• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Prensa Noticias

S’inaugura el primer espectacle de l’Illa a Escena 2023 amb ‘Les coses que sé que són veritat’: la història d’una família que ens recorda les coses que són importants de veritat

El pròxim dissabte 21 d’octubre es representarà l’obra Les coses que sé que són veritat, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d’una obra de la Companyia de Teatre de la Universitat de les Illes Balears, de 90 minuts de durada, que relata la història d’una parella, d’en Toni i na Cati, que han dedicat una vida sencera de treball i sacrifici en nom dels seus estimats fills, i que ara es troben afrontant els diversos desafiaments de la vida adulta.

La peça teatral relata com aquesta parella, amb el seu compromís envers la família, personifiquen la dedicació i el sacrifici. Amb la seua perseverança, han demostrat una determinació en l'enfrontament dels reptes que es presenten al llarg del camí. A través de les alegries, les llàgrimes i els moments de reconciliació, la seua història s'esdevé un recordatori poderós de la importància de la unitat i el suport en els moments més crucials de la vida.

Preus i entrades

Les entrades es poden comprar el mateix dia en taquilla per un preu de 5 €. La recaptació estarà destinat a l’associació LGTBIQA+ Sa Clau de s’Armari (Eivissa i Formentera). 

Formentera reviu les aventures de Dick Coates a l’exposició “1958, una illa en el record” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Del 16 al 28 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’obra ‘1958, una illa en el record’. La mostra detalla el viatge íntim i fascinant de Dick Coates, des dels seus primers dies d'infantesa a prop del poble de Waddington fins a les seues exploracions amb el seu amic Peter Johnson a l'illa de Formentera. A través de fotografies, informes ornitològics, cartes i altres relíquies precioses, els visitants tendran l’oportunitat de submergir-se-se en el món de Coates i entendre’n la relació profunda amb la natura i la gent del lloc.

Des de les seues aventures juvenils a les terres de Formentera fins a la seva posterior carrera com a topògraf rural i professor destacat a Seale Hayne, la vida de Coates s'entrellaça amb els valors de la natura, l'amistat i la curiositat inesgotable.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 16 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns al matí, sala tancada)

Richard (Dick) Coates va néixer el 22 de juny de 1940. Va créixer en una casa de camp prop del poble de Waddington. Va estudiar secundària a l'Escola Oundle, un internat que fomentava l'aventura (1954-1958). Amb el seu amic Peter Johnson, que es va convertir en un famós fotògraf de la vida salvatge, va sol·licitar una beca del Dudgeon Venture Fund i els varen concedir la suma de 40 lliures. Varen descobrir l'illa de Formentera on l'objectiu era registrar totes les aus que varen veure durant 12 dies principalment a la zona des Caló.

Coates va començar el seu primer treball com a topògraf rural ajudant en la gestió de finques agrícoles. Més tard es va convertir en topògraf especialitzat en la construcció d'edificis agrícoles i va acabar com a professor titular a Seale Hayne, que llavors formava part de la Universitat de Plymouth. 

Teatre per a totes les edats en la programació de l’últim trimestre de L’Illa a Escena 2023

El Consell Insular de Formentera ha presentat el programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena per a aquest darrer trimestre de 2023. En total, s’han programat sis espectacles amb propostes teatrals per a infants i públic adult.

El primer d’aquests espectacles tendrà lloc dissabte que ve, 21 d’octubre a les 20.30 hores, amb la representació a la Sala de Cultura Cinema de l’obra de teatre ‘Les coses que sé que són veritat’, de la Companyia de teatre de la Universitat de les Illes Balears. Una obra que es posa en escena amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització de les Persones Trans, que està dirigida a un públic jove i adult, i que té una durada de 90 minuts. El preu de l’entrada serà un donatiu voluntari de 5 euros que anirà destinat a l’associació LGTBIQA+ Sa Clau de s’Armari (Eivissa i Formentera).

L’últim dissabte del mes, el 28 d’octubre, la Sala de Cultura Cinema acollirà a les 18 hores l’obra de teatre ‘Bunji, la petita coala’, dirigida a tota la família a partir dels 5 anys. La durada de la representació serà de 50 minuts i el preu de l’entrada és de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

Ja en el mes de novembre, concretament el dissabte 11, a les 18 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà la representació de teatre clown ‘La maleta’ a càrrec de Minúcia Teatre. Es tracta d’un espectacle per a tota la família que té una durada de 55 minuts i que tendrà un cost de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

El dissabte 25 de novembre, en el mateix escenari i a les 20 hores, es representarà l’obra teatral per a adults ‘Sex Toy’, de la Companyia de Teatre Towanda Rebels, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’obra tendrà una durada de 95 minuts i, després de la funció, hi haurà un col·loqui amb el públic sobre la temàtica de l’obra. El preu de l’entrada serà de 7 euros amb un 50 % de descompte en el preu reduït.

I ja el mes de desembre es duran a terme els dos últims espectacles programats a L’illa a escena 2023. El dissabte dia 2 es representarà l’obra per a adults ‘No paradise under your seat’, a càrrec de Trampolí Mecànic. Serà a les 20.30 hores a la Sala de Cultura Cinema i tendrà una durada de 60 minuts i un preu de 7 euros.

El cicle es tancarà finalment el 9 de desembre amb la representació de teatre familiar ‘Grúmic, un somni de tardor’, de la companyia La Fornal d’Espectacles. Una obra apta per a nens a partir de 3 anys, amb una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros.

El Consell Insular de Formentera signa un conveni de col·laboració amb Formenterers Solidaris per valor de 8.000 euros

El Consell Insular de Formentera ha signat un conveni amb l'associació Formenterers Solidaris per un import de 8.000 euros per a la distribució d'aliments i productes de primera necessitat a les famílies i persones més vulnerables residents a l'illa, i per a l'execució de projectes de cooperació per al desenvolupament de països en vies de desenvolupament.

Segons especifica el conveni, rubricat per la presidenta de l'ONG, Carmen Ferrer Mayans, i el president del Consell Insular, Llorenç Córdoba, a aquest últim apartat de cooperació amb altres països només es podrà destinar un màxim de 3.000 euros d'aquesta subvenció.

El text especifica així mateix que Formenterers Solidaris haurà de presentar abans del 31 de gener de 2024 els documents acreditatius de la justificació de la subvenció.

Más artículos...

Página 6 de 448

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat