• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Prensa Noticias

El Consell de Formentera se suma a la campanya de la Fundació Oceanogràfic per salvar les tortugues marines

El Consell Insular de Formentera s'ha sumat a la campanya organitzada per la Fundació Oceanogràfic ‘Tortugues en el Mediterrani’, amb la qual es pretén conscienciar turistes i residents dels pobles costaners sobre la presència de tortugues marines i informar-los sobre com actuar en cas de trobar un d'aquests exemplars en perill.

Sota el lema ‘Aquí salvam tortugues’, s'han col·locat cartells en diferents punts de l'illa per informar sobre els hàbits de posta d'aquests animals i què cal fer per no interferir en aquest procés o si hi ha algun exemplar en perill.

L'època triada per les femelles per dipositar els seus ous a les platges és l'estiu i, d'aquí, el sentit d'aquesta campanya. És de vital importància per a la conservació de l'espècie que no es molestin les tortugues durant el moment de la posta. Per això, es recomana telefonar al 112 si es troba a alguna d'aquestes tortugues en perill o si s'ha detectat que ha procedit a pondre els seus ous a la platja.

La Policia Local de Formentera paralitza una festa il·legal que s'estava desenvolupant en una casa llogada de cala Saona

La Policia Local de Formentera, en col·laboració amb tècnics de l'àrea d'Activitats i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, varen realitzar, a la tarda d'ahir dimecres, un operatiu especial contra les festes il·legals a l'illa Formentera.

Aquest operatiu es va dissenyar i es va preparar des de la Prefectura del Cos de la Policia Local de Formentera, al costat dels responsables polítics i tècnics de les àrees d'Activitats i de Seguretat Ciutadana, i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera.

Tot va sorgir d'una informació que havia arribat a la Policia Local, a partir de la qual se sospitava que s’estava organitzant una festa il·legal. Davant aquests indicis, es va iniciar de manera immediata i diligent una recerca per esbrinar i verificar aquestes sospites, de la qual es va confirmar la preparació i organització d'un esdeveniment en una casa a l'illa de Formentera.

La Policia Local va poder constatar que hi havia una perfecta organització de venda d'entrades, però faltava concretar el lloc de la celebració de la festa, dada que guardaven amb recel els organitzadors. Una vegada esbrinada la localització d'aquesta festa il·legal, una casa de lloguer turístic de la zona de cala Saona, es va iniciar l'operatiu, que va comprovar que realment es tractava d'una festa il·legal i procedí a aturar l'activitat.

A la casa hi havia unes seixanta-cinc persones amb begudes de diferents tipus, diverses barres de bar repartides per tota la casa amb cambrers, equips de música professionals, personal de control d'accés i un autobús per a trasllats. Per accedir a la festa, s'havia d'haver adquirit prèviament una entrada, que costava uns 80 € per persona, la qual incloïa diverses consumicions i el sopar (de torrada). En accedir-hi, a la porta lliuraven als clients els tiquets per a les consumicions incloses en l’entrada.

Per part de la tècnica d'Activitats i auxiliada per la lletrada del Consell Insular de Formentera es va procedir a estendre la corresponent acta de denúncia, on va deixar constància de l'ànim de lucre per part dels organitzadors en un lloc que no té la consideració d'establiment públic i que no compta amb el mínim de les mesures legalment exigibles per garantir la seguretat de les persones. Es va finalitzar aquest operatiu especial, amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal.

Aquest tipus d'infraccions i deficiències greus venen tipificats en la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, com a infraccions greus o molt greus que poden implicar multes que arribarien, en el cas de ser catalogades aquestes infraccions com a greus, a 30.000 €, i en el cas de ser classificades com a molt greus, podrien arribar als 300.000 €.

Així mateix, la responsabilitat d'aquestes infraccions poden recaure tant en els organitzadors com en els propietaris de l'habitatge turístic, els quals podrien arribar a perdre la llicència turística, així com també contempla possibles infraccions per als professionals o empreses que col·laborin en l'organització o celebració d'aquestes festes il·legals, bé a través de la prestació de serveis artístics o d'entreteniment, o bé subministrant infraestructures i equipaments com per exemple carpes, transport, equips de so, etc...

Quasi mig centenar de persones participen al primer curs de formació de Creu Roja de voluntaris per atendre en un primer moment el migrants que arriben en pasteres

Un total de 24 persones al torn del matí i 19 al torn de la tarda han participat al primer curs de formació organitzat per Creu Roja a Formentera per dotar l'illa de voluntaris per atendre en un primer moment els migrants que arriben en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre les dues parts a l'inici de la passada setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes; en els últims dies han arribat dues pasteres amb trenta persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formentereres, des de la Conselleria es considera prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primària. “No pot ser que una o dues persones els hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanam a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

Tres jóvenes de Formentera en el campeonato del mundo Sub 15 de Windsurf en Francia

Los formenterenses Hugo Colomar, Mia Berazategui y Gala Fornés se han desplazado en la localidad francesa de Quiberón para disputar el mundial de Windsurf en la categoría sub15 con la Real Federación Española de Vela.

Los tres jóvenes formenterenses consiguieron esta clasificación después de haber acabado en el más alto del ranking nacional 2023, que es el resultante de la suma de puntos conseguidos en el Campeonato de España y la Copa de España.

Para poder asistir a las citas nacionales, previamente tienen que superar el corte y clasificarse en los campeonatos autonómicos para formar parte del equipo autonómico que asiste a los campeonatos nacionales con la Federación Balear de Vela.

El Mundial empezará el 30 de julio y finalizará el 5 de agosto. Cada jornada está previsto que se realicen tres pruebas si las condiciones meteorológicas lo permiten.

Los tres representantes de Formentera tienen nivel para estar entre los primeros de la general en categoría masculina y femenina respectivamente, y no sería ninguna sorpresa que alguno de ellos consiguiese hacer podio.

Resumen del Palmarés de este 2023.

Hugo Colomar
- 11.º Campeonato de Europa (Lago de Garda, Torbole)
- 1.º Campeonato de España (Melilla)
- 1.º Copa España (Salou)
- 1.º Ranking Nacional
- 1.º Campeonato de Baleares
- 1.º Ranking Balear

Mia Berazategui
- 7.ª Campeonato de Europa (Lago de Garda, Torbole)
- 2.ª Campeonato de España (Melilla)
- 2.ª Copa España (Salou)
- 1.ª Ranking Nacional
- 1.ª Campeonato de Baleares
- 1.ª Ranking Balear

Gala Fornés
- 6.ª Campeonato de Europa (Lago de Garda, Torbole)
- 4.ª Campeonato de España (Melilla)
- 2.ª Copa España (Salou)
- 2.ª Ranking Nacional
- 2.ª Campeonato de Baleares
- 2.ª Ranking Balear

Más artículos...

Página 5 de 440

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat