• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Noticias

Formentera acull una nova edició del Ple de la Infància i la Joventut

La sala de plens del Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí el primer Ple del Consell de la Infància i la Joventut del curs 2023-2024, un espai on nens i adolescents de l'illa poden opinar i proposar mesures que permetin el seu benestar, la qual cosa el converteix en una eina de comunicació entre els joves i l’administració.

En aquesta edició han participat alumnes de l'IES Marc Ferrer, del CEIP Mestre Lluis Andreu, del CEIP Sant Ferran de ses Roques, del CEIP El Pilar de la Mola i, per primer any i com a oients, alumnes del CEIP Verge Miraculosa. Així mateix, ha presidit el ple la vicepresidenta primera, Verónica Castelló, juntament amb la consellera de Joventut, Eva Nieto, i el conseller d'Activitat Física i Esport, Hugo Martínez.

Eva Nieto ha donat la benvinguda a tots els participants i ha aprofitat l'ocasió per informar els presents que aquesta mateixa setmana UNICEF ha comunicat al Consell la renovació del segell que reconeix Formentera com a Ciutat Amiga de la Infància durant quatre anys més. “Aquest segell garanteix l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l'àmbit dels governs locals i que es duu a terme a través de diferents accions”, ha explicat la consellera de Joventut.

Una vegada realitzada la presentació, s'ha donat pas un vídeo que recollia la visita el passat 20 de novembre de diversos nens de l'illa al Parlament balear per a la celebració del Parlament Infantil dels Illes Balears, on varen exposar les seves propostes per a crear espais segurs i protectors.

Quant a les seves peticions per al Consell Insular de Formentera, aquestes s'han centrat tant en la seguretat com en el manteniment dels espais públics. Entre altres coses, els alumnes presents en el ple han demandat un millor manteniment dels parcs i els col·legis, dotant-los a més de més papereres i il·luminació; sentir-se més segurs en les zones públiques de l'illa; que els parcs i els elements que en ells hi ha s'adeqüin als nens amb mobilitat reduïda; que les zones esportives de l'illa estiguin ben cuidades, que el camí que porta al camp de futbol sigui més segur i estigui millor il·luminat i que s'ampliï l'horari dels autobusos.

Els consellers han pres bona nota de les peticions dels més joves i han mostrat el seu compromís de dur a terme en la mesura que sigui possible les que depenguin dels seus departaments i a fer arribar als seus companys d'equip de Govern aquelles que els concerneixin.

El Consell Insular de Formentera i la conselleria balear d’Educació signen el conveni de gratuïtat de 0 a 3

La vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló, i el conseller balear d’Educació i Universitats, Antoni Vera, han signat avui a Formentera el conveni de gratuïtat de 0 a 3. Un acte al qual han assistit el conseller de Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana del Consell, Óscar Portas, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera. Amb aquest conveni es garanteix la gratuïtat als dos centres d’educació infantil de l’illa.

Gràcies a aquest acord, les dues escoletes de Formentera rebran 2.286.000 euros fins al 2027 i tendran garantida així la gratuïtat a totes les etapes d’educació infantil.

El conseller insular d'Educació, Óscar Portas, ha volgut agrair a Antoni Vera que hagi complit les promeses que va realitzar durant la seua visita a l'illa el mes d'agost. "Va venir, va veure les necessitats que teníem i ha tornat ara al novembre portant fets, i veurem com es traslladen aquests fets als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2024 i com aquestes necessitats de l'illa de Formentera en matèria educativa es fan finalment realitat", ha manifestat Portas.

El conseller insular ha recordat així mateix que un total d'un centenar de nens de les dues escoletes de l'illa es beneficiaran d'aquesta gratuïtat.

Per la seua part, Antoni Vera ha apuntat que el Govern balear tenia el compromís "de fer efectiva aquesta promesa electoral que portàvem en les passades eleccions autonòmiques, que era garantir la gratuïtat a totes les famílies en l'etapa de 0 a 3 anys". En aquest sentit, ha recalcat que, encara que hi ha zones de Balears en les quals encara no ha estat possible arribar al 100% de les famílies, "a Formentera tots els alumnes que han volgut han pogut tenir la gratuïtat de 0 a 3 anys".

Quant a les actuacions previstes en matèria educativa a Formentera, Vera ha destacat la "molt necessària" ampliació de l'IES Marc Ferrer. "El projecte estarà acabat en aquest mes de desembre, per la qual cosa les obres es podran licitar a principis de 2024", ha indicat.

També està pendent la reforma de l'edifici més antic del CEIP Mestre Lluis Andreu i la unificació dels dos edificis "en la qual hem hagut de començar a treballar perquè no hi havia res fet, ni projecte bàsic ni avantprojecte", per la qual cosa es començarà a treballar en el 2024 en aquest projecte "que haurà de ser una realitat en aquesta legislatura perquè ens hem trobat un edifici bastant antic que necessita una reforma integral.

Una altra de les actuacions que es duran a terme a Formentera serà dotar de zones d'ombra als patis del CEIP de Sant Ferran, ja que, encara que el centre és nou, "no es va preveure" aquesta actuació.

Finalment en el CEIP del Pilar de la Mola està prevista una ampliació per construir el servei de menjador i altres instal·lacions que necessita el centre.

A les Illes Balears s’han signat un total de 142 convenis amb els 191 centres públics i de la xarxa complementària que s’han adherit a la iniciativa. La inversió prevista fins a l’any 2027 és de 152,7 milions d’euros i la partida pressupostada per a l’any 2024 és de 51 milions d’euros.

La signatura del conveni s’ha dut a terme tot just abans que el conseller Antoni Vera i el gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer, hagin iniciat una visita als centres del Pilar de la Mola, Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer. El conseller s’ha reunit amb els equips directius dels centres i han fet un seguiment de les actuacions iniciades.

La jornada de neteja de ses Illetes es salda amb uns 100 quilos de residus retirats

La neteja de la platja de ses Illetes organitzada pel Consell Insular de Formentera amb l'associació Qué celeste diumenge passat s'ha saldat amb la recollida d’aproximadament de 100 quilos de residus.

A la jornada de neteja varen assistir una vintena de persones, entre els quals es trobava la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Entre els residus recollits hi havia fustes i tubs, encara que el 90 % eren de petita grandària, com ara taps, bastonets i embolcalls. Així mateix, els voluntaris varen recollir de la sorra xarxes de pesca, calçat i nombrosos vidres.

Representants del Consell Insular de Formentera es reuniran aquest dijous amb els vesins de Sant Ferran

El conseller responsable de la zona de Sant Ferran de ses Roques, Hugo Martínez, es reunirà el dijous 30 de novembre, a les 19.30 hores amb els vesins de la localitat i els seus voltants per plantejar diverses qüestions i atendre les peticions i suggeriments que vulguin plantejar.

La trobada tendrà lloc en el Centre Social i de Majors de Sant Ferran i, a més del mateix Martínez, hi assistiran el conseller d'Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, la consellera de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Verónica Castelló, el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Entre altres qüestions, els consellerers abordaran el nou projecte de les escoles velles de la localitat, preguntaran sobre les preferències dels vesins a l'hora de realitzar actuacions al carrer Guillem de Montgrí i es parlarà així mateix de la neteja i el manteniment dels carrers.

La cita està oberta a qualsevol vesí que vulgui escoltar les propostes o platejar algun dubte o reclamació.

El Consell Insular de Formentera i les associacions Sa Raval i Es Forn presenten els actes de les festes de Sant Francesc

El Consell Insular de Formentera ha presentat aquest matí el cartell de les festes de Sant Francesc, juntament amb membres de les associacions organitzadores dels actes: l'Associació de Sa Raval des Pa i Oli i de l'Associació Es Forn.

Els actes donaran principi el dissabte, 2 de desembre, amb la celebració d'una Miniflower amb castells inflables, pintacares i tatuatges a la carpa de sa Senieta de 16.30 a 19 hores. Continuaran els actes a les 20.30 hores amb la representació a la Sala de Cultura Cinema de l'obra de teatre ‘No Paradise under your seat’.

A les 22 hores els actes tornaran a la carpa de sa Senieta amb Sa Nostra Flower, que farà ballar a ritme dels 70 i 80 als presents.

El diumenge, 3 de desembre, la jornada començarà amb un esmorzar a base de frit de polp al Jardí de ses Eres i a preus populars organitzat per l'Associació Gastronòmica Es Forn, a la qual seguirà a les 12 hores la missa i a les 13 hores la processó. Mitja hora després, a les 13.30, la plaça de la Constitució acollirà una ballada de les collas Es Xacoters i Es Pastorells, seguida d'una invitació a orelletes.

A les 14.30 hores, i també de la mà de l'Associació Es Forn, hi haurà a la carpa de sa Senieta arròs de matances a preus populars. La jornada acabarà a les 20.30 hores amb una torrada popular al Jardí de ses Eres.

Els actes commemoratius de la festivitat de Sant Francesc finalitzaran el diumenge, 10 de desembre, amb la celebració a les 10.30 hores de la Minimarató de Formentera, XLIV edició del Memorial John Tunks.

Más artículos...

Página 4 de 403

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat