• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Noticias

Antoni Marí Calbet, un formenterer de cor i d'obra

Antoni Marí Calbet, durant els seus mandats al capdavant del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, va ser un home clau per a la modernització de la nostra illa i per a la protecció i posada en valor del patrimoni històric formenterer.

Pere Palau, que va ser amic de Marí Calbet i el seu número dos en el Consell durant dues legislatures, ha ressaltat el seu gran compromís amb Formentera, que en aquells temps tenia lligat el seu destí polític a Eivissa. “Era un gran defensor de Formentera”, ha explicat Palau en més d'una ocasió, “pensava molt en l'illa perquè volia donar-li en tot moment el que es mereixia sobre la base de la doble insularitat que patia i continua patint”.

I fruit d'aquest amor de Mari Calbet per Formentera (illa que visitava assíduament) varen sorgir un bon nombre d'iniciatives, dirigides a millorar tant la vida dels formenterers com els béns històrics i culturals de l'illa.

I és que va ser Antoni Marí Calbet, com a president del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, qui va portar el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles a l'illa, per la qual cosa d'una vegada per sempre els ciutadans de Formentera varen deixar de dependre de l'illa veïna en aquest sentit. També durant els seus mandats al capdavant de la màxima institució pitiusa, s’assoleix un salt qualitatiu referent a l'educació dels joves de l'illa, en construir amb el Govern balear l'institut Marc Ferrer, que va portar més opcions i més qualitat educativa per als adolescents de Formentera.

Un altre aspecte beneficiós per a la joventut de l'illa, principalment, va ser la construcció de la piscina insular, fita històrica ja que fins a la data només hi havia piscines privades.

Però la petjada de Marí Calbet a Formentera no sols queda en l'àmbit de les infraestructures. També va ser un referent a l'hora de protegir el patrimoni històric i cultural de l'illa. Són molts els que recorden aquella fotografia a s’Espalmador en la qual el llavors president del Consell Pitiús, juntament amb històrics polítics com María Luisa Cava de Llano o Joan Marí Tur (Botja), varen aprovar sota un tendal i en vestit de bany la primera restauració de la torre de vigilància d'aquest illot.

Antoni Mari Calbet va ser l'artífex del pla d'asfaltat de camins rurals de l'illa i dels accessos als fars, a més de ser un entusiasta promotor de diverses mesures de protecció del patrimoni cultural de l'illa.

Amb Marí Calbet s'ha perdut un polític de raça, un defensor a ultrança dels interesses de les Pitiüses enfront de Mallorca, i un formenterer de cor que sempre va lluitar perquè la germana petita no quedàs enrere. Descansi en pau.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera aprova les preguntes de la consulta de mercat per a la instal·lació d'una planta de valorització de fracció orgànica i fangs

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha donat llum verda a les preguntes de la consulta preliminar del mercat en relació amb l'expedient de l'àrea de Gestió Ambiental per a la construcció d'una Planta de valorització de FORS i fangs de EDAR.

Aquesta consulta té com a finalitat valorar les diverses solucions tècniques que comporten la construcció d'una Planta de Valorització de Fracció Orgànica de Residuus Sòlids en l'àrea de Gestió de Residus de l'illa de Formentera, en atenció al que es preveu en el Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de Formentera, per a poder informar els operadors econòmics sobre el plantejament de l'obra i els seus requisits. Així mateix, segons ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, ajudarà a l’administración a preparar correctament la licitació d'aquesta infraestructura.

La Junta de Govern ha aprovat així mateix publicar les preguntes de la Consulta del Mercat en el perfil del contractant allotjat en la Plataforma de contractació de l'Estat i ha establert com a termini de presentació de les propostes 15 dies hàbils a partir d'aquesta publicació.

L'abocador de Formentera acceptarà a partir de demà restes de poda i determinats residus voluminosos

El Consell de Formentera tornarà a permetre l'entrada de restes de poda a l'Àrea de Gestió de Residus des Cap a partir de demà divendres, donada la millora que s'ha produït en l’incendi que des de fa setmanes es manté actiu en l'abocador insular.

De moment, segons han manifestat des de l'administració, es limita l'entrada de dos camions per empresa amb aquest tipus de residus fins que es regularitzi la situació de l'abocador.

Així mateix, el Consell Insular de Formentera també permetrà l'entrada de residus voluminosos com a palets o mobles en la planta de Transferència des Cap a partir de demà, encara que seguirà sense permetre's l'entrada de matalassos.

El Consell contracta dos nous aodl amb finançament del SOIB

El Consell Insular de Formentera, el passat dia 22 de novembre de 2023, va formalitzar la contractació de dos nous Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local dins el marc de la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local. El programa SOIB Desenvolupament Local 2023 finalitza el 31 de desembre de 2025.

El programa «SOIB Desenvolupament Local» compta amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i és finançat per fons del SOIB, del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i del Consell Insular de Formentera.

D'acord amb la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local», els AODL contractats hauran de dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local, actualitzar el Pla Estratègic d'Ocupació Local (PEOL) de Formentera, i presentar un Pla d'Acció, que haurà de ser aprovat pel SOIB. També hauran de desenvolupar els programes i les actuacions necessàries per dur a terme aquest Pla, així com la gestió de les polítiques actives d'ocupació.

Els agents d'ocupació i desenvolupament local són professionals imprescindibles per impulsar, des del lideratge públic, les estratègies de dinamització econòmica entre els diferents agents territorials (públics, privats i comunitaris). A més, es tracta d'un perfil professional clau per desenvolupar polítiques actives d'ocupació territorial i promoure un treball cooperatiu entre l'administració local i autonòmica en matèria d'ocupació.

El mar pitiús, protagonista de l'exposició ‘Matèria pitiüsa’ de Marga Guasch

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 28 de novembre al 9 de desembre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Matèria pitiüsa’, de l’artista Eivissenca Marga Guasch.

L'exposició consta d’11 obres inspirades en la mar d'Eivissa i Formentera, “la mar que ens dona vida, un mar fràgil i amenaçat i que cal conscienciar de la seva conservació i

preservació”, segons explica l’artista. Són fons de mar de colors vibrants tocats pels raigs del sol, que miren de transmetre alegria i positivitat.

Totes les obres estan realitzades amb tècniques mixtes damunt llenç, algunes d'elles amb

pa de plata o pa de coure i totes sense emmarcar.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 27 de novembre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) .

Marga Guasch és natural d'Eivissa, illa on resideix en l'actualitat. De formació acadèmica Historiadora de l'Art i Màster en Conservació de Patrimoni Històric, amb estudis de restauració i taxació de pintura, canalitza la seua passió per l'art amb la creació d'obres abstractes les característiques principals de les quals són la matèria i el color, amb clara influència de l'expressionisme abstracte americà. Des de 2021 pertany a AMAE (Associació Multiart d’Eivissa) i a MAV (Dones en les Arts Visuals). A l'octubre 2021 obté el 3r premi del concurs d'art IbizArtguide 2021, que convoca la prestigiosa revista IbizArguide, dirigida per Dieter Sroka.

Más artículos...

Página 5 de 403

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat