de complir amb la normativa vigent, i que han de ser de caire mediambiental i històric. No hem d’oblidar que el projecte de s’Estany des Peix neix de la necessitat de recuperar aquest espai natural que pateix una alta degradació”. Les persones interessades poden informar-se’n a la pàgina web del Consell.

Per la seva part, Llorenç Mas s’ha mostrat confiat “en poder arribar a un acord per ordenar de manera satisfactòria aquest espai natural protegit”. En aquest sentit, ha afegit que “avançar en la regulació d’usos dels espais marins és imprescindible en temps d’emergència climàtica per poder-ne preservar els hàbitats i espècies més valuoses”.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les excursions caminant i en bicicleta fins al far des Cap s’incrementen en un 62 % entre el dia de més afluència de 2019 i el de 2021

foto 2021 mobilitatEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, ha aprofitat la celebració avui 22 de setembre del Dia Mundial sense Cotxes, emmarcat en la Setmana Europea de Mobilitat, per donar a conèixer dades sobre el nombre de visitants que han accedit as Cap caminant en bicicleta durant el dia de més afluència de l’agost d’aquest any.

El 14 d’agost del 2021 1.090 persones, i 54 ciclistes, varen accedir as Cap, va ser el dia de màxima afluència d’aquest any, fent un total de 1.144 visites en una jornada. Al 2019 el dia de màxima afluència va ser el 10 d’agost, varen accedir caminant 676 persones i 31 ciclistes, fent un total de 707 visites en una jornada. L’increment de visitants en dos anys, si comparam aquestes dades, ha set del 62 %”, en concret els vianants s’han incrementat en un 61 % i els ciclistes en un 74 %.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha volgut posar en valor que la regulació de l’accés amb vehicles de motor as Cap, que es va iniciar el 2017, “ha permès que aquest increment de visitants sigui possible sense originar problemes de saturació, aglomeracions o agressions a la zona natural”. A més, González ha afegit que “aquestes dades ens demostren que les mesures de potenciació de la mobilitat sostenible són efectives i ens mostren el camí a seguir en el futur”.

La regulació està vigent des de l’1 de juny fins al 15 d’octubre amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de la tanca d’Allà Dins”. Des de fa cinc temporades, es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació es pretén garantir que l’experiència de residents i visitants en anar al far des Cap o a la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi.

22 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

More Articles...

Page 2 of 304

2

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat